Dva lica srpskog naroda

Ама бре ја сам и тад и као и сад био за опозицију. Сматрам да када неко неваља треба да се мења и то брзо на сваке 4 године, можда нас једном усере.
4 godine je i previše po meni. Napravi neko neku grešku ima do 6 meseci fore da je ispravi, ako ne - kazna.

Свако ко је прозападно орјентисан мора да буде либерал, јер запад одговара само либералима. А ја свој став нисам ни износио, него сам рекао да би била друга прича да стављаш гузицу твог детата у егзистенцијалну опасност. Али ти као прави либерал, неспособан си да изађеш из кутије у коју си се сам затворио, и мислиш да ништа ван ње не постоји.
Ne lupetaj, rusogooz. Meni je lako da se žrtvujem jer nemam veze sa javnim sektorom.

Aj uzdravlje.

Не они, не политичари, већ по школама, кренуло је револуционарно размишљање у том лошем смислу, хебига под утиском сам, људи причају, свако би да буде запажен то ми баш иде на јеја. Ако радиш у школи и нећеш да штрајкујеш, радиш против деце против студената. Не подносим такве ставове, ћути, посматрај, размишљај, не кењај!
Vjerujem da toga ima, ali ako je skola u strajku na osnovu odluke vecine, ne moze se odzavati redovna nastava.
Sta mislis sta je vucic radio kada je dosao na vlast? Otpustio i rastjerao sve one koji mu nisu odgovarali? Koliko je sposobnih generala i inspektora zavrsilo u prijevremenoj penziji? Koliko je direktora smjenjeno po partijskoj liniji? Jesi li onda prigovarao?

Ама бре ја сам и тад и као и сад био за опозицију. Сматрам да када неко неваља треба да се мења и то брзо на сваке 4 године, можда нас једном усере.
Znači borba protiv korupcije je floskula ili parola kojom se služe političari a niko ozbiljno ne misli da je na tom planu potrebno nešto da se uradi.
Možda i zato što je korupcija Srbima u kostima i što ne opažaju korupciju za neki gnusan zločin kao što opažaju ubistvo ili silovanje.Srbin rezonuje i ja bih isto koristio priliku da sam neka vlast da se okoristim finansijski.

Vjerujem da toga ima, ali ako je skola u strajku na osnovu odluke vecine, ne moze se odzavati redovna nastava.
Sta mislis sta je vucic radio kada je dosao na vlast? Otpustio i rastjerao sve one koji mu nisu odgovarali? Koliko je sposobnih generala i inspektora zavrsilo u prijevremenoj penziji? Koliko je direktora smjenjeno po partijskoj liniji? Jesi li onda prigovarao?
Да наравно увек сам био опозиција, такав сам лик, дркаџија :mrgreen: гласао сам за десно оријентисане опозиционе странке, многе, ако не све су ме разочарале. На локалу бих понекад и подржао неке левичаре као што је не давимо Београд. Сада више не верујем ни једној десничарској партији и не знам за кога да гласам. Највише верујем Лазовићу, Добрици и Ћути иако се идеолошки апсолутно разликујемо. Хебига

Autorska tema.

Deca koja prethodnih nekoliko meseci drmaju Srbiju su definitivno najbolji deo srpskog naroda a njihove akcije i marševi nešto najbolje što nam se desilo u XXI veku. Hrabrost, samožrtvovanje zarad višeg cilja, patriotizam, kolegijalnost, iskrene emocije, iskrene suze... sve suprotno od onoga što se gledalo proteklih 25 godina, a naročito poslednjih 12... Mladi ljudi koji će dobiti svoje svetlo mesto u istoriji Srba.

Istovremeno, tu je i ona druga grupa ljudi, oni koji ćute sada kao što su i celog života ćutali, oni koji se prave da ne čuju kada ih deca zovu na generalni štrajk, oni kojima su jedina svrha postojanja njihova bedna budžetska radna mesta, dobijena zahvaljujući članstvu i partijskom aktivizmu, oni kojima nikada, pa ni sada, nije bilo jasno šta to hoće protestanti i na koju stranu treba da se ide, a ustvari samo žele da sve ostane kako je i do sada bilo. Da se ništa ne promeni, jer ako sistem krene da se menja, možda se i njihovi životi promene, i to na gore, možda im plate budu manje, ili čak i otkaz dobiju, možda se otkrije koliko su nesposobni i nepotrebni, možda neprijatna i ružna istina ispliva na videlo. Mali, bedni, uplašeni nikogovići.

meni ovde nesto ne stima u zakljuccima. Najvise strajkuje prosveta - a to ljudi koji su na drzavnom budzetu.

