DZIP / SUV

Pa moze i plin da se uzme bez akcize, a negde mozda ima i ispod zita. To su nezakonite radnje i nisu merodavne za raspravu. Mogu i ja da istocim svakog meseca 100 litra iz komsijinog kamiona pa da kazem kako se vozim za dzabe.

Uostalom, ko hoce da se qrchi po gradu ne treba mu 5.0 motor, vec mu je dovoljan i 2.0, tako da ne verujem da neko takav motor vozi po gradu, a za teren je neophodan. Nisam znao, ali su mi pricali ljudi koji voze dzipove po terenu, idu na dzipijade, itd. da su benzinci i automatski menjaci daleko bolji za teren, a ja mislio totalno suprotno, dizel + manuelni menjac.

Pitam se samo koliko li je ljudi uzelo tog extremnog potrosaca da bi izaslo van grada?
Tj. uzeli su ga da bi isli po sumama i planinama a tad je ta potrosnja jos veca.
Kod njega gledas gradsku potrosnju a tad plinas moze da duva dizelasu a pogotovo kad se uzme jeftinije eurodizel.
I kakve veze ima Land Rover sa Jeep-om?
Kacis potrosnje od dva razlicita automobila a valjda treba da kacis od istih gde se vidi da dizelas trosi mnogo manje i nema trosak ugradnje plina koji nije 350-400 eura jer je osmak,plinas palis na benzin pa dok prebaci na plin treba neki period a pogotovo zimi i pritom koliko taj auto sa tim ogromnim motorom potrosi goriva dok je pod saugom,nema atesta svakih 5 godina...

Kakva bre gradska potrosnja? :Pa ovakvi auti se ne uzimaju za voznju po gradu vec po terenu, off road, brda , snegovi, blato , planine...

Koji ce q bilo kome za voznju po gradu auto sa 4x4 pogonom ?

Takvi voze hatchbackove i klasicne limuzine.

Pa sto onda vadis prosecnu potrosnju za takva kola kad se voze po vukojebinama gde jos vise trose nego u gradu?
Kazes snegovi a da si malo citao moje postove video bi da RAV dize potrosnju od 7,5L leti na 10L kada je sneg pa tako i taj Jeep to isto takodje cini i tada to prelazi prilicno fabricki deklarisanu potrosnju.
Plin ispod tezge? Prvi put cujem i znam samo da su nekad ljudi pretakali plin iz boca za kucnu upotreba pomocu nekih pumpi pa su pumpali nogom neku pumpu i pretakali ko zna koliko.Danas toga vise nema jer je neisplativo.

Pa moze i plin da se uzme bez akcize, a negde mozda ima i ispod zita. To su nezakonite radnje i nisu merodavne za raspravu. Mogu i ja da istocim svakog meseca 100 litra iz komsijinog kamiona pa da kazem kako se vozim za dzabe.

Uostalom, ko hoce da se qrchi po gradu ne treba mu 5.0 motor, vec mu je dovoljan i 2.0, tako da ne verujem da neko takav motor vozi po gradu, a za teren je neophodan. Nisam znao, ali su mi pricali ljudi koji voze dzipove po terenu, idu na dzipijade, itd. da su benzinci i automatski menjaci daleko bolji za teren, a ja mislio totalno suprotno, dizel + manuelni menjac.

to bas neverujem da benzinci i automatski menjaci daleko bolji za teren, mozda gresim ja sto znam moje drugare sto voze po vukohebine dizel + manuelni menjac.

+ blokada + reduktor je majka , verovatno zavisi do terena

Pa sto onda vadis prosecnu potrosnju za takva kola kad se voze po vukojebinama gde jos vise trose nego u gradu?
Kazes snegovi a da si malo citao moje postove video bi da RAV dize potrosnju od 7,5L leti na 10L kada je sneg pa tako i taj Jeep to isto takodje cini i tada to prelazi prilicno fabricki deklarisanu potrosnju.
Plin ispod tezge? Prvi put cujem i znam samo da su nekad ljudi pretakali plin iz boca za kucnu upotreba pomocu nekih pumpi pa su pumpali nogom neku pumpu i pretakali ko zna koliko.Danas toga vise nema jer je neisplativo.

pa zato sto je jedino to relevantno. Svaki auto bez razlike trosi vise kad ga teras po brdima i makadamima.

- - - - - - - - - -

to bas neverujem da benzinci i automatski menjaci daleko bolji za teren, mozda gresim ja sto znam moje drugare sto voze po vukohebine dizel + manuelni menjac.

+ blokada + reduktor je majka , verovatno zavisi do terena

Znas sto je bolji automatik za ove stvari po meni.

