Egipat

Da li je neko ove god tj ovih dana (pocetak leta)bio u hotelu steigenberger al dau beach.Kakva je plaza,voda,jer je dobra za bebu,i naravno kakav je hotel,kakvo je osoblje...
I jos jedno pitanje jer je neko isao u taj hotel preko argus toursa?Kakvi su im vodici?Veliko hvala.

Dok ti ne odgovori neko ko je odseo tamo, da probam da pomognem: za Steigen Beach i još par hotela u komšiluku važi da sa njima nema greške. Znači, što se tiče osoblja, soba, hrane...to bi trebalo da je sve ok. Iz naše grupe se niko nije žalio na njih, svi su bili super zadovoljni. Ja sam odsela u susednom Continentalu i prošetala sam Štajgenovom plažom. Korektna je, veoma velika, standardno peščana, ali se meni nije svidelo što ima dugačak plićak i što je bilo pomalo gužvasto, mada ne preterano. Hotel je zaista ogroman, a mislim da je ta plaža i za goste Štajgen Kluba (hotel koji je prekoputa). Ja ne volim te ogromne hotele, jer može da se desi da se pošteno napešačiš od sobe do plaže, npr. ako ti je soba na drugom kraju zgrade.

Eto, toliko sam videla od Štajgena, nadam se da će se javiti neko sa direktnim iskustvom.

Pa pročitala sam. Ali piramide mogu da se vide i na razglednici, poenta i jeste ući u njih.

Ok mozda si donekle u pravu ja i jesam usla bas zbog toga i pozlilo mi je na pola puta ja sam samo iznela svoje misljenje ne mora da znaci da sam u pravu ukusi su razliciti meni je veci dozivljaj bio da ih vidim uzivo nego sam taj ulazak ali ok ovde i jesmo da bi razmenili misljenja i iskustva:)

Ali priznaj da čak i da ti je neko rekao da nema potrebe da ulaziš u piramide jer su prazne, ti ipak ne bi odolela da ne uđeš. :D
Jeste razočarenje što je unutra samo go kamen, ali ipak je to doživljaj.
Ja sam toliko bila ushićena što sam u piramidi, da sam se tresla od sreće.
Doduše ja sam uvek bila luda za piramidama, pa možda i nisam za poređenje...

Ali priznaj da čak i da ti je neko rekao da nema potrebe da ulaziš u piramide jer su prazne, ti ipak ne bi odolela da ne uđeš. :D
Jeste razočarenje što je unutra samo go kamen, ali ipak je to doživljaj.
Ja sam toliko bila ushićena što sam u piramidi, da sam se tresla od sreće.
Doduše ja sam uvek bila luda za piramidama, pa možda i nisam za poređenje...

Pa iskreno receno usla bih. :) Takodje sam obozavala piramide pa sam se mozda zato malo razocarala mada ih i sada volim i svakako su prelepe.

pozdrav,

ove godine smo planirali da prvi put idemo u egipat. razmisljamo o hurgagi i hotelu TITANIC Beach Spa&Aqua. da li je neko bio i kakvi su vam utisci. takodje, dosta hotela je 20-tak km od grada. da li je to problem ili ne. da li je bolje da je hotel blize gradu.

molim i za preporuke nekih drugih hotela.

hvala na pomoci

Poslednja izmena:
da li ima neko iz novog sada ko hoce u oktobru u egipat, imaju ture hurgada+kairo, jako mi se ide ali niko od mog društva nije zainteresovan :( neka mi se javi i ps. neka je devojka tj. zenska osoba

pozdrav,

ove godine smo planirali da prvi put idemo u egipat. razmisljamo o hurgagi i hotelu TITANIC Beach Spa&Aqua. da li je neko bio i kakvi su vam utisci. takodje, dosta hotela je 20-tak km od grada. da li je to problem ili ne. da li je bolje da je hotel blize gradu.

molim i za preporuke nekih drugih hotela.

hvala na pomoci

E, i mene interesuje taj hotel, ali na prolece.
Jedva cekam utiske... :aha:

Pozdrav svima,
u septembru idem u Hurgadu, hotel Paradise Golden 5 Resort.
Moze li mi neko reci sta da ocekujem od samog hotela, plaze i okoline.

http://www.putovanja.info/forum/topic/10206-paradise-golden-5-resort/

Napisano: 18. avg 2010 - 11:43
Bio NAZALOST pre neki dan.

