DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Teško da ja mogu ovde nešto da trpim. :D
Već sam napisao na drugim temama gde sam kršten, a to je Ecclesia Gnostica, a krstio me lično Tau Hoeller. Nemam šta ni potrebe da se krijem, za razliku od tebe koji skrivaš da si jehovin svedok.
I odakle ti ideja da mislim da Bog nije jedan? Da se vrćemo na priču o Ipostasi? :D

Pozdrav SERPENT

Kakav je to guru taj Tau Hoeller? ima li on neku versku organizaciju ako ima kako je on naziva ili ti potreba pa kriješ od nas? Drugo, ja sam rekao da ne pripadam toj poštenoj Bogobojaznoj verskoj organizaciji sa "MORALOM" pod nazivmom "JEHOVINI SVEDOCI a poznati kao ponizni i iskreni ljudi, koji su vjerni i razboriti" mada bi to voleo a iskreno rečeno lacka mi kada me prozivate JEHOVINIM SVEDOKOM a ne Subotarem Pravoslavcem i da ne ređam ovde. E sada pitaj tvog brata lažova posvećenog Adventističkog pastora Micu šta on kaže "On zna bolje jer mu to sve dolazi preko ne zmam kog KANALA jer neće da se izjasni".

Još jednom jer samo pametnom jednom dosta! Ne nemam šta da krijem, nisu me krstili JEHOVINI SVEDOCI a voleo bi da me oni krste nego li Gnostički patuljak tamo neki Guru ili "Lažljivi taj KANAL pogubne i destruktivne institucije Adventizma" jednostavo zar ne?

Šta je to Ipostasi? poželjno bar jedna referenca.

Za mog dragog pastora Micu
I RAT

Citat Original postavio Mudri logičar Pogledaj poruku

DA. Božji narod je jedan.
ODGOVOR: P O G R E S N O !

Dragi pastor Mico sa čim se ti ovde ne slažeš jer je to pogrešno i naravno zašto si ti pogrešno zaključio da je POGREŠNO? moliću lepo napiši jasno i glasno da te svi možemo razumeti, imaš li referencu postiraj je, hajd a ja kako kulturan čovek radi slušam i molim lepo bez nekulturnog, nedoličnog ponašanje sa pogrdnim govorom da te moderacija Krstarice ne banuje.

Dragi moj pastor Mico samo da znaš koja ti je sreća što ja nisam jedan od pionira u toj tvojoj subotnjoj školi pa da pred svom tom pionirskom školom ti postavljam nezgodna pitanja, E češo bi se ti i tamo gde te i ne svrbi!

I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?"

Poslednja izmena:
Pozdrav svim forumašima.

Šta mislite gde je sada taj pismoznalac poelbuster i zašto on neće da diskutira?

Lepo sam ga pozvao da uljudno (civilizovanu) diskutira šta više predolžio sam mu da on sam odabere temu razgovor gde će se raspravljati jedino po pismu i na temelju pisma(a ne te crkvene indoktrinacije jer crkvene nauke mene ne zanimaju).
Svi smo svedoci da ja eto još uvek strpljivo čekam na njegov odgovor da vidimo šta to on ume može i zna.

Kažeš : ˝ A ko je bio posredninik u izrailjskom narodu dok je Aron gradio zlatno tele? ˝

Samo je Mojsije bio posrednik.

Postovanje brate Logicaru.

Volim ja sa tobom diskutovati. Ti si dobar i iskren covek i ja to cenim. Lepo si ti ovde odgovorio na svaku moju recenicu i to je za pohvalu.

Da li se secas, da si u proslom komentaru rekao da su Mojsije i Aron bili vodje za vreme izlaska i oni buntovnici da su pogresili sto su vikali na njih?

Medjutim, secas li se da se Aron pridruzio Mariji i oboje su gundjali protiv Mojsija?. 4. Mojsijeva 12,1-
-------------------------------------------

Kažeš : ˝ Drugo, zar ti mislis da su oni u Brooklynu upravo ravni Mojsiju, ili su ravni Aronu? ˝

Ne mislim da je netko nekome ravan, ali znam da su to ponizni i iskreni ljudi, koji su vjerni i razboriti.

Pa koliko su oni razboriti, to pokasuju toliki promasaji u vasoj istoriji.
Ja kod Ruterforda ne vidim nikakvu poniznost osobito kako je popstupao sa pobunjenim direktorima koji su bili deo Upravnog tela.
------------------------------------------

Kažeš : ˝ Vidis brate, to ti je ono sto vas je pogresno organizovao sudija Ruterford, prevario vas je da vas vodi Jehova, a u stavri vode vas obicni lajici koji lutaju kao ladja bez kormila na morskoj pucini. ˝

Nitko nas nije prevario nizašto, a vodi nas zasigurno Jehova, što se vidi po konstantnom porastu,

Logicaru, pa da li mislis da je brojcani porast dokaz da zajednicu vodi Jehova? Secas se da je Isus rekao da sirokim putem koji vodi u propast mnogi idu.
A ranije smo diskutovali da druge zajednice mnogo vise napreduju, pa da li i njih vodi Jehova?
----------------------
a to što su mnogi lajici, fino odgovara ranim kršćanima i tadašnjem vodstvu.