Zato sto kad si u blatu ili snegu omogucava ti da lakse krenes. Cim ubacis u D auto sam krene , i ima trakciju, dok vecina ljudi sa manuelcima ne ume da nadje tu klackalicu gde je broj obrtja minimalan i da pusti kvacilo a da im se auto ne ugasi, i samim tim nabiju jaci gas i kad to urade tockovi krenu da se vrte brze nego sto treba i auto se ukopa.

Sa automatikom tih problema nema jer cim ga ubacis u D on sam krece napred ..

Poslednja izmena:
Ovaj snimak je postavio kolega Lepi Bora sa Politike - izuzetno zanimljiv. Test 4 vojna kamiona/dzipa na 65 cm snega

Uglavnom ruska tehnologija DOMINIRA

Prvo mesto Ruski Tigar (GAZ) , drugi URAL , treci italijanski IVECO a najgori americki Hummer

Izuzetno zanimljivo :) al samo pogledajte tu dominaciju Tigra u odnosu na ostale :lol: STRASNO

Ruska tehnologija mozda nije fensi, ali radi :)

Upravo tako. Jao sta bi dao da mogu da posedujem civilnu verziju ovog ruskog Tigra

jao jao jao :)

tigrshow.jpg

Pazi kako je usisna grana izvedena iznad krova tako da sa ovim autom moze da se zaroni u 2 metra vode bez problema izgleda :)

Posto se Hummer definitivno ugasio i ne proizvodi vise vozila od 2010 godine , izgleda da ce alternativa jedina ljudima kojima trebaju ili vole ovakva vozila biti ruski GAZ TIGR-M :)

Poslednja izmena:
ne kazem da ne radi, samo kazem da nije ravnopravan test, nek stave iveku drugi ovjes sa vecim oprugama i amortizerima, pojesce rusko vozilo, ne moze se porediti prenos u ruskim i nekim normalnim proizvodjacima auta. ne znam zasto na jahorini voze pande 4x4 sa steyr puch pogonom a ne ladu nivu.

ne kazem da ne radi, samo kazem da nije ravnopravan test, nek stave iveku drugi ovjes sa vecim oprugama i amortizerima, pojesce rusko vozilo, ne moze se porediti prenos u ruskim i nekim normalnim proizvodjacima auta. ne znam zasto na jahorini voze pande 4x4 sa steyr puch pogonom a ne ladu nivu.

pa na Jahorini nemaju mogucnost da voze ove ruske azdaje. To su vojna vozila ekstremnih off road mogucnosti i trenutno najjaca za off road bilo blato ili sneg na svetu.

Kod nas na Kopaoniku uglavnom vecina vozi Nive. Samo jednog lika znam da vozi Fiat Pandu malu.

te pande imaju blokadu diferencijala

ovo je sigurno rusko vozilo, nema boljih automobila nego kad rujo napravi. nas i rusa 300 miliona, kosovo je srpsko i ostace srpsko!

Vojno vozilo rusko je bez premca.. Ovo je Jeep Wrangler tj civilno vozilo i Jeep od civilnih uz Ladu ima najbolji 4x4 pogon.

Ja imam vozilo slicnih karakteristika kao ovaj Wrangler, stim sto je ovo dodatno podignuto i opremljeno jos jacim gumama za ovakve ekstremne situacije.

Kakva bre gradska potrosnja? :Pa ovakvi auti se ne uzimaju za voznju po gradu vec po terenu, off road, brda , snegovi, blato , planine...

Koji ce q bilo kome za voznju po gradu auto sa 4x4 pogonom ?

Takvi voze hatchbackove i klasicne limuzine.
Zbog parkiranja, možeš da teraš i preko kad te zarobe.
U gužvi , ivičnjak ne smeta
Velike pogodnosti ima u našem gradskom saobraćaju :rumenko:
Volim ga što je jedini auto iz kog silaziš a ne izvlačiš se

pa da,suziki vozila nose motore sa najmanjim kubikazama,a i laksa su vozila.bice da oni najmanje trose. ja licno,jako simpatisem Suzuki Jumny. prelep mali dzipic.

- - - - - - - - - -

Vojno vozilo rusko je bez premca.. Ovo je Jeep Wrangler tj civilno vozilo i Jeep od civilnih uz Ladu ima najbolji 4x4 pogon.

Ja imam vozilo slicnih karakteristika kao ovaj Wrangler, stim sto je ovo dodatno podignuto i opremljeno jos jacim gumama za ovakve ekstremne situacije.
znam da jeep wrangler ima dobar 4v4 pogon,ali lada niva? otkud ti to za ladu? pa to su samo glasine,nema ona nista od 4v4 pogona,to su samo oni primitivni,zastareli diferencijali pozadi,napred nezavisno,bez krute osovine,kao i stalan pogon na 4 tocka...nemoze se iskljuciti...sto povecava potrosnju,garantovano...samo sto je tesna i nema sasiju,pa je to vadi,laka je.niva je bre,zaostala danas.

Poslednja izmena:

Back