Kompleks ogroman sa 5 hotela, do plaze oko 700metara od centralne zgrade u kojoj smo bili. Do plaze dva bazena, prvi blizi hotelu je manji i plici, a drugi je veci i ima manji bazen za tobogane. Zatim ide kao neki mali vestacki zaliv pa tek onda plaza. Na plazi i pored bazena imate lezaljke i suncobrane koji su besplatni, ali za mesto do 8.30 trebate da idete i da rezervisete sa peskirima. Dobijate kartice za peskire pa vam vasi nisu potrebni.Ako izgubite karticu ili peskir placate 15dolara.
Rusa ima koliko hocete, i to svuda, na svim radnjama pise ruski cirilicom sve i prvo na ulici ce vam se obratiti sa dobri dobri....itd.

Uh hotel....

Dosli smo u 4 ujutro i ulazimo u hotel....
Kada udjete u hotel sve je sjajno, koza bela, mermer, liftovi stakleni, luster koji ide kroz 5 spratova kristalni, sve sija(malo kicasto za mene) ali izgleda kao da je stvarno 5 zvezdica..
Vodi nas u sobu na 4 spratu(inace je 2 jer imate sobe i na 1 sprat , sto je inace podrum, recepcija je 2 sprat.....

Kada smo usli u sobu prvo vidis tepih koji je pravljav, kao da je neko vrsio nuzdu na njemu i onako razvukao sve, pa cujes klimu koja radi tj drnda kao traktor, zatim vidis i da ti je posteljina prljava, ali ajde neces da se pokrivas,kreveti razdvojeni, to sve gledas onako umoran u 4.15 onako umoran....Nemas snage da ides do recepcije da se peglas sa njima dole....STO JE NAJVECA GRESKA MOJA BILA!!!
Odlucujem da ujutro idmeo do recepcije da menjamo sobu, a taman je info sastanak sa vodicem pa da mu sve kazemo....
Ujutro vidimo i da je daska na solji pukla i da imamo i malo mrava po sobi i krevetu(kako li je tek u prizemlju ili podrumu)....

Idemo na recepciju ujutro i kazu nam da nema sobe za zamenu jer jos nije check out, da dodjemo oko 3 popodne. U 2 je infosastanak, ajde ok docicemo taman malo na dorucak i plazu pa na sastanak....
Na sastanku samo rekli da imamo problema sa sobom i da zelimo da promenimo da su nam rekli da dodjemo na recepciju u 3. Posto su i ostali nasi imali problem i vodic Nikola je isao na recepciju-taman sa nama. Naravno i u 3 nam kazu nemaju dodjite sutra, to i njemu kazu...

Ali doci ce neko da popravi to sto nam smeta... Ja im kazem krevti su razlicitih visina , ne vredi da se spajaju, kaze recepcionar, moj prijatelj ce da promeni duseke...

Samo su spojili krevete i na moj pokusaj da ovom objasnim i rukama i nogmama da je visi jedan krevet od drugog on nista ne kapira kao sve je ok.... On ce pozvati za klimu, posto niko ne dolazi i kaze doci ce za 10 minuta. Dolazi majstor za klimu posle 3 sata, gleda cacka, kaze menjace motor. Za 15 minuta dolazi drugi majstor koji gleda cacka, ja mu kazem bili su menjace motor, on stavlja rolnu toalet papira da zadrzi vibracije i kaze klima samo na prvoj brizni,,,...to se naravno pokvarilo za 2 sata pa sam ja popravljao...

