Dusa

Imam 20 godina,ali ljudi isto zive stalno...Za muskarca nisam sigurna stvarno,ali mislim da je negde oko pupka..Ovo sto ja zovem implantom nekad davno davno bilo je vidljivo bice\parazit koje se hranilo ljudskom energijom,a vremenom su svi postali nevidljivi,i eto sad su u nama samima,uzas...e sad cistu energiju imaju sva deca do 2. godine zivota,posle nestaje(zapravo jako jako stisa)...ali,ako se u toku zivota povrati,ta energijica je na tom uzrastu,od 2. godine...i treba raditi na njoj.samo pomocu nje mozes izbaciti strano bice iz sebe,zatim se izboriti sa strahom kad budes video to i pokazati mu zube....inace kod zene se aktivira energijica samo pri radjanju,ne bi li je prenela detetu,a ceo zivot je neaktivna,dok sam ja stvarno izuzetak...zelim to da razradim do kraja...ali ja nemam dovoljno znaja o ovome,da ne kazem ni malo...da bih sve razradila potrebne su mi vezbe,kao i da nadjem ucitelja,ili on mene (ne mozes sam ma koliko mislio da si u stanju)...a ucitelji nece ni zrnce znanja da ti daju dok se ne pomucis,i nikad se nece sazaliti... :) ali nema veze,kad samo pomislim da me teme boli duuuuugo,a dlanovi i stopala trnu/vibriraju (cudan osecaj-to je energetsko tudje telo u meni) odmah pozelim da isteram to djubre i budem svoja zahvaljujuci snazi volje i energijici mojoj...preosataje mi svaki dan truda i borbe do kraja zivota,jer se djubre uvek vraca,ali kad ga jednom pobedis,postaje slabiji....
pozdrav.
Mala pomoc:kreni da citas Kastanedu,ali nemoj umisljati stvari,jer ja sam prvo osetila,a onda krenula da tragam i saznam sto vise o stvarima koje osecam.

Imam 20 godina,ali ljudi isto zive stalno...Za muskarca nisam sigurna stvarno,ali mislim da je negde oko pupka..Ovo sto ja zovem implantom nekad davno davno bilo je vidljivo bice\parazit koje se hranilo ljudskom energijom,a vremenom su svi postali nevidljivi,i eto sad su u nama samima,uzas...e sad cistu energiju imaju sva deca do 2. godine zivota,posle nestaje(zapravo jako jako stisa)...ali,ako se u toku zivota povrati,ta energijica je na tom uzrastu,od 2. godine...i treba raditi na njoj.samo pomocu nje mozes izbaciti strano bice iz sebe,zatim se izboriti sa strahom kad budes video to i pokazati mu zube....inace kod zene se aktivira energijica samo pri radjanju,ne bi li je prenela detetu,a ceo zivot je neaktivna,dok sam ja stvarno izuzetak...zelim to da razradim do kraja...ali ja nemam dovoljno znaja o ovome,da ne kazem ni malo...da bih sve razradila potrebne su mi vezbe,kao i da nadjem ucitelja,ili on mene (ne mozes sam ma koliko mislio da si u stanju)...a ucitelji nece ni zrnce znanja da ti daju dok se ne pomucis,i nikad se nece sazaliti... :) ali nema veze,kad samo pomislim da me teme boli duuuuugo,a dlanovi i stopala trnu/vibriraju (cudan osecaj-to je energetsko tudje telo u meni) odmah pozelim da isteram to djubre i budem svoja zahvaljujuci snazi volje i energijici mojoj...preosataje mi svaki dan truda i borbe do kraja zivota,jer se djubre uvek vraca,ali kad ga jednom pobedis,postaje slabiji....
pozdrav.
Mala pomoc:kreni da citas Kastanedu,ali nemoj umisljati stvari,jer ja sam prvo osetila,a onda krenula da tragam i saznam sto vise o stvarima koje osecam.

