Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ferrari je nesto drugo, Ferrari nije napravljen za nas obicno smrtnike koji menjamo auto svakih 5-6 godine. Sa druge strane - Honda jeste. To sto one izvlace puno hp ne znaci bas nista jer nista ne dobijas sa tim jer Amerikanac dodje u napravi V8 (koga Honda uopste nema), stavi istu cenu i prodaje se bolje.

Uzmi 2 auta na primer: Jedan sa 2.0L I4 sa 200 hp, drugi sa 4.0L V8 sa 200 hp (takav V8 ne postoji, ali ajmo reci da postoji). Oba imaju cenu od ajmo reci $25,000. Zasto bi ti dao te pare za prvi auto a ne za drugi?
Taj sa I4 izvlaci maksimum, znaci sumnjam da mozes vise konja od toga izvuci. Vrti se pod vecim obrtajima znaci skracuje vek motora. Potrosnja im je ista (Honda S2000 sa 2.0L motorom trosi koliko Chevrolet Corvette sa 6.0L motorom).

Ja sam ti naveo zasto je bolje uzeti opciju broj 2 nego opciju broj 1. Sad me ti ubedi da nisam u pravu.

68Charger440:
Ferrari je nesto drugo, Ferrari nije napravljen za nas obicno smrtnike koji menjamo auto svakih 5-6 godine. Sa druge strane - Honda jeste. To sto one izvlace puno hp ne znaci bas nista jer nista ne dobijas sa tim jer Amerikanac dodje u napravi V8 (koga Honda uopste nema), stavi istu cenu i prodaje se bolje.

Uzmi 2 auta na primer: Jedan sa 2.0L I4 sa 200 hp, drugi sa 4.0L V8 sa 200 hp (takav V8 ne postoji, ali ajmo reci da postoji). Oba imaju cenu od ajmo reci $25,000. Zasto bi ti dao te pare za prvi auto a ne za drugi?
Taj sa I4 izvlaci maksimum, znaci sumnjam da mozes vise konja od toga izvuci. Vrti se pod vecim obrtajima znaci skracuje vek motora. Potrosnja im je ista (Honda S2000 sa 2.0L motorom trosi koliko Chevrolet Corvette sa 6.0L motorom).

Ja sam ti naveo zasto je bolje uzeti opciju broj 2 nego opciju broj 1. Sad me ti ubedi da nisam u pravu.
Joj, čoveče...
Kakve ima veze za koga je Ferari napravljen, kad ne mogu da imam ni nivu Hondu? Meni su i jedno i drugo daleki - nedostižni.
Šta znači ono ''koga Honda uopšte nema''? Evo i tebi - Japanac dođe i napravi B4 turbo koga Amerikanac uopšte nema. I šta sad? Ne zna se koja je gluplja izjava...
''Uzmi 2 auta na primer: Jedan sa 2.0L I4 sa 200 hp, drugi sa 4.0L V8 sa 200 hp (takav V8 ne postoji, ali ajmo reci da postoji). Oba imaju cenu od ajmo reci $25,000. Zasto bi ti dao te pare za prvi auto a ne za drugi? '' Zbog istih dolara. Registracija, potrošnja... A ovo poređenje u potrošnji 4-cilindraša od 2L i osmaka od 6L je pojam besmislenosti. Verovatno si mislio Hondinu potrošnju pri 240km/h da porediš sa Corvetinom potrošnjom na 80km/h u trećoj brzini.. I da, Honda se vrti na 9000o/min, ''što fabrički Amer uopšte nema''.
Još nešto. Pričaš kao kada bi je tvrdio da je najbolja kupovina neki SUV, karavan ili nešto slično od Corvete, Poršea, Ferarija jer je prektičniji i namenjen je korišćenju u više uslova i zahvalniji je. Ali tu ima nešto drugo, znaš...

Honda S2000 (2.0L) moze preci 18 milja po galonu po gradu sa normalnom voznjom. Chevrolet Corvette (6.0L) moze preci 18 milja po galonu po gradu sa normalnom voznjom. Sta tu nije jasno? Nemoras biti Rocket Scientist da bi takvo nesto ukapirao. Naravno da nisam mislio da S2000 vozi na 9,000 RPM a da Corvette vozi na 3,000 RPM, tako poredjenje nikad nebi uradio. Oba voze sa istim brojem RPM.
I dalje tvrdim da su Pickupi najbolja vozila, a kostaju koliko i auti. Imaju daleko najvise prostora, mozes voziti u prikolici sta hoces, mozes vuci sta hoces i imaju 4x4. Te karakteristike nijedno auto nema. Da, trose puno, ali meni to ne predstavlja nikakav problem. Uostalom, postoje Hybridi Pickupi, trose isto kao auta, ali i dalje imaju one gore karakteristike.

I ti meni i dalje nisi odvogorio zasto je bolje uzeti auto sa malim motorom u poredjenju sa autom sa velikim motorom kad kostaju isto, trose isto, a pritom to auto sa malim motorom ima kraci vek i nemozes uopste vise modifikovati motor.

