Džipovi, ali pravi!

Tucsona sam vozio,osim sto dobro vuce nista drugo mi se na njemu nije svidelo.Neprecizan menjac,nekvalitetan enterijer,plastike pocele da skripe i krckaju na 60 000,neudoban i s obzirom na velicinu napred ima jako malo mesta,da ne pominjem potrosnju od 13 litara benzina.
Terenac za grad po meni Rav4 ili Grand Vitara,ovi koreanci koliko para toliko muzike.A na prvoj poledici neces moci da krenes.Toliko o terenskim sposobnostima

Nista od ovoga u mom slucaju nije tako kakoti kazes,(doduse mozda je razlog tome sto je moj auto nov,sa full opremom i dizel) a sto se terenskih sposobnosti tice,vozila sam ga i po pesku(plaze na Lefkadi) i po snegu,i po poledici i n i k a k v i h
problema nisam imala.:)

Ne znam,ja sam ovog vozio neko vreme i stvarno nemam pozitivnih utisaka za taj auto.A ako te ne mrzi pogledaj temu dzipovi ali pravi i pogledaj sta se podrazumeva pod terminom terenska voznja.Evo cisto da ti docaram:
6.10.04_046.jpg

Na ovakvim mestima bi se svaki od tih pozerskih autica izlomio jer su plasticni na sve strane

Uh,vidim ovde se mešaju terenska sa SUV vozilima.Pošto je autor teme nabrojao SUV vozila,u skladu s tim treba da mu odgovorite.
Budući da sam testirao većinu pomenutih teranaca,daću odgovor s mog aspekta.

Kao prvo,Tucson pripada nižoj klasi SUV vozila,a kada se radi o performansama na terenu,poprilično loše se pokazao.Terenska vožnja ne podrazumeva samo pesak,šljunak,manje neravan teren,pogotovo ne sneg i poledicu,kao što je neko ovde pomenuo.Svaki veći uspon Tucson s mukom rešava.Nema ni blokadu diferencijala,a ni redukciju.Stoga,svaka priča o terenskim sposobnostima Tucsona pada u vodu.

Za vožnju po ravnom više je nego odličan,čak je veoma stabilan,ako se uporedi sa ostalim konkurentima u klasi.Solidno podnosi neravan teren,ali ako iko misli da ga tera po velikim usponima,to neka zaboravi,jer ni konstrukcija,ni snaga motora to ne podnose.

Da ne nabrajam ponaosob mane i prednosti svih SUV-a,ukratko pročitajte Masterov komentar.RAV4,iako nije pravi terenac odlično se pokazao u poredjenju sa Tucsonom i CRV-om koji su više za autoput,nego za teren.
RAV4 odlično savladava sve uspone,jer za razliku od ostalih konkurenata ima pogon na zadnoj osovini.D4D je jednom rečju "pravi mini terenac".

Umalo da zaboravim ... Pozdrav svima iz vrelog Tunisa. :bye:

Ne znam,ja sam ovog vozio neko vreme i stvarno nemam pozitivnih utisaka za taj auto.A ako te ne mrzi pogledaj temu dzipovi ali pravi i pogledaj sta se podrazumeva pod terminom terenska voznja.Evo cisto da ti docaram:
6.10.04_046.jpg

Na ovakvim mestima bi se svaki od tih pozerskih autica izlomio jer su plasticni na sve strane

ja bih ti rado prikazala kroz koju sam vodu prosla sa svojim "pozerskim auticem",ali mislim da ti to nece nista znaciti,jer si vec zauzeo odredjeni stav prema njemu.:cao:

Uh,vidim ovde se mešaju terenska sa SUV vozilima.Pošto je autor teme nabrojao SUV vozila,u skladu s tim treba da mu odgovorite.

Kao prvo,Tucson pripada nižoj klasi SUV vozila,a kada se radi o performansama na terenu,poprilično loše se pokazao.Terenska vožnja ne podrazumeva samo pesak,šljunak,manje neravan teren,pogotovo ne sneg i poledicu,kao što je neko ovde pomenuo.Svaki veći uspon Tucson s mukom rešava.Nema ni blokadu diferencijala,a ni redukciju.Stoga,svaka priča o terenskim sposobnostima Tucsona pada u vodu.

Za vožnju po ravnom više je nego odličan,čak je veoma stabilan,ako se uporedi sa ostalim konkurentima u klasi.Solidno podnosi neravan teren,ali ako iko misli da ga tera po velikim usponima,to neka zaboravi,jer ni konstrukcija,ni snaga motora to ne podnose.

Da ne nabrajam ponaosob mane i prednosti svih SUV-a,ukratko pročitajte Masterov komentar.RAV4,iako nije pravi terenac odlično se pokazao u poredjenju sa Tucsonom i CRV-om koji su više za autoput,nego za teren.
RAV4 odlično savladava sve uspone,jer za razliku od ostalih konkurenata ima pogon na zadnoj osovini.D4D je jednom rečju "pravi mini terenac".

:ok::klap::klap:

ja bih ti rado prikazala kroz koju sam vodu prosla sa svojim "pozerskim auticem",ali mislim da ti to nece nista znaciti,jer si vec zauzeo odredjeni stav prema njemu.:cao:

tesko da moze da si i priblizi onako necemu...
svi pomenuti dzipovi su pozeraja, i od ozbiljnog offrouda tu nema nista...
i nije stvar kolko je voda ako je ispod dovoljno cvrsta podlovga, fora je proci kroz kaljugu do vetrobrana..;)

Ne znam, ja sam vozio RAV4 po terenu, i nijesam bio nešto zadovoljan, možda zato što sam navikao na bolje.
Pozdrav i tebi, lijepo se provedi. :bye:

Ako imas neki snimak,sliku slobodno okaci.Ovakav auto ja imam pa reci jel bi mogao i Tucson ovuda :D

A mozemo i na teren da vidimo ko ce dalje da dogura :D

Ih, pa o čemu ti pričaš. :lol:
Ja kad bih išao po ovakvim čukama, ne bih razmišljao, uzeo bih Nivu i kraj. Samo što je tvrda i neudobna da je to čudo, mada ljudi koji voze to negiraju, valjda se vremenom navikneš

Slažem se, ja sam uvijek govorio da se u Nivi prijatnije voziti po terenu, nego po autoputu :mrgreen:
Pa kad je namenski automobil. Svi ostali prave kompromis između udobnosti i teranskih performansi. A Niva sve okrenula na jednu stranu. Dobije tamo, izgubi ovamo...
Malo kuva, malo škripi, mlo se raspada truli... Ali van asfalta ide pa ide...

Back