Egipat

bila i u sharmu i u hurgadi..
sharm - interkontinental..
hotel u middel gardenu crvenog mora..savrseno..
hurgada - desert rose..
isto savrseno..

pitanje je kakva su ocekivanja od tog odmora..
paradise beach - doslovno raj na zemlji..

hranila sam se i u restoranima koji nisu `ekskluziva` samo za turiste..gde se sami egipcani hrane jel sam htela da probam ono autenticno..
i nikakvih probema nije bilo..
i u sred evrope mozes u restoranu da pojedes obrok od kojeg ces da se otrujes..
virusi haraju i na balkanu..pa pre par godina nije bilo osobe koja je otisla na crnogorsko primorje a da se nije vratila sa diareom i povracanjem..

egipcani nemaju bubasvabe..ako stvorenjce koje ugledate tako nazovete, uvredicete ih..
to je samo skarabej.. :)

Interesuje me da li je neko bio u (Sharm el Sheiku) hotelu Sultan Gardens Resort,kakvi su utisci i da li ste bili zadovoljni hotelom? Idem sad u subotu 26.9.09.

Evo za one koji idu u Hurgadu da im predlozim odlican hotel sa 5 zvezdica tia heights-makadi bay. Ovaj hotel spada u grupu hotela Makadi Bay.
Hotel je odlican relativno nov,sobe su dobro sredjene. Svaka soba ima klimu,Tv,radni sto,plakar,mini bar,itd. Sobe se svakog dana pospremaju,svakog dana menjaju posteljinu,mini bar jedanput nedeljno pune (koka kola,sprajt,fanta,voda) kupatila su odlicna,velika prostrana,ima fen,stalno se donose razni gelovi za tusiranje i kreme za telo (sve dzabe).
Hrana je odlicna,svaki dan je razlicita kuhinja,Francuska,Italijanska,Egipatska itd. Mnogo voca mnogo kolaca i torti (svaka im cast) sve je besplatno u 6 restorana i 6 kafe barova,tj. u svakom je besplatna hrana i pice ogranicena po vremenu,mada ispada da ceo dan mozete jesti i piti besplatno samo se morate premestati iz lokala u lokal. Ima i nocni klub,pice je besplatno do 1 sat noci.

Teritorija hotela je veoma sredjena,ima nekoliko bazena,jedan centralni veliki i 3-4 manja bazena. Plaza je dobra,sitan pesak (odlicno za malu decu) a lezaljke su besplatne i imate ih onoliko koliko ima gostiju u hotelu.
Da ne bih sad duzio ako nekoga nesto konkretno interesuje neka pita.
Moja ocena hotela je tvrda petica,a personal 5 sa dva plusa.

Vreme posete hotela 26.2.2009.

I ako moze preporuka za neki dobar hotel u Hurgadi...posto planiram ici na sve fakultativne moguce izlete a na ronjenje mozda i 2x ne trazim all incl. varijantu vec dobar hotel sa 4*ili 5*...

Evo ovaj,hotel je tvrda petica http://www.tiaheights.com/

Ja sam bio na 5 ekskurzija,Safari do sela beduina,Ronjenje itd.

Najinteresantnija stvar je da sam u selu beduina nasao grafit sa natpisom RATKO MLADIC :hahaha:

Poslednja izmena:
Kad je Egipat u pitanju najbolja varijanta je krstarenje Nilom.Tako se lepo obidje sve plus par dana se izbleji i u nekom hotelu na obali i to je to.Naravno to je za one koje zanima nesto vise od soba-plaza varijante.

Kojom agencijom si isao na krstarenje?
Ja sam bila na letovanju u Hurgadi, 14 dana, u Desert Rose-u. Imam lepih, ali i ruznih uspomena:besna::besna::besna:

Hvala!
Vac sam mislila da me svi kuliraju ovde :cry:

Nemam decu, i vise bih otisla da se provedem i obidjem sve sta ima da se obidje tamo. Gledam opise hotela za Sharm, i svuda pise 2km od centra, 5 km od centra...nita u centu, a da je pristojno. Uostalom sta se tu podrazumeva pod centrom?

Koji hotel mi ti savetujes, a da nije daleko od plaze?

Evo ja ti preporucujem hotel MERIOT u sharmu.On je sa 5 zvezdica.I ekstra je.Inace je u centru.Na setalistu.Preko puta setalista je plaza od hotela meriot.Ja sam bio tamo 2008.Ekstra je!!!!

Dvumim se izmedju Tia Heights hotela i Sunrise Royal Makadi beach. Prvi je lošije ocenjen na Trip Advosiru (?) i usluga je PP, dok drugi ima bolje ocene, a usluga je AI. Oba aranžmana se prodaju povoljno preko agencije Big Blue. Mi smo tročlana porodica, mada sin ima već 18 godina, ali pošao bi sa nama. Tražim uslove za beskonačno lenčarenje i uživanje + neki noćni život za sina...
Možete li mi pomoći savetom?

Procitala sam milione poruka i nigde nisam videla nikakav komentar za hotel TITANIC Beach Spa and Aqua 5*. Za leto 2010-te radi ga agencija Argus. Planiram krajem avgusta letovanje u Egiptu, a posto ce mi biti prvi put da letujem u nekoj africkoj zemlji zelim da budem koliko-toliko sigurna u izbor hotela. Ujedno, to ce biti nas HONEY MOON :-)) pa mi je, tim pre, jos vaznije.
Unapred se zahvaljujem!

Mrzi me da sad trazim jeste li pisali ....dakle ....nasla sam super ponudu i super cenu za ovaj hotel http://www.steigenbergeraldaubeach.com/index.html

Hocu da cujem od vas jel bio ko i kako je i dal treba da stisnem zube i da pregrmim cinjenicu da je to ipak egipat i odem ...

