Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa nije ovo usamljen slučaj, ali po pravilu su to neki klinci ili mlađe osobe, momci. Još ako ih je dvojica - trojica u kolima... Ma užas. O'ladio sam ga na prilično brutalan način... Valjda će skapirati. Inače, takvi upravo i prave saobraćajke i često su i sami žrtve toga... Naime, bio mi je u repu jedno 10-ak km i vidim da hoće da me pretekne, ali kako priđe, ja izjednačim brzinu. Onda je malo popustio i kad je bio dalje zaleteo se i krenuo u preticanje. Ja sam išao oko 120... Nisam hteo da ga ostavim iza sebe opet, već sam ga pustio i čim se prestrojio ispred mene, dao sam po gasu i krenuo u preticanje. Veoma brzo sam došao do 180-190km/h, a onaj siromah mi više nije bio ni u retrovizoru. Ni farovi jer bila je noć... Sad mene brine što sam se i ja upustio u sve ovo, a zašto? Zato što se sve to dešavalo između Inđije i Banstola na onom kršu od puta... I ja tu njakam moj auto zbog budale... Kad sam i sam bolid... A posle onog izletanja sam se kao zarekao da se neću dokazivati takvima. :roll:

pa cekaj da se jomini upozna sa kolima, cekaj da se oslobodi... ( ako vec nije ne znam kad ce )
ako bi smeo da stisne gas i da ga ne pusta do ns, e onda bi bio pravi gazda, ovako je gazda u pokusaju... :lol:
ipak, treba te alfiste nauciti pameti, mnogo se kurce a vecina nema ni postenih 100 KS... :wink:

ma pravi alfista definitivno zna gde mu je mesto.. recimo sasi, predsedniku kluba sumnjam da ce pasti napamet da se pravi neko proziv duplo jaceg auta, a ti klinci misle da su face pa ih spustis lepo.. mene je recimo dok sam vozio alfu zezao lik u bubi, dok ga nisam spustio... naucice valjda....

Garwor:
On cim se oslobodi, izleti s puta. :D Ovako je bezbedniji.
Ovde je i odgovor za Hemija, zašto ne volim da držim stisnut gas. Jako sam zabrinut za poteze drugih učesnika sa kojima se mimoilazim, koje obilazim i koje pretičem. Davnih dana sam imao jedan problem sa kamionom koji je krenuo da se prestrojava u levu traku dok sam ja bio u istoj. Mogao sam samo da dam gas ili da kočim, a sa moje leve strane je bila bankina i to prilično visoka (prilaz raskrsnici Temerinske i Partizanske sa Kaćkog mosta). Dao sam gas i naslonio se na kamion i jedva izađoh ispred njega. Samo sam razmišljao da ne zakačim bankinu jer bih se prevrnuo... Ovako, cela desna strana mi je bila razbijena. Odvratna scena...
Tako da ako bih bio sam, onda ok, ovako... A i pominjao sam slučaj od pre oko mesec dana kada sam išao na Sajam u BG i po onoj kiši sam išao nešto preko 200 kada je jedan kombi počeo da pretiče drugi. Jedva stadoh. Džaba mi upaljene i one ogromne maglenke i duga svetla (i to Xenon) kad budala ne gleda...

Razumem te skroz. . Neki vole namerno da krenu u preticanje kad vide da se brzo primices, a neki i slucajno. Narocito kamiondzije, sto puta mi se to desilo. Zato ablendujes dok jos nisi dovoljno prisao, za svaki slucaj. Ja uglavnom u tim situacijama na autoputu krecem da obilazim obojicu kroz zaustavnu traku bez kocenja(naravno ako vidim da je cista). Cak mi se desilo dok sam obilazio dva kamiona sdesna, da jedan ocigledno namerno krene na mene, pola metra usao u zaustavnu traku, jedva sam se provukao pored njega. Dakle, ne treba provocirati druge ucesnike, jer mogu namerno ili slucajno da van zagorcaju zivot! Ali opet ima kvarnjaka koji ce nicim izazvani da provociraju, idem ja jednom za smederevo autoputem, pravac, maksimalna brzina na satu, i 500 metara ispred ide stari stojadin sam, nigde nikoga oko njega, kad sam se primakao, on namerno u krajnju levu traku, ja u desnu on isto (samo sto on ide 2 puta sporije), morao sam kroz zaustavnu i vidim da su dva klinca unutra, nisu ni svesni rizika. Zato pamet uglavu i racunajte uvek na nepredvidjeno ponasanje ostalih ucesnika!

Ja sam se u jedan sat nocu vracao od druga iz jednog sela u Macvi i sustignem kolonu od 3 slepera. Nema nigde nikog, a znam da ubrzo nailazi prav i dobar deo puta, primaknem se poslednjem i dam mu do znanja da sam tu (blicnem dvaput i namestim se na sredinu puta) i cim je naisao pravac dam zmigavac i po gasu, obidjem prvog bez problema, blicnem drugom, krenem da ga obilazim i kad sam bio na pola prikolice frajer pocne da se pomera u levu traku! Sviraj, blicaj, ne **** me ni dva posto, i ja, sta cu, sidjem s puta levim tockovima (sreca te put nije puno izdignut kao inace po Macvi) i razmisljam ocu li se zakucati u onaj stubic pored puta ili cu izleteti pod kamion... Naleti neka rupa, srecom kad sam ga vec obisao i izletim na put metar ispred njega... Nisam spavao celu noc...

ja nisam siguran ga ga nebi u takvij situaciji zaustavio i premlatio ili mu makar prosvirao gume, a najcistije bi zvao miliciju i dao im njegovu registtraciju i rekao da je pokusao da me ubije na putu i gde da ga cekaju... posle akacine koju bi mu priredio sumnjam da bi mu tako nesto palo ponovo napamet

68Mustang428CJ:
Kod kredita ti nisi vlasnik kola sve dok ih ne otplatis. Nemoj platiti jednu ratu i banka ce ti oduzeti kola.

Tako da je auto tvoj, ali ustvari nije tvoj. Tvoj je ako placas redovno. Ako ne placas redovno banka ce ti ga oduzeti.

A kod lease auto je prakticno iznajmljeno. Vozis ga i placas odredjeni period, a kad taj period istekne onda ga vracas nazad dileru odakle si ga kupio. Automobil nikad nije tvoj. Ako potpises ugovor na recimo 3 godine, to znaci da ces ga voziti i placati 3 godine. Ali posle te 3 godine on ide nazad dileru odakle si ga kupio, ne pripada tebi.

Kod nas banka pritisne bar 2 ziranta da odplate auto, a tek onda naplacuje dug oduzimanjem imovine (ne eksplicitno auta).

0801.jpg

0804.jpg

Sveže slike nove Impreze... Malo bolje izgleda nego sa onih službenih fotki. Inače, načuo sam da će evropska verzija biti malko drugačija...

Back