Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Azijati tehnološki prešišali japance. Svaki drugi auto u americi kia ili hyundai. Dal smo svedoci novog svetskog poretka kada su automobili u pitanju? Gde nestadoše nemački proizvođači?

2023 Kia Sportage Beats the 2023 Honda CR-V

by Mark Putzer | More Articles: Crossovers
Published on
September 1, 2022
Are you considering buying either the 2023 Kia Sportage or the 2023 Honda CR-V? Are you trying to figure out which compact crossover SUV model to get? Take a look at this 2023 Kia Sportage vs. 2023 Honda CR-V comparison. With its abundance of advantages, the Sportage beats the CR-V.

U USA ko je bolje instituiran Mecka BMW Lexus ostalo ne gledaju. KIA I Hyundai nemaju nista u toj klasi . Imaju Genesis ali se to slabo prodaje..Održavanje je problem za Nemce u Americi jer su im delovi duplo skuplji nego ovde kod nas.. Garaza nema toliko koliko za domaca vozila a I cena sata je paprena ..Problem kod novih Mecki je kolicina elektronike i to stoji ..ubacili su komp i sensor za sve i svašta dobro je kad radi kad krene da se kvari postaje nocna mora ...Postaju komlikivane za raditi.. Bez meckinog testera tesko ..

Hyundai ne odustaje od SUS motora: Razvijaće novu generaciju benzinaca i dizelaša​

Sve dok električni automobili ne postanu pristupačniji i upotrebljiviji, Hyundai će nastaviti da radi na motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.
CarExpert je imao priliku da razgovara sa Hyundaijevim izvršnim tehničkim savetnikom Albertom Birmanom.
Birmana su pitali o budućnosti SUS motora, a odgovor je bio poprilično iznenađenje.
''Nastavljamo sa sledećim generacijama motora sa unutrašnjim sagorevanjem i pripremama za strože emisije izduvnih gasova. Nemamo drugog izbora. Mislim, mi ne odustajemo od SUS motora, mi smo globalni igrač. U nekoliko regija sveta nema dostupne infrastrukture za električna vozila."

Ovo je situacija o kojoj se sve više govori – nije svaka regija u svetu spremna za EV revoluciju i stopa usvajanja električnih vozila uveliko varira od zemlje do zemlje. Iako neke države u SAD i neke zemlje u Evropi i Aziji ulažu milijarde u EV infrastrukturu, postoje druge zemlje i čitave regije koje još nisu ni počele da postavljaju punjače.

Sve dok električni automobili ne postanu pristupačniji i upotrebljiviji, Hyundai će nastaviti da radi na motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Hyundai očigledno razvija i novu generaciju motora za Evropu, koji će ispuniti stroge Euro 7 norme.
https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2022&mm=09&nav_id=2213562

Vid' vid' bori se Hyundai. A taj Birman je baš čistokrvni Koreanac. :lol:

@Dule 021 @igi192

Kakva su vam iskustva sa Tojotama? Svi hvale motore i menjace ali kakva je unutrasnjost posle par godina koriscenja? Da li postoji mnogo zvukova suskanja, lupanja, grebanja od plastike unutra posle par godina koriscenja? Gledam nove Tojote, RAV4 da budem precizan, i deluje mi nekako sav klimavo sastavljen i dodatno me je miris unutra podsetio na Dacia-u sto mi se bas nije dopalo jer je ipak rec automobilu koji nije jeftin.

Po meni Toyota pravi odlicne aute .. osim ovih Aygo a to i nije auto ..ako ti se dizajn svida kupi . ..Verovatno hibrid gledas i tu su vise nego ok ..

Plastike i digmici rucice dizajn kabine generalno je malo off po mom ukusu ali je funcionalno i sigirno će trajati dugi ..Znas kako imao sam tih Yaris dizela sa po 500k km i sasvim pritojne su bile iznutra nisu se km osetili toliko kao kod jeftinijih brendova ,,Ako su one bile ok ne verujem da ce biti kod skupljih modela nekih problema i to jos benzinaca ... Oni prave auta da traju i imaju dobar odnos prema kupcima ako bude nekih problema ..Toyota je ozbiljna firma ..Imaš i novu Corolu dzipa koja dolazi ..

Poslednja izmena:
Taman posla da se japanac blamira ko nemac, da laže vara krade taj film nećeš gledati. Nacista samo gleda kako da te izvaćari.
Pogledaj malo te Toyote o kojima se prica i pogledaj im opremu ..imaš 4 modela i na tom exlusive top modelu koji je dosta skuplji od najjeftinijeg se dosta toga doplacuje ..Toyota je jako skrta sto se tice opreme a cene su im dosta visoke..

Back