Два краја комунистичког насљеђа

Uz pomoć Sovjeta su partizani došli na vlast, jer inače nisu imali niti jednu bitku sa nacistima :whistling:
Уз помоћ Енглеза и Черчила.
Одатле та љубав према западу Титословена.
Информибо-вци нису били ни Титословени, а ни љубитељи запада.
Додуше, то је био само окршај унутар партије која је донела еру слома за наш народ и државу.

On nije tu da debatuje normalno, već da provocira. Zato bih i voleo da ga vidim ovde uživo, pa da ponovi to što priča direktno zainteresovanoj strani. Samo što tada ne bi smeo da lupeta ovako kao što radi u sigurnosti svog doma za koji je spreman.
Ма нема потребе, испадање из разговора и скратање ка радикалима даје
нам информацију о немоћи одбране својих ставова а то неминовно води
нервном растројству и душевном немиру што може имати несагледиве
здравствене последице.

Уз помоћ Енглеза и Черчила.
Одатле та љубав према западу Титословена.
Информибо-вци нису били ни Титословени, а ни љубитељи запада.
Додуше, то је био само окршај унутар партије која је донела еру слома за наш народ и државу.

Mislio sam na direktnu pomoć na terenu. To jest, Sovjeti su nastupali, a partizani se vukli na njihovim repovima, tako je otprilike izgledalo to njihovo "oslobođenje"...

Ма нема потребе, испадање из разговора и скратање ка радикалима даје
нам информацију о немоћи одбране својих ставова а то неминовно води
нервном растројству и душевном немиру што може имати несагледиве
здравствене последице.

Koje možemo da primetimo čak i sada, jer je dotična osoba izgleda klinički slučaj.

Imamo jednu specifičnu situaciju. Gdje je neko plitkoumno komunističko grlo preskočilo čobanicu i iz potforuma politike došlo do potforuma istorije, naravno, da bi provociralo.

Pobrisaće sve ovo moderator, ali je tužno što uopšte dolazi do ovakvih stvari na podforumu koji bi trebalo da bude ozbiljniji od politike.

Mislio sam na direktnu pomoć na terenu. To jest, Sovjeti su nastupali, a partizani se vukli na njihovim repovima, tako je otprilike izgledalo to njihovo "oslobođenje"...
То да.
Али факат је да нису били ни респектабилна војска до капитулације Италије, 1943. Тад су их Енглези обукли, наоружали и организовали.

То да.
Али факат је да нису били ни респектабилна војска до капитулације Италије, 1943. Тад су их Енглези обукли, наоружали и организовали.

Upravo to. Moj deda po majci je bio partizan (ne i komunista, odveden je na silu u partizane, nakon rata je odbio da se učlani u KP). Čovek je oslobođenje svog grada dočekao negde u istočnoj Bosni, zajedno sa kompletnom svojom Rasinskom divizijom, toliko o njima.

То да.
Ne bih baš rekao da nisu respektabilna vojska. Potukli su četnike u Crnoj Gori odmah nakon kapitulacije Iraklije, prije nego što su iz Englezi naoružali

У ову тему су пребачене поруке политичке садржине. Политика можда подразумева расправу и сукоб мишљења, али то не значи да треба да се провоцирате, исмевате и вређате.
Mislim da ova tema nema svrhe. Ona je i nastala kao rezultat ubacivanja politike na temi o Kalabiću.

ma ne, odavno sam prestala da citam sta pisete, ali da, mogu da je otpratim valjda

Pa eto vidiš, o tome i pričam. Čak i ne čitaš šta se piše, onda nema ni potrebe da budeš tu. I da ne shvatiš pogrešno, ne teram te uopšte, samo ne vidim svrhu da budeš ovde ukoliko te ne zanima šta se piše. Inače, nisam te vređao jer si pristojno raspravljala, nema to veze sa tim što si žensko, jer sagovornike ne delim prema polu...

Црна Гора је била туфница тог монархистичко-комунистичког бојишта.
Objavio sam na temi o Drugom svetskom ratu link sa sajt cgchetnik.tripod.com gdje je u više članaka upisana većina istorije četničkog pokreta. U nekim člancima je opisan i partizanski upad u Crnu Goru septembra 1943.
Ima toga u dvadesetak stranica u knjizi ,, Draža Mihailović i opšta istorija ravnogorskog pokreta" tom 3.

Back