Ne bih se mogao sloziti sa tobom. Apostoli su za tri i po godine imali najbolje obrazovanje koje se moze zamisliti.
Pred sobom imali su savrseni primer. Prema tome, nisu bili lajici.
-----------------------------------------
Kažeš : ˝ Uredu. Ali zar Aron nije poveo narod na akciju...Logicaru, KO JE KRIV ZA OVAJ OTPAD? Mojsije pita Arona: "Sto ti je ucinio ovaj narod, te ga uvali u toliki gresh?" 32,21, Ko je odgovoran za 3000 ljuidi koji su izginuli u onaj dan? Oni su krivi za svoj otpad, ali odgovoirnost je i na oneme ko ih je poveo u greh. ˝

U redu, i Mojsije je kasnije pogrešio kada je pripisao sebi zaslugu za dobivanje vode iz stijene, te zbog toga nije ušao u obećanu zemlju, no da li su zbog tih pogrešaka Mojsije i Aron bili odbačeni od Boga ?

Pre svega, ni u kom slucaju ne mozes poistovetiti Mojsijevu grejku sa Aronovim otpadom?
Iz ovoga mozemo izvuci pouku, da kazna ceka prestupnika bez obzira ko ga vodi.
A za svoju pogresku Mojsije je bio kaznjen, jer nije usao u obecanu zemlju.
Medjutim, ne moze se "verni rob" isjednaciti sa Mojsijem.
-----------------

Vidiš, Bog ne traži savršenstvo i bezgrešnost od ljudi, zato je navedeno da će posrednik u vremenu kraja biti ˝ vjerni i razboriti rob ˝, a ne savršeni i bezgrešni rob.

A gde si ti nasao da Bog od ljudi ne tarzi savrsenstvo i bezgresnost? Isus je rekao: "BUDITE VI DAKLE SAVRSENI, KAO STO JE SAVRSEN OTAC VAS NEBESJI."
Matej 5,48. Eto vidis da se od ljudi trazi savrsenstvo.
-----------------------------------------

Kažeš : ˝ KAKO MOZES PREPOZNATI DA UPRAVNO TELO KULE STRAZARE NIJE ARON, NEGO MOJSIJA? PREMA DOSADASNJIM IZVESTAJUMA STA SU SVE UCINILI, A STO NISU TREBALI DA UCINE, VISE LICE NA ARONA NEGO NA MOJSIJA. ˝

Upravo pogrešno razmišljanje, pošto su do danas vodili organizaciju na kvalitetan način.

PA KOLIKO TI JE KVALITATIVAN NACIN, POKAZUJU NJIHOVI MNOGOBORJNI PROMASAJI.
DRUGO, NE VIDIM MUDRO VODJENJE, KAD SU SE DO DANAS ZADRZALI SAMO NA JEDNOJ METODI RADA, A MNOGE DRUGE METODE SU ZANEMARILI. MEDJUTIM, ONI KOJI SU BILI RAZBORITIJI, USVOJILI SU MNOGE DRUGE METODE I IMAJU DALEKO BOLJE REZULTATE.
-------------------------

Kada se radilo o pogreškama, one su bile beznačajne za opstanak zajednice i njeno napredovanje, što pokazuje da su u glavnim stvarima bili vjerni i razboriti.

PA DA LI JE ZA TEBE TO RAZBORITO STO SU TOLIKO PUTA POROREKLI KRAJ SVETA, VASKRSENJA PATRIJARAHA I KUPOVINu ZA NJIIH KUCE U SAN DIJEGU, PRORICANJE ARMAGEDOINA TOLIKO PUTA A POSEBNO 1975 I KAD SE NISTA OD TOGA NIJE ISPUNILO, DA LI ZNAS KOJIKO SVEDOKA JE NAPUSTILO KULU STRAZARU?
-------------------------

Kažeš : ˝ Odlicno. A kako mozes da znas da oni koji vode Kulu strazaru nisu otpali upravo kao sto su bili i svestenici u Isusovo vreme? ˝

Pa jednostavno znam, zato što se temelje na Bibliji, i zato što djela pokazuju više od riječi.

JA BIH VOLEO DA JE TO TAKO, ALI MOJE DUGOGODISNJE PRUCAVANJE VASE ZAJEDNICE TO NE POKAZUJE.
------------------------------------------
Kažeš : ˝ Pogresan zakljucak. Nema tu ni proimila cinizma, niti iko napada licnost, nego govorimo o onima koji se predstavljaju za svece, ravne Jehovi, a u stvari oni su isti kao i Aron, vode naivan narod stranputicom. Zasto bi to bio cinizam ako se iznense istina? ˝

Pa upravo je to cinizam, pripisivati im nešto što nije, primjerice da se predstavljaju za svetce, i govoriti o nama da smo naivan narod.

To su ponizni i revni ljudi, koji isto tako idu u službu propovjedanja i ne ističu se po nićemu.

JOS RANIJE SAM REKAO DA SAM BIO U VASOJ UPRAVI. PREGLEDAO SAM SVE STA RADE. BIO SAM I U PATERSONU TAMO GDE SU NAPRAVILI CELO NASENJE OD ONE FARME. DECENIJAM SAM PROUCAVAO SA MNOGIM SVEDOCIMA I U VISE ZEMALJA.. PROCITAO SAM MNOSTVO VASIH KNJIGA I CASOPISA.