Ne znam odakle si, đe živiš, ali ako si blizu Beograda preporučio bih ti razgovor sa Vladetom Jerotićem. Divan čovjek. Znam da je predavao na Teološkom, nijesam siguran da je još tamo, ali siguran sam da bi ti razgovor sa njim otklonio neke nedoumice.

nemam ja nikakve nedoumice i nema to veze sa bogom!!!pa ljudi,cim vam nesto nije jasno odmah bog...!uzas...ja sam ateista a vi ako zelite da verujete,ok...

nemam ja nikakve nedoumice i nema to veze sa bogom!!!pa ljudi,cim vam nesto nije jasno odmah bog...!uzas...ja sam ateista a vi ako zelite da verujete,ok...

Zar sam rekao da ima veze sa Bogom? To što čovjek predaje, ili je predavao, na Teološkom ne mora da znači da ga ne treba saslušati. Izuzetno je plodan pisac, izučavao je književnost, mitologiju, religiju, psihologiju, psihijatriju (to mu je struka, psihoanaliza). Razgovor sa njim može čovjeka samo obogatiti. U mnogim stvarima imam drugačije mišljenje od njega, ali ga uvijek rado slušam ili čitam.

ne znam sta da ti kazem.ja obozavam i iz hobija izucavam i knjizevnost,mitologiju,psihologiju,psihoanalizu...narocito me zanima podsvest i svest,iako je moja prava struka biologija i ekologija....ali sve sto sam navela osecam fizicki toliko jako da je nemoguce ignorisati...a savrseno sam medicinski zdrava u svakom smislu.mozda nekad i sretnem tog coveka...
a ti koliko imas godina paramanand?mada godine nisu bitne,ne odrazavaju se prave godine fizicki...

Ne moraš ga sretati, za početak je dovoljno da pročitaš neku njegovu knjigu (a izdao ih je zaista mnogo). Ako te zanima psihologija/psihijatrija, počni od "Čovek i njegov identitet" mada su i ostale njegove knjige za svaku preporuku. Jedan od najproduhovljenijih ljudi za kojeg znam u ovoj zemlji (verovatno i šire).

Ceka92 studirash ekologiju?:)

lep izbor...sa koliko bodova primaju na taj smer...koliko se secam posle molekularne biologije taj smer je bio najtrazeniji i bilo je teshko uci.

Otkud znam...prosle godine od 60 pitanja najbolja je uradila 48,a ja 45...primaju 20 na budzet i 20 na samofinansiranje,ali sad na 2. godini vec nas ima 30-ak...ali,moras da imas u vidu da se prijavi ceo jug,pa i sire,imam kolege iz Vranja,Nisa,Leskovca,Zajecara,Krusevca...iz raznih sela...

kastaneda...fuj. pročitah jedno 6 knjiga sa 22 godine i shvatila, na žalost, 20 godina kasnije da sve to ima, mnogo ispravnije napisano u našim, hrišćanskim knjigama, ali bez onih halucinacija i ostalih sr**a. kastaneda se našao u podrumu sa kiselim kupusom.

