Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Element je jako ruzan, ali po mom misljenju odlicno vozilo za svoju cenu.

Dobivas prostor SUV/Crossover i potrosnju kompakta.

Sad kad je gorivo preslo $4 po galonu (preko dolar po litri) ima Element da se prodaje odlicno.

Honda_element_2004.jpg

luci:
ja ga ne bi kupio sve da prelazi 100mpg... inace kod vas je gorivo jos uvek jeftinije nego u evropi.... u srbiji je 1 eur po litri a u evropi i skuplje

I nije vise tolika razlika, kod vas 1 evro po litri, kod nas je trenutno preko $1 po litri.

Pored toga, ovde vecina automobila ne prelaze vise od 20 milja po galonu, sto izadje nekih 9-10 litara na 100 kilometara.

Kod mene situacija jos uvek nije losa jer ne vozim mnogo (rezervar goriva u Mustangu mi moze trajati skoro 2 sedmice).

U Evropi barem imas velik izbor vozila sa malim motorima.

U Americi Ford recimo nudi samo Focus i donekle Fusion sa 4-cyl.

Ceo GM nudi samo dva, i to Chevy (Daewoo) Aveo i Cobalt.

Chrysler nema nista jer cak i Caliber trosi mnogo jer je mnogo tezak.

Honda ima Fit i Civic, Toyota Corollu, Yaris i Prius, Nissan Versu i Sentru.

Znaci svaka kompanija ima jedan, maksimalno dva. Nista posebno. Cak i oni nemaju nesto preterano malu potrosnju (30-ak mpg, sto je nekih 7.5 litara).

Pa tako. Gde ćeš manje??? I stvarno mi nije jasna ta stvar oko potrošnje. Stipsarenje. A kad vidim da je neko stucao silne pare na auto i onda stavi plin... :roll:
Ili auto od 6 metara, a dizelka... Tražim auto koji želim da kupim. To je primarno. Ako troši - neka troši. Bar znam zašto. Inače trošak su kvarovi, a ne gorivo.

jomini:
Pa koliko bi ti da troši benzinac od 1.3, 1.6 ili 2.0???

Ono gore sto sam ja naveo je maksimum sto ces dobiti. Dobices vise jedino ako uzimas hibrida koji su strasno precenjeni i nisu vredni svoje cene. Jer koliko pretplatis hibrida toliko ces mozda ustedeti na gorivu tokom 5-6 godina. A da ne govorim koliko su popravke skuplje (recimo, nova baterija za Toyotu Prius je preko $4,000 i menja se svakih nekoliko godina).

Da ti dam primer:

Toyota Prius, $23,000, oko 6% kamata u najboljem slucaju. 45 milja po galonu (oko 5.3 litara na 100 km).

Ford Focus, $13,000, 0% kamata ili mozes da skines $2,500 od tih $13,000 (posto uskoro stize nova generacija, nov Focus se moze naci i za $8,000-$9,000). 32 milja po galonu (7.4 litara).

Da li se Prius zaista isplati kupiti? Po mom misljenju - ne.

Back