ECB _klimatske i kriptovalute

To nije apokalipsa.

Апокалипса је ако неко хакује и уништи DNS сервере и рутинг и тако угаси интернет.
Злато да ишчезне преко ноћи, да испари, не би био велики удар на цивилизацију, нити би проузроковао штету колику би нестајање интернета донело. Без злата би друшто наставило да функционише уз одређену глобалну економску кризу, док без интернета у свету би настао хаос, практично неки облик апокалипсе, а глобална економска криза би била ужасна.

Апокалипса је ако неко хакује и уништи DNS сервере и рутинг и тако угаси интернет.
Злато да ишчезне преко ноћи, да испари, не би био велики удар на цивилизацију, нити би проузроковао штету колику би нестајање интернета донело. Без злата би друшто наставило да функционише уз одређену глобалну економску кризу, док без интернета у свету би настао хаос, практично неки облик апокалипсе, а глобална економска криза би била ужасна.
Neće biti apokalipse ako propadne bitkoin, ne histeriši.

Neće biti apokalipse ako propadne bitkoin, ne histeriši.
Нисам ни споменуо ту могућност, немој да лажеш као радикал.
Писао сам о евентуалној пропасти интернета, а добар део људи овде и не користи интернет, па мисли ''ко га је%е, ако га ја не користим, зашто би свет доживео апокалипсу чак и ако нестане''.

Ево ти одговора и на то питање.
Нестанак биткоина (или целог крипто тржишта) преко ноћи не би изазвао глобалну економску кризу, али би постојао одређени негативни утицај, краткорочна паника на берзи и одређени пад, локални банкроти неких фирми, локална отпуштања радника, локална глад, неке земље као што су Ел Салвадор би биле погођене, јер је та земља усвојила БТЦ као званичну валуту, док неке државе попут Аргентине и Нигерије имају висок степен коришћења, због локалне хиперинфлације, па људи користе крипто као један вид штедње и плаћања.
То ти је најбољи пример употребне вредности у економски нестабилним државама, а управо кроз децентрализацију валута то је крипто, коју не може да контролише и манипулише централна банка.

Нисам ни споменуо ту могућност, немој да лажеш као радикал.
Писао сам о евентуалној пропасти интернета, а добар део људи овде и не користи интернет, па мисли ''ко га је%е, ако га ја не користим, зашто би свет доживео апокалипсу чак и ако нестане''.

Ево ти одговора и на то питање.
Нестанак биткоина (или целог крипто тржишта) преко ноћи не би изазвао глобалну економску кризу, али би постојао одређени негативни утицај, краткорочна паника на берзи и одређени пад, локални банкроти неких фирми, локална отпуштања радника, локална глад, неке земље као што су Ел Салвадор би биле погођене, јер је та земља усвојила БТЦ као званичну валуту, док неке државе попут Аргентине и Нигерије имају висок степен коришћења, због локалне хиперинфлације, па људи користе крипто као један вид штедње и плаћања.
То ти је најбољи пример употребне вредности у економски нестабилним државама, а управо кроз децентрализацију валута то је крипто, коју не може да контролише и манипулише централна банка.
Bitkoin nema nikakvu upotrebnu vrednost, to je najobičnija magla. Ne može da se nosi kao nakit, ne može da se dodirne, ne može da se koristi u industriji, nula čista od upotrebne vrednosti.

Bitkoin nema nikakvu upotrebnu vrednost, to je najobičnija magla. Ne može da se nosi kao nakit, ne može da se dodirne, ne može da se koristi u industriji, nula čista od upotrebne vrednosti.
Сад већ залазиш у своју комунистичку догму. Ја сам ти дао довољно примера употребне вредности, а највећа ствар је финансијска слобода и одвајање од глобалних контролисаних финансијских система, као и оних локалних који су опет под утицајем ових глобалних.

Хоћеш некоме на Куби да пошаљеш 200 долара, имаш могућност преко традиционалних финансијских система, Србија није у сепа систему, ту губиш неки проценат на провизији, Европа ти регуларно и да си у сепа систему узме одређени проценат провизије, Куба ти узме највећи део провизије, на све то имаш најлошији курс конвертовања валуте много нижи курс него на улици када купујеш и на крају од послатих 200 долара, тај на Куби добије 120 долара. Ово ти је проверено, пошто имам у родбини снају која је дошла са Кубе.

Да ниси комуниста, послао би 200 usdt, провизија крипто мењачнице је од 0,3% до највише 1% и тај крајњи прималац на Куби би добио 199 долара.
Крипто је спас за Кубанце и многе грађане који живе у економски нестабилних срединама.

Да ниси комуњара, знао би да постоје стејблкоини, који немају никакву волатилност, осим доларске, дакле служе искључиво као замена за фиат валуту, најчешће долар.

Back