Naime da skratim, sobu smo zamenili tek 7 dan i to tek kada smo 6 dan noc izasli za koferima na recepciju i rekli da cemo da spavmao tamo jer je cistije. Poceli su da nam pokazuju sobr, odjenom ih imaju i to 4, jednu po jednu, ali pokazuju 2 u podrumu i 2 u nekim odvojenim objektima, kao da su supe....a ne sobe u hotelu od 5 zvezdica, mi necemo to , oni kazu sutra sigurno ....

Dolazim sutra i menjam sobu sa normalniju, nista specijalno, cist tepih kupatilo i krevet, klima naravno isto radi samo na prvoj brzini sef ne radi. Uvece me zovu da platim dasku u prethodnoj sobiiiiiiiii!!!! Ja trazim da pricam sa nekim managerom. Sutra pricam sa odredom egipcana, njih 3, zamenik direktora, sef za odsnose sa turistima i jos neki....Ma nista ne vredi , njegovo pitanje je, Kako ste mogli da budete 6 dana u sobi da vam je slomljena daska na solji,.,...zasto to niste rekli, kod vas je upisano da samo zelite sobu da promenite zbog francuskog kreveta...nista prljavo klima itd...sve sto sam svaki dan pricao....

Na kraju se posvadjam i bacim mu u lice 20 evra i odlazim od njih i kazem im da ih ne zlim ni videti ni cuti dok sam jos 3 dana na odmoru...

Ma strasno nam je "lepo" bilo u hotelu....nikom ne zelim to....

Prave te magarcem za tvoje pare, ajde da si isao u 3 zvezdice i platio manje pa da kazes ok . to je to za te pare....ali ovaj se vodi da je 5.

Nemojte u ovaj hotel, idite u Hilton long beach ili u titanik. ma ima toliko boljih hotela samo citajte ovde,neke novije postove, forum je majka....

Inace oko hotela sve sredjeno perfektno....plaza, bazeni i hol hotela....Hrana solidna, moze da se nadje za svakoga nesto...
0

Nadam se da se nisi ovako provela... :roll:

http://www.putovanja.info/forum/topic/10206-paradise-golden-5-resort/

Napisano: 18. avg 2010 - 11:43
Bio NAZALOST pre neki dan.

Kompleks ogroman sa 5 hotela, do plaze oko 700metara od centralne zgrade u kojoj smo bili. Do plaze dva bazena, prvi blizi hotelu je manji i plici, a drugi je veci i ima manji bazen za tobogane. Zatim ide kao neki mali vestacki zaliv pa tek onda plaza. Na plazi i pored bazena imate lezaljke i suncobrane koji su besplatni, ali za mesto do 8.30 trebate da idete i da rezervisete sa peskirima. Dobijate kartice za peskire pa vam vasi nisu potrebni.Ako izgubite karticu ili peskir placate 15dolara.
Rusa ima koliko hocete, i to svuda, na svim radnjama pise ruski cirilicom sve i prvo na ulici ce vam se obratiti sa dobri dobri....itd.

Uh hotel....

Dosli smo u 4 ujutro i ulazimo u hotel....
Kada udjete u hotel sve je sjajno, koza bela, mermer, liftovi stakleni, luster koji ide kroz 5 spratova kristalni, sve sija(malo kicasto za mene) ali izgleda kao da je stvarno 5 zvezdica..
Vodi nas u sobu na 4 spratu(inace je 2 jer imate sobe i na 1 sprat , sto je inace podrum, recepcija je 2 sprat.....

Kada smo usli u sobu prvo vidis tepih koji je pravljav, kao da je neko vrsio nuzdu na njemu i onako razvukao sve, pa cujes klimu koja radi tj drnda kao traktor, zatim vidis i da ti je posteljina prljava, ali ajde neces da se pokrivas,kreveti razdvojeni, to sve gledas onako umoran u 4.15 onako umoran....Nemas snage da ides do recepcije da se peglas sa njima dole....STO JE NAJVECA GRESKA MOJA BILA!!!
Odlucujem da ujutro idmeo do recepcije da menjamo sobu, a taman je info sastanak sa vodicem pa da mu sve kazemo....
Ujutro vidimo i da je daska na solji pukla i da imamo i malo mrava po sobi i krevetu(kako li je tek u prizemlju ili podrumu)....

