Egipat

ja sam bila u desert rose..
nije klasican hotel, nego su sobe smestene u zgradicama pansionskog tipa..
meni je smestaj bio sasvim ok..

Da, i ja sam razumeo da je hotel na tu "rizort" foru. To je meni sasvim ok.

Koje godine si bila? Imaš li još neki komentar...hrana, piće, higijena u sobama...

Plaža?...vidim da imaju jedan poveliki bazen u kompleksu?

Opšti utisak? Pozitivan ili negativan?

Da, i ja sam razumeo da je hotel na tu "rizort" foru. To je meni sasvim ok.

Koje godine si bila? Imaš li još neki komentar...hrana, piće, higijena u sobama...

Plaža?...vidim da imaju jedan poveliki bazen u kompleksu?

Opšti utisak? Pozitivan ili negativan?

pazi, nestao mi post :eek:

imaju vise bazena, ne samo jedan..
plaza je pescana, velika..
napravili su sami kao vestacko jezerce u kojem drze obuku za sportove na vodi..meni nije bio gust da se u njemu kupam jer bi talasi sa mora redovno podigli pesak sa dna, pa mi je izgledalo kao bara..radije sam bila u moru iza grebena od nagomilanog kamenja..ima nekoliko koralnih grebencica na kojima imas anemone i sase i jos nesto malo ribica..nema ih preterano..
u hotelskom kompleksu do desert rosa imali su skolu jahanja..u stvari vise konje koje su rentirali..
nezaboravno iskustvo..da bi ih jahali, izveli su me van dela gde su hotelski kompleksi, ka pustinji..jahanje po dinama - nemoj propustiti!!!
hrana i pice vise nego korektna ponuda..higijena je isto zadovoljavajuca!
ono sto me odusevilo je sto mi iz sobe nikad nista nije nestalo..nekoliko puta mi je ostao novac u sitnim apoenima - evro jedan cistaci nisu uzeli!
bila sam 2004.

pazi, nestao mi post :eek:

imaju vise bazena, ne samo jedan..
plaza je pescana, velika..
napravili su sami kao vestacko jezerce u kojem drze obuku za sportove na vodi..meni nije bio gust da se u njemu kupam jer bi talasi sa mora redovno podigli pesak sa dna, pa mi je izgledalo kao bara..radije sam bila u moru iza grebena od nagomilanog kamenja..ima nekoliko koralnih grebencica na kojima imas anemone i sase i jos nesto malo ribica..nema ih preterano..
u hotelskom kompleksu do desert rosa imali su skolu jahanja..u stvari vise konje koje su rentirali..
nezaboravno iskustvo..da bi ih jahali, izveli su me van dela gde su hotelski kompleksi, ka pustinji..jahanje po dinama - nemoj propustiti!!!
hrana i pice vise nego korektna ponuda..higijena je isto zadovoljavajuca!
ono sto me odusevilo je sto mi iz sobe nikad nista nije nestalo..nekoliko puta mi je ostao novac u sitnim apoenima - evro jedan cistaci nisu uzeli!
bila sam 2004.

Hvala!

da ne davim na leto 2012, da pitam ovde, znam za ono pravilo ponesi manje stvari i vise para nego sto si mislio, kao i ponesi osmeh, da bi se sa njim i vratio, ali ako moze jos par necega sta poneti :D

ovako idem 26.6 kakvo vreme ocekivati, treba li nesto dugih rukava, hogavica?
sta od obuce?

da ne davim na leto 2012, da pitam ovde, znam za ono pravilo ponesi manje stvari i vise para nego sto si mislio, kao i ponesi osmeh, da bi se sa njim i vratio, ali ako moze jos par necega sta poneti :D

sta od obuce?

oko 30-35 stepeni, ne trebaju ti dugi rukavi, papuče, sandale ili patike.
u nekim hotelima 5* muskarci moraju na veceru u pantalonama, ne moze u bermudama ili sorcu

sta od obuce?