‚‚Svaki u sebi slobodan čovek ceniće jedno učenje po onome što ono donosi, a ne ko ga donosi. Za svakog ko ispituje, ovo drugo stanovište predstavlja očigledan dokaz siromaštva. Zlato je zlato, bilo u ruci kneza ili prosjaka‚‚ kaže u svojoj Gralskoj poslanici Abd-Ru-Shina.....na ovom mestu bih istakla poredjenje sa južnoameričkim magom i gnostikom, Samaelom Aunom Veroom. I on kao i Kastaneda nevodi rekapitulaciju našeg životnog iskustva kao preduslov za budjenje svesti - i jedan i drugi ističu da se sa njom nikda ne prestaje, što u stvari znači onaj svakodnevni alhemijski proces da bi se prevazišla ne samo telesna datost već i ono što smo nasledjem, vaspitanjem i tradicijom izgradili kao karakterni sklop, ili u Kastanedinom rečniku : skupnu tačku fiksiranu racijom. Ovo je jedna od krunskih lekcija i ove i ostalih Kastanedinih knjiga, i ezoterijskih nauka uopšte, to da je za duhovni rast neophodan ceo čovek; ne valja da pretegne ni tas racija, ni tas transcedentnog. Ovde mi opet progovara Hese iz jednog svog pisma:‚‚...onaj ko procenjuje jedno na račun drugog postaje ‚‚bolestan'', više nije čovek već samo specijalist; ko previše naginje radoznalom razumu, čini to na račun celine čovečanstva; isto tako nisu dovoljne ni samo duša i fantazija da bi čovekovo delanje bilo upotrebljivo''
.....Ovde smo i fiksacija naše skupne tačke toliko je snažna da smo zaboravili odakle smo došli i šta je svrha našeg dolaska ovamo....Kako to povezati ili usaglasiti sa rasprostranjenim mišljenjem da smo ‚‚zaboravili‚‚ zato što bi kontinualnost svesnosti bila za čoveka preteško i neizdrživo breme? Ovde se opet vraćamo na pitanje ‚‚starosti‚‚ duše. Za ‚‚mladu‚‚ dušu to ne samo da je teško breme, već je često i sasvim nepotrebno, a da ne govorim o onom sloju ljudi koji ne znau+ju da tako nešto uopšte postoji. S druge strane kod duhovno sazrelih ljudi, to je domet njihovog nastojanja i ono na čemu se radi sa velikom mukom i uz neprekidna odricanja, ali i nagrade koje se ne mogu iskazati ili izmeriti u skladu sa ustaljenim, prepoznatljivim kriterijumima racionalistički ustrojenog sveta. Ipak, u svim svetim, mudronosnim knjigama čovek se uvek poziva i upućuje na uspeće, oduhovljenje, na budjenje radi povratka svojoj sušastvenoj prirodi. Kako se to čini, u kom vidu su ispoljena uputstva, preporuke ili saveti zavisi od kulture, tradicije i stepena duhovnosti jednog podneblja, koji, svi zajedno, uslovljavaju odredjenu terminologiju, ili čak karakterologiju, svog naukovanja. Svaki čovek pripada, kako kaže Samael, jednom odredjenom ‚‚zraku'', i njegovo duhovno napredovanje mora se kretati prevashodno njime, što ne isključuje poznavanje ostalih mudronosnih štiva i sistema verovanja. Naprotiv, kada se kombinuju znanja mnogo se lakše kreće osnovnom stazom svoje pripadnosti, jer često ono što do juče nismo shvatali naglo postaje jasno kad se malo drugačije formuliše ili ilustruje drugim primerom, da ne govorimo o osećaju sigurnosti koji se stiče poredjenjem različitih preliva jednog istog sjaja....

iz predgovora knjizi ‚‚Umeće sanjanja‚‚ Kastaneda (napisala predgovor Marica Joksimović)

matora63 kastaneda je sve objasnio savrseno jasno,tako da hricsanske knjige mozes da batalis slobodno,nije potrebno da shvatis,vec da osetis..ali nije bitno,i ovako ne mogu to svi.

Hm... Dobar je Kastaneda... Kastanedu čitaš sa 20, 25 godina; kasnije pređeš na Eriku Jong.
Životna filozofija je tu, svuda oko nas, i u nama... samo je treba primetiti.
Za građenje sopstvene životne filozofije potrebni su: iščitavanje literature, eklektičko sakupljanje plus, naravno, životno iskustvo.

O, prijatelju Stefane, tu si... S čim se na slažeš? Sa mojim mišljenjem?
Ah, pa mi razmišljamo na različite načine, ali nema veze. Stalno "ubeđujem" ljude da lepota leži baš u različitosti... Zamisli kako bi svet bio dosadan da svi mislimo isto!

Hm... Dobar je Kastaneda... Kastanedu čitaš sa 20, 25 godina; kasnije pređeš na Eriku Jong.
Životna filozofija je tu, svuda oko nas, i u nama... samo je treba primetiti.
Za građenje sopstvene životne filozofije potrebni su: iščitavanje literature, eklektičko sakupljanje plus, naravno, životno iskustvo.

