Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jomini:
Na temi ''slike automobila...'' oko 12. strane čini mi se da su slike, tu negde.
Inače, nemam želju za dokazivanjem na 400m, kao ni da čačkam konkurenciju. A zašto? Pa teško Impreza može imati konkurenciju.
c045.gif

Prpa te uvatila . . .hehe salim se, ali bi mogo cisto da dodjes da pokazes malo avto i to je to, ali uvece . . . (sreda,petak,nedelja)
Nisam citao sve al sam video da si negde spomenuo zute ili zlatne felne . . .

68Mustang428CJ:
To je onda obicna kupovina automobila na kredit.

Uzmes ga na kredit na odredjeni period i otplacujes ga. Kad ga otplatis - auto je tvoj. Ako preskocis koji mesec banka ti oduzima auto.

Nije. Kod kredita si ti vlasnik vozila, a kod lizinga banka, a ti samo korisnik vozila. Inace i kod nas neke banke nude otplatu i vracanje vozila, ali ja ne znam nekog ko posle isteka roka nije zeleo da zadrzi auto.

Kod kredita ti nisi vlasnik kola sve dok ih ne otplatis. Nemoj platiti jednu ratu i banka ce ti oduzeti kola.

Tako da je auto tvoj, ali ustvari nije tvoj. Tvoj je ako placas redovno. Ako ne placas redovno banka ce ti ga oduzeti.

A kod lease auto je prakticno iznajmljeno. Vozis ga i placas odredjeni period, a kad taj period istekne onda ga vracas nazad dileru odakle si ga kupio. Automobil nikad nije tvoj. Ako potpises ugovor na recimo 3 godine, to znaci da ces ga voziti i placati 3 godine. Ali posle te 3 godine on ide nazad dileru odakle si ga kupio, ne pripada tebi.

68Mustang428CJ:
A kod lease auto je prakticno iznajmljeno. Vozis ga i placas odredjeni period, a kad taj period istekne onda ga vracas nazad dileru odakle si ga kupio. Automobil nikad nije tvoj. Ako potpises ugovor na recimo 3 godine, to znaci da ces ga voziti i placati 3 godine. Ali posle te 3 godine on ide nazad dileru odakle si ga kupio, ne pripada tebi.
Kako to? Za te tri godine znači otplatiš punu cenu auta, zar ne? I kad ga otplatiš, više nije tvoj?

Ne otplatis cenu auta, otplatis razliku izmedju novog auta i koliko auto vredi nakon 3 godine.

Recimo auto nov je $30,000, a za 3 godine ce vrediti $12,000, ti ces otplatiti $18,000 za te 3 godine lease. I onda vratiti auto nazad dileru. To je lease.

Bude dosta manja mesecna rata nego da kupujes kola. Odlicno za ljudi koji hoce nov auto svakih nekoliko godina.

To nema nikakvog smisla. Ne sumnjam da je tako u Srbiji, ali nema nikakvog smisla.

Ovde u Americi lease je prakticno rentanje. Moj jedan prijatelj je nedavno lease Hondu Pilot. $30,000 i ima otplatiti $18,000 u narednih 5 godina i onda je vraca nazad. Moze je zadrzati pod uslovom da plati preostalih $12,000 i onda je njegov auto.

I moja plata konstantno ide njima valjda... Nemam pojma, ja sam uzeo keš i pazario ZVERA!

Inače, vraćam se večeras iz Srema i neka bela Alfa 146 se prsila tu negde oko mene... Ne znam zašto im je to gušt... Da je neki auto bar blizu mog, pa da kažem da se kur.či, ali ono... Malo mi bilo glupo.

Back