Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Primer 1: Vozim se iznajmljenom Skodom Felicijom kroz Srbiju. Dolazi uzbrdica i ja moram da vracam i nizu brzinu da bi izasao uzbrdicu. RPM odlazi na 5,000+ RPM.

Primer 2: Vozim Ford Mustanga na autoputu, cruise control na 70 mph (5. brzina). Dolazi uzbrdica - ne moram nista da diram, bez problema izlazi, RPM ostaje isti.

E to je razlika.

Marauder:
I u gradskoj voznji ne prelazim 45 mph, a to je 4. brzina.

Ovako iskreno mi reci: na koliko RPM menjas brzine pri regularnoj gradskoj voznji? Znaci ne trkas se, ne zuris nigde, vec normalno vozis.
Prva sigurno povuče preko 3000, ali samo kratko, je l'... Druga, treća isto tako, a dalje sve zavisi od saobraćaja. Ali veći problem je što ja u 5km puta to obavim oko pedesetak puta... Pa po gasu u drugoj ili trećoj da preskočim kolonu... I tako... Znaš ti već.

Garwor:
sto ides prvom do 3000, mozes i ranije u drugu.
Nego kako saltas iz trece u drugu, jel si uvezbao medjugas?
Ma kakvi, što bi to radio. To sam u vojsci radio na Daicu, pa još i duplo kvačilo. :lol:

Inače ne IDEM prvom, jednostavno pri polasku iz prve mora se DOĆI do 3000 ili više na trenutak, obrati pažnju pri normalnoj vožnji. ;) Jedino ako svesno ne krećeš sporo zbog saobraćaja, gužve itd.

pa ono, zbog turbine koja se pal ina 3000, nesto si tako pricao, da se ne bi palila i gasila svaki cas.

Oces da kazes da u prvoj do 3000 stigne za sekundu ? :D

Ja cesto menjam iz trece u drugu na taj kamionski nacin, svidelo mi se (pustis gas, stisnes kvacilo, izbacis iz brzine, das gas, pustis gas, stisnes kvacilo, ubacis u brzinu, pustis kvacilo?)

Garwor:
pa ono, zbog turbine koja se pal ina 3000, nesto si tako pricao, da se ne bi palila i gasila svaki cas.

Oces da kazes da u prvoj do 3000 stigne za sekundu ? :D

Ja cesto menjam iz trece u drugu na taj kamionski nacin, svidelo mi se (pustis gas, stisnes kvacilo, izbacis iz brzine, das gas, pustis gas, stisnes kvacilo, ubacis u brzinu, pustis kvacilo?)
Pa da, turbina kreće negde oko 3000, tako nešto. Ali neću valjda sad kao baba da brinem brigu jedne turbine. Subaru je to, sam se brine o sebi. ;) , a ne neki Amer ili napaćeni Italijan :D

Sekunda plafon. :lol:, pa to je makina, a ne traktorče ili kamionče.

Back