Idemo na recepciju ujutro i kazu nam da nema sobe za zamenu jer jos nije check out, da dodjemo oko 3 popodne. U 2 je infosastanak, ajde ok docicemo taman malo na dorucak i plazu pa na sastanak....
Na sastanku samo rekli da imamo problema sa sobom i da zelimo da promenimo da su nam rekli da dodjemo na recepciju u 3. Posto su i ostali nasi imali problem i vodic Nikola je isao na recepciju-taman sa nama. Naravno i u 3 nam kazu nemaju dodjite sutra, to i njemu kazu...

Ali doci ce neko da popravi to sto nam smeta... Ja im kazem krevti su razlicitih visina , ne vredi da se spajaju, kaze recepcionar, moj prijatelj ce da promeni duseke...

Samo su spojili krevete i na moj pokusaj da ovom objasnim i rukama i nogmama da je visi jedan krevet od drugog on nista ne kapira kao sve je ok.... On ce pozvati za klimu, posto niko ne dolazi i kaze doci ce za 10 minuta. Dolazi majstor za klimu posle 3 sata, gleda cacka, kaze menjace motor. Za 15 minuta dolazi drugi majstor koji gleda cacka, ja mu kazem bili su menjace motor, on stavlja rolnu toalet papira da zadrzi vibracije i kaze klima samo na prvoj brizni,,,...to se naravno pokvarilo za 2 sata pa sam ja popravljao...

Naime da skratim, sobu smo zamenili tek 7 dan i to tek kada smo 6 dan noc izasli za koferima na recepciju i rekli da cemo da spavmao tamo jer je cistije. Poceli su da nam pokazuju sobr, odjenom ih imaju i to 4, jednu po jednu, ali pokazuju 2 u podrumu i 2 u nekim odvojenim objektima, kao da su supe....a ne sobe u hotelu od 5 zvezdica, mi necemo to , oni kazu sutra sigurno ....

Dolazim sutra i menjam sobu sa normalniju, nista specijalno, cist tepih kupatilo i krevet, klima naravno isto radi samo na prvoj brzini sef ne radi. Uvece me zovu da platim dasku u prethodnoj sobiiiiiiiii!!!! Ja trazim da pricam sa nekim managerom. Sutra pricam sa odredom egipcana, njih 3, zamenik direktora, sef za odsnose sa turistima i jos neki....Ma nista ne vredi , njegovo pitanje je, Kako ste mogli da budete 6 dana u sobi da vam je slomljena daska na solji,.,...zasto to niste rekli, kod vas je upisano da samo zelite sobu da promenite zbog francuskog kreveta...nista prljavo klima itd...sve sto sam svaki dan pricao....

Na kraju se posvadjam i bacim mu u lice 20 evra i odlazim od njih i kazem im da ih ne zlim ni videti ni cuti dok sam jos 3 dana na odmoru...

Ma strasno nam je "lepo" bilo u hotelu....nikom ne zelim to....

Prave te magarcem za tvoje pare, ajde da si isao u 3 zvezdice i platio manje pa da kazes ok . to je to za te pare....ali ovaj se vodi da je 5.

Nemojte u ovaj hotel, idite u Hilton long beach ili u titanik. ma ima toliko boljih hotela samo citajte ovde,neke novije postove, forum je majka....