KAD SAM OTISAO U GLAVNU UPRAVU U BROOKLYNU I REKAO IM DA ZELIM DA VRSIM ISTRAZIVANJE NA JEHOVINIM SVEDOCIMA, A ZA TO POTREBNA MI JE VASA STATISTIKA, IAKO ZNAM DA SVE TO IMAJU, NISTA MI NISU DALI. ZASTO SE BOJE ISTRAZIVASNJAS? JA SAM OTISAO U GLAVNU BIBLIOTEKU I DOBI SVE VASE YEARBOOKS I TAKO SAM DOSAO DO STATISTIKE. DA LI ZNAS KOLIKI BORJ VAS JE NAPUTIO POSLE 1975?
KOLIKO SVEDOKA JE NAPUSTILO ZAJEDNICU ZA 1O GODINA (od 1995 - 2005)? Pogledaj vasu statistiku na sluzbenom Vebsajtu pa ces videti. Da li si se pitao zbog cega toliko mnogo svedoka odlazi iz organizacije?

Poslednja izmena:
POSTOVANJE SVIMA UCESNICIMA NA FORUMU.

Imam jedan veliki problem za koji nisam siguran da mogu sam da ga resim zato se obracam svima vama za pomoc.
Evo o cemu se radi.

Vi znate da je nas brat Smesko priznao da su ga iskljucili JS, a verovatno to je zbog toga sto ima malo duzi jezik nego sto je tamo dozvoljeno, pa se usudio da kritikuje "Vernog roba" u Brooklynu, a to je kod njih smrtni greh i nista mu drugo nije ni sledovale nego da mu pokazu vrata i da zabrane svima da razgovaraju s njim.

Zato je on prilepio se uz ovaj forum, jer to mu je sve sto ima, i ovde je on slobodan da kaze sta zeli i onako kako oseca.

Posto mu nedostaju njegove vodje Kule strazare od cijih saveta, uputstava i upozorenje on zivi, a posto mu je to sada uskreceno on se potrudio da to na drugaciji nacin nadoknadi.

Svakako ste i vi primetili da je mene prekrstio od MIKA na MICA. Nisam siguran da je rupopolozen da ima pravo i da krstava.

Drugo, on je pred svima vama mene IZABRAO ZA SVOGA PASTORA. Evo sami se uverite:

Smeško_s

Smeško_s
29.4.2012.
Dragi moj pasore Mika...
Dragi moj pastor Mico ako tako nastaviš
Dragi moj pastor Mico
Dragi moj pastor Mico
Dragi moj pastor Mico samo da znaš

Kao sto svi vidimo on je mene sluzbeno proglasio za svoga pastora.

Poznato nam je da kod njih pastori nemaju nikakvo obrazovanje.
Uslov je samo da nabavi dobru torbu i napuni je casopisima Kule strazare i da nabavi dobar stap da se brani od kerova i to je sve.
Meni se bar na prvi pogled cini da sam kvalifikovan za takvu ponudu, ali ipak nisma siguran,

STA VI MISLITE DA LI BIH TREBAO DA SE PRIHVATIM I TE DUZNOSTI ILI NE?

Odgovorite sa: DA ili NE!

Svakako i vasi komentari su dobrodosli.

Poslednja izmena:
POSTOVANJE SVIMA UCESNICIMA NA FORUMU.

Imam jedan veliki problem za koji nisam siguran da mogu sam da ga resim zato se obracam svima vama za pomoc.
Evo o cemu se radi.

Vi znate da je nas brat Smesko priznao da su ga iskljucili JS, a verovatno to je zbog toga sto ima malo duzi jezik nego sto je tamo dozvoljeno, pa se usudio da kritikuje "Vernog roba" u Brooklynu, a to je kod njih smrtni greh i nista mu drugo nije ni sledovale nego da mu pokazu vrata i da zabrane svima da razgovaraju s njim.

Zato je on prilepio se uz ovaj forum, jer to mu je sve sto ima, i ovde je on slobodan da kaze sta zeli i onako kako oseca.

Posto mu nedostaju njegove vodje Kule strazare od cijih saveta, uputstava i upozorenje on zivi, a posto mu je to sada uskreceno on se potrudio da to na drugaciji nacin nadoknadi.

Svakako ste i vi primetili da je mene prekrstio od MIKA na MICA. Nisam siguran da je rupopolozen da ima pravo i da krstava.

Drugo, on je pred svima vama mene IZABRAO ZA SVOGA PASTORA. Evo sami se uverite:.

Super!
Moj pastore Mico kada ćeš da mi citiraš Jovana 1,1 do pet(5) iz te posvećene biblije što studiraš u subotnjim školama? sramota je što dokazuješ forumu da nemaš obrazovanja a pastor, ako baš hoćeš da mi budeš pastor onda se ponašaj kao jedan posvećeni sa autoritetom poštovanja. Dal je ovo taj karakter subotarskog pastora sa edukacijom i traži poštovanje? Dragi moj pastor Mico zašto besniš? zašto si crven u licu, zašto si agresivan? Koji je to spirit u Advetnitstički pastorluk i naravno kojim KANALOM to dolazi kada se tako kabadahijski ponašaš a i bestidno i lažno svedočiš?
Dragi moj pastor Mico kojeg to Hristosa ti posećeni subotarski pastor oponašaš? Zar vaš subotarski Bogovi mnoštava nisu ljubav?

