DZIP / SUV

e dugari jel stavljate vi lance na vase 4X4 vozilo jel stete mozda lanci ili ne ....ja imam 4X4 sa automatskim onim prenosom po potrebi na koj tocak treba 4WD ali posto zivim u takvoj zabiti bez lanci i katanci ja ne smem na put .....oce li mu fali nesto
pozz

E dule tebe sam trebao da pitam ..... ma kakvih 180 nego na brzini od 30 do 60 km/h ustvari stvar je pri prolizavanju tockova jel ce nesto da fali diferencijalu itd ili nece

- - - - - - - - - -

pozz dule

Naravno da nece smetati ali ako mozes da vozis tom brzinom onda ti lanci i ne trebaju.Prvenstveno sam mislio na 60 km/h jer to je putna brzina i ako mozes da vozis tom brzinom po snegu i ledu onda je to rasciscen put.Lanci ti trebaju kad bas ides sporo tj mozes tek toliko da se kreces a da se ne zaglavis.

e pa bas zato mi i treba imam jedno 200 metara uzbrdice i tu bi moralo polako da se iscupam nekako moze i bez lanaca ali uvek moram da se zaletim a sada ima trenutno i mali smetovi tj do kolena :) pa reko mozda da stavim lance i katance :) valjda nece da mu fali nista

Meni ne trebaju lanci,prosao sam svuda gde sam naumio.
Caletov drugar kupio xtrail,evo zavejao malo i ne moze da se popne do kuce koja je prilicno uzbrdo,a upravo zbog toga je uzeo taj auto.
Ja probao sa lajkom,bez redukcije i blokade bez problema se popela.

e pa bas zato mi i treba imam jedno 200 metara uzbrdice i tu bi moralo polako da se iscupam nekako moze i bez lanaca ali uvek moram da se zaletim a sada ima trenutno i mali smetovi tj do kolena :) pa reko mozda da stavim lance i katance :) valjda nece da mu fali nista

Stavi lance i piči ništa neće da mu fali.Nemoj samo brže od 50 km/h sa lancima nije preporučljivo.

Meni ne trebaju lanci,prosao sam svuda gde sam naumio.
Caletov drugar kupio xtrail,evo zavejao malo i ne moze da se popne do kuce koja je prilicno uzbrdo,a upravo zbog toga je uzeo taj auto.
Ja probao sa lajkom,bez redukcije i blokade bez problema se popela.

ma lajka je cudo jer je od gvozdja, problem su ovi noviji od plastike udaris u 10 smetova i iskrivis ga jbg

Ja cu imati rispekt za X5 kad bude mogao da izadje uz neke ozbiljne terene :) Do tada za njega imam respect odprilike koliko i za bilo koji gradski auto :)

Gledao sam sad kanadski review novog BMW X5 i nista ja tu revolucionarno nisam video. U sustini auto je isti kao i bilo koji drugi X5 pre njega sa nesto bolje optimizovanim i jacim motorima i to je to. Ubacili su u auto internet, tj tablet, dobro ozvucenje bang olufsen i to je to.

Pogon je isti kao i pre BMW-ov X drive tj konstantan pogon na sva 4 tocka, bez reduktora, zakljucavanja diferencija i slicnih stvarcica...

Sve u svemu ne vidim zasto bi iko kupio novi X5 , osim eto , ako ne zeli da se pokazuje tj vozi nov auto....

Autoindustrija je dostigla izgleda neki svoj sadasnji limit i jako malo ima unapredjenja i inovativnosti

U to ne ukljucujem redizajn spoljasnosti vozila , i nesto bolje optimizovane motore radi manje potrosnje, kao ni ubacivanje tableta u vozila...

Poslednja izmena:
Eto ja npr. hocu da kupim taj BMW jer izgleda bolje od vecine a ide kao pracka.
Sa puta nikad necu sici jer nemam za tim potrebu ali hocu da budem vidjen i da mi pikice titraju oko mene a pritom i da uzivam u voznji.
Dovoljno objasnjeno?:)

meni se svidja land rover kada bih imao para, ima super-snazne dizel motore, izgleda ultra-ali takodje i irazlicito od svoh ostalih, ima svoj fazon bar. Tako je i luksuzniji od ove reciklirane plastike i nije ga niko us** da izvines unutra enterijer. Pored toga moze ima i sport model koji je napravljen od aluminijuma i dere po krivinama cak neke putnicke automobile za ubrzanje da i ne pricamo. Ali mozes da izadjes sa asvalta sa landroverom, mozes da se igras po snegu, mozes da vuces gliser kao vovek i da ga spustis u vodu gde hoces. Ne bmw ima taktiku da je lep samo spolja, na to uzimaju mnogo za odrzavanje, njemu sak menjaju hladnjaci neki, a kostaju boga isusa! naravno najveca prednost je za mlade devojcice!
naravno ovo je moje misljnje, nadam se da se dule21 neljuti sto imam malo drugacije miljsenje od drugih, ja duletovo misljenje postujem ovde na forumu bas dosta!
cak i ova baba deda bi uvatila mladu snajku u bg!

Poslednja izmena:
isto misljenje kao dule ,, mogobi BMW X 6 ili land rover Evoque ,, toim namena greota dase voze po vukoebine ,

land-rover-evoque-dynamic_red_18.jpg

Eto ja npr. hocu da kupim taj BMW jer izgleda bolje od vecine a ide kao pracka.
Sa puta nikad necu sici jer nemam za tim potrebu ali hocu da budem vidjen i da mi pikice titraju oko mene a pritom i da uzivam u voznji.
Dovoljno objasnjeno?:)

pa bolje ti je da odes u neku javnu kucu i platis direkt ko covek , jeftinije ce da te izadje nego da kupis ovaj BMW jer isti kosta 70.000 evra pa na vise kod nas :mrgreen:

za te pare mozes da guslas iha haj :mrgreen:

Back