Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
35lsy8m.jpg

2rn8l8y.jpg

2w68bnp.jpg

2i1jywp.jpg

ipbf6e.jpg

14yaeeo.jpg

2ewgwg3.jpg

2cdtikw.jpg

jqp6yr.jpg

Novi Kia Magentis /Optima : nove slike (plus unutrašnjost)

kia%20k5%204.jpg

U drugoj polovini ove godine kupcima će na raspolaganju biti i nova generacija modela Optima, u Evropi poznatog kao Magentis (u domaćoj J. Koreji će se zvati jednostavno Kia K5, a inače razvijen pod kodnom oznakom TF).

Zvanična premijera će se održati u aprilu na Salonu automobila u Njujorku (New York International Auto Show, od 2. do 11. aprila), dok prodaja u Americi startuje do kraja godine (u Evropi na proleće 2011.).

kia%20k5%2040.jpg

kia%20k5%20interior.jpg

Uhvaćen i novi Hyundai Accent

2ebd72r.jpg

Hyundai nastavlja da obnovlja svoju gamu, pa je posle novog Tucsona (u Evropi ix35) i Sonate, red stigao i na novu generaciju Accenta, čija se jedna špijunska slika pojavila na internetu.
I upravo je pomenuta Sonata poslužila kao dizajnerski uzor za novi Accent (u Južnoj Koreji poznat kao Hyundai Verna), koji bi trebalo da se pojavi krajem ove ili početkom naredne godine.

U svakom slučaju, izgled je daleko atraktivniji u odnosu na stari model, dok o paleti pogonskih agregata još nema konkretnijih informacija.

Više detalja tek sledi.

Izvor: AutoBlog.rs

Hej ljudi. Pa zamislite japanca po ceni nekog vrhunskog Mercedesa ili BMW-a? Kakvo bi to čudo bilo?

To bi bilo preskupo čudo.

Slozicu se sa svakime ko kaze da su japanci/koreanci neunistivi nacin da se predje od tacke A do tacke B. I sam vozim Mazdu 323 (BA) koju obozavam jer je 16 godina stara, 350000 presla a ujeda put sa svih svojih 122 kobila.

Nikad necu moci da se slozim da ce kosooki, ma koliko gurnuli u neki auto da naprave nesto na sta ce i nakon 20-30 godina skoro svako da se zagleda i da pozeli da ga ima, iako je star.

LSD vrata za
Nissan 370Z

t6s95v.jpg

Kompanija Senner Design je atraktivna LSD vrata koja se otvaraju uvis, u Lamborghini stilu (LSD - Lamborghini Style Doors), sada ponudila i vlasnicima Nissana 370Z.

Uz relativno malo ulaganje (za 370Z ovakva vrata koštaju 1.649 evra) auto dodatno dobija na privlačnosti, a treba napomenuti da vrata zadovoljavaju sve standarde bezbednosti, odnosno bezbedna su kao i vrata na običnom, fabričkom 370Z.

Sem toga, Senner za 370Z nudi i par drugih sitnica, poput seta atraktivnijih točkova i doterane unutrašnjosti, kao i sportski izduvni sistem i modifikovano ogibljenje.

Novi Infiniti QX:
prve zvanične slike

2yvtki0.jpg

Nova verzija Infinitijevog modela QX će premijeru imati sledećeg meseca na Salonu automobila u Njujorku, ali smo zahvaljujući ovim prvim fabričkim fotografijama u prilici da ga vidimo i pre zakazane premijere.
Ovde ipak treba podsetiti da se još u septembru prošle godine nekoliko dobrih slika sa zatvorene prezentacije za odabranu publiku već našlo na internetu.

e04pw3.jpg

Kako bilo, 2011 Infiniti QX donosi novi izgled koji karakterišu pre svega veliki prednji gril, novi branik i svetla, kao i detaljno redizajnirani zadnji deo i nova unutrašnjost.

ak8xv4.jpg

Za sada nije poznato koji će se tačno motori naći u novom QX-u, ali je jedan u svakom slučaju benzinski V8.

Više detalja tek sledi.

To bi bilo preskupo čudo.

Slozicu se sa svakime ko kaze da su japanci/koreanci neunistivi nacin da se predje od tacke A do tacke B. I sam vozim Mazdu 323 (BA) koju obozavam jer je 16 godina stara, 350000 presla a ujeda put sa svih svojih 122 kobila.

