Dva lica srpskog naroda

svaka cast studentima,poljoprivrednicima,prosvetarima.....Oskar i sendvic brigade su u % vecina u Srbiji + 3 mil sigurnh glasova sto zivih sto upokojenih penzionera...ako treba moze da se uvazi u birackoj kutiji i glas babe koja je recimo 1885-1895-o godiste...opozicija i studenti ce to da izkontrolistu..vazi....svim studentima predlazem da cim kupe diplome ili im poklone....da brze bolje napuste ovu teritoiju...nama ovde u tamnom vilajetu ne treba mladost made in Srb...ima nas mnogo vise penzionera sto mrzimo sami sebe od ujutro do uvece,,,,+ sve ostale oko nas...mladost napolje iz Sirbistana..samo prave zurku i galamu bez potrebe...ubogi,kljasti,krezubi i sa low IQ ovde su u SRB vecina....demokratske promene nek omadina napravi u Cirihu,Kaliforniji,Uzbekistanu,Becu..ovde ne moze i ne treba nam nikakva omladina u tamnom vijaletu...

Poslednja izmena od moderatora:
Nemoj da se lažemo, zazirete jer ste kukavice. I takvi ćete da ostanete upamćeni.
Реци ко зазире? Тако тртљају и у мојој школи они су за обуставу, они су храбри, они се боре, нема везе што знају да неће добити отказе и што би у случају једног отказа вероватно устала цела школа. Да не говорим о бусању у јуначке груди људи који и не морају да раде јер имају друге приходе(које не наводе наравно). Ја сам дуго размишљао и донео одлуку по савести, ја радим! Не знамо још ко је храбар ко је кукавица, за то је потребно много више, али назиру се лицемери. Да ли је по теби умесно поређење солунаца и студентских шетњи? По мени не, превише их уздижемо, већ чујем да студенти треба да владају :lol:. Ми смо бре луд народ.

Mora da se vrati dostojanstvo krompirnim radnicima
moze ...ima JKP pogrebno preduzece...dobre su plate + sigurna klijentela i stabilan posao +
uredno placeni doprinosi i porezi za svih 35 god staza za penziju od 20-25.000 din-a - a infostan za 50m2 u januaru pskocio sa 10.800 na 13.200...+ eps..+ porez na imovinu I kvartal naravno povecan za neki 20-ak %....tako da po odbitcima od ove penzije moz da se zivi ko gospodin covek

Ne slažem se baš sa zaključkom, u pitanju je skupina ljudi, a ona kao grupa ne može biti niti dobra niti loša - više se može gledati na njihove akcije ako su pozitivne ili negativne u kontekstu "nečega", a i kada se ova priča završi - da li jesu ili nisu bili uspešni?
I ustanici iz prva dva ustanka su bili skupina ljudi pa to ne umanjuje veličinu onog što su uradili. Prvi ustanak je još bio i neuspešan.
Ono što ovi ljudi rade je veličanstveno jer je skroz suprotno od onoga što gledamo poslednjih 13 godina. A gledamo kako se ljudi prodaju režimu, svakog dana. Gledamo učvršćivanje antidemokratske, antislobodarske, anticivilizacijske, antihrišćanske vlasti. Gledamo beščašće, sramotu, nemoral, idolopoklonstvo i kult ličnosti, lopovluk kapitalnih razmera, državno organizovani kriminal, lažni patriotizam na svom vrhuncu... i ćutimo. E ova deca su im pokvarila žurku i zato će im pripasti slava.
Ovo za "dobiće svoje svetlo mesto u istoriji Srba" - verovatno isto kao i oni Srbi koji su protestvovali protiv Miloševića ili pak kao Nole kada pobedi/izgubi?
Ufff, ja kao veliki Noletov fan moram da ti kažem da njegovi uspesi nisu u istoj kategoriji sa ovime.
Kontam da misliš na ove koji su dobili svoje pozicije jer su bili bliski sa vlašću ili su na poziciji koja je zavisna od vlasti tj. delići su trulog sistema. Pa da ih nema sumnjam da bi i studenti imali neki razloga za protestvuju, a onda ne bi bili "najbolji deo srpskog naroda"...
Mislim i na njih i generalno na sve koji ćute i prave se da se ništa ne dešava. Na primer, na ove beskičmenjake iz EPSa, kolege gospodina Dragoslava Ljubičića.
Sve u svemu mislim da smo kao narod previše "navijačkog duha", kao i da prilično veliki deo ljudi koji sada "javno/online" podržava studente radi to u kontekstu neka studenti skoče u vatru i neka se bore (i za naš boljitak) - mi smo tu da ih "podržavamo" u tome.
Studenti pozivaju u generalni štrajk ali nije realno očekivati da se privatni sektor uključi u tako nešto. Dakle, ostaje javni sektor, kao što je već učinio i zbog toga stradao pomenuti D. LJ.

