Egipat

Vazi, hvala ti puno.
Mi bismo isli preko Argusa 12.06. Zvala sam Kontiki jer oni na sajtu nemaju u ponudi izlet do piramida. Devojka mi je rekla da se radi ali da ce proveriti a onda je na sajtu videla isto sto i ja i rekla mi da se ipak IZGLEDA ne radi.
U Argusu su rekli da su radili izlet u maju ali ne znam ni da li je 8. maja realizovano putovanje.
Mislila sam da se leti Jatom ali ne leti se. Ja se uzasno plasim letenja i na korak sam da resim da idem pa ne bih da moram opet tamo ako ne vidim piramide. :)

ja idem 26.6. preko argusa, ali ne nameravam da idem u kairo, to cu nekom drugom prilikom, kairo+krstarenje, a letenje ti se mozda dopadne pa odes i ponovo :D ima sada neki popusti za neke termine preko argusa vidi da li je vreme i hotel koji ti odgovara, svakako valjda vaze do kraja meseca a u sl. utorak sveze informacije :D

I ja cekam informacije u utorak, nesto mi se ne uplacuje do tada. Nadam se da cenovnik nece menjati. :)
Sto se letenja tice, probala sam ja par puta zato i znam koliko mi se ne svidja! ;) Hvala u svakom slucaju!

Da li je neko isao preko agencije Matico u Hurgadu?

ja cu ici u junu, ali nisam ranije bio tamo nemam iskustvo ako pitas za samo mesto. ako pitas za agenciju putovao sam sa njima u spaniju pre dve godine, sve je bilo dobro sve kako mi je receno u bgd-u. i jos bih dodao bio sam u 5-6 agencija, u istim hotelima isti broj dana, matico znatno jeftiniji...a poznajem i ljude koji su putovali sa njima, niko se nije zalio.

posto su nargile, onako oko pola metra visine....

idu od desetak eu pa na vise..
ako nameravas da ih koristis, one manje su samo suvenir..
te vece su oko 40-50eu..dobijes ih sa onim ugljem (meni su oduzeli jer ga nisam spakovala u prtljag, nego sam ga ponela u rucnom..kazu egipcani, mozda si fundamentalista zapalices avion..
i sa razlicito aromatizovanim duvanom..

kupila sam malu u tunisu i koristimo je, jeste vise suvenir ali radi...
dopada nam se pa bi sada kupili vecu, i naravno snabdeli se duvanom za neko vreme...:)
u tunisu su mnogo skuplje, cula sam da su povoljnije u egiptu, pa reko da proverim :)

Egipat je veoma egzotična destinacija, koji pored mora, piramida krije i puno drugih tajni, kao na primer Sinajsku goru, posetu Oazi Sivi, i tako dalje ... Probajte da odvojite jedan vikend za Sinaj, imaćete unucima šta da pričate ... slane vode ćete se napiti svuda :)

E, kad budem išla u Egipat, uzeću ga u Top 3.

Ja ti ga preporučujem, nama je zaista bilo prelepo tamo, opuštencija na nivou :) A na njegovoj plaži, tj na tom delu mora imate one prelepe korale i još lepše ribe tako da i ne morate da plaćate krstarenje, ako hoćete zbog ronjenja jer sve to imate tu, tačno ispreg hotela :)

e ja idem tamo u septembru

Lepo se provedi, sigurna sam da hoćeš :)

Back