Naravno da bi svet bio dosadan,slazem se...sve sto si navela jeste dovoljno za sticanje pogleda na svet,medjutim,za potpuno razvice sopstvenog duha potrebna je jaka volja i vecita borba,psihicki,ali i fizicki.. :smile:

matora63 kastaneda je sve objasnio savrseno jasno,tako da hricsanske knjige mozes da batalis slobodno,nije potrebno da shvatis,vec da osetis..ali nije bitno,i ovako ne mogu to svi.
kastanedu sam čitala sa 22, eriku malo ranije. smučio mi 'strah
od letenja', ali hartija trpi sve...ali, ne možemo svi isto da mislimo. samo kažem, da je MENI neko pre 22 godine rekao da postoji nešto što se zove hrišćanska knjiga, sa mnogim fenomenalnim izvorima, ne bih gubila vreme na kastanedu. ipak, tada su bila takva vremena. živeli smo kao kučići - samo da se najedemo, napijemo, dobro naspavamo i spremni smo bili za zezanje. i tako u krug. i sve vreme se pitaš - ko sam, šta sam? sad, već, imam odgovor na to pitanje, ali mislim da to nema veze sa činjenicom da imam 44 godine.
govorim sa dobrom namerom, a ti kako hoćeš.

@paramanamad
Već sam ti jednom rekao da su ti postovi predugački i veoma je teško odgovarati na mnoge stvari koje pominješ.
No ono što mi je bilo najinteresantnije to sam i zapamtio. Prvo: levitacija jogina je čisto šarlatanstvo. Oni možda mogu sebe, u nekom obliku transa, da ubede da su levitirali ali objektivni posmatrač uviđa da od levitacije nema ni pomena. Pre nekoliko godina grupa jogina je "demonstrirala levitaciju" u Beogradu i objektivni posmatrač je to opisao samo kao smešno poskakivanje.
Drugo: ako hoćeš stvarno da se pozivaš na fiziku onda bi trebao da se malo upoznaš sa elektromagnetnim talasima i da vidiš da je svetlost eletromagnetni talas određenog opsega talasnih dužina. Ti talasi pa i svetlost nisu nematerijalni. Oni jesu oblik materij (pogledaj negde da se materija javlja u vidu supstance i polja) i nastaju u materiji. Upoznaj se malo sa deekscitacijom pa ćeš videti koliko je besmislena rečenica "i bi svetlost". Svetlost ne može da bude stvorena čarobnim štapićem već su potrebni da se odigraju neki procesi u atomu. Mislim da si opsednut drevnim spisima i nekritički prihvataš sva "čuda" koja su nekada "izvođena". Iskreno se nadam da ne veruješ i u čuda kroz koja je prošla Alisa u "Alisa u zemlji čuda".

@paramanamad
Već sam ti jednom rekao da su ti postovi predugački i veoma je teško odgovarati na mnoge stvari koje pominješ.
No ono što mi je bilo najinteresantnije to sam i zapamtio. Prvo: levitacija jogina je čisto šarlatanstvo. Oni možda mogu sebe, u nekom obliku transa, da ubede da su levitirali ali objektivni posmatrač uviđa da od levitacije nema ni pomena. Pre nekoliko godina grupa jogina je "demonstrirala levitaciju" u Beogradu i objektivni posmatrač je to opisao samo kao smešno poskakivanje.
Drugo: ako hoćeš stvarno da se pozivaš na fiziku onda bi trebao da se malo upoznaš sa elektromagnetnim talasima i da vidiš da je svetlost eletromagnetni talas određenog opsega talasnih dužina. Ti talasi pa i svetlost nisu nematerijalni. Oni jesu oblik materij (pogledaj negde da se materija javlja u vidu supstance i polja) i nastaju u materiji. Upoznaj se malo sa deekscitacijom pa ćeš videti koliko je besmislena rečenica "i bi svetlost". Svetlost ne može da bude stvorena čarobnim štapićem već su potrebni da se odigraju neki procesi u atomu. Mislim da si opsednut drevnim spisima i nekritički prihvataš sva "čuda" koja su nekada "izvođena". Iskreno se nadam da ne veruješ i u čuda kroz koja je prošla Alisa u "Alisa u zemlji čuda".

Na mene se odnosi ovaj text?ili na matoru63?

ma, stnco, ti tako dobro pamtiš srednjoškolsku fiziku da mi pada na pamet da se možda njome i ne baviš?! eto. a o paklu i raju - ha, videćemo, jednog dana...

Back