Ma, stalno neka priča o nama. Kao da smo mi jedini koji imamo i dobre i loše strane. Svako ima mane, pa i mi. Ali imamo i puno vrlina, samo se o tome manje priča. Lako je suditi sa strane. Treba malo dublje zagrebati ispod površine. Videli bi da nismo baš tako crno-beli. I da imamo dušu, i te kako.

Autorska tema.

Deca koja prethodnih nekoliko meseci drmaju Srbiju su definitivno najbolji deo srpskog naroda a njihove akcije i marševi nešto najbolje što nam se desilo u XXI veku. Hrabrost, samožrtvovanje zarad višeg cilja, patriotizam, kolegijalnost, iskrene emocije, iskrene suze... sve suprotno od onoga što se gledalo proteklih 25 godina, a naročito poslednjih 12... Mladi ljudi koji će dobiti svoje svetlo mesto u istoriji Srba.

Istovremeno, tu je i ona druga grupa ljudi, oni koji ćute sada kao što su i celog života ćutali, oni koji se prave da ne čuju kada ih deca zovu na generalni štrajk, oni kojima su jedina svrha postojanja njihova bedna budžetska radna mesta, dobijena zahvaljujući članstvu i partijskom aktivizmu, oni kojima nikada, pa ni sada, nije bilo jasno šta to hoće protestanti i na koju stranu treba da se ide, a ustvari samo žele da sve ostane kako je i do sada bilo. Da se ništa ne promeni, jer ako sistem krene da se menja, možda se i njihovi životi promene, i to na gore, možda im plate budu manje, ili čak i otkaz dobiju, možda se otkrije koliko su nesposobni i nepotrebni, možda neprijatna i ružna istina ispliva na videlo. Mali, bedni, uplašeni nikogovići.

Pogledajte prilog 1684914Pogledajte prilog 1684916
Imas CRO u nazivu i prikazujes Belog Andjela..Ma nema veze, kad smenite Hulju, koga cete dovesti na vlast,mora neko vladati,nece biti anarhija Boze blagi..I kako cete spreciti da zapadni okupatori ne dovedu opet neke svoje pijune samo drugacije preobucene?Jos nesta,zaboravite Sinod i SPC jer je okupiran,jereticki..

I Srpski ustanak iz 1804 nije izbio zbog danka u krvi...Srbi su na to navikli od 1389...nego otudjene dahije od centrale iz Istanbula su dige harac za raju do nepodnosljivosti...mislim da smo sad 2025-e isto blizu al nema vise turaka janjicara ima domacih secikesa,jajara i izdajnika na buljuke...mada mislim da ima prostora da se podigne cjena struje i infostana jos 70-80% u ratama bez da se narod pobuni i porez na imovine i pdv moze komotno da ide sa 20 na 28-29%...u slucaju pobune...narodna milicija izlazi na teren da uspostavi red i zakon...po svaku cenu se mora ocuvati vlas i ugled Aleksandra Vucica njegovog brata i pridruzenih burazera..tako su zapovedile i EU,Rusija,Kina,Briks,NATO, + mentalna ustanova u Guberevcu sa diplomiranim strucnjacima sa Megatreda - i sta se cudite sto vam pada cement na glavu + tu i tamo po neko dete i ubije

Poslednja izmena:
Nemoj da se lažemo, zazirete jer ste kukavice. I takvi ćete da ostanete upamćeni.
Уф ал си опасан. Али као прави либерал неспособан си да видиш да друштво није скуп појединаца. Има много људи које су због власти истиснули на периферију, а имају породице које треба издржавати. Нити су се шлихтали, нити су подржавали Вучка. Лако је теби да се жртвујеш, али они би жртвовали и себе и целу своју породицу.

