Egipat

hotel Zoser u Kairu
58590672.jpg

U ovom hotelu sam bio 2004. Kon-tiki, krstarenje Nilom. Imali u njemu noćenje i doručak. Služili oni i večeru (švedski sto). Ja se prošvercovo. Taman sam završio večeru, a oni me isterali. Neka, hvala im, al ja sam jeo!

manje vise tako je i u Beogradu.... zato se i pitam pricalo se po svetu da kod nas nije bezbedno, a mi veoma bezbedno ziveli, pa reko ima li neko ko je sada tamo ili skoro bio tamo da nam kaze kako stvari stoje, zanemarujuci tv i propagandu

manje vise tako je i u Beogradu.... zato se i pitam pricalo se po svetu da kod nas nije bezbedno, a mi veoma bezbedno ziveli, pa reko ima li neko ko je sada tamo ili skoro bio tamo da nam kaze kako stvari stoje, zanemarujuci tv i propagandu

Imam drugaricu u Egiptu, cesto se cujemo. Zivi na moru,sad je tamo dosta Nemaca, Itialijana i naravno, Rusa. Kaze da je sve ok, ona radi u hotelu, turista ima ko i svake zime, naravno manje nego preko sezone, ali kaze da je sve mirno ( u Hurgadi), u Kairo se ne odlazi, ide se u Luksor, dakle kao i obicno, ne oseca se nikakva posebna tenzija i potreba da se ide iz zemje. Ako se skrpim finansijski planiram da opet idem za hurgadu u junu.

moji prijatelji idu na ronjenje..
bg - hurgada, a onda brod..svo vreme..idu prva nedelja aprila..
ne znam sta da ti kazem za klasican turizam..
cinjenica je da su fundamentalisti malo friknuli i da su poceli da kidisu na bikini kupace kostime i alkohol..

ma mi smo cudo, preziveli smo svasta, pa te egipatske nemire nece ni primetimo , spremimo se lepo odemo za vreme ramadana i ima budu mirni ko bubice :D
@dive javi kada se ti prijatelji vrate ili kada se jave, njihove impresije i utiske

ma mi smo cudo, preziveli smo svasta, pa te egipatske nemire nece ni primetimo , spremimo se lepo odemo za vreme ramadana i ima budu mirni ko bubice :D
@dive javi kada se ti prijatelji vrate ili kada se jave, njihove impresije i utiske

hocu..
sto se ronjenja tice uvek dobro prodju..ali je u aprilu nikakav turizam na samom kopnu..
prosle godine su nesto i rekonstuisali grad pa je bilo bas bezveze..jedva da je jedan lokal radio, a u hotelu sa kojim smo inace zadovoljni jer uvek tamo odsednemo tri dana posle broda blagi ocaj..i od hrane i od usluge..
imam prijatelja u hurgadi koji dole drzi ronilacki centar..nije egipcanin, nas je..dole je kupio i stan pre par godina i ono bas se preselio..bio je ovde u januaru i rekao mi da je vreme da ide dalje zbog svega sto se dole desava..malo mu muka od balkanskog sr.anja koje se dole premestilo..sad razmislja o nekom tajlandu i sl..
malopre sam htela da ga pitam i probam da udjem na face..al izgleda da su ga hakovali anonimusi :)

Imam drugaricu u Egiptu, cesto se cujemo. Zivi na moru,sad je tamo dosta Nemaca, Itialijana i naravno, Rusa. Kaze da je sve ok, ona radi u hotelu, turista ima ko i svake zime, naravno manje nego preko sezone, ali kaze da je sve mirno ( u Hurgadi), u Kairo se ne odlazi, ide se u Luksor, dakle kao i obicno, ne oseca se nikakva posebna tenzija i potreba da se ide iz zemje. Ako se skrpim finansijski planiram da opet idem za hurgadu u junu.

hajde molim te pitaj je kolika je temperatura mora i vazduha u maju?

egipat je kazu najlepsi u martu najduzi je dan ja sam bila u oktobru kraj oktobra i vreme je bilo fenomenalno cak stavise pretoplo al je dan bio kratak sunca je bilo do 6 popodne pa sad...hurgada je fantasticna jedina zamerka kod hurgade je sto nema setaliste uz obalu jer su sve hoteli uz obalu al dobrokairo je takodje nesto posebno bila sam 4 dana i to je jako malo za kairo svasta ima da se vidi pa ko zna mozda jednog dana odem cisto da mezelja mine da posetim sve ono sto nisam u kairu :)

Ja sam pitala prijatelja iz Kaira da li je bezbedno u Egiptu za turiste i kaze da nije bezbedno ni za njihove, a kamoli turiste.:(
Dok je prosle godine tvrdio da nema nikakvih problema sto se tice turista.
Znaci da se tamo gadno zakuvalo.:sad2:

Da se ne bih mnogo razmišljao, uplatih ja danas Hurgadu, jul, 10 dana, Argus, hotel Desert Rose.

Pa šta bude, neka bude...

Da li neko zna nešto o tom hotelu?

Komentari na netu su kao i obično vrlo različiti, ali takvi su bili i za Hilton Long Beach u kojem sam bio prošle godine, a ja nisam imao nikakvih ozbiljnih zamerki.

Da se ne bih mnogo razmišljao, uplatih ja danas Hurgadu, jul, 10 dana, Argus, hotel Desert Rose.

Pa šta bude, neka bude...

Da li neko zna nešto o tom hotelu?

Komentari na netu su kao i obično vrlo različiti, ali takvi su bili i za Hilton Long Beach u kojem sam bio prošle godine, a ja nisam imao nikakvih ozbiljnih zamerki.

ja sam bila u desert rose..
nije klasican hotel, nego su sobe smestene u zgradicama pansionskog tipa..
meni je smestaj bio sasvim ok..

Back