DZIP / SUV

inace citao sam skoro da novi ML ima identicnu platformu kao novi Jeep Grand Cherokee.

Prakticno to mu dodje isti auto samo sa drugim brendom , i razlikom sto ML nema reduktor barem nisam do sada cuo da ima.

Cak je i motor i menjac isti jer Grand Cherokee u evropi koristi 3.0 CRD mercedesov motor.

Zato kod mene Ciroki ima prednost.

Sto se tice X5 ne sumnjam da je to odlican dzip sa fenomenalnim voznim karakteristikama za asfalt, ali je los za terensku voznju, jer cim see SUV tjunira da na putu lezi kao limuzina automatski gubi terenske vozne karakteristike tj ne moze i jare i pare.

Drugo nema reduktor i ima presiroke gume sto je dobro za stabilnost na asfaltu ali lose za off road narocito po snegu.

I ko sto rekoh ovaj bmw-ov xdrive pogon se nije pokazao nesto kao dobar...

Poslednja izmena:
inace citao sam skoro da novi ML ima identicnu platformu kao novi Jeep Grand Cherokee.

Prakticno to mu dodje isti auto samo sa drugim brendom , i razlikom sto ML nema reduktor barem nisam do sada cuo da ima.

Cak je i motor i menjac isti jer Grand Cherokee u evropi koristi 3.0 CRD mercedesov motor.

Zato kod mene Ciroki ima prednost.

Sto se tice X5 ne sumnjam da je to odlican dzip sa fenomenalnim voznim karakteristikama za asfalt, ali je los za terensku voznju, jer cim see SUV tjunira da na putu lezi kao limuzina automatski gubi terenske vozne karakteristike tj ne moze i jare i pare.

Drugo nema reduktor i ima presiroke gume sto je dobro za stabilnost na asfaltu ali lose za off road narocito po snegu.

I ko sto rekoh ovaj bmw-ov xdrive pogon se nije pokazao nesto kao dobar...

Slazem se sa tobom samo novi 3.0 crd proizvode Italijani(VM motori).....Jeep GC je mnogo jeftniji i bolji izbor od MLa,samo su mu sedista malo tvrdja od mercovih

Pao sneg ljudi ......imam dzipa od 1800kg 4x4 koje zimske gume su najbolje za dzipa ......za asfalt zaledjen npr nista za off road sume i dzungle ako mozete sliku da zalepite pa da ne pogresim u kupovini

Pao sneg ljudi ......imam dzipa od 1800kg 4x4 koje zimske gume su najbolje za dzipa ......za asfalt zaledjen npr nista za off road sume i dzungle ako mozete sliku da zalepite pa da ne pogresim u kupovini

evo ja sam imao taj isti problem i uspesno sam ga resio

Po meni najbolje su sledece gume:

- Bridgestone Blizzak LM-80
- Michelin Alpine
- Pirelli Ice&Snow

Generalno sve gume premium brendova su dobre.

Al ova tri modela su po mom misljenju najbolja

Poslednja izmena:
Za led ne pomaze nijedna guma,cisto da se zna.

ne bih se bas slozio. Na sajtovima koji se bave ocenjivanjem guma ocenjuju im i performanse na ledu

evo pogledaj ovde

http://www.laneks.lv/en/tests/read/adac-2012-winter-3.html

po Adac testu radjenom prosle godine najbolje ocenjena dzipovska guma je Bridgestone Blizzak LM-80 a najbolja na ledu je po njima Continental WinterContact

Sad to ne znaci da je svemoguca i da za nju ne vaze zakoni fizike...

Imao sam prosle godine Bridgestone LM20 na Kangoo-u i ja sam se prosto i jednostavno odusevio jer ta guma drzi neverovatno a sto je najlepse i kad se vozi po suvom asfaltu tisa je od letnjih guma.
Totalna preporuka za Bridgestone a to sto je skuplja je dokaz kvaliteta e sad sto mi zivimo u drzavi koja nikad nece dati vece plate zahvaljujuci ovim somovima na vlasti je nesto drugo.Zamislite kako je jednom svajcarcu sa prosecnom platom od 4k eura i kako je njemu tesko da kupi 4 zimske gume poput Bridgestonki a mi moramo da damo skoro celu jednu prosecnu platu za komad.