Cula sam sve najbolje o tom hotelu. Jedan prijatelj sa fb je skoro bio tamo i stavljao je fotografije i mogu samo reci da izgleda savrseno.
Mi smo bili u El Gouni (30 km od Hurgade) i tu se nalzio jos jedan iz lanca njihovih hotela i sjecam se da je jedna djevojka zaposlena u nasem hotelu jedino rekla da je atmosfera malo ukocena :confused:

Evo ovdje imas neke slike iz toh hotela

http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/3341#1

Iscitala sam sve na putovanjima, sudeci po tome taj hotel je bas ono sto mi treba.
Htela sam i proslog leta u njega pa sam izabrala stelu jer je aranzman bio 14 dana.
Tad mi je muz rekao sledece godine Hurgada al ja sam nekako do jutros bila sigurna da se ja u egipat vise vracati necu.

Al kad sam videla ponudu , morala sam da priznam da za te pare nema taj kvalitet nigde.
Pa sad ne znam jel da progutam knedlu i strah od odvratnih stomacnih problema koji su mi upropastili prosli odmor il da ipak biram drugu destinaciju.

Mislim da sa tim hotelom nema šanse da pogrešiš.
Ako te baš brinu stomačni problemi kupi neki probiotik kod nas i počni odmah da ga piješ možda ti onaj njihov antinal nije djelovao ko zna i eventualno se trudi da izbjegavaš voće posebno lubenice jer su pune vode.
Ja ne bih dugo razmišljala, ako ti se ne svidi Hurgada ne moraš ni da izlaziš iz hotela, odmor ti sigurno neće propasti na takvom mjestu :ok:

Koliko košta aranžman u ovom hotelu ako nije tajna?
Vidjela sam da su im malo otišle cijene. Aranžman u hotelu u kojem smo mi bili 2004.god za 12 dana je koštao oko 500 eura, dok sam prošle godine gledala cijene i za 10 dana je trebalo izdvojiti između 700 i 800 eura :confused:

Firsta minute ponuda agencije wayout - 12 dana / 11 noci All Inc 689 evra , dete 199 . bilo koji termin do septembra za uplate od 40 % do 30.04.

To nema nigde ....u maju preko jollyja isti hotel je 920 eva.

Mrzi me da sad trazim jeste li pisali ....dakle ....nasla sam super ponudu i super cenu za ovaj hotel http://www.steigenbergeraldaubeach.com/index.html

Hocu da cujem od vas jel bio ko i kako je i dal treba da stisnem zube i da pregrmim cinjenicu da je to ipak egipat i odem ...

Bila sam u oktobru prošle godine. Vredi svake pare:D. Jedino ti je more plitko. Ako te još nešto interesuje pitaj slobodno.

...ja premisljam izmedju Egipta, Sorenta i Barselone...ne znam kako da odlucim...ako bih isla u Egipat isla bih na krsterenje, nisam ja za plazu i hotel...imala sam probleme u Tunisu pa se nikada nisam osmelila da odem u Egipat sama, tj. nas dve zene...elem, pronasla sam krstarenje za 520evra po osobi ako nekoga zanima...veoma povoljno...brod 5 zvezdica, hoteli imaju po 4...zvuci ok...

Ja nisam išla sa klincima ali sam videla da imaju animatore, da su se neke devojke družile sa klincima u toku večernjeg programa koji se održava na pozornici restorana na otvorenom. Klinci đuskaju ispred pozornice.

gledala ga ja prosle godine + onaj Movenpick koji meni izgleda jos bolje ali su napravili neku komplikaciju sa carterima pa sam odustala
imas negde na nekoj temi na Beogradu ... mislim da je neko bio i da je odusevljen
ja znam za taj Movenpick da je fenomenalan bio moj kolega pre par godina

Firsta minute ponuda agencije wayout - 12 dana / 11 noci All Inc 689 evra , dete 199 . bilo koji termin do septembra za uplate od 40 % do 30.04.

To nema nigde ....u maju preko jollyja isti hotel je 920 eva.

Cijena je fantastična za takav hotel :super: ne vjerujem da se može proći jeftinije od toga.

gledala ga ja prosle godine + onaj Movenpick koji meni izgleda jos bolje ali su napravili neku komplikaciju sa carterima pa sam odustala
imas negde na nekoj temi na Beogradu ... mislim da je neko bio i da je odusevljen
ja znam za taj Movenpick da je fenomenalan bio moj kolega pre par godina

Movenpick je fantastičan, mi smo bili 2004 godine i nemam ni jednu zamjerku :ok:
Samo mi ovaj Mirkin sada djeluje možda malo luksuznije jer je noviji i ima fantastične bazene koliko sam primjetila na slikama.

Da li se neko boji teroristickog napada?
Ja se zbog toga kolebam oko odlaska u Hurgada, iako bih bas volela da odem.

...sve je mogucce...ako vidish da neka zhena ili dete ( Arapske nacionalnosti ) trchi prema tebi...ti bezhi...ko zna, mozhda su crne udovice...:hahaha:

...'ajd' sad' da se uozbiljim...'97, kada sam prvi X biJo u Egiptu, shetao sam se najslobodnije Kairom 8 dana, kao i Hurgadom...zbog nekih napada, Egipccani, da ne bi unishtili turizam, jaku privrednu granu, doneli su odluku, da vojska chuva sve hotele...i u njima si 99,99% SAFE...osim, ako u njima ne letuje mnogo Dzhuish ( mala shala )...svaki fakultativni izlet ima pratnju...

...ako hoccesh najsigurniju drzhavu u tom regionu, definitvno idi u Tunis...

Back