DZIP / SUV

Sto se tice odnos cena performanse u ovom segmentu meni je najbolji novi Jeep Cherokee

Evo uporednog testa manjih dzipova Jeep Cherokee vs Ford Escape vs Toyota RAV4 vs Honda CR-V

ovo je generalno i najpopularniji SUV Segment

Evoque izgleda jako lepo , ima i solidne off road karakateristike ali i ima i neke mane, Npr nepregledan je pozadi, jer je zadnje staklo bas malo, i dosta je tesan narocito sa prostorom unutra. Klasifikovao bi ga u mini SUV segment.

U ovoj klasi ako gledamo odnos cene, performansi, prostranosti i off road karakteristika Jeep Cherokee, Toyota RAV4 i Honda CR-V su best buy.

Evoque izgleda jako lepo , ima i solidne off road karakateristike ali i ima i neke mane, Npr nepregledan je pozadi, jer je zadnje staklo bas malo, i dosta je tesan narocito sa prostorom unutra. Klasifikovao bi ga u mini SUV segment.

U ovoj klasi ako gledamo odnos cene, performansi, prostranosti i off road karakteristika Jeep Cherokee, Toyota RAV4 i Honda CR-V su best buy.

I sa 4x4 pogonom Jeepa možeš otići bogu iza nogu.....;)

buraz mi je kupio hondu crv, znaci zaboravio sam kako japanac suska, kako radi motor, ofroad radi full, on je geometar i bas ce da ga koristi, samo mi se nesvidja sto ce da izgrebe i unisti auto koji je presao tek oko 100 000, se pohvale, sve vise razumem o cemu tihi prica majkemi.....

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

buraz mi je kupio hondu crv, znaci zaboravio sam kako japanac suska, kako radi motor, ofroad radi full, on je geometar i bas ce da ga koristi, samo mi se nesvidja sto ce da izgrebe i unisti auto koji je presao tek oko 100 000, se pohvale, sve vise razumem o cemu tihi prica majkemi.....

ti brines o autu od par hiljada evra gledaj sta covek radi sa autom vrednim 70.000 evra :)

Honda CR-V je izvanredan dzip srednje velicine, pouzdan, sa dobrim odnosom cene i perfromansi ako se kupuje nov, ono sto zameram jeste los tj jeftin AWD sistem koji radi kao vozilo sa prednjim pogonom koji ukljucuje zadnje kada prednji izgube trakciju. Taj sistem je najlosiji od svih AWD sistema da ne pricam da ne moze da pridje 4x4 sistemu.

Sad slazem se da 90% ljudi to i nije potrebno pa su oni zadovoljni , ali mislim da je Honda trebala da kupi od Subarua pravi AWD , i onda bi ovo vozilo bilo savrseno.

Ono sto je "lose" kod Honde CR-V jeste da taj auto drzi ekstremno visoku cenu kao polovan zbog svojeg kvaliteta i pouzdanosti. To je dobro za one koji kupe nov auto, ali lose eza oni koji kupuju polovan.

Sto se tice najboljeg vozila u toj klasi moj pik je novi Jeep Cherokee Trailhawk . Ubedljivo najbolji offroad paket, uz odprilike istu cenu kao Honda CR-V

Uskoro ce i ovaj auto biti dostupan kod nas preko FIAT-a , u njemu je 2.4 fiatov motor koji je odlican sve u svemu pun pogodak je saradnja tj kupovina Chrysler/Jeep-a od strane FIAT-a...

Ovaj SUV ima ono sto nema nijedan drugi u njegovoj klasi sa izuzetkom mozda Nissan X-Traila...

Ima 4LOW tj redukciju menjaca, ima zakljucavanje zadnjeg diferencijala, ima asistant za penjanje i spustanje sa brda, ima razlicite modove voznje , automatski, sneg, kamenje/sljunak, sportski i pesak/blato mod...

Niko drugi ne nudi to barem ne u ovoj klasi i po ovoj ceni...

Fiat je kupovinom Chrysler/Jeep-a kupio najbolji 4x4 sistem koji postoji na svetu....

Uskoro mozemo ocekivati i vozila sa Fiat logom i ovim fenomenalnim pogonom....

Poslednja izmena:
Snezne mogucnosti dzipovog 4x4 pogona

Ako Jeep negde ne moze da izadje - znajte da to najverovatnije ne moze nijedan drugi auto....

Lada Niva je na primer dizajnirana po Jeep Wrangleru zato i ona ima toliku prohodnost i veoma je uspesno terensko vozilo....

