Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Toyota je dobar brend i ima modele koji su dobri.
Ne slusaj samo ovog maria jer je otrovan mrznjom prema nemcima i lupeta non stop.
RAV4 konkretno je uvek bio dobar pa ne vidim zasto ne bi bio i sad.
Tanji im je tapacirung nego kod nemaca i nekako je odokativno na nizem nivou a kamoli kad krenes da usisavas ali traje.Plastike su isto tanje ali traju kao i sve ostalo.
Sve u svemu nisam protiv Toyote jer sam imao jednu i mesecima sam bio zadovoljan.

Док сам радио по сибирским и средњеазијским беспућима приметио сам да се вози (службени аутомобили енергетских компанија):
1. Toyota Landcruser (60%)
2. Nissan Patrol (10%)
3. Toyota Harier (10%)
4. UAZ Hunter (10%)
5. Ostalo (10%) (искњучиво Јапанци)

Питао сам их зашто баш ти аутомобили и шта мисле о Mercedesu, BMW-u. Рекоше ми да су јапански аутомобили најпоузданији и да се најмање кваре. Немачки су добри али им отказује електроника после неког времена употребе по беспућима (та беспућа су прилично равни, прашњави и са ситним камењем путеви, већег камења по тим путевима нема много). Такође је веома "неугодно" када ти стане ауто 500-600 км од првог човека а напољу -40 или -50 степени.
Када сам радио са Трансњефтом рекли су ми да им је фирма купила једном неколико Мерцедеса ГЛ али да се електроника кварила а да је механика била солидна.

Uvek se tako radi uzme se par komada i testira pa onda menja vozni park. Jednom se zezneš i nikada više. Ja se sećam dok smo živeli u iračkoj pustinji samo su se tojote vozile ništa drugo. To je bilo jako davno i jedino si mogao da ostaneš bez goriva ako si totalna budala naravno. To je bio jedini kvar i guma ništa drugo. Cepali su i one male suzuki džimnije ili kako su se tada zvali. Nemci imaju dobru mehaniku podvožja jer se to i ne menja preterano ali zato sve ostalo debelo zaostaje za konkurencijom. Zašto je to tako pa zato što su godinama bili ušuškani u siguricu. E onda su se pojavili žutaći :mrgreen:

Сећам се једном смо отишли са градилишта где сам радио на друго удаљено 350 км и видео сам тамо Ивекове кипере како раде. Мало ми било чудно откуд баш Ивеко и откуд овде. Још сам похвалио Ивеко како су стари вероватно 10-ак година (тако су ми изгледали споља) а раде још увек у мало тежим условима. Рече ми један Таџик да су стари непуних годину дана и да се нису добро показали. возе их само унутар градилишта јер не смеју са њим да иду даље зато што отказују често јер су јако "нежни".
По спољашњем изгледу помислио сам да су стари 10-ак година колико су били истрошени а нису радили не знам колико много дневно 7-10 сати и по путу који није асфалтни али није нешто много нераван.

Ја возим европски ауто - Опел Астру (мада је то амерички) и немам ја ништа против њих али као да су осмишљени и прављени за европско тржиште. Размишљао сам како ће један Нигеријац, Камерунац, Кенијац и њима слични да одржава тако сложене аутомобиле са софистицираном опремом. Прво где ће да нађе сервис који може да му поправи неке кварове које ми у Европи имамо на тим аутомобилима. Африка је цела, осим неких већих градова, комплетна недођија са лошим путевима, прљавим горивом, ко зна каквим уљима, филтерима и деловима. Европски аутомобили су јако нежни и личе ми на покретне компјутерске центре а не на превозна средства.
Поред тих лоших путева, прашине, влаге, сунца, блата и питај бога чега још они немају културу одржавања аутомобила а немају ни стандард за то. Мало је боља ситуација у Јужној Америци и у Азији у већим градовима а ван њих исто.
Европљани су изгубили та тржишта потпуно.

Tu je lada bila besprekorna sećam se kuglu si mogao da zameniš na ulici sa alatom koji dobiješ uz auto. Problem su bili lažni delovi koji su se kod nas prodavali a vrv i u celom svetu. Original hardijev zglob 100.000 km zamenski 5.000 km.

Kod forda to nije bilo moguće kugla je bila zanitovana i morao si brusilicu da imaš. Tu ti je već jasnije šta kako. Kod lade lupneš čekićem spadne a kod nemca radapciger, grejanje brenerom i presa. To je bio samo početak.

Sto ja cu rado uzeti i30 II 2012- 1,6 dizel 110ks kad naleti jeftino i ispod 200k km.. To im je najbolje auto koji su napravili a I trazen je ovde kod mene dosta .. Kolega kaze da ga nisu nikad otvarali na poslu a on radi u Hyundai tako da od modela do modela zavisi Za taj N već nzn ima boljih/trazenijih koji bi uzeo pre

Nzn sto te to čudi..Klijentela koja kupuje ta auta je +40 ,ljudi koji ih održavaju nzn kakva slika bi bila da ih dohvate klinci ali auto je solidno.
Sebi ga nebi uzeo jer mi se ne sviđa sličan problem koji imam I sa Toyotom ali za prodati dalje bez nekog velikog rizika je ok za razliku od prvog modela koji je bio blago receno katastrofa..

Sto ja cu rado uzeti i30 II 2012- 1,6 dizel 110ks kad naleti jeftino i ispod 200k km.. To im je najbolje auto koji su napravili a I trazen je ovde kod mene dosta .. Kolega kaze da ga nisu nikad otvarali na poslu a on radi u Hyundai tako da od modela do modela zavisi Za taj N već nzn ima boljih/trazenijih koji bi uzeo pre
Ja sam prolazio pretprosle godine pored takvog modela dok je radio kao da je benzinac jedva se cuje ali verovatno ima dobru izolaciju.

Ma kakvi to bez elektronike ne može da ide preko 150 konja. Vozio samsvašta nešto i uglavnom se nedostatak oslanjanja i stabilnosti kompenzuje elektronikom. Pa to proklizava u drugoj brzini de neće u krivini jbt. Osim toga ne znam što beše od pogona na sva 4 točka u 21 veku za ovoliku konjažu obavezno.

Jedno je dobar auto za preprodaju a drugo dobar auto za kupiti i voziti. To su dva različita univerzuma. Odličan je i30 prve generacije što govori njegova tržišna cena u koju vi ne možete da se ugradite. Zato i mrzite japanska i korejska vozila jer nema muljanja.
Koja trzusna cena gde ... On već odavno nema trzisnu cenu jer da bi ga se resio moras nekom da ga poklonis..Auto je blago receno krš ..Problemi sa koroizijom motorom menjacem do kvaliteta interijera koji se raspada ..Razlika između tog i novijeg modela je nebo i zemlja..Dizajn mi se ne sviđa kod Korejanca ali je I lepsa 2ca

Ma kakvi izmišljaš nebuloze limarija odlična sem kada je izudaran i rađen nestručno. Tačno se vidi da je udaran i peglan kada ima neki probl ko i svaki drugi udaran auto. Drugar ima taj i30 star bezbroj godina kao nov je unutra i spolja prema tome pričaš gluposti. Hyundai i30 je kao nov unutra i posle pola miliona kilometara kačio sam ovde fotke.

Dakle leba se nećeš najesti od preprodaje bolje idi gledaj one nemačke krševe.

Back