Od prosvetara ne strajkuju zaposleni po vrticima (barem ne previse ili ne bas u Beogradu koliko vidim) jer oni koliko znam nemaju pravo na strajk (mozda to vazi samo za Beograd jer vrtici su koliko znam pod gradskom upravom) - sto je manje vise i logicno - treba neko da cuva najmladje po ceo dan dok su roditelji na strajku.

E sad, sta je uslovno receno sa trecom grupom ljudi?
Misli se na ljude koji NISU na budzetu i koji NISU studenti, i koji mozda JESU a mozda i NISU na protestima.
I oni koji sigurno NISU na protestima u koje spadaju i studenti koji ne ucestvuju u protestima i plenumima.

Kad se pogleda iz tog ugla ne postoji podela na 2 grupe kao sto je zamisljeno u uvodnom tekstu. Nego na vise grupa. I oni takodje imaju svoje misljenje koje mozda izrazavaju glasno, a mozda ne.

Nase drustvo nije polarizovano (na 2 grupe) - nego je multipolarno.

ono sto je najgroznije od svega je nesto sto ne smem ni da napisem da ne bi neko dosao na ideju da to i uradi - kao oni opasni selfiji zbog kojih su neka deca izginula. Necu o tome ni da mislim.

meni ovde nesto ne stima u zakljuccima. Najvise strajkuje prosveta - a to ljudi koji su na drzavnom budzetu.

Od prosvetara ne strajkuju zaposleni po vrticima (barem ne previse ili ne bas u Beogradu koliko vidim) jer oni koliko znam nemaju pravo na strajk (mozda to vazi samo za Beograd jer vrtici su koliko znam pod gradskom upravom) - sto je manje vise i logicno - treba neko da cuva najmladje po ceo dan dok su roditelji na strajku.
A šta rade ostale grupe budžetlija?

E sad, sta je uslovno receno sa trecom grupom ljudi?
Misli se na ljude koji NISU na budzetu i koji NISU studenti, i koji mozda JESU a mozda i NISU na protestima.
I oni koji sigurno NISU na protestima u koje spadaju i studenti koji ne ucestvuju u protestima i plenumima.

Kad se pogleda iz tog ugla ne postoji podela na 2 grupe kao sto je zamisljeno u uvodnom tekstu. Nego na vise grupa. I oni takodje imaju svoje misljenje koje mozda izrazavaju glasno, a mozda ne.

Nase drustvo nije polarizovano (na 2 grupe) - nego je multipolarno.

ono sto je najgroznije od svega je nesto sto ne smem ni da napisem da ne bi neko dosao na ideju da to i uradi - kao oni opasni selfiji zbog kojih su neka deca izginula. Necu o tome ni da mislim.
Kao što se može videti u narednim postovima, ja u prvu grupu ne svrstavam samo studente koji protestuju i marširaju već sve one koji žrtvuju svoj komfor zarad opšteg dobra. Tu spada i Dragoslav Ljubičić i prosvetari koji odbijaju da rade i svi ostali koji se na neki način žrtvuju i istupaju protiv sistema. Tu spadaju i onaj čiča iz Jagodine kojeg je vozač vozio na haubi svog automobila, i zaboravljeni Srđan Škoro, i policajka Katarina Petrović, i tužiteljka Bojana Savović i ko zna koliko još znanih i neznanih junaka.

U drugu grupu spadaju svi ostali koji čekaju da neko drugi bije bitku. Pravosuđe, policija, vojska, javna komunalna preduzeća, EPS, Kolubara... Na primer, da sam ja na mestu pandura kojeg je ona studentkinja onako ponizila sa otvorenim šakama, pa ne znam kako bih mogao više da radim u policiji od sramote. Dao bih otkaz i otišao da vodoinstalaterišem. Da mi je to sin ili brat, ne znam kako bih trpeo da živim s njim u kući.

476804554_1324481972103673_7963669288025234979_n.jpg

A šta rade ostale grupe budžetlija?
pojma ne znam. nisu mi u najblizoj okolini.