Ako nemaš nameru da izlaziš iz hotela u principu ti ne treba ništa dugih rukava ili nogavica.

Ako imaš izlete u planu, savetujem ti da ipak poneseš letnje pantalone dugih nogavica i patike. Sunce je izuzetno jako, i kada si dugo na otvorenom treba se zaštititi odećom.

moram da sacekam da se neko vrati pa da vidim sta se nudi od izleta i koliko kostaju, ovde na forumu sam dobila super saveta za izlet u pustinju u tunisu, bilo je nezaboravno :heart:
znaci za muz pantale, pa onda jedne i za mene :D

moram da sacekam da se neko vrati pa da vidim sta se nudi od izleta i koliko kostaju, ovde na forumu sam dobila super saveta za izlet u pustinju u tunisu, bilo je nezaboravno :heart:
znaci za muz pantale, pa onda jedne i za mene :D

Prošle godine je celodnevni safari koštao, koliko se sećam, 40-45 eur po osobi. U to ulazi vožnja bagijima i kvadovima, odlazak i obilazak beduinskog sela, večera sa kratkim programom.

Ta pustinja iza Hurgade je kamenita, nije to Sahara kao u Tunisu.

Ali je sunce izuzetno jako, i treba se paziti.

Kada sam bio, svi koji su umesto patika imali papuče, npr. nisu se dobro proveli prilikom vožnje bagijima po suncu...

videh na slikama nekih rodjaka da su isli podmornicom, neznam da li je preko nase agencije ili neke tamo, zna li neko nesto vise o takvom izletu, nisam nikada bila u podmornici :D

u hurgadi imas turisticku podmornicu..
na bilo koju ekskurziju u organizaciji nasih agencija platis samo proviziju vise..na sve izlete slobodno mozes da ides direktno u egipatskoj organizaciji..
kad izadjes uvece u grad, zaredjaj po agencijama i izaberi..

meni nije problem da zaronim ali moze u bazenu, gde ima ribica travcica no no....
najvise mi trip podmornica, kao podmornica....

ja sam video tu podmornicu, ali nisam isao, verovatno je interesantno, ali..... kao sto je neko gore napisao ipak je lepsi kontakt sa vodom.
imas super izlet na rajsko ostrvo, nekih sat vremena voznje brodicem, kosta 20-25 evra, ukljucen je i rucak, tri puta se staje da se roni sa maskom i disaljkom (to nisu nikakve dubine, ne treba da se plasis), ribice i korali su super, ostaje se i oko sat vremena na ostrvu, ruca se na brodu. mislim da je polazak oko 9 ujutro, a povratak oko 4-5 popodne

ja sam video tu podmornicu, ali nisam isao, verovatno je interesantno, ali..... kao sto je neko gore napisao ipak je lepsi kontakt sa vodom.
imas super izlet na rajsko ostrvo, nekih sat vremena voznje brodicem, kosta 20-25 evra, ukljucen je i rucak, tri puta se staje da se roni sa maskom i disaljkom (to nisu nikakve dubine, ne treba da se plasis), ribice i korali su super, ostaje se i oko sat vremena na ostrvu, ruca se na brodu. mislim da je polazak oko 9 ujutro, a povratak oko 4-5 popodne
To je stvarno super izlet, ali čim imaš disaljku jasno je da to nije ronjenje nego plutanje na površini. Ali odeš u plićak i plivaš među ribicama najlepših boja.:zaljubljena:

videh na slikama nekih rodjaka da su isli podmornicom, neznam da li je preko nase agencije ili neke tamo, zna li neko nesto vise o takvom izletu, nisam nikada bila u podmornici :D

bio sam ja . pa ta podmornica nije bas podmornica nego brod sa dubljim dnom koji ima na koritu prozore sa svih strana i onda razgldas podvodni svet bez da ronis... lepo iskustvo

Back