dushe moj

Ima i Paja Patka, svi smo ga videli a niko da ga uhvati, opipa i komunicira sa njim.

Elem, ako i postoje ne verujem da pomeraju stvari; kako može nematerijalno biće da pomera materijalne stvari? Nikad se nisam bojao duhova upravo iz tog razloga. Voleo bih da vidim jednog :)

Ima i Paja Patka, svi smo ga videli a niko da ga uhvati, opipa i komunicira sa njim.

Elem, ako i postoje ne verujem da pomeraju stvari; kako može nematerijalno biće da pomera materijalne stvari? Nikad se nisam bojao duhova upravo iz tog razloga. Voleo bih da vidim jednog :)

Tako što sve materijalno u svojoj suštini jako korespondira sa onim što je navodno nematerijalno, tako da uopšte nije nemoguće. Pitanje je samo pod kojim uslovima ti se da i primetiti.

Recimo, licitiraš za štand, a čovek koji o tome može da odluči iš'o sa mnom u osnovnu i jako smo dobri još uvek. Postoje uslovi pod kojima ta činjenica proizvede veoma opipljivo dejstvo iako sam ja na udaljenosti od oko hiljadiu km. i ne približavam se, pa nema šanse da delujem svojom matreijalnom pojavom na materijalne stvari. :D

Tako to ide obično. Duh se ne vidi, ali je dejstvo evidentno.

"Svi to vide, svima jasno
samo ja da kažem glasno a?"
.

''Kada vidite duha, napijte se Pik piva do uha'' - Grunf
520-Magnus - Bunker - Alan Ford (Kuca duhova, str 16).jpg

Govoriš o interakcijama unutar materijalnog, za nas realnog sveta tako da ti primer ne drži vodu.
O interakcijama koje su opšte poznate.
A da li su skroz materijalne?
Ili postoji isto tako opšte poznati način interakcije materijalnog sa nematerijalnim?
Niko ne sumnja jer to svi znaju da radi.
Jedina razlika je što ovo što ti navodiš ne znaju svi i ne mogu da vide svi.
Postoje dobri razlozi za to, ali nije da to ne bi umeo svako.

Naravno da su materijalne. Elektroni u vodvima kao i radio talasi pripadaju materijalnom svetu gde je sve merljivo i definisano.
Međutim, svet koji pohode duhovi, tj, sami duhovi... sem par babskih kazivanja nemamo nikakvih dokaza da postoje, kamoli da mogu da vrše interakciju sa opipljivim stvarima.

Nećemo se složiti oko ovoga, vidim da si zapeo da budeš u pravu a i da dokažeš neke svoje kontove tako da mi je svaka daljna diskusija o tome -smorna.

Poslednja izmena:
Naravno da su materijalne. Elektroni u vodvima kao i radio talasi pripadaju materijalnom svetu gde je sve merljivo i definisano.
Međutim, svet koji pohode duhovi, tj, sami duhovi... sem par babskih kazivanja nemamo nikakvih dokaza da postoje, kamoli da mogu da vrše interakciju sa opipljivim stvarima.

Nećemo se složiti oko ovoga, vidim da si zapeo da budeš u pravu a i da dokažeš neke svoje kontove tako da mi je svaka daljna diskusija o tome -smorna.

Kako ti drago, samo se drva odmah slože.

Nisam mislio na elektrone, ali kad ih već pomenu, pripadaju oni materijalnom svetu, tačno je to, ali ne samo i isključivo njemu.
To nije samo moj kont, nego i dobrim delom kvantna mehanika.

Back