Hektor
Aktivan član
- Poruka
- 1.253
Upravo smo imali tebe za veceru...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Truman:Ne znam da li ovo spada u filozofiju, ali me jedna stvar interesuje: jos je Nikola Tesla govorio da primecuje da kada bi mu neko naneo veliko zlo, tj. bol, toj osobi bi se to zlo vratilo kao bumerang. Dakle - da li verujete da se zlo vraca kao bumerang, ili je to samo religijska propaganda i sujeverje?

dragonfromdarkness:Sve dole napisano je moje vidjenje stvari koje niti mogu niti imam nameru dokazivati:
Neko rece da greske roditelja mogu da plate njihova deca. Sasvim razumljivo. Kao sto nam roditelji daruju nas zivot radjanjem, takodje nam "daruju" i sve ono sto oni jesu i sto su uradili, dobro ili lose, bilo kome. Odreci se roditelja (sustinski - u dusi) je veliki greh (katastrofalna greska, pogresan izbor, da ne objasnjavam kako, ali je sasvim sigurno tacno i ako neko zeli mogu da argumentujem).
Argumentuj, molim te.
Au, sta je ovo, primijenjeni Dekart? Sve sto moze da se zamisli kao teorijska konstrukcija postoji? Ne bih rekao.Cisti ateizam moze da se zamisli kao teorijska konstrukcija,dakle postoji
Postoji, sigurno. Ali, zasto mislis da ateisti ni u sta ne vjeruju? Npr u sebe, svoju porodicu prijatelje, bolju buducnost...Ali ne postoji niti je ikada postojao covek koji ni u sta ne veruje.
Ne svaki.Zatim poznato je da svaki covek u najtezim zivotnim iskusenjima"zavapi" ka Bogu trazeci pomoc
Duhovni zivot je oblast duha? Dirljivo.Duhovni zivot je oblast duha,molitve,ekstaze...dakle nesto samo religijsko.Ne mozes imati duhovni zivot citajuci romane.
Sta je sredina izmedju prihvatanja i sirovog vjerovanja?ne kazem ja da je to nesto lose,ni ja nikada necu biti vernik jer sam mnogo puta neverovala tek tako sto je neprihvatljivo za veru.
ali prihvatanje i sirovo verovanje su dve razlicite stvari a za harmoniju je potrebno naci sredinu.
Uvijek ovi "argumenti" sa stvarima koje su trenutno granicne u nauci. To sto nauka trenutno ne moze da objasni neke stvari, nije nikakav dokaz u prilog drugoj teoriji. Objasnice i fotone, polako. Ovako je isto prije mnogo godina neko nekog pitao i kako to da udaraju munje i gromovi, pa nauka tada nije znala.ali bas ako hoces : kako ces direktno da dokazes da foton zaista postoji?
Vragolasta Amfibija:pa cemu onda postovanje ovde kad sve ima lepo napisano nege...????!!!!!
ako nema na forumu a ono ima po knjigama jel tako?

Dakle, ja cu da odgovorim na postavljeno pitanje. Naravno da se zlo vraca kao bumerang. Nekada brzo, a nekada polako, ali se vrati ... Kao, uostalom, i dobro ... To nije sujeverje, to je jednostavna postavka vasione ...Truman:Ne znam da li ovo spada u filozofiju, ali me jedna stvar interesuje: jos je Nikola Tesla govorio da primecuje da kada bi mu neko naneo veliko zlo, tj. bol, toj osobi bi se to zlo vratilo kao bumerang. Dakle - da li verujete da se zlo vraca kao bumerang, ili je to samo religijska propaganda i sujeverje?

Truman:Koliko je tesko iskreno se pokajati zbog necega? Da li razlikujete svest o tome da ste pogresili i pokajanja?
kandidat:Jedna od najvećih rprepreka ka iskrenom pokajanju,i najveći greh (smrtni),je gordost.