Džipovi, ali pravi!

Ja nikog ne vredjam,samo smatram da je pravopis jedan od preduslova da budes na ovakvom mestu i da vodis kvalitetnu i normalnu diskusiju.A tvoja je sramota ako ga ne znas,ne moja.

Ok Bojane, pravopis mu mozda nije jacha strana ali ko zna koliko dugo chovek zivi u inostranstvu. Ko zna kad je napustio zemlju i da li je uopshte rodjen u matici. Nismo ovde da bi skretali paznju jedni drugima na greshke u pravopisu.
Ne uzimam njegovu stranu ali mislim da bi trebali da se drzimo teme.

Ja sam otishao iz BG-a pre 16 godina, srpski nisam zaboravio, chak shta vishe, pismeniji sam od gomile likova koji dolaze na ovaj forum a zive u matici.

Ok Bojane, pravopis mu mozda nije jacha strana ali ko zna koliko dugo chovek zivi u inostranstvu. Ko zna kad je napustio zemlju i da li je uopshte rodjen u matici. Nismo ovde da bi skretali paznju jedni drugima na greshke u pravopisu.
Ne uzimam njegovu stranu ali mislim da bi trebali da se drzimo teme.

Ja sam otishao iz BG-a pre 16 godina, srpski nisam zaboravio, chak shta vishe, pismeniji sam od gomile likova koji dolaze na ovaj forum a zive u matici.

pravopis mi i nije jacha strana ali mislim da mozete da razumete sta hocu da kazem, rodzen sam tu u Srbiji ali ima oko 20 god kako sam otisho odozdo i moj maternji jezik je vlashki , zato se izvinjavam zbog nekih greski koje nastaju ali mislim da smo ovde svi da razmenimo neka svoja iskustva sa terencima i u terenu a ne da skrenemo sa teme zbog koje smo svi ovde.
zapad glede de su motori sto manji da bi shtitili klimu ( ekologiju ) i uvode neke nove tehnologije komon-rail , pumpa-dizna , i kojekakve novine, sa tim dzibutkama dobije motor na snazi ali on bez velike zapremine nema obrtni moment, ja sam kamiondzija i ranije sam vozio starog man sa16l moturom i 8 cilinra , imao je 410 konja skoro da nije osetio brda, sada vozim man 12l i 6 cilindra i 480 konja oseca brda vise nego stari sa manje konja , ali obrtni moment chini svoje ja mislim , neznan mozda se i varam ali sam siguran da je stari bio jachi u brdo nego novi, tako je i sa terencim imaju snagu i manje motore a od zapremina dolazi obrtni moment koji je potreban u teren a snaga nije toliko bitna po meni.

Oke,izvinjavam se.Sto se tice obrtnog momenta,to sam prezvakao na ovoj temi da velicina motora nije bitna vec kako se ta snaga prenosi na podlogu.najlakse je napraviti motor od 5000 kubika i 500 konja ako ne moze da prenese to na podlogu dzaba ti sve

ja imam Hyundai Tucson 1.9 Tdi. Kupila sam ga 2007.u oktobru i u full varijanti je kostao 26200 eur.(sa zatamnjenim zadnjim staklima).
Toplo ga preporucujem svakome ko se dvoumi, iz vise razloga:
1.odnos cena kvalitet
2.mala potrosnja za toliki auto(5.6-6.1 na otvorenom i 7.5-8.5 po gradu)
3.odrzavanje nije preskupo,dobar servis u Bgd
4. 5 godina ili 100000 km garancija
5.kratak rok isporuke (sa lagera odmah,najkasnije 30 dana-ako zelis neku posebnu boju...)
6.veliki prostor izmedju prednjih i zadnjih sedista tako da pozadi moze udobno da sedi neko sa visinom od 2m.
7.kasko osiguranje (koje je za novi automoil prilicno vazno) za njega kosta oko 80000,dok za RAV4 kosta oko 190000 da 230000 godisnje(moj prijatelj ima toyotu pa znam)

Moj prvi izbor je bio Nissan Quasqhai,medjutim rok isporuke je bio 7 meseci od depozita,Chevrolet Kaptivu nisu imali da mi pokazu,Jeep-ova vozila su morala da se zakazu 10 dana unapred da bi se videla,Toyota Rav4 je bila preskupa,a Grand vitara neudobna(prednja sedista su joj super,ali zadnja su kao klupa)
drugi izbor je bio Ford S-max(jeste da nije dzip,ali je fenomenalan),medjutim kad sam otisla u Grand motors i trazila da vidim uzivo auto, i trazila sam dizel agregat,prodavac mi je rekao:"trenutno ga nemamo,a inace je nestasica dizel agregata u Evropi":dontunderstand:
Kad sam ga pitala kako da kupim auto koji toliko kosta frajer mi je rekao :"pa iz kataloga"???:dash::dash::dash:

