Egipat

Da li je neko bio u hotelu Hostmark u Hurgadi?
Dvoumim se između njega i Continentala, koji je vrhunski, to znam, ali da li se isplati uštedeti i otići u Hostmark?

Po meni se ne isplati.Iskreno nisam gledao ove godine cene ali dok sam ja radio u agenciji razlika u ceni izmedju ova dva hotela je bila oko 10 %..Ne znam kolika je sada razlika u ceni.
Inter ima neuporedivo bolji polozaj ,meni je i plaza lepsa,usluga....jednom recju sve.
Po mom misljenju Hostmark je dobar hotel ali za samo malo vise novca dobija se nesto neuporedivo bolje..
Vidi kolika je razlika u ceni..Ako je ispod 20 % onda se odluci za Continental..Ako je vise od 20 % onda izaberi Hostmark....

Bili u Egiptu (Hurgadi) 2 godine za redom, zelimo i ove... Doduse malo nam je trulo da stalno idemo u Hurgadu pa ove godine gledamo Sharm ali nam se ne svidja sto hoteli nemaju plazu sa plicakom, samo pontone. :confused: Jedan jedini za koji smo sigurni da ima i plazu i ponton je Hilton fayrouz a on je vec rasprodat u Kontikiju (jedina agencija koja nudi pp, ostale nude samo dorucak) za juli mesec a u avgustu su bezobrazno skupi. Sad ne znamo sta cemo :sad2: Gledali smo i Tursku ali nigde more nije ONAKO toplo kao u Egiptu tako da... Posto u bazen udjem samo jednom u toku letovanja nadrkani bazeni mi nista ne znace a glupo je da se smrzavam u moru kada vec ne moram (Egipat :heart::lol:). Inace bilo me je uzasno tesko naterati da konacno odem u Egipat a sada me ne mogu isterati. :lol: Topla voda, ne moram da brinem hoce li padati kisa, jedino mesto na kom nisam ostala gladna (ovo nisam mogla da verujem), pu, pu, da ne ureknem. Prve godine smo pili preventivno antinal a prosle samo nas probiotic (i to neredovno) i nije nam nista bilo. Mislim da se tu najvise treba paziti vode, piti iskljucivo flasiranu. Hrana je manji problem jer je navodno peru sa tom pitkom vodom koju svaku vece dovlace cisterne. E sad da li je to istina... U svakom slucaju mi srecom nismo imali problema dok smo se npr jedne godine u Bugarskoj oboje uzasno razboleli. I to na moj rodjendan, htela sam da umrem od povracanja, primala sam i infuziju i sve.:sad2:
Neko je pitao za Steigenberger. Bili prosle godine, ne mogu mu naci ni jednu manu sem plicaka na plazi. Ali i tome ima leka, skroz desno (desni deo plaze) je voda normalne dubine, ulazi se normalno i moze lepo da se pliva. Uvek smo se tamo kupali, nije neka preterana guzva na plazi jer hotel ima ogromne bazene sa lenjom rekom i vodopadima pa se klinci tamo valjda najvise zabavljaju. Sobe ogromne, hrana dobra, uredno i cisto, ljubazno osoblje... Stvarno je lepo, nikakvu neugodnost nismo imali, otisla bih ponovo. :) Preporucujem spa centar ko zeli malo da se opusti, cene i nisu bas nesto povoljne ali ko moze da odvoji nece se pokajati. Super je i vodic wayouta (ako jos uvek radi za njih, prosle godine je presao pre toga je radio za Follow me), zove se Zak, egipcanin koji jako lepo govori srpski. Jako prijatan i usluzan a pritom ne dosadjuje i ne kopa oci. Uvek na usluzi ako nekom treba, ostavi svoj broj telefona i ne smara svaki dan po hotelu. Doduse meni se to svidja dok su mu neki nasi prijatelji zamerili sto ne dolazi svaki dan da ih obidje?!
Preporucujem i izlet na rajsko ostrvo (snorkling), meni je to nesto prelepo, mi smo prve godine isli dva puta a prosle jednom i isla bih ponovo.

Ja, ja , ja imam pitanje za steigenberger.
Niko ziv ne zna da mi kaze dal u hotelu uvece postoji mini disko za klince ....pa ima li?

I da , zak je jos tamo.
Rekli su mi u wayoutu da je sjajan.

Ja, ja , ja imam pitanje za steigenberger.
Niko ziv ne zna da mi kaze dal u hotelu uvece postoji mini disko za klince ....pa ima li?

I da , zak je jos tamo.
Rekli su mi u wayoutu da je sjajan.
Joj nemam pojma, nemam decu pa nisam obracala paznju. Ima neki deciji klub u hotelu pa ako tako nesto i postoji onda je to u prostorijama tog kluba jer u samom hotelu nisam videla da deca vrckaju.

Mi smo prosle godine izabrali follow me samo zbog Zaka (rekli su nam u agenciji da jos uvek radi za njih :roll:) a kada smo sleteli zayeb, radio za wayout... Eto sada izgleda radi Sharm ako je istina ovo sto je authorite napisao/la. Karima (cini mi se) koja radi kao vodic za follow me je takodje odlicna. Ona je bosanka koja zivi u Egiptu, jako lepo objasnjava i informise, prijatna je i usluzna.

