Džipovi, ali pravi!

Danas slučajno uprati na tv-u Magazin Grip i nemoš vjerovat rade ljudi uporedni test Hamera H3 i Lade Nive, na snijegu Probijanje po nekoj snežnoj stazi ko ja samo ljeti otvorena za terenska vozila. i bogami lada po snijegu je preođe bez po muke čak je prešla i barijeru dokle je i ljeti preporučljivo da se terenci kreću, a hamer zapade na po staze. Drugi test je bio savlađivanje uspona od 30% po snijegu Lad tu kiksa zeznu le je gume previše uske pa se ukopa, ali ni Hamer se nije pokazao sa silnom tehnikom i elektronikom prošao je Ladu za nekih desetak metar samo.

Licno mislim da je Hamer sminkersko vozilo. Ko hoce pravog terenca treba da razmislja o Land Roveru, Unimogu, Nivi ili Kamazu. Imam neka minimalna iskustva sa blatom, sljunkom, snegom i ledom pod tockovima slepera i otprilike znam sta to treba da istrpi i da ima vozilo da bi bilo uspesno i u tim uslovima.
A i svakome ko iole normalno razmislja bi trebalo da bude jasno sta je za te uslove najbolje samo kad vidi vozni park rudnika uglja u Kostolcu, onda vp "Kolubare", itd. Sve je to samo Niva i Kamaz, eventualno neki Land Rover za direktora a u skorije vreme je Kolubara kupila i dva Unimoga za ciscenje terena po fabrici.
Mislim da sve to govori samo za sebe.

Moji video klipovi dovoljno govore šta smatram hard core terencem i šta bi sebi kupio, da imam uslova. Inače u opisu radnog mesta su mi izlasci do određenih tačaka po planini. To podrazumeva neprestano korišćenje terenskog vozila.
Konfiguracija terena po većini Srbije je takva da čak i da je dobar, Hamer ne može da savlada uobičajene puteljke po planini, jer ga jebu gabariti - naime suviše je širok, da bi bio koristan službi poput moje i bilo kojoj službi koja podrazumeva upotrebu vozila u surovim planinskim uslovima. Možda u deliblatskoj peščari, u Iraku, negde na otvorenom prostoru... ali u planini zaista nema nikakve šanse. Kad pominjem planinu, to podrazumeva i blato i kamen i uspon i strminu, jarke, jendeke... itd

ladavshummer-1.jpg

Back