Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drugar je tako čuvao dodža starog 10 god ispravan ko nov pa ga bacio na otpad i još platio :mrgreen:
meni je za bjuika platio ovaj sto ga je odvukao, zaboravih da l' $200 mozda i $300 kaze ide pod presu, vadi sta mislis iz njega
ja reko' neki otpad, pa za delove, pa stani, pa kako, a mp3 plejer...? e reko jbg, i uzeo sam samo dizalicu, ne znam donat rezervni

a na ovog cistog benzinca nisam menjao jos uvek ali onako nije ni crno nego braonkasto, zamenicu za mesec dva nije mi to hitno.
pa to ti kazem, ja znam da su ulja ili zuta, kada su nova, ili crna, a braonkasto je za mene los znak, zablatnjavilo...mulj neki, auuuu

mario80 sto nisi isao sa covekom da pregleda auto?

ja sam imao jugica i tacno sam provalio sta sam kupio kod prve zamene ulja, isto bio dobar dok nije doslo do zamene, daj boze da gresim

Poslednja izmena:
pa to ti kazem, ja znam da su ulja ili zuta, kada su nova, ili crna, a braonkasto je za mene los znak, zablatnjavilo...mulj neki, auuuu

mario80 sto nisi isao sa covekom da pregleda auto?

ja sam imao jugica i tacno sam provalio sta sam kupio kod prve zamene ulja, isto bio dobar dok nije doslo do zamene, daj boze da gresim
Ne vozim dizelasa da mi ulje crni, ono je crno kad vec sipas u njega novo.
Znam i ja da treba da se malo proscisti motor jer ovaj nije vozio puno km, zato cu da sipam Shell ulje kad budem menjao.

Neon tada 10 god bio ko nov.
kao zenski autic, ali pazi bilo je i entizijasta koji su ga budzili, secam se... skoro je dodge [DADZ se cita] izbacio dart-a, isto kantica sa 100 mana, i vec nestade, nema ga po ulicama nigde, bar ga ja ne vidjam... dok npr miniven moze da ide koliko hoces, sa pentastar motorom

ali ima dodge i zveri, sad si me opet napalio da nadjem policijskog presretaca chargera na ebay-u, taj te stize na autoputu dok kazes keks

ali opet crno ulje za benzinca to mi bas ne ide u glavu.
motor ti je kao ves masina: jel prljava voda kada operes ves?
Kod keca i juga ulje bilo crno posle 3 kkm 🤪
isto i kod usa mehanicara
Thanks mate. As a mechanic, no one ever told me why engine oil turns black quickly. I'm glad you have clarified my concerns. My engine oil goes black within a few thousand kms

PAZI, ne za 2-3 hiljade km, vec za nekoliko sati samo
Many engine oil's will turn black in the first few hours of operation due to contaminants generated by the combustion process. Often people believe that if their engine oil goes black quickly the oil is no good and need to be changed. Often this is not the case

To ako nikada nisu menjali ulje pa sipaju novo kvalitetno, onda krene sva krdža da se spira.
ovo su mehanicari, nisu tvoja zena - njima je posao valjda da menjaju ulja, i sada da ne menjaju na svojim kolima?
znaci venu menjam od kada je nov i isao sam do 15 kkm sa full, sad ima skoro 200kkm, milja oko 130 hiljada, prede kao nov
a za kiu ste u pravu, promenicu ulje, jer sam prskao i dva spreja u usis, i dve flajke u rezervoar isto nekog rastvaraca, juce pre nego sto sam je poterao, izaso oblak dima, ja izvadim kljuc da je ugasim, ona jos radi...dok se dim nije razisao, ja reko, da se ne zapalim, da li da bezim...

nov auto pise na 7,5 hiljada milja, sta znam 10kkm i nema sta da se filozofira svabe kazu na 30kkm, ali moras full, i na pakovanjima pise do 15-20 hiljada milja, plus poseban filter za full synt. samo da me ne slazu kod dilera da stave a da nije FULL

ali samo razmisli, zasto su neki filteri papirni,a neki metalni, i jel mogu oni da zadrze cestice reda velicina MIKRONA? ne mogu, pa zato ulje i treba da pocrni, bitan je viskozitet, i hemijska svojstva da kada kresnes odmah procirkulise, kada se motor jedino i haba... ali ne teram vas ja na full, ko malo prelazi neka menja 1x godisnje za 5000 km godisnje moze bilo koje ulje

Čekaj ako sam dobro razumeo ti u kiu krkaš polusintetiku?
ja u sva kola samo full, nista polu, ti bre nista ne citas... ej kada se ti na zenu oslanjas da ona menja ulje
ja sam mojoj rekao, od sad, samo trazi najskuplje, ili FULL, jer se delimo, razvod, kia joj ne treba, odjavila je cak! da misli da moze da se vozi, uzela bi i nju

Poslednja izmena:
Ako sipaš u perionicama onda ko zna šta ti sipaju.

