Zlatna Iris
Veoma poznat
- Poruka
- 10.624
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Solomunu nije dao.
On je sam uzeo.
Ta greska ga je skupo kostala.
Ta jedna ide sa tobom u raj.
A slepi i bogalji ce dobiti svoje telo i oci i noge i sve.
Pa zar nisi citao kako je Isus lecio bogalje i slepe dizao mrtve, a kamoli tek tada?
Ne 40 nego koliko znam 100 devica.
Bog ti dao jednu zenu, zar ti to malo?
"Ne ubij" zabranjuje napadanje. Ako te neko napadne i hoce da te ubije, ti kada se odbranis si sprecio ubijanje.ne ubij - da li bi ubio u samoodbrani, zbog hrane, da zastitis dete? kako se kotira ubistvo iz nehata?
rupa
mislis? cak ni kad je detetov zivot ugrozen? hoces slikoviti primer?
Ajde, bre, Esenu, gde ti vide da u "duhovnom mestu" su ziveli ljudi i zivotinje. Zasto si toliko neozbiljan; ko zna, mozda si stvarno ubedjen da takvo "duhovnom mesto" zaista postoji? Svaka cast tvom pisaniju. Zar ti nije poznato da je lokacija Edenskog vrta jasno opisana u Biblija? Ocigledno da nisi monoteista. Ne citas Bibliju? Ili si pripadnik neke nove sekte?Nemoj me terati da se ponavljam, vec napisah- Eden je duhovno mesto, ne materijalno.
Boga ti, sta si ti sve ovde napisao, ni pas s maslom ne bi pojeo. Zamisli, "Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba...."Zar je to moguce?Nisu to gluposti nego istina da u raju ima tela. A raj je ovde na zemlji u skoroj buducnosti. Dakle zivot isto kao sada, samo u uslovima besmrtnosti itd: 1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema. 2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom. 3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov. 4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe. 5 I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne. 6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. 7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin. 8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga. Otrkivenje 21.
Tvoje pravo bubnjar, , veruj kome hoces.
Medjutim, sta ces verovati?
Da tekst za koji i sam kazes da ne govori o paklu,govori o paklu???
To je primitivno plemensko vidjenje, tako su svi pagani videli Raj, a onda su to od njih preuzeli oni koji su ubacivali lazne stihove u Bibliju. Raj je duhovno mesto.Nisu to gluposti nego istina da u raju ima tela.
Biblija je skup raznih spisa i prepisa, ima tu i istine i lazi, i dobrog i zlog. Ja sledim samo istinu i dobro.Zar ti nije poznato da je lokacija Edenskog vrta jasno opisana u Biblija? Ocigledno da nisi monoteista. Ne citas Bibliju?
Pre nastanka Hriscanstva i Judaizma su medju Jahvistima postojale tri sekte- Eseni, Sadukeji, Fariseji. Ja sledim Esenstvo.Ili si pripadnik neke nove sekte?
"Kada se Mojsije probudio nakon dugog sna, krenuo je da se umije. Jedno oko je bilo već sasvim vodnjikavo pa ga je raspljeskao po licu, dok je drugo, kao zrno grožđa veselo poskočilo i netragom nestalo u brzom planinskom potoku. Mojsije je nastavio da se umiva, ali više ništa nije video. Pomislio je da je to dobro, jer izgleda da mu je upravo otpao nos. Pipajući je našao električnu zubnu četkicu. Osećao je kako mu otpadaju komadići desni, a koža skalpa se trese odvojena od sasušene lobanje..
MOJSIJE JE VEROVAO DA JE SMRT SAN.
I rece Gospod Mojsiju: evo ti ćeš POCINUTI s ocima svojim… 5 Mojsijeva 31,16.
Svi Mojsijevi preci su odvano pormli i ovde se njihova smrt naziva SNOM spavanjem:
Oni nisu niti u raju niti u paklu. I ti ćeš spavati sa njima dok si mrtav jedino sto će Mojsije pre njih vaskrnuti a oni kasnije.
Ovaj symbol smrti Mojsije još dva puta ponavlja u svojoj knjizi o jovu I u svom 90 Psalmu:
Jer bih sada LEZAOI I POCIVAO, SPAVAO BIH, I bio bih Miran.
O Jovu 3,14.
Prenuti od SNA svojega: o Jovu 14,12.
Ti ih kao povodnjem odnosis, oni su kao SAN…
Psalam 90,5.
Had nije pakao.Библија каже да постоји живот после смрти и подземни светови рај и пакао. Говори да постоји Шеол (Хад) као један пакао и да постоји Гехена (огњено језеро) као други и главни пакао у коме не пате само душе већ и тела док се не униште.
Православље ме томе учи, јер је православље истраживало Библију откад постоји, скоро 2000 година и наравно да ће њему веровати које је старије него некоме ко је почео да проучава Библију у 18. веку и данас.
Да ли би ти више веровао човеку од 60 година који је пун искуства и знања или младићу од 20 година?
Pre Pravoslavlja, cak i pre Hriscanstva, su postojali Eseni, Fariseji i Sadukeji. Sto ne sledis neku od te tri skole, one su jos starije.Да ли би ти више веровао човеку од 60 година који је пун искуства и знања или младићу од 20 година?
A raj je ovde na zemlji u skoroj buducnosti.