I eto,tako dodjoh do Tucsona,koji se za sada pokazao kao najbolji izbor(presla sam preko 50000 km,po svim terenima i vremenskim prilikama)...
Nadam se da sam ti malo pomogla
Pozz:bye:

ja imam Hyundai Tucson 1.9 Tdi. Kupila sam ga 2007.u oktobru i u full varijanti je kostao 26200 eur.(sa zatamnjenim zadnjim staklima).
Toplo ga preporucujem svakome ko se dvoumi, iz vise razloga:
1.odnos cena kvalitet
2.mala potrosnja za toliki auto(5.6-6.1 na otvorenom i 7.5-8.5 po gradu)
3.odrzavanje nije preskupo,dobar servis u Bgd
4. 5 godina ili 100000 km garancija
5.kratak rok isporuke (sa lagera odmah,najkasnije 30 dana-ako zelis neku posebnu boju...)
6.veliki prostor izmedju prednjih i zadnjih sedista tako da pozadi moze udobno da sedi neko sa visinom od 2m.
7.kasko osiguranje (koje je za novi automoil prilicno vazno) za njega kosta oko 80000,dok za RAV4 kosta oko 190000 da 230000 godisnje(moj prijatelj ima toyotu pa znam)

Moj prvi izbor je bio Nissan Quasqhai,medjutim rok isporuke je bio 7 meseci od depozita,Chevrolet Kaptivu nisu imali da mi pokazu,Jeep-ova vozila su morala da se zakazu 10 dana unapred da bi se videla,Toyota Rav4 je bila preskupa,a Grand vitara neudobna(prednja sedista su joj super,ali zadnja su kao klupa)
drugi izbor je bio Ford S-max(jeste da nije dzip,ali je fenomenalan),medjutim kad sam otisla u Grand motors i trazila da vidim uzivo auto, i trazila sam dizel agregat,prodavac mi je rekao:"trenutno ga nemamo,a inace je nestasica dizel agregata u Evropi":dontunderstand:
Kad sam ga pitala kako da kupim auto koji toliko kosta frajer mi je rekao :"pa iz kataloga"???:dash::dash::dash:

I eto,tako dodjoh do Tucsona,koji se za sada pokazao kao najbolji izbor(presla sam preko 50000 km,po svim terenima i vremenskim prilikama)...
Nadam se da sam ti malo pomogla
Pozz:bye:

pa vidi
u principu tucson sam eliminisao jer mi se ne svidja,crv mi je najlepsi ali me svi japanci nerviraju jer nemaju automatski menjac za razliku od kie ili chevroleta

Meni se ne čini loša grand vitara ... ja da nisam uzeo mercedesa, uzeo bi njega.

Bio je bele boje, 2,0 benzinac, 140 ks, unutra sve bež, kožna sedišta, cd/mp3, alu felne itd itd za 21.000 €
A bio je i jedan zlatni sa zatamnjenim staklima, on je bio 23.000 €

1,9 tdi, ne znam koliko košta, znam da ima jedan polovan za 13.000 €

A do 30.000 € ... pa možeš slobodno da nađeš Land Cruisera za 30.000 ... i to neki dizel ... samo sa slabijom opremom ... ali ipak ... :)

Meni se ne čini loša grand vitara ... ja da nisam uzeo mercedesa, uzeo bi njega.

Bio je bele boje, 2,0 benzinac, 140 ks, unutra sve bež, kožna sedišta, cd/mp3, alu felne itd itd za 21.000 €
A bio je i jedan zlatni sa zatamnjenim staklima, on je bio 23.000 €

1,9 tdi, ne znam koliko košta, znam da ima jedan polovan za 13.000 €

A do 30.000 € ... pa možeš slobodno da nađeš Land Cruisera za 30.000 ... i to neki dizel ... samo sa slabijom opremom ... ali ipak ... :)

Najnoviji Landcruiser je oko 64000$, to je valjda za SAD tržište, znači kod nas još skuplji.
Starija verzija ima čak od 25000€ :eek:

Poslednja izmena:
Najnoviji land cruiser je kod nas 54.000 €.

Eno ga u lastvi, u asko ...

I nisam mislio na njega, nego na jednog ovakog

28Land-Cruiser_Prado.jpg

Tucsona sam vozio,osim sto dobro vuce nista drugo mi se na njemu nije svidelo.Neprecizan menjac,nekvalitetan enterijer,plastike pocele da skripe i krckaju na 60 000,neudoban i s obzirom na velicinu napred ima jako malo mesta,da ne pominjem potrosnju od 13 litara benzina.
Terenac za grad po meni Rav4 ili Grand Vitara,ovi koreanci koliko para toliko muzike.A na prvoj poledici neces moci da krenes.Toliko o terenskim sposobnostima

Back