Na ovo šestoro mrzi Gospod, i sedmo je gad duši njegovoj:

[TD="align: right"] Prič. 6,16.
[/TD]
E a sada dragi moj pastore Mico moliću lepo da mi nabrojoš koliko sablazi si počinio u tvom zadnjem postu?
Da li si lažno svedočio?
Da li u srcu kuješ zle misli?
Da li imaš brze noge koje treče na zlo?
Da li zamećeš svađu među ljudima?

Izvoli, čekamo tvoj odgovor cenjenog i naravno uvaženog pastora da vidimo šta umeš, znaš i možeš.

Dragi pastor Mico sa čim se ti ovde ne slažeš jer je to pogrešno i naravno zašto si ti pogrešno zaključio da je POGREŠNO? moliću lepo napiši jasno i glasno da te svi možemo razumeti, imaš li referencu postiraj je, hajd a ja kako kulturan čovek radi slušam i molim lepo bez nekulturnog, nedoličnog ponašanje sa pogrdnim govorom da te moderacija Krstarice ne banuje.

I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?"

Super!
Moj pastore Mico kada ćeš da mi citiraš Jovana 1,1 do pet(5)

Postovanje brate Smesko,
Znaci ono sto si javno izrazio, sada si ponovo potvrdio, da zaista zelis da ti budem dusebriznik.
Pre nego donesem konacnu odluku moramo sacekati da se anketa zavrsi, sta ce mudri ljudi savetovati da se uradi.

Odmah na pocetku poceo si da postavljas pitanja, to ne valja. Znas da si zbog toga dobo nogu od Kule strazare, pa pokusavas ponovo da pravis iste probleme.

Posto si ti diplomirao na Kulinom univerzitetu, za tebe ce i dalje da vaze ista pravila.
Ne smes da sumnjas u svece, sto god oni rade mora biti dobro.

A ti dobro znas da "LOJALNOST JEHOVI ZAHTEVA POTPUNU LOJANOST I TVOME DUSEBRIZNIKU". JE LI TAKO?
Torbu i stap sam nabavio, i od sada ni po koju cenu ne smes sunjati u moju kvalfikacuju dusebriznika.
To ti je prvi korak edukacije od tvoga dusebriznika.

UPOZORENJE:
Posto si javno izabrao mene za svoga dusebriznika, to je vec proknjizeno u Kuli strazari, time si pohulio na "Vernog roba" u Brooklynu i zauvek si se diskvalifikovao da se ponovo vratis u bivso izgubljeno stado.

Pazi sta radis, ako sutre ponova budu objavili da je Armagedon na vratim, suze ti pomoci nece, ni po koju cenu nece te ponovo vratiti u "jedinu ladju" u kojoj je "spasenje" i pakao ti ne giner.

Tvoj dusebriznik, Mico

Poslednja izmena:

Super!
Moj pastore Mico kada ćeš da mi citiraš Jovana 1,1 do pet(5)

Postovanje brate Smesko,
Znaci ono sto si javno izrazio, sada si ponovo potvrdio, da zaista zelis da ti budem dusebriznik.
Pre nego donesem konacnu odluku moramo sacekati da se anketa zavrsi, sta ce mudri ljudi savetovati da se uradi.

Odmah na pocetku poceo si da postavljas pitanja, to ne valja. Znas da si zbog toga dobo nogu od Kule strazare, pa pokusavas ponovo da pravis iste probleme.

Posto si ti diplomirao na Kulinom univerzitetu, za tebe ce i dalje da vaze ista pravila.

A ti dobro znas da "LOJALNOST JEHOVI ZAHTEVA POTPUNU LOJANOST I TVOME DUSEBRIZNIKU". JE LI TAKO?
Torbu i stap sam nabavio, i od sada ni po koju cenu ne smes sunjati u moju kvalfikacuju dusebriznika.

UPOZORENJE:
Posto si javno izabrao mene za svoga dusebriznika, to je vec proknjizeno u Kuli strazari, time si pohulio na "Vernog roba" u Brooklynu i zauvek si se diskvalifikovao da se ponovo vratis u bivso izgubljeno stado.

Pazi sta radis, ako sutre ponova budu objavili da je Armagedon na vratim, suze ti pomoci nece, ni po koju cenu nece te ponovo vratiti u "jedinu ladju" u kojoj je "spasenje" i pakao ti ne giner.

Tvoj dusebriznik, Mico

Dragi moj Mico Adventistički (subotarski) pastore šta ja želim ti ne razumeš zato što nisi dovoljno edukovan drugim rečima "Nemaš za to škole" svataš?

Drugo, brat ti dok si CINIK onakav kakav jesi ti nikada nisi nit ćeš mi ikada biti, mada se ovde na silu naturaš isto kako i to da budeš nekome pastor ili "DUSEBRIZNIK" nego prvo se ti lepo uljudi pa se edukuj, doteraj i naravno iskadi pa da smanjiš licemerstvo, sarkazam i tu mržnju, pa ćemo potom se dogovoriti za dalje, razuemš šta ti ja za to tvoje dobro ovde predlažem ili da ti opet ponovim?

A šta ti znači "DUSEBRIZNIK"?