Kao što se može videti u narednim postovima, ja u prvu grupu ne svrstavam samo studente koji protestuju i marširaju već sve one koji žrtvuju svoj komfor zarad opšteg dobra. Tu spada i Dragoslav Ljubičić i prosvetari koji odbijaju da rade i svi ostali koji se na neki način žrtvuju i istupaju protiv sistema. Tu spadaju i onaj čiča iz Jagodine kojeg je vozač vozio na haubi svog automobila, i zaboravljeni Srđan Škoro, i policajka Katarina Petrović, i tužiteljka Bojana Savović i ko zna koliko još znanih i neznanih junaka.
sad je barem izgleda jasnije sta si hteo da kazes, a nisi pre toga tako to napisao.

U drugu grupu spadaju svi ostali koji čekaju da neko drugi bije bitku. Pravosuđe, policija, vojska, javna komunalna preduzeća, EPS, Kolubara... Na primer, da sam ja na mestu pandura kojeg je ona studentkinja onako ponizila sa otvorenim šakama, pa ne znam kako bih mogao više da radim u policiji od sramote. Dao bih otkaz i otišao da vodoinstalaterišem. Da mi je to sin ili brat, ne znam kako bih trpeo da živim s njim u kući.
mislim da se nismo razumeli, ali nema veze, vremenom, bice veceg razumevanja.

BTW sta je taj policajac trebao da uradi toj mladoj devojci po tvom misljenju?
Osim sto je istrpeo percepirano ponizenje ili mozda samo imao takav zadatak (a mozda je time i zastitio).
Mlada devojka je dovoljno mlada i zivi u jos uvek dovoljno nerepresivnoj drzavi (nije bas uvek bilo tako), tako da moze da iskaze svoja osecanja sto je OK sa stanovista njenog ubedjenja mada malo ne bas ljudski. Naravno, slika je upecatljiva i previse dobro uradjena, da ne bi bila propaganda. Sto bi se reklo stejdz.

BTW sta je taj policajac trebao da uradi toj mladoj devojci po tvom misljenju?
Osim sto je istrpeo percepirano ponizenje ili mozda samo imao takav zadatak (a mozda je time i zastitio).
Mlada devojka je dovoljno mlada i zivi u jos uvek dovoljno nerepresivnoj drzavi (nije bas uvek bilo tako), tako da moze da iskaze svoja osecanja sto je OK sa stanovista njenog ubedjenja mada malo ne bas ljudski. Naravno, slika je upecatljiva i previse dobro uradjena, da ne bi bila propaganda. Sto bi se reklo stejdz.
Dečko se smejao na njihov performans. Zato mu je prišla i pokazala crvene šake.

"Moj prilazak policajcu ispred Vlade Republike Srbije je bila reakcija na to što se smejao ženi dok je plakala", kaže Dunja Cvejanov, čiji su pogled na protestima ispred Vlade Srbije zapamtili svi.

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...policajca-u-oci-Smejao-se-uplakanoj-zeni.html
U sceni koja je opisala emocije i stanje stotina hiljada ljudi u Srbiji, glavnu "ulogu" je imala studentkinja druge godine produkcije na Akademiji umetnosti u Beogradu Dunja Cvejanov.
Fantasticno! Sve bolje i bolje.
Hvala za 'evidence'

Deca koja prethodnih nekoliko meseci drmaju Srbiju su definitivno najbolji deo srpskog naroda a njihove akcije i marševi nešto najbolje što nam se desilo u XXI veku. Hrabrost, samožrtvovanje zarad višeg cilja, patriotizam, kolegijalnost, iskrene emocije, iskrene suze... sve suprotno od onoga što se gledalo proteklih 25 godina, a naročito poslednjih 12... Mladi ljudi koji će dobiti svoje svetlo mesto u istoriji Srba.
Ok prosvetari su onda ona druga strana koja ih koristi za svoje zle svrhe

Био бих пресрећан када би СПЦ повела литија против корупције! Тада бих био сигуран да се ствар развија у добром смеру.
Što rek’o kolega @Gruban, protiv korupcije se bori dok si na vlasti, posle se sve svodi na običnu demagogiju.

Zašto se dozvolilo da ova dvojca odbiju poligraf? Tada je to zavisilo samo od DOS-a:

2EADF7B0-7C43-4543-884C-AD48D2430DE7.jpeg

Back