Dveri protiv leskovače Roštiljijade

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

al bundy

Legenda
Poruka
64.033
Dveri protiv leskovače Roštiljijade u vreme posta!

BEOGRAD - Iz Pokreta Dveri zatraženo je da organizatori leskovačke "Roštiljijade" promene termin njenog održavanja jer "pada u period Velikogospojinskog posta". Ovogodišnja "Roštiljijada" biće održana od 26. avgusta do 2. septembra.

U njemu se navodi da "post ne predstavlja samo odricanje od masne ili mrsne hrane, već prvenstveno ima duhovnu dimenziju - uzdržavanje od rđavih misli, reči i dela, pojačanoj molitvi, pokazivanju milosrđa i činjenju dobrih dela. Post predstavlja uzdizanje duha nad telom, pa pobedu duhovne strane nad čulima, pa stoga se i nadamo da će lokalna vlast i organizatori Roštiljijade uslišiti ovu molbu".

Iz Turističke organizacije Leskovca je rečeno da apel Dveri "može da prokomentariše samo direktor", ali tek posle 5. avgusta, jer je sad na odmoru.

Velikogospojinski post naveo je na reakciju i "Pokret 1389" iz kog pozivaju na bojkot beogradskog "Beer fest-a" uz obrazloženje da je to "nepriličan festival alkohola i razuzdanosti u vreme kada pravoslavna crkva to ne dozvoljava". Beogradske ulice preplavili su njihovi plakati sa likom Bogorodice.

http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j...8B07pXwahIuGcYQ&bvm=bv.49784469,d.ZGU&cad=rja

Talibani cvetaju sa obe strane Drine u ovim letnjim mesecima . :lol:

Кад се пости не прави се роштиљ.
Бтв у Србији се ионако превише умире од кардиваскуларних болести, иницијатива Двери је за сваку похвалу.

Ko posti - taj ima pravo da ne pravi rostilj.

Ali, NEMA PRAVO da brani onom ko ne posti da ga pravi ! :rtfm:

Hoce li mi ko objasniti post kod pravoslavaca, koja su ogranicenja, koliko se posti kada, moze i u inbox ali precizno i ko fkt zna
Средом и петком, за тачне датуме ти треба црквени календар јер се ради о углавном променљивим данима(нпр за ускршњи пост зависи од тога када пада ускрс).

Dveri ovim stvarno ismevaju sami sebe. Ja sam ponosan što živim u zemlji gde ovako nešto nikada neće postati nešto više od bizarnog incidenta grupe ljudi koja se malo zaigrala :aha:
Ne trebaju meni Dveri da kažu kada i da li ću da postim, niti sam kad sam postio to radio zbog Dveri ili šta ti ja znam čega, prosto to je samo svačiji lični izbor :aha:
p.s. Koga interesuju postovi kod pravoslavaca mogu sve da izguglaju ima sve na netu, mogu i da se vrate u pradedovsku veru slobodno :mrgreen:

kada ce pojedinci bez osnovnog znanja o biologiji, biohemiji i nutricionizmu prestati da se izlecu u javnosti sa "post je zdrav" glupostima?

zdrav je mozda za gojazne, za ostale svakako nije... a ni za gojazne nije najsrecniji metod regulisanja ishrane, mnogo je bolje za organizam radikalno smanjiti nezdrave masnoce i ostalo tokom cele godine nego krkati masno inache, a onda na odredjene datume uopshte ne.

Мислим да Двери очекују од Срба да се понашају као прави, узорни православци а то једноставно није тако...
Већина Срба су православци само на папиру, док о православљу и не знају пуно...

Блајби,колико пута си поновио до сада овај исти пост?
Није тражена никаква забрана него је предложено да се промени време одржавања те "манифестације".
Двери су такође и против ГМО и воде велику кампању са доста успеха по Србији, такође су и против шиптарских избора и српског учешћа на њима, и против чиповања и још гомиле других ствари, али то вам није интересантно на теми о политици:think:али роштиљијада је баш политичко питање,зар не?