Dragi moj subotarski pastor Mico pogrešno si zaključio da eto tebe neko, pazi sada moliću lepo koja je to ironija: Neko tebe "priželjkuje ili za brata ili za pastora" stavarno ti nemaš obraza ili ti je obraz ko u cokulama đon. No to je to, odraz tvog fantaziranja da ne kažem tvoj pastorski prostakluk ili karaktera posvećenog Adventizma i drago mi je da svi možemo videti o čemu se ovde radi, samo ti nastavi sa tvojim fantarizranjem.
Imaš pravo da se u sve sveće ne treba sumnjati i tu se slažemo ali se treba sumnjati u posvećene subotarske NE edukovane pastore koji su umislili da su sveci, pogotovo na one koji lažno svedoče na bližnjega svoga, treba se sumnjati u pogubne i destruktivno nastrojene pastore koji u srcu kuju zle misli isto i sve te Adventiste koji imaju brze noge i treče na zlo. Pogotovo treba da se proveri duh pastorski kod Adventa kada zameću svađe i raspre jer nemaju mira sa svim ljudima a nisu kadri citirati ni Jovana 1,1 do pet(5) iz subotarske biblije koju studiraju u svim subotnjim školama.
A da i ne govorimo o svim tim lažnim svecima sa darom proricanja kao Crkva zadnjeg vremena a nisu kadri interpretirati šta su svatili iz Marka 12,29.

Šta ti misliš pastor Mico imam li ja pravo ako kažem da se mora proveravati duh svakog pastora pa makar on reko da je i iz te jedine istinite Hristove Crkve zadnejg vremena i sa darovima proricanja po KANALU u lancu bez i jedne jeresne rečenice.
Nego nisi mi odgovorio na pitanja, dragi moj pastor Mico koji je problem hoš ili neš da mi budeš pastor? Evo ti test, pitanja su ti postavljena da svi vidimo šta jedan Advetistički pastor ume zna i može, prođeš li ovaj test dogovorićemo se za dalje.

Da li si lažno svedočio?

JOS RANIJE SAM REKAO DA SAM BIO U VASOJ UPRAVI. PREGLEDAO SAM SVE STA RADE. BIO SAM I U PATERSONU TAMO GDE SU NAPRAVILI CELO NASENJE OD ONE FARME. DECENIJAM SAM PROUCAVAO SA MNOGIM SVEDOCIMA I U VISE ZEMALJA.. PROCITAO SAM MNOSTVO VASIH KNJIGA I CASOPISA.

KAD SAM OTISAO U GLAVNU UPRAVU U BROOKLYNU I REKAO IM DA ZELIM DA VRSIM ISTRAZIVANJE NA JEHOVINIM SVEDOCIMA, A ZA TO POTREBNA MI JE VASA STATISTIKA, IAKO ZNAM DA SVE TO IMAJU, NISTA MI NISU DALI. ZASTO SE BOJE ISTRAZIVASNJAS? JA SAM OTISAO U GLAVNU BIBLIOTEKU I DOBI SVE VASE YEARBOOKS I TAKO SAM DOSAO DO STATISTIKE. DA LI ZNAS KOLIKI BORJ VAS JE NAPUTIO POSLE 1975?
KOLIKO SVEDOKA JE NAPUSTILO ZAJEDNICU ZA 1O GODINA (od 1995 - 2005)? Pogledaj vasu statistiku na sluzbenom Vebsajtu pa ces videti. Da li si se pitao zbog cega toliko mnogo svedoka odlazi iz organizacije?

Jehova povremeno čisti svoju organizaciju.

Mržnja prema pravim kršćanima — ne samo u prošlosti ( Njemačka )
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Posljednje večeri prije svoje smrti Isus Krist rekao je svojim apostolima: ”Kako nijeste od svijeta, nego vas ja od svijeta izbrah, zato mrzi na vas svijet. (...) Ako mene izgnaše [”ako su mene progonili“, St], i vas će izgnati“. Zbog toga se nije moglo očekivati da će nakon pada Hitlerovog Trećeg Reicha potpuno prestati proganjanje Jehovinih svjedoka u Njemačkoj. Jednako tako, u područjima gdje su bile ukinute zabrane koje su nametnuli komunistički režimi ljudi su općenito imali veću osobnu slobodu, no proganjanje Jehovinih svjedoka nije prestalo. Jednostavno je dobilo drugi oblik.

Sada su, umjesto bivših progonitelja Jehovinog naroda, otpadnici počeli udarati svoje bivše kršćanske drugove. Kasnih 1980-ih te ranih 1990-ih ti su otpadnici postali glasniji, a njihove lažne optužbe brojnije i zlobnije. Producenti nekih televizijskih talk show emisija predstavili su otpadnike kao ”eksperte“ po pitanju Jehovinih svjedoka. Ipak, neki su se iskreni ljudi pitali koliko je mudro prosuđivati Svjedoke na temelju izjava tih nezadovoljnih bivših članova. Nakon jedne takve televizijske emisije, jedan je mladić nazvao ured Društva u Seltersu te objasnio da je nekoliko godina ranije proučavao Bibliju s bivšim Svjedokom koji je bio intervjuiran. Zbog nekih osobnih razloga, mladić je prestao proučavati. Ali nakon što je pogledao tu televizijsku emisiju i prepoznao svog bivšeg učitelja, mladić se jako uznemirio. Pitao se: ”Kako može govoriti takve stvari? On zna da to što govori o Svjedocima nije istina.“ Rezultat toga bio je da je mladić ponovo počeo proučavati Bibliju, ovaj put sa starješinom iz obližnje skupštine.