E da, iz steigenbergera nije potrebno uzimati taksi do centra, bukvalno je 5-10 minuta setnje. Do Sakale (starog dela grada/centra) se mora uzeti jer je udaljen 15-20 minuta voznje. Novi centar je cist i lep dok je stari prljav i velika je guzva. Meni se dopalo i u tom starom delu, ima costa, pizza hut, mc donalds i vise prodavnica nego u novom delu. A guzva mi je cak i prijala, manje peglaju prodavci tada, ne mogu sve da na'vataju. :lol: Taksi ne treba platiti vise od 15-20 funti, to je sasvim dovoljno. I ne placati velikim novcanicama, nekada znaju biti bezobrazni i kao nemaju da vrate.

cokolado:cmok2:
hvala za informacije, koji hotel gledate ove godine?
Caooo :zag:
Napisala sam gore sta smo gledali ali rasprodato pa mrka kapa... :confused: Gledali smo i onaj carribian world ali nam se nije svidelo sto ima samo taj hotelski kompleks i nista vise. Nije da se ubijamo od izlazaka po gradu ali ne volim ni da sam osudjena na jedan hotel. Vidim da si napisala negde da je i taj rasprodat tako da... Ide nam se u Sharm, nije da ne ide, ali nas odbijaju ti pontoni. Ne zelim SVAKI put da uskacem u duboku vodu, zelim nekada i da se brckam u plicaku. Ove godine kasnimo i tek sada vidim koliko znaci uplatiti na vreme. Ako sada i nadjemo nesto sto nam odgovara moguce je da je rasprodato. Juce su mi oci ispale gledajuci ponovo Tabu i El Gounu, ziva ne znam gde bih. :confused: Taba me malo odbija jer je na tromedji (moj veciti strah od terorista :mafijas::lol:) a za El Gounu i nemaju neku ponudu. Sharm mi je sve dalji, bas mi je krivo. :sad2:

Jesi ti konacno nasla/uplatila nesto?

Za one koji putuju u Hurgadu i ne vole da se cenkaju (mene to jezivo smara) postoje i prodavnice sa cenama. U novom delu ima jedna za koju ja znam, ne secam se kako se zove, pitajte vodica, a u starom ih ima nekoliko. I lepo kao covek uzmes korpu i kupujes bez da te zaskacu. Realne su cene, nije nesto strasno skupo, narocito su ti sitni suvenircici povoljni. U nekoj prodavnici bez cena bi za istu stvar odrali coveka. Najgore je kada te uhvate, onda nayebes, tako je mene neki slatkorecivi cika koji odlicno govori engleski. Zavrsila samo kupovinu kod njega kupivsi neku sliku za 100 funti (koju pritom nikada nisam okacila :lol:) i navlacio mi je onu egipatsku haljinu preko glave (koja mi je bila velika) i lupetao da izgledam kao Kleopatra u njoj, aha, vazi. :zcepanje: Tako da ako ste nesposobni kao ja i ne umete da budete bezobrazni idite u prodavnicu sa cenama.

E da, kada se cenjkate sa taksistima obavezno naglasite da placate u egipatskim funtama jer znaju da pokusaju da izvacare evre ili dolare. I naglasite da placate npr 20 funti za sve vas a ne po osobi. Tako je nama rekao vodic iako nikada nisu pokusali da uzmu vise na tu foru.

e, nije u sarmu uskakanje u duboku vodu sa pontona, nego se ulazi u ocisceni plicak gde nema korala i gde onda mozes lepo da se kupas. more je drugacije nego u hurgadi, puno je korala i riba. neki hoteli (koji se ne nalaze u nacionalnom parku, a 90% ih se nalazi:lol:) su ocistili plicak i napravili pescane plaze , a i ponton sa koga se ulazi u deo gde su korali i gde se roni. u sharmu niko ne pliva u moru, samo vidis dupeta na povrsini, svi ronjanju:lol:
sharm je lepsi i zivlji od hurgade, ali mi nismo bili u hurgadi od 2005, pa bismo ponovo, ronjali smo po sharmu pre dve godine:D
moj izbor za hurgadu se sveo na ibero aquamarine, i eventualno dana beach, koji je fantastican (bili smo 2005) hotel, stvarno bez zamerke.
u sharmu ibero jaz mirabele ili amway oyoun. (agencija wayout z sharm , imaju najpovoljnije cene. za hurgadu nemaju cenovnik za period od 15.7-22.8, ne znam zasto, ali bas bezveze, meni bas taj period treba:confused:)

Htela bih da pitam ako je neko bio u Hilton Resort hotelu u Hurgadi?Ako jeste da li bi mogao da mi kaze nesto o tom hotelu,posto nikako da se odlucim za neki hotel u Hurgadi...:)

jao, proveri molim te, dok nisam otisla da uplatim. meni je izbor spao na njega ili jaz mirabel beach. termin mi najvise odgovara, a gledam da prodjem sto jeftinije jer imam objektivn velike sanse da u septemberu idem u ameriku, pa bih da pristedim svaki evro za shopping, tamo bih bila bas u periodu poslednjih letnjih rasprodaja:zaljubljena:

Poslala sam joj poruku , dobices c/p cim ja dobijem

mi smo preksinoc promenili odluku nako visecasovnog citanja i gledanja raznih kritika i fotografija i zakljucli da waterfalls ima jako malu plazu i da je prilaz moru katastrofalan i odlucili se za jaz mirabel beach za koji kazu da ima fantasticnu pescanu plazu, sto je retkost za sharm. onda jos i dobijem poruku od mirke koja mi ucvrsti uverenje da smo dobro postupili:D
nemoj sad da se nadje neko da kaze nesto lose o ovom hotelu, ja nemam vise alternativa i uplacujem u ponedeljak:lol:

Back