68Charger440:
I ti meni i dalje nisi odvogorio zasto je bolje uzeti auto sa malim motorom u poredjenju sa autom sa velikim motorom kad kostaju isto, trose isto, a pritom to auto sa malim motorom ima kraci vek i nemozes uopste vise modifikovati motor.
Zato što troše više (ona priča o Hondi i Ševroletu je SF) i auto sa manjom zapreminom nemaju kraći vek kao što je slučaj bio nekada...

jomini:
Zato što troše više (ona priča o Hondi i Ševroletu je SF) i auto sa manjom zapreminom nemaju kraći vek kao što je slučaj bio nekada...

Ne trose ni malo vise, otidi na Edmunds ili na neki slican sajt pa se sam uveri ako meni ne verujes. Moj Mustang sa 3.8L motorom trosi manje nego kevina Camry sa 3.0L motorom. Nije uvek slucaj da auto trosi manje ako ima manji motor.

jomini:
Nije jasno zašto nisi napisao koliko još ostane milja Hondi posle tih 18...
Rečanica ti je nedovršena, a ako to izuzmemo, 100% je tačna.

18 milja po galonu. Neznam koliki im je rezervar, to uostalom nije ni vazno. Nisi ti valjda mislio da ce neko meriti koliko sa punim rezervarom moze preci? Moj Mustang na primer ima 16 galona rezervar, F-150 ima 27 galona rezervar.

68Charger440:
18 milja po galonu. Neznam koliki im je rezervar, to uostalom nije ni vazno. Nisi ti valjda mislio da ce neko meriti koliko sa punim rezervarom moze preci? Moj Mustang na primer ima 16 galona rezervar, F-150 ima 27 galona rezervar.
Nisi me razumeo. Ako i jednom i drugom sipaš galon benzina na prazan rezervoar, oba će preći 18 milja. Tačno. Posle toga Corveta će se ugasiti i stati, a Honda nastaviti još 15-ak milja.
Kapiraš? Štos...

Ovo je sve sto bi S2000 videla posle par sekundi protiv 'Vette.

corvette7ug.jpg

Trkanje S2000 protiv Corvette, NA STAZI bi dokazalo da je corvetta brza.... 1 sekundu.. Odlicno si postavio sliku! S2000 bi video zadnja svetla corvette IZ BLIZINE!!!! :lol: :lol: :lol:

hahah nemoj da ponavljam pricu o VR6 vs CRX.

Gof ga je jedva pobedio i to ne miseluku koji ima 2 duuugacka pravca...

A motori su 3.6ccm ili tako nesto protiv hondinih 1.6

Tako bi bilo sa corvetom.

Drugo nama obicnim smrtnicima koji registrujemo auto u jugi mnogo vise pase bilo sta sa 2000ccm sto ide ko djavo, od nekog V8 sa 4000ccm .... Neka neko kazze kolika je registracija. Ja ne znam napamet.

******, u Americi je drugacije. U protivnom, pickupi nebi bili najprodavanija vozila. Registracija te izadje nekih $50 godisnje (i to ako imas skuplje auto).

U Americi vazno je 0-60 mph i 1/4 mile ubrzanje. Mesta za takvo trkanje ima mnogo, ali pravih staza ima jako malo jer niko i ne ide na takvu vrstu trkanja (osim profesionalno).

Sada cu da lupim nesto a neka neko kaze tacno ako zna...

Ja misim da bi kod nas auto noviji ( i godiste utice na cenu) sa 4000ccm platio oko 500evra...

Znam da je drugar za '97. sa 1400 platio regidtraciju oko 180evra.

Mi imamo 2 autoputa kojima vozimo par puta godisnje u proseku i prdjemo duzinu od 100tinak km u jednom smeru... a ogranicenje brzine je valjda 120km/h , a osim toga nema dge da dodje do izrazaja da auto ima 2000 ili 4000 ccm. A opet svaki veci grad ima stazu na kjoj se voze trke u blizini, NS ima miseluk (krug) i venac (brdo) koji su uvek otvoreni za saobracaji tu ne pomaze mnogo 4000ccm, nema skoro gde da dodje do izrazaja, a ljudi se cesto vozikaju tim stazama....

Tako da je kod nas sve preko 2000ccm bacanje para. Jel sad razumes zasto mene ni najmanje ne fascinira americki V8 sa 4000ccm ;)

Pozdrav slima ljubiteljima i Japanaca i Nemaca Amerikanaca
pratim vase odgovore vec dugo i stvarno je super zezanje evo sta ja mislim NO HARD FEEEELINGS
ja sam Aleksandar iz Raske.
Sto se tice japanaca ili Nemaca ja sam za Nemce.
Voleo sam ja Japance vise nego leba da jedem, TOYOTE , MAZEvozile se ovde crx letele ko metak ali i sletele (opasne pri udesima kao isve Honde ) Honde kojima sam se divio dok me nisu provozali u Porscheu 911turbo,Porscheu 944 , znam da su ovo razliciti automobili ali moja ljubav sada i zauvek je Porsche 944 koji i kupujem uskoro.
Znam da ce mnogi reci da je jedini pravi 911 znam to i ja ali mu je i cena odrzavanja prava.
pozzzzz

Back