Ako mozes da nadjes Nokian Hakkapelitta R2 ili Michelin X-Ice XI13 onda su to najbolje zimske gume koje postoje,samo nece biti jeftine :)

Poslednja izmena:
ja imam na stila ,,Nokian Hakkapeliitta R RFT 205/55 R16 runflat , letos kupljene u nemackoj na akciji , placene 92 ev , komad , kadsam trazio gume iznenadiosamse kolikoje razlika u ceni ovde i preko od 40 - 50 ev , jeftinije preko za vodece marke a sava tigar nema velike razlike

He he danas komsija , vozi Mercedes E klasu , stavio mu ganc nove Pirelli zimske gume ne moze da izadje uz malecno brdasce , 30 metara duzine, zamalo po snegu da gadja u parkirane automobile . Popizdeo i parkirao auto. A ja se penjem i izlazim de oces cak i uz najveca moguca brda...

Mercedesi i BMW-i su beskorisni za voznju po snegu. Cak i sa najboljim gumama. Jednostavno konstruisani su za voznju po suvom/kisi i stavljeno je suvise pogona na zadnje tockove tako da ne mogu da mrdnu cim je na putu sneg mekan veci od 5 cm...

He he danas komsija , vozi Mercedes E klasu , stavio mu ganc nove Pirelli zimske gume ne moze da izadje uz malecno brdasce , 30 metara duzine, zamalo po snegu da gadja u parkirane automobile . Popizdeo i parkirao auto. A ja se penjem i izlazim de oces cak i uz najveca moguca brda...

Mercedesi i BMW-i su beskorisni za voznju po snegu. Cak i sa najboljim gumama. Jednostavno konstruisani su za voznju po suvom/kisi i stavljeno je suvise pogona na zadnje tockove tako da ne mogu da mrdnu cim je na putu sneg mekan veci od 5 cm...
Ne znam za BMW-a ali Mercedes je jako osetljiv sto se tice zimskih guma,cak i neke od najskupljih guma ne funkcionisu na Mercedesu,najbolje su Michelin pa Nokian pa Continental,sve druge nisu dobre.Takodje potrebno je imati nesto tesko u gepeku da bi pritisnulo zadnju osovinu.Evo ja imam 2 E-klase i nemam problema da izadjem,ali zato na privatnom su continental a na taksiju su nokian,i nemam nista vise problema nego auti sa prednjom vucom.

Ne znam za BMW-a ali Mercedes je jako osetljiv sto se tice zimskih guma,cak i neke od najskupljih guma ne funkcionisu na Mercedesu,najbolje su Michelin pa Nokian pa Continental,sve druge nisu dobre.Takodje potrebno je imati nesto tesko u gepeku da bi pritisnulo zadnju osovinu.Evo ja imam 2 E-klase i nemam problema da izadjem,ali zato na privatnom su continental a na taksiju su nokian,i nemam nista vise problema nego auti sa prednjom vucom.

to je za mene teska bruka za Mercedes narocito jer se radi o autu koji je premium brend

Pirelli gume nisu neke sima/zika gume nego se radi o gumama koje spadaju u 5 najjacih na svetu tako da mislim da bi se isto desilo koje god druge gume da je auto imao.

Ima doduse i do vozaca ako je vozac neiskusan.

Isto sam malopre gledao jednog malo starijeg mercedes e klase pokusavao da izadje uz jos manje brdasce u rikverc i nikako nije mogao ni od napred ni rikvercom...

Mislim nije u redu za vlasnike mercedesa jer ipak vi taj auto platite ekstra skupo i zasluzujete da taj auto ima makar prosecne vozne karakteristike zimi.

to je za mene teska bruka za Mercedes narocito jer se radi o autu koji je premium brend

Pirelli gume nisu neke sima/zika gume nego se radi o gumama koje spadaju u 5 najjacih na svetu tako da mislim da bi se isto desilo koje god druge gume da je auto imao.

Ima doduse i do vozaca ako je vozac neiskusan.

Isto sam malopre gledao jednog malo starijeg mercedes e klase pokusavao da izadje uz jos manje brdasce u rikverc i nikako nije mogao ni od napred ni rikvercom...

Mislim nije u redu za vlasnike mercedesa jer ipak vi taj auto platite ekstra skupo i zasluzujete da taj auto ima makar prosecne vozne karakteristike zimi.
Nema Mercedes veze sa tim,to je sam proizvodjac gume kriv,ocigledno da nisu testirali gumu na automobilima sa zadnjom vucom.Bruka ili ne ti auti se proizvode vec decenijama i ljudi koji kupuju taj auto treba da znaju kakav je po snegu,a i moraju da znaju kako se vozi,jer mnogi misle da je pun gas resenje za sve probleme po snegu.

Mitsubishi-PajeroDakar20124.jpg
Mitsubishi-Pajero-Dakar-643x429.jpg

Back