Naravno, ima puno ljudi koji bez pogovora prihvaćaju ono što čuju na televiziji ili pročitaju u novinama. S obzirom na učestalost napada na Jehovine svjedoke putem sredstava javnog informiranja, Društvo je pripremilo brošuru s 32 stranice, koja je posebno namijenjena borbi protiv te poplave obmanjujuće propagande. Njen je naslov Jehovas Zeugen, Menschen aus der Nachbarschaft — Wer sind sie ? ( Jehovini svjedoci, ljudi iz vašeg susjedstva — tko su oni ? ).

U brošuri se nalaze informacije koje se temelje na činjenicama, a dobivene su ispitivanjem provedenim 1994, u kojem je učestvovalo otprilike 146 000 Svjedoka iz Njemačke. Rezultati ispitivanja na lak su način pobili mnoge krive predodžbe koje su ljudi imali o Svjedocima.

Je li to religija starih žena ? Četrdeset posto Svjedoka u Njemačkoj su muškarci, a prosječna dob Svjedokâ je 44 godine.

Je li to religija ljudi kojima je mozak ispiran još od djetinjstva ? Pedeset i dva posto njih postali su Svjedoci kao odrasle osobe.

Je li to religija koja razara obitelj ? Devetnaest posto Svjedoka nije u braku, 68 posto ih je u braku, 9 posto je onih kojima je umro bračni drug, dok je samo 4 posto Svjedoka razvedeno, a velik broj njih razveo se prije nego što su postali Svjedoci.

Je li to religija koja se protivi rađanju djece ? Skoro četiri petine Svjedoka koji su u braku imaju djecu.

Je li to religija koju sačinjavaju ljudi čije su mentalne sposobnosti ispod prosjeka ? Trećina Svjedoka govori barem jedan strani jezik, a 69 posto redovito se informira o tekućim događajima.

Je li to religija koja svojim članovima zabranjuje uživati u životu ? Svaki Svjedok provede u razonodi prosječno 14,2 sata tjedno. U isto vrijeme, prednost daje duhovnim stvarima, provodeći prosječno 17,5 sati tjedno u religioznim aktivnostima.

Jedna tema u brošuri koja je privukla posebnu pažnju govorila je o ”malom Oliveru“. Nedugo nakon njegovog rođenja 1991, liječnici su mu na srcu otkrili neku malu šupljinu. Oliverova majka pravovremeno se pobrinula za operaciju, te je u skladu sa svojim religioznim uvjerenjima pronašla liječnike koji su pristali da operaciju izvedu bez upotrebe krvi. No protivnici su, u pokušaju da dovedu Jehovine svjedoke na loš glas, izokrenuli priču. Čak nakon što je operacija bila uspješno izvedena bez transfuzije krvi, novine su taj događaj objavile na naslovnoj stranici, sugerirajući da je Oliver, unatoč protivljenju ”fanatične“ majke, sada spašen zahvaljujući tome što mu je dana ’krv koja spašava život‘. Ta je očita laž bila opovrgnuta u brošuri. Brošura je u početku bila namijenjena samo onima koji su postavljali pitanja u vezi s lažnim optužbama podignutim protiv Svjedokâ. Međutim, 1996. naslovna je stranica bila promijenjena, a na poleđinu je stavljena ponuda besplatnog biblijskog studija na domu te je širom Njemačke bilo podijeljeno 1 800 000 primjeraka brošure.

Pružanje točnih informacija sredstvima javnog informiranja
-----------------------------------------------------------------------------------
Te iste godine učinjen je još jedan korak kako bi se izašlo na kraj s upornim pokušajima protivnika da iskoriste sredstva javnog informiranja za prikazivanje iskrivljene slike o Jehovinim svjedocima. Walter Köbe bio je imenovan za predsjedavajućeg u odboru koji nadgledava rad Informativne službe. On objašnjava: ”Ogromna kampanja koju su pokrenuli protivnici prisilila nas je da službeno odgovorimo i učinimo informacije što dostupnijima.“ Pronađeni su pojedinci koji imaju smisla za rad na području odnosa s javnošću. Održani su seminari na kojima ih se školovalo. Država je bila prikladno podijeljena na 22 regije te je 1998. bilo već stotine osposobljenih suradnika Informativne službe koji su se brinuli za potrebe na tim područjima. Oni posebnu pažnju posvećuju osobnom kontaktu s izdavačima i novinarima. U vezi s poslom koji ovaj odjel obavlja, učinjeni su koraci za javno prikazivanje videofilma Jehovini svjedoci stoje čvrsto pod nasrtajem nacizma. Svjetska premijera njemačkog izdanja videofilma Čvrst stav održala se 6. studenog 1996. u memorijalnom centru koncentracionog logora u Ravensbrücku, u kojem su bili zatvoreni mnogi Jehovini svjedoci. Među prisutnima su bili i predstavnici tiska te istaknuti povjesničari. Do 1. rujna 1998. već se okupilo mnoštvo od gotovo 269 000 osoba na 331 javnom prikazivanju videofilma. Među prisutnima nisu bili samo Jehovini svjedoci već i predstavnici tiska, državni funkcionari te građanstvo. Stotine novina komentiralo je ova prikazivanja u člancima, koji su, ukupno gledano, bili napisani u pozitivnom tonu. Sto sedamdeset šest prikazivanja tog videofilma bilo je popraćeno i izložbom, čija je tema bila proganjanje Jehovinih svjedoka od nacista. Predstavnici sredstava javnog informiranja u sve većem broju dijele mišljenje jednog novinara koji je u studenom 1993. napisao za Meissner Zeitung: ”Oni koji misle da Jehovini svjedoci slijepo i lakovjerno slijede nerealno biblijsko učenje iznenadit će se kad saznaju kako oni dobro poznaju svoj Uzor, Isusa Krista, te kako tu spoznaju pretvaraju u smislen život.“