• Haha
Reactions: PA8
Реци ко зазире? Тако тртљају и у мојој школи они су за обуставу, они су храбри, они се боре, нема везе што знају да неће добити отказе и што би у случају једног отказа вероватно устала цела школа. Да не говорим о бусању у јуначке груди људи који и не морају да раде јер имају друге приходе(које не наводе наравно). Ја сам дуго размишљао и донео одлуку по савести, ја радим! Не знамо још ко је храбар ко је кукавица, за то је потребно много више, али назиру се лицемери. Да ли је по теби умесно поређење солунаца и студентских шетњи? По мени не, превише их уздижемо, већ чујем да студенти треба да владају :lol:. Ми смо бре луд народ.
Zazire ovaj Gruban i svi slični njemu koji se plaše da uđu u konflikt sa režimom. Ne znam za tvoj konkretan slučaj, ali po ovome što vidim, izgleda da si i ti u istom košu s njim.
Na drugoj strani: Ceo kolektiv neke škole u BG potpisao blanko ostavke za slučaj da neko od njihovih kolega dobije otkaz. Junačine.
Pavle Cicvarić, na kojeg je u početnoj fazi protesta potegnut nož, takođe junačina.
Studenti FDU, prvi izašli na ulicu, pretrpeli napad naprednjačkih bitangi i nisu ustuknuli, isto junačine.
Misliš da je neumesno poređenje studenata sa Soluncima? Pa seti se da su pre 110 godina ljudi u Srbiji kao prevozna sredstva uglavnom koristili konje i magarce, nisu sedali u auto da odu do prodavnice.

I ustanici iz prva dva ustanka su bili skupina ljudi pa to ne umanjuje veličinu onog što su uradili. Prvi ustanak je još bio i neuspešan.
Ono što ovi ljudi rade je veličanstveno jer je skroz suprotno od onoga što gledamo poslednjih 13 godina. A gledamo kako se ljudi prodaju režimu, svakog dana. Gledamo učvršćivanje antidemokratske, antislobodarske, anticivilizacijske, antihrišćanske vlasti. Gledamo beščašće, sramotu, nemoral, idolopoklonstvo i kult ličnosti, lopovluk kapitalnih razmera, državno organizovani kriminal, lažni patriotizam na svom vrhuncu... i ćutimo. E ova deca su im pokvarila žurku i zato će im pripasti slava.

Ufff, ja kao veliki Noletov fan moram da ti kažem da njegovi uspesi nisu u istoj kategoriji sa ovime.

Mislim i na njih i generalno na sve koji ćute i prave se da se ništa ne dešava. Na primer, na ove beskičmenjake iz EPSa, kolege gospodina Dragoslava Ljubičića.

Studenti pozivaju u generalni štrajk ali nije realno očekivati da se privatni sektor uključi u tako nešto. Dakle, ostaje javni sektor, kao što je već učinio i zbog toga stradao pomenuti D. LJ.
pa drzava i jeste organizovani kriminal. To je bukvalno definicija. Kad imas drzavu onda je normalno da clanovi mafijaskog kartela(prosvetari) ne rade i dobiju pare, dok recimo neki sitni privatnik radi i ne da svoje pare(utaji porez) i ide u zatvor. Pravi pravcati mafijaski kartel.

pa drzava i jeste organizovani kriminal. To je bukvalno definicija. Kad imas drzavu onda je normalno da clanovi mafijaskog kartela(prosvetari) ne rade i dobiju pare, dok recimo neki sitni privatnik radi i ne da svoje pare(utaji porez) i ide u zatvor. Pravi pravcati mafijaski kartel.
jel ti stvarno mislis kad ova garnitura padne sa vlasti tamo oko 2055-2075 godine da ce se nesto bitno promeniti u sirbistanskom korpusu?...procena da nas nece biti 6.2 mili nego oko 4.1 mil sa prosecnom staroscu oko 54-56 god