Inače motor kada dobija ulje u cilindre neće da se ugasi ide u iberturu. Česta pojava kod turbine i dizela ali i kod benzinca hoće da radi i kada izvučeš ključ, par sekundi.

Proveri ti lepo kako je na tom motoru rešen separator uljnih para. Mislim da se u tome krije problem.

Ako sipaš u perionicama onda ko zna šta ti sipaju.

Inače motor kada dobija ulje u cilindre neće da se ugasi ide u iberturu. Česta pojava kod turbine i dizela ali i kod benzinca hoće da radi i kada izvučeš ključ, par sekundi.

Proveri ti lepo kako je na tom motoru rešen separator uljnih para. Mislim da se u tome krije problem.
taj sprej je nastavio da sagoreva zajedno sa garezi koju je vec rastvorio, puno je gas drukan kada sam uspricavao sprej u usis, pa zato... isto mi se to desilo kada sam sam prskao, a zaglavio papucicu za gas da se auto ne ugasi, a treba po malkice da se druka gas dok se usprejava, i onda nece da dimi ispred garaze, vec tek kada se izveze posle sat vremena i nacepe obrtaji preko 3-4 hiljade

sad da ti dam da provozas, ti bi rekao da je bolja kia od tvog hyndaija, da sam ja sve izmislio, samo ja nisam kvaran da je nekome uvalim, ne znam koliko ce da traje

Poslednja izmena:
A jesi probao sa vodom da ga ispereš? Mada ono peskiranje kroz rupe od usisne grane meni deluje kao pun pogodak.
voda ne moze za ove gdi tsi, to mozda kod tvog bi imalo efekta, procitao sam, samo za cilindre
rekoh ti, ima taj ventil pcv i crevo sve vraca u motor, nista se ne separatise, pa zato stavljamo oil catch can upravo da bi separatisali, tako da se meni sada nakupilo tek malkice, par kapljica u njoj, i smrdi iz te konzervice kada se otvori 300ml; isto rekoh, da stavljaju ljudi to i na nove automobile, ja sam eto zakasnio mozda 5 ili 10 godina... ja prskam, ali nova garez se pravi, sada valjda nece vise, samo da prodise kia, da se ne gasi jer nema vazduha od te garezi koje sigurno jos ima... po povratku sa sinocnjeg ludovanja 105 milja na sat na autoputu, a po gradu, je fino radila, nije se gasila, nikave zamerke joj ne bi nasao

ali je bilo nekoliko pokusaja da je ponovo kresnem a da ne radi pod sauhom, i da pokazuje broj obrtaja, posto kazaljka samo padne na nulu, ali se cuje po zvuku da radi pod sauhom... jednom kada sam to resio, posle sam je urnisao na autoputu, sva sreca odlicne kocnice ima, mario 138 konja, nije malo jes da je impala imala preko 200, ali nju smo zrtvovali, odavno

Poslednja izmena:
ali je bilo nekoliko pokusaja da je ponovo kresnem a da ne radi pod sauhom, i da pokazuje broj obrtaja, posto kazaljka samo padne na nulu, ali se cuje po zvuku da radi pod sauhom... jednom kada sam to resio, posle sam je urnisao na autoputu, sva sreca odlicne kocnice ima
Zar i relativno novija kola imaju sauh?
Znam da imaju onaj automatski kad je motor potpuno hladan...ali kad kazes samo sauh to me odmah asocira na karburatorske motore.

Zar i relativno novija kola imaju sauh?
Znam da imaju onaj automatski kad je motor potpuno hladan...ali kad kazes samo sauh to me odmah asocira na karburatorske motore.
pa automatski i jeste, ali znas jer cujes kada radi, a kada ne, neka kola imaju lampicu, hladan motor, i tacno kada se ona ugasi, obrtaji se smanje

kiin kompjuter kao da shvata da auto nema vazduha, i kada se ugasi sam od sebe, posle kada ga kresem drukanjem gasa automatski sauh ostaje da radi, vise se ne gasi, cujes po zvuku, ali auto ide, samo kazaljka rpm padne dole, na nulu, ali tada se vise ne gasi, a motor vruc

to znaci da automatski sauh ne diktira samo temperatura motora, kada ce da radi, a kada ce da se gasi, i kia cak i nema pokazivac temperatute, ne znas ni kolika je, a lampica mi se nikad nije upalila, vec je moj subjektivan osecaj da se vise greje, prosto zraci kada stanem i otvorim haubu, ali skiuvala se nije

Poslednja izmena:

Back