DZIP / SUV

Cadillac ima izgleda fenomenalan AWD Pogon - bolji i od Subaru-ovog i od Audijevog ! Ovo nisam video kod Audija/Subaru-a da auto moze da ide dalje sa jednim tockom bez podloge u vazduhu

ko kaze rus nezna da napravi auto

4x4-gobierno-ruso-02.jpg

Hoće li mi reći kolika je registracija kod tehničkog pregleda od najjeftinijeg do najskupljeg, a i gume za leto/zimu?

Zavisi od kubikaze

Sve detalje imas na www.registracija-vozila.rs

Okvirno od 30.000 dinara pa do 240.000 dinara u zavisnosti od kubikaze i godista

Letnje/zimske gume isto zavisi od dijametra tj velicine uglavnom racunaj da su za SUV vozila gume za 50 evra skuplje od ekvivalentnih putnickih po gumi odprilike , zato sto imaju dublju saru i vecu tezinu nose tj vece su...

Za gume sve cene mozes da nadjes na www.beoguma.com

Zavisi od kubikaze

Sve detalje imas na www.registracija-vozila.rs

Okvirno od 30.000 dinara pa do 240.000 dinara u zavisnosti od kubikaze i godista

Letnje/zimske gume isto zavisi od dijametra tj velicine uglavnom racunaj da su za SUV vozila gume za 50 evra skuplje od ekvivalentnih putnickih po gumi odprilike , zato sto imaju dublju saru i vecu tezinu nose tj vece su...

Za gume sve cene mozes da nadjes na www.beoguma.com

Mnogo ti hvala za odgovor, stigao si mi u pravi čas. ;)

Istina je... mada mi je ovaj simpatičan, nadam se da će biti pouzdan... ali pazi 9 speed automatic... ! :eek:

To je ZF-ov automatik menjac. Izuzetan. Prvi je Jeep poceo da ga nudi u svojim modelima a uskoro ce verovatno i ostali proizvodjaci.

Jeep sa ovim modelom Renegade zatvara ponudu kompletnu jer su sada u gradovima dosta popularni ovi mali dzipovi kao sto je na primer Renault Captur ili Nissan Juke.

Danas je moj Jeep Grand Cherokee u Limited opremi i quadra drive 4x4 pogonom polozio sve testove :)

Po putu izlazi bez problema ali tek u off roadu sta radi to je tek za pricu :)

Od glavnog puta u vikend naselju do moje vikendice ima jedno 200 metara puta koji se ne cisti. Sneg je bio netaknut , niko nije njime prosao cak ni pesaci . Zvanican podatak je da je bilo 44 cm snega ali ga je na samom putu bilo najmanje 60-70 cm jer ga je vetar nanosio i gomilao na odredjenim delovima puta. I sve to moj tabac , pregazi bez problema , jedno vreme mi je sneg leteo preko soferke koliko ga je bilo...

Testirao sam ga u sivm nemogucim i mogucim uslovima. Par puta sam se vracao u gomilu dubokog snega u rikverc i kretao iz mesta iz snega dubokog 60-70 cm i auto je svaki put isao nijednom se nisam zaglavio cak nisam ni morao da ubacim menjac u nizu redukciju .

Jeste da tada neki tocak prokliza ali tu stupa na snagu cuveni 4x4 quadra drive sistem i cim oseti da jedan tocak gubi trakciju, snaga se automatski prebacuje na drugi i auto se izvlaci ...

Sve u svemu kapa dole ja sam prezadovoljan :)

nema vise lopatanja sata ciscenja snega na planini, vec samo kljuc u bravu i pun gas :)

Kad sa spoljne strane uključim reduktor kako dalje , da li automatski ide drugi menjač.
Otac mi je umro , ne mogu da se snadjem nije me naučio na vreme
Trebalo mi je vozilo danas na uzbrdici po snegu i ledu i auto me izdao jer nisam stručna
Može savet?

koji auto motor godiste i menjac!
blokadu samo na pravcu, nemoj nikako da vozis na asfaltu jer je opasno!
ubacis mali menjac u H ili 4x4, blokada ili lock samo ako tako nemoze i vozi se na pravcu, ili po izrazito klizavom terenu kada se zaglavis, sve ostalo na 4x4 samo! automatk ide normalno menjac osim u slucajevima gde ima reduktor za manje brzine ....
u nekim slucajevima kada se iskljuci blokada ili 4x4 mora da se ide u rikver dva metra da bi izbacio iz blokade, kod nekih modela!

Kad sa spoljne strane uključim reduktor kako dalje , da li automatski ide drugi menjač.
Otac mi je umro , ne mogu da se snadjem nije me naučio na vreme
Trebalo mi je vozilo danas na uzbrdici po snegu i ledu i auto me izdao jer nisam stručna
Može savet?

Reduktor se ukljucuje samo u ekstremnim slucajevima za izvlacenje. U klasicnoj voznji po snegu koristis standardan pogon sto je u vecini slucajeva AWD ili 4x4 HI tj 4-HI pogon kod nekih

4LO ili redukovani 4x4 se koristi samo za izvlacenje i prelazenje teskih prepreka i ne ides sa njim brze od 40 na sat

- - - - - - - - - -

P.S Prosle nedelje sam prosao na Kopaoniku autom kroz 70 cm najmanje neutabanog snega kroz koji pre mene nije prosao niko. Sada tog snega na tom istom mestu ima preko metar sigurno jer vetar nosi i stvara nanose ... Sledece nedelje cu tuda da vozim opet pa vam javljam kako sam prosao :)

Za sada 70-80 cm snega za moj Jeel Grand Cherokee sa quadra drive pogonom ne predstavlja prepreku :)

Back