Zazire ovaj Gruban i svi slični njemu koji se plaše da uđu u konflikt sa režimom. Ne znam za tvoj konkretan slučaj, ali po ovome što vidim, izgleda da si i ti u istom košu s njim.
Na drugoj strani: Ceo kolektiv neke škole u BG potpisao blanko ostavke za slučaj da neko od njihovih kolega dobije otkaz. Junačine.
Pavle Cicvarić, na kojeg je u početnoj fazi protesta potegnut nož, takođe junačina.
Studenti FDU, prvi izašli na ulicu, pretrpeli napad naprednjačkih bitangi i nisu ustuknuli, isto junačine.
Misliš da je neumesno poređenje studenata sa Soluncima? Pa seti se da su pre 110 godina ljudi u Srbiji kao prevozna sredstva uglavnom koristili konje i magarce, nisu sedali u auto da odu do prodavnice.
Види ти дајеш себи за право да процењујеш овде о било коме? То је комедија. Ја радим јер ми савест тако налаже а ако те баш занима нисам уцењен имам толико да чак и не би морао да радим притоме ми екстремно иду на кунац револуционари, лицемери, кењатори, празне приче и све остале аномалије ако ме разумеш. Морам ово да кажем хебига без љутње.

Уф ал си опасан. Али као прави либерал неспособан си да видиш да друштво није скуп појединаца. Има много људи које су због власти истиснули на периферију, а имају породице које треба издржавати. Нити су се шлихтали, нити су подржавали Вучка. Лако је теби да се жртвујеш, али они би жртвовали и себе и целу своју породицу.
Ja nisam liberal iako jesam prozapadno orijentisan, a vidim da ti kao pravi rusogooz najviše oklevaš da se pobuniš protiv sopstvene vlasti.

Eto, objasni mi kako su profesionalci iz policije dozvolili da im komanduje osoba po zanimanju psiholog, bez ikakve veze sa policijskim poslom i sa očiglednim vezama sa organizovanim kriminalom. Što su ćutali, što se nisu suprotstavili?

Mislim da su ustanak i protesti neuporedivi - za ustanak se borilo/krv je prolivana/ginulo se, ovde se mirno protestvuje.
Iza ustanika ostaje samo da li su bili uspešni ili ne? Ko ide da odaje počast tim ljudima u današnje vreme, koliko ljudu uopšte zna te datume?
Nije ovo samo proteklih 13 godina, ovde je tako još od 80ih, a u nekoj meri je problema bilo i pre toga.
Takođe, demokratije, slobodarstvo i hrišćanstvo su pojave koje se načšeće kose između sebe...
Pozitivno je što su studenti napravili buku i iznervirali vlast, a možda i nekima od šoka skratili nešto vremena na ovoj zelji, ali takođe dok se ovi protesti ne razreše neće se jasno znati šta je njihov ishod.
Jesi video možda ljude koji ga čas hvale kada pobuđuje, a vređaju i pisaju po njemu kada izgubi? Ja jesam i to prilično veliki broj puta.
Imam osećaj da tako može biti i sa studentima...
https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/dragoslav-ljubicic-otkaz-eps/

Otkaz ugovora o radu Dragoslavu Ljubučiću posledica je isključivo nepoštovanja radne discipline, samim tim i Zakona o radu. Konkretno, on je u više navrata na radnom mestu u toku radnog vremena snimao i objavljivao video sadržaje u kojima je promovisao i zastupao potrebe pojedinaca i organizacija čija delatnost nije u vezi sa poslovanjem EPS AD, što je nedvosmisleno kršenje Odluke o radnoj disciplini i Kodeksa poslovnog ponašanja. Na taj način, prekršio je i Zakon o radu, član 179. stav 3. tačka 8 koji predviđa da poslodavac može da otkaže ugovor o radu zaposlenom koji ne poštuje radnu disciplinu propisanu aktom poslodavca“, poručili su u demantiju.