IZVOR :http://www.watchtower.org/c/index.html

Pozdrav forumu
Nije potrebno dugogodišnje studiranje Adventizma, zašto? Zato što za pola sata svako sa jednom moždanom ćelijom dolazi do ispravnog zaključka šta je i kakakv je taj Adventizam.

"Whenever I used to ask a valid and fair question, I never got an answer, just insults that I am Satan or a demon follower."

Evo jedan post, jedno iskustvo sa posvećenim Adventizmom:

Me inhim wrote:
The SDA's are away thinking about how to rply to each question!!
Here's my TOP 5 answers that i believe some replies will be from EGW lovers/followers>>
You LIAR.
You are of the DEVIL.
You are like your father the DEVIL.
You have the spirit of SATAN.
You will BURN & rot in HELL.
It's interesting you posted this message, because when I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?

Ovo je drugi post i odgovor na prvi iz istog aspekta isto to iskustvo:

"It's interesting you posted this message, because when I used to ask Adventists in my local Church these questions, instead of getting answers to my valid questions, their faces got red, they got angry, defensive and even abusive. Why not just answer my questions? Why the need to get angry and abusive? What spirit is leading these people?"

"Whenever I used to ask a valid and fair question, I never got an answer, just insults that I am Satan or a demon follower."

But I am asking these questions here on topix because I am still hopefully there exists a single Adventist who is mature enough to stay away from insulting me and just directly answer my questions instead. Is there any Adventist here like that who can just answer me maturely and avoid the insults?

A ovo je treći post pa da mi sve to usporedimo:

UPOZORENJE:

Tvoj dusebriznik, Mico

Svi mi ovde možemo da vidimo da je to isti šablon što znači "to im je i taktika i karakter"
Proverili smo to više puta i svi smo mi videli isti rezultat, evo još jednom ko se još nije uverio šta je posvećeni Adventizam, kako dišu i kako funkcionišu:

Moliću lepo da mi bio ko od Adventista citira Jovana 1,1 do pet(5) iz te posvećene biblije koju studira u subotnjim školama i
Budite toliko fini pa mi protumačite šta ste svatili iz Marka 12,29?
I naravno moliću fino da pojasnite meni i ovom forumu kojim to KANALOM vi Adventisti dolazite do saznanja i po čijem je to LANCU bez i jedne jedine jeresne rečenice?

Unapred hvala na vešem uloženom trudu, vaš Smeško.

Postovanje brate Smesko,

UPOZORENJE:

Tvoj dusebriznik, Mico

Za mog dragog subotarskog pastora Micu(da ti pojasnim šta se očekuje od tebe)

Moliću lepo dobro pročitaj tvoj gornji post a potom čitaj bibliju koju studiraš u subotnjim školama:

[TABLE="class: cms_table"]
[TR]
[/TR]
[TR]
[TD]Priče 6,16 Na ovo šestoro mrhi Gospod, i sedmo je gad duši njegovoj:

E a sada dragi moj subotarski pastore Mico moliću lepo da mi ti nabrojoš koliko sablazi si počinio u tvom gornjem postu?
Da li si lažno svedočio?

Izvoli, čekamo tvoj odgovor cenjenog i naravno uvaženog pastora da vidimo šta umeš, znaš i možeš.

Svi će sada svatiti koliko dugo se studira taj posvećeni Adventizam da bi se izvukao dobar zaključak ko je šta je i o čemu se tu radi kad je u pitanju Adventizam.

Ja unapred tvrdim da će forsirati taj poznati uigrani šablon, zašto? Zato što nije svatio šta se od njega traži, hajd da vidimo šta jedan posvećeni pastor Adventista može ume i zna, izvolte slušam al molim bez fantaziranja, unapred hvala na tvom trudu.
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Poslednja izmena:
Brate Semsko evo ti odgovora:

Znaci ti i dalje na svaki nacin nastavljas da tri budem duhovnik, je li tako?

Smesko_s:
"E a sada dragi moj subotarski pastore Mico"
To je od tebe vrlo pohvalno.