Honda CR-V je izvanredan dzip srednje velicine, pouzdan, sa dobrim odnosom cene i perfromansi ako se kupuje nov, ono sto zameram jeste los tj jeftin AWD sistem koji radi kao vozilo sa prednjim pogonom koji ukljucuje zadnje kada prednji izgube trakciju. Taj sistem je najlosiji od svih AWD sistema da ne pricam da ne moze da pridje 4x4 sistemu.

Sad slazem se da 90% ljudi to i nije potrebno pa su oni zadovoljni , ali mislim da je Honda trebala da kupi od Subarua pravi AWD , i onda bi ovo vozilo bilo savrseno.

Ono sto je "lose" kod Honde CR-V jeste da taj auto drzi ekstremno visoku cenu kao polovan zbog svojeg kvaliteta i pouzdanosti. To je dobro za one koji kupe nov auto, ali lose eza oni koji kupuju polovan.

Sto se tice najboljeg vozila u toj klasi moj pik je novi Jeep Cherokee Trailhawk . Ubedljivo najbolji offroad paket, uz odprilike istu cenu kao Honda CR-V

Uskoro ce i ovaj auto biti dostupan kod nas preko FIAT-a , u njemu je 2.4 fiatov motor koji je odlican sve u svemu pun pogodak je saradnja tj kupovina Chrysler/Jeep-a od strane FIAT-a...

Ovaj SUV ima ono sto nema nijedan drugi u njegovoj klasi sa izuzetkom mozda Nissan X-Traila...

Ima 4LOW tj redukciju menjaca, ima zakljucavanje zadnjeg diferencijala, ima asistant za penjanje i spustanje sa brda, ima razlicite modove voznje , automatski, sneg, kamenje/sljunak, sportski i pesak/blato mod...

Niko drugi ne nudi to barem ne u ovoj klasi i po ovoj ceni...

Fiat je kupovinom Chrysler/Jeep-a kupio najbolji 4x4 sistem koji postoji na svetu....

Uskoro mozemo ocekivati i vozila sa Fiat logom i ovim fenomenalnim pogonom....

koji bre par hiljada skoro 5 ga izasao sa registracijom bezinac dzip 2002 godiste, drzi cenu pa ubija, i to je jedan od povoljnijih primeraka! Nisam znao da mu pali po potrebi, jos bolje, znaci manje trosi, pali 4x4 samo kada zadje u blato! Vidim ja hoce malo da mu proklizaju prednji tockovi kada ga zgazis u krivini, 150 ks lep obrtni momenat ima za benziinjaru! Ja sam vise voleo nisane, jos oni stari su bili vrh u klasi, sada je tu i tojota land kruzer, ubica! Vozio sam ja nekada japance, samo zbog velike kilomtraze presao sam na dizele, posle kratko wv - na forda!

Jeste li primetili koje su razlike u ceni Jeep-ova u Americi i u Evropi?

U Americi Grand Cherokee Laredo 22.000 evra nov, Limited 26.000 evra itd...

Kod nas u Srbiji ovi isti automobili kostaju duplo skuplje....

Jer nasa drzava ne dozvoljava automobila iz Amerike vec samo iz EU....

Uzivajncija :)

Poslednja izmena:
http://suchen.mobile.de/auto/nissan..._DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&lang=en

Cena Nissan Pathfindera u Nemackoj novih. Od 26-28.000 evra

Isti ovaj auto kod "ovlascenih" uvoznika kosta 40.000 evra tj preko 50% novca vise.

Zaasto jedan te isti auto kod nas kosta 12-14.000 evra vise nego u Nemackoj?

Ovaj automobil se proizvodi u Nissanovoj fabrici u Spaniji.

Razlozi po meni: malo trziste, nedostatak konkurencije kod dilera, i sto je najvaznije LOPOVSKA DRZAVA

Ta tri faktora dovode do toga da kada kupite jedan ovakav automobil u Srbiji prakticki kupite jos jedan lopovskoj drzavi i dileru.

Poslednja izmena:
kako imamo carinu, zar je nisu ukinuli i ostavili samo porez. Najgore je sto je po katalogu porez veci nego nekada porez i carina! Treba bar da se ugledaju na bosnu hrvatsku makedoniju i koriste isti italijanski katalog koji je dosta realan bar po onome sto se uvozi!

Kad budemo u EU tad ce te cene biti i kod nas. Mi imamo i carinu za razliku od njih.

sta pricas dule?

Pa carine NEMA

Ukinuta je . A i kad je imala bila je minimalna mislim 2.5% na vozila iz EU

Ovaj Nissan Pathfinder se pravi u fabrici Nissana u Spaniji sto znaci da je EU proizvod.

Prakticki ovaj auto bi trebao u Srbiji da kosta isto skoro kao u Nemackoj mozda 2000 evra skuplje , a ne 14.000 evra ko sto je sada slucaj....

Back