Nisam upućen u to šta je tačno objavljivao, ali ako nije ništa od pravila zgrešio ne bi trebale samo kolege iz EPS da stanu iza njega, već i grad i slično. Primera radi imali smo neku dramatičnu situaciju na poslu kada je jedan od kolega prekršio neke protokole i sledio mu je otkaz, nekoliko nas je stalo iza njega sačuvao je radno mesto i onda nam kolegijalno uvalio ku.cinu tako što je ponovo prekršio protokol i napravio materijalnu štetu zbog koje su ceo kolektiv kaznili.
Šta je kod Ljubičića ne znam, kakav je čovek ne znam, tako da ne mogu da komentarišem.
Oni pozivaju a građani će ili da štrajkuju ili ne - sve je to demokratski izbor i ne treba postojati prisila sa bilo koje strane.

Види ти дајеш себи за право да процењујеш овде о било коме? То је комедија. Ја радим јер ми савест тако налаже а ако те баш занима нисам уцењен имам толико да чак и не би морао да радим притоме ми екстремно иду на кунац револуционари, лицемери, кењатори, празне приче и све остале аномалије ако ме разумеш. Морам ово да кажем хебига без љутње.
Pa ti si sam pisao šta si odlučio, nisam te ja terao. Ja sam doneo zaključak na osnovu onoga što si mi ti rekao.

I meni idu na ****** oni koji celog života kenjaju kako nije dobro a kad dođe do toga da se rešava problem, njih nema nigde.

Pa ti si sam pisao šta si odlučio, nisam te ja terao. Ja sam doneo zaključak na osnovu onoga što si mi ti rekao.

I meni idu na ****** oni koji celog života kenjaju kako nije dobro a kad dođe do toga da se rešava problem, njih nema nigde.
Поради мало на закључцима шта да ти кажем, овакве теме не користе тренутку и ситуацији, поздрав и све најбоље :bye:

pasce ovi ubrzo, jer ne mogu da zadovolje javni sektor. Populizam se vucicu obio od glavu, imao je mogucnost da bude saveznik privrede i privatnog sektora, ne da se udvara penzionerima i studentima.
ulazem u opkladu ne 1 lit vinjaka nego ceo karton...da nece pasti sa vlasti do 2027 a bogme i 2032-e udrarnicke hercegovacke brigade...koliko je Beograd revolucionara vidi se za vreme nemacke okupacije 1941-1944....za svo ovo vreme je ubijen 1 (jedan) nemacki vojnik al ne zbog ideologije komunizma nacizma nego zbog kockarskih dugova

Ja nisam liberal iako jesam prozapadno orijentisan, a vidim da ti kao pravi rusogooz najviše oklevaš da se pobuniš protiv sopstvene vlasti.

Eto, objasni mi kako su profesionalci iz policije dozvolili da im komanduje osoba po zanimanju psiholog, bez ikakve veze sa policijskim poslom i sa očiglednim vezama sa organizovanim kriminalom. Što su ćutali, što se nisu suprotstavili?
Свако ко је прозападно орјентисан мора да буде либерал, јер запад одговара само либералима. А ја свој став нисам ни износио, него сам рекао да би била друга прича да стављаш гузицу твог детата у егзистенцијалну опасност. Али ти као прави либерал, неспособан си да изађеш из кутије у коју си се сам затворио, и мислиш да ништа ван ње не постоји.

Ма да, зато сад Вучић незадрживо води Србију ка праведнијем дрштву. Човек са УСБ прикључком на челу је најзад ухапшен. Ко је следећи? Неки са графичком картицом у дупету?:mrgreen:
U periodu 2000-2012 za korupciju i druge vidove zloupotrebe službenog položaja osuđeno je koliko pripadnika tadašnje vlasti i o kojem kalibru osuđenih se radi ?

U periodu 2000-2012 za korupciju i druge vidove zloupotrebe službenog položaja osuđeno je koliko pripadnika tadašnje vlasti i o kojem kalibru osuđenih se radi ?
Ама бре ја сам и тад и као и сад био за опозицију. Сматрам да када неко неваља треба да се мења и то брзо на сваке 4 године, можда нас једном усере.

Back