Pazi, meni je obrisan ovaj post eksplicitno uvredljive sadržine .

I pokojni Patrijarh Pavle je opominjao organizatore Guče da ne prave festival u vreme posta. Oni su to ispoštovali jednom, dvaput..ne sećam se tačno, a posle su nastavili po svom.

Do pre 30 godina u Srbiji nije bilo vernika...

Samo mozda neki preko 60 godina starosti....

Ostali su bili "na liniji komunizma".

Danas su SVI vernici, pa se ja pitam. KADA SU LAGALI?

Onda ili sada?

И опет будалесаш за све паре ...

У мојој кући се и у време Тита славила Слава, деца крштавана, водица се светила ....

Не генерализуј !!!

Ви белосвеЦки и безбожни сте томе склони ...

Нисам ја против роштиљијаде већ да сви буду што задовољнији, прочитај пост доле.
Иначе здравији је зелениш од обждеравања роштиљем.

Pa oni su pomerili zato što im je udbaš Mirko Bulović zapretio da će im ukinuti komplet popovske usluge , sarane , krštenja , venčanja i sl . i svirala su im svakih 15 minuta zvona za mrtve , pa rešili ljudi da popuste da se ne natežu sa budalom .

Dveri ovim stvarno ismevaju sami sebe. Ja sam ponosan što živim u zemlji gde ovako nešto nikada neće postati nešto više od bizarnog incidenta grupe ljudi koja se malo zaigrala :aha:
Ne trebaju meni Dveri da kažu kada i da li ću da postim, niti sam kad sam postio to radio zbog Dveri ili šta ti ja znam čega, prosto to je samo svačiji lični izbor :aha:
p.s. Koga interesuju postovi kod pravoslavaca mogu sve da izguglaju ima sve na netu, mogu i da se vrate u pradedovsku veru slobodno :mrgreen:

A u kojoj ti to zemlji zivis..??

[Ne_Vazim_Se];25814727:
kada ce pojedinci bez osnovnog znanja o biologiji, biohemiji i nutricionizmu prestati da se izlecu u javnosti sa "post je zdrav" glupostima?

zdrav je mozda za gojazne, za ostale svakako nije... a ni za gojazne nije najsrecniji metod regulisanja ishrane, mnogo je bolje za organizam radikalno smanjiti nezdrave masnoce i ostalo tokom cele godine nego krkati masno inache, a onda na odredjene datume uopshte ne.

postim svaki post,u teretani sam cele godine

И опет будалесаш за све паре ...

У мојој кући се и у време Тита славила Слава, деца крштавана, водица се светила ....

Не генерализуј !!!

Ви белосвеЦки и безбожни сте томе склони ...

Slavljenje slave nije nikakav pokazatelj vere. To je postalo srpska narodna tradicija, na kraju krajeva nasledjena je iz paganskih vremena.

Dok post vec jeste a vrlo malo Srba posti

Pa oni su pomerili zato što im je udbaš Mirko Bulović zapretio da će im ukinuti komplet popovske usluge , sarane , krštenja , venčanja i sl . i svirala su im svakih 15 minuta zvona za mrtve , pa rešili ljudi da popuste da se ne natežu sa budalom .
Јок.
Тражили су благослов за манифестацију који су добијали раније јер је кобасицијада падала ван почетка ускршњег поста који је покретан датум.
Проблем је настао када се кобасицијада задесила у време поста јер су је почели одржавати последњег викенда у фебруару.

Pazi, meni je obrisan ovaj post eksplicitno uvredljive sadržine .

I pokojni Patrijarh Pavle je opominjao organizatore Guče da ne prave festival u vreme posta. Oni su to ispoštovali jednom, dvaput..ne sećam se tačno, a posle su nastavili po svom.
Ispostavilo se naravno kao vizionarski tacno.
To je postao "festival" obzderavanja,kica i grubo receno primitivizma.

[Ne_Vazim_Se];25814727:

Pa post je širok pojam , recimo za vreme istog moš da ždereš šećerčine ,meda,margarina , čokolade i svašta što nit je zdravo ,nit je dijetalno .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back