Nikad necu moci da se slozim da ce kosooki, ma koliko gurnuli u neki auto da naprave nesto na sta ce i nakon 20-30 godina skoro svako da se zagleda i da pozeli da ga ima, iako je star.

Ne znam samo ko i zagleda i ima zelju da ima auto star 20,30god.
Nas narod sigurno i zagleda jer nema para za bolji ali ako cemo o lepoti, ne vidim zasto je nekom golf 2,opel kadeta.. lepsi od honde civik 89,90,91god, mazde 323 isto god. Meni sigurno nije, sve je stvar ukusa.
Imas hondu nsx koje je stara 30god pa jos lici na nesto, okretali bi se za njom.

Poslednja izmena:
[/B]

Ne znam samo ko i zagleda i ima zelju da ima auto star 20,30god.
Nas narod sigurno i zagleda jer nema para za bolji ali ako cemo o lepoti, ne vidim zasto je nekom golf 2,opel kadeta.. lepsi od honde civik 89,90,91god, mazde 323 isto god. Meni sigurno nije, sve je stvar ukusa.
Imas hondu nsx koje je stara 30god pa jos lici na nesto, okretali bi se za njom.

Stvar ukusa.
Ja kad vidim Mercedes 540K, SL300, BMW 635csi, Citroen DS i CX, Jaguar XJ/XJS i tako to, pozelim da ih imam sve (iako se to nikada nece desiti).
Kad pogledam lexus i skoro sve japance/koreance sa 10+ godina, dodje mi da idem pesice do kraja zivota.

Japanci nemaju nasledje kroz nove generacije modela, retko su im modeli prepoznatljivi i cesto imaju drasticne promene kroz generacije modela... nasuprot evropljanima.
Ne privlaci svakog samo idealna funkcionalnost i pouzdanost. Zato je tebi nejasno ovo gore...

Stvar ukusa.
Ja kad vidim Mercedes 540K, SL300, BMW 635csi, Citroen DS i CX, Jaguar XJ/XJS i tako to, pozelim da ih imam sve (iako se to nikada nece desiti).
Kad pogledam lexus i skoro sve japance/koreance sa 10+ godina, dodje mi da idem pesice do kraja zivota.
Japanci nemaju nasledje kroz nove generacije modela, retko su im modeli prepoznatljivi i cesto imaju drasticne promene kroz generacije modela... nasuprot evropljanima.
Ne privlaci svakog samo idealna funkcionalnost i pouzdanost. Zato je tebi nejasno ovo gore...

Ne znam da li si video pre 10god i vise.tojotu supru, micubisi 3000gto, honda nsx, s2000...ti automobili sigurno nisu bili ruzni u odnosu na konkurenciju,ali to je opet sve stvar ukusa ko sta voli
Jasno je meni sve, odmah sam i rekao da je to sve stvar ukusa.
Ja licno i volim kada se automobili razlikuju, menjaju a ne da budu skoro isti.
Primer, golf 4,5,6, jos malo pa i 7ca. kao sto kazes to su male izmene i ne odskacu mnogo, dok primer honda civik 90, 94,99,2007,corola... se razlikuju skroz, to se meni dopada.

Ne volim da mi svaki model auta bude isti (skoro isti) pr. audi 3,4,6,8, svi su isti kada ih gledas iz daleka, unutra skoro pa isti, bmw od ne znam ni ja koje godine fura isti enterijer, skoro isti nema nekih izmena.
To kod japanaca bas i nema, pr honda dzez, civik, accord, legend, svi se razlikuju, lexus takodje.
Nisu ni meni lepi stari japanci ali ima primera gde su mi lepsi od evropljana.

nissan%20quest.jpg

Novi Nissan Quest : teaser slika

Sledeća generacija Nissanovog minivena Quest će se u prodaji naći početkom 2011. godine, a u veoma šturom press saopštenju se navodi da je namenjen kupcima koji traže prostrano, bezbedno, funkcionalno i komforno vozilo.

Sem ove teaser fotografije, za sada u stvari i nema konkretnijih detalja o novom Questu, ali sa slike se vidi da donosi novi dizajn, prilično različit u odnosu na dosadašnji model (bar što se tiče prednjeg dela).

Za pogon će se brinuti 3,7 litarski V6 sa 300 konja, pogon je standardno na prednjim točkovima (mada se nezvanično govori i o 4x4 verziji), a treba pomenuti da je novi Quest i širi nego do sada.

Podaci o opremi i ceni međutim tek slede, dok se zvanična premijera očekuje u novembru na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Back