Inace oko hotela sve sredjeno perfektno....plaza, bazeni i hol hotela....Hrana solidna, moze da se nadje za svakoga nesto...
0

Nadam se da se nisi ovako provela... :roll:

Kao sto si vec rekao dobro se uvek raspitajte pre nego sto negde idete jer moze biti kasno

Evo slika koje su izgleda tvoje sa tripada tog famoznog hotela

Prilozi

• toilet-seat-broken.jpg
    toilet-seat-broken.jpg
    14,2 KB · Pregleda: 35
  • carpet-also-clean.jpg
    carpet-also-clean.jpg
    39,6 KB · Pregleda: 28
  • paradise-golden-5-hotel.jpg
    paradise-golden-5-hotel.jpg
    14,9 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Da li neko ide u Egipat u oktobru?
i oni koji su bili koje mesto preporucujute,agenciju,hotel uglavnom sve me zanima molim vas iskustva i preporuke....:)

idem ja sad za nedelju dana . preporucujem agencije kontiki i wayout hotele koji rangiraju ispod 60 mesta na sajtu tripadvisor.com po oceni ljudi koji su u njima bili.

Srbin ubio ajkulu ubicu u Šarm el Šeiku

More izbacilo trofej srpskog turiste

ŠARM EL-ŠEIK, 10. decembar 2010, (Njuz) – Ajkula koja je tokom prošle nedelje u Šarm el Šeiku povredila četvoro i usmrtila jednog turistu savladana je rano jutros kada je jedan srpski turista skočio na nju sa litice nedaleko od plaže, saopštilo je Ministarstvo turizma Egipta.

Iz ministarstva su rekli da je srpski turista u more skočio pod dejstvom alkohola i pao direktno na ajkulu, usmrtivši je na licu mesta.

- Iako je turista iz Srbije sasvim slučajno savladao opasnu životinju, Ministarstvo turizma mu se zahvaljuje u ime cele zemlje i svih turista koji se trenutno nalaze u Egiptu što nas je oslobodio te napasti. To je spasilo ovaj deo turističke sezone u Egiptu – kaže se u saopštenju egipatskog ministarstva.

Telo ajkule je posle incidenta odneto na veštačenje koje je pokazalo da je reč upravo o ajkuli koja je proteklih dana sejala teror u egipatskom letovalištu, koje su mnogi u šali već počeli da nazivaju Šark el Šeik.

Egipatska obalska straža je cele nedelje bezuspešno pokušavala da uhvati ajkulu, a neimenovani srpski turista došao joj je glave prošle noći kada je posle burnog provoda sa litice skočio u more. Redakcija Njuza nije uspela da dođe do njega jer je, kako saznajemo, trenutno u bolnici gde se oporavlja od preterane konzumacije alkohola, ali smo uspeli da dođemo do Milovana Ubiparipa (27), jednog od njegovih prijatelja koji mu je pravio društvo u trenutku incidenta sa ajkulom. Ubiparip kaže da je njegov prijatelj Dragan Stević te noći dosta popio i da su u jednom trenutku odlučili da prošetaju.

Makedonska štampa prenela priču o herojstvu srpskog turiste

- Izašli smo iz jednog noćnog kluba nešto pre četiri ujutru, već je bila zora, i odlučili da prošetamo pre spavanja. Ta litica nam je delovala interesantno još prethodnih dana, ali nikako nismo stizali da se popnemo gore. Došli smo do ivice, fotografisali mobilnim telefonom krajolik, a Dragan je u jednom trenutku rekao „Drži ovo pivo i gledaj sad!“, uhvatio zalet i skočio sa litice. Nisam mogao ni da pokušam da ga sprečim. Kad sam stigao do ivice, video sam ga u moru kako pliva i viče nešto, ali ništa nisam razumeo. Ispostavilo se da je pao na nešto mnogo tvđe od vode i uganuo članak na levoj nozi. Nismo ni sanjali da je u pitanju bila ajkula. Saznali smo to jutros iz novina – rekao je Ubiparip za Njuz.

Egipatska Vlada će, kako nezvanično saznajemo, Steviću i Ubiparipu pokloniti vaučer za besplatno letovanje u Šarm el Šeiku narednih deset godina, a dobiće i zvezde sa svojim imenima u Ulici Srpsko-egipatskog prijateljstva. Ajkula je trebalo da bude preparirana i poklonjena prirodnjačkom muzeju, ali se ispostavilo da su oštećenja suviše velika da bi prepariranje moglo da se obavi.

Back