Tvoj duhovnik, Mico

Poslednja izmena:
Nego da ti dam nesto pametno da procitas:

OPASNOST SAMOOBMANE

„Covek sam po sebi nije u stanju da
spozna svoje zablude. "Srce je prevarno
vise svega i opako; ko c'e ga poznati.„
(Jeremija 17,9) Ustima se može
priznavati siromastvo duha, a da srce to
ipak ne prizna. Dok govorimo Bogu o svom
duhovnom siromastvu, srce može da gori
uobrazenoscu da je zbog svoje poniznosti
i uzvisene pravednosti dostojnije od
drugih. Me?utim, pravu predstavu o svom
stanju možemo steci samo na jedan nac(in;
ako stalno gledamo u Hrista. Tako visoko
mišljenje o svojoj pravednosti ljudi
imaju samo zato što ne poznaju Hrista.
Dok razmišljamo o Njegovoj c(istoti i
uzvisenosti, tek tada u pravoj svetlosti
vidimo svoje slabosti, nedostatke i
svoje siromastvo. Postajemo svesni da
smo izgubljeni i beznadni, odeveni u
odecu samopravednosti, kao i svi ostali
gresnici. Uvidjamo da se sopstvenom
dobrotom i poboznoscu nikad ne bismo
spasli, vec' samo neizmernom Bozjom
miloscu." (Hristove ocigledne pouke,
str.159)

„Ako bolujete od tvrdoglavosti srca, i
usled oholosti i uverenja u sopstvenu
pravednost ne priznajete svoje pogreske,
bicete prepusteni sotoni da vas kusa...
Mnostvo zamki koje su svojstvene
poslednjim danima okruzice vas i vi c'ete
promeniti vodju a da ni sami toga necete
biti svesni." (RH, 16.12.1890)

Brate Semsko evo ti odgovora:

Znaci ti i dalje na svaki nacin nastavljas da tri budem duhovnik, je li tako?

Smesko_s:
"E a sada dragi moj subotarski pastore Mico"
To je od tebe vrlo pohvalno.

Tvoj duhovnik, Mico

Dakle hoćeš na silu da mi budeš duhovnik, tako dragi moj Mico?

Pošto si ne edukovan i neiskontrolisani CINIK hoš da nam kažeš ko te rukopoložio za pastora? i naravno budi ljubazan pa navedi ko je tebi bio duhovnik kada ni na jedno pitanje nisi kadar odgovoriti a o ostalom se možemo dogovoriti. Samo moliću lepo bez fantaziranja.

A ovo ponavljam samo da se češeš tamo i gde te ne svrbi.
Priče 6,16 Na ovo šestoro mrhi Gospod, i sedmo je gad duši njegovoj:

E a sada dragi moj subotarski pastore Mico moliću lepo da mi ti nabrojoš koliko sablazi si počinio u tvom gornjem postu?
Da li si lažno svedočio?

Hajd MOJ pastore Mico pokaži forumu kakvog to duhovnika ću ja imati ako prođeš test?

Dakle hoću na silu da mi budeš duhovnik, tako dragi moj Mico?

Hajd MOJ pastore Mico pokaži forumu kakvog to duhovnika ću ja imati ako prođeš test?

E ne ide to tako, Ti si mene izabrao bez ikakvog testa.
To si objavio forumu.
Nekoliko puta sam te pitao da li je tako i ti si to potvrdio.

Zato sto si izabrao to ces imati, pod uslovom ako anketa to odobri.

TVOJ duhovnik, Miso

Smesko_s:

"Dakle hoćeš na silu da mi budeš duhovnik, tako dragi moj Mico?"

Ma znao sam ja Smesko da sa tobom nema sale, zato sam gore kopirao samo desetak odf stotinak tvojih izjava koje si javno izneo na forumu u kojima se me predestinirao za tvoga duhovnika. Pa onda reci forumu ko to "hoce na silu da mu mudem duhovnik?"

Tvoje dihovnik, Mico

Vreme je da sada imas trecu lekciju i nadam se das ces to sacuvati i kao dobar djak ponavljati:

"Kao sto zvezde sa nepogresivom tacnoscu, putuju vecnim stazama svemira, tako se Bozja obercanja ostavruju tacno i na vreme."
Isusov zivot, str.1.

Ucenice Smesko, sta ti mislis da li je tako?

Tvoj duhovnik Mico

Vreme je da sada imas trecu lekciju i nadam se das ces to sacuvati i kao dobar djak ponavljati:

"Kao sto zvezde sa nepogresivom tacnoscu, putuju vecnim stazama svemira, tako se Bozja obercanja ostavruju tacno i na vreme."
Isusov zivot, str.1.

Ucenice Smesko, sta ti mislis da li je tako?

Tvoj duhovnik Mico

POGREŠNOOOO!

E nećemo tako, kada insistiraš a ja lepo vaspitan pa kulturan i neću ti kvariti i povredim ta osećanja, ovako:
Ddragi MOJ subotarski pastore Miso ja ću tebe lepo prisvojiti za mog duhovnika, dobro! sada kad sam te već prisvojio hoću da ti dam na znanje da to ne znači da sam te i oženio, razumeš MOJ subotarski pastore Miso ili da ti ja oma to ponovim. Dakle nisam te oženio nego sam te prisvojio, dogovoreno?
E a kada sam te već prisvojio, jer kako kažeš da sam te ja dobrovoljno odabrao onda je nekulturno sa moje strane reći da si mizrija od karaktera i da ovde fantaziraš. Još jednom ja sam te odabrao ja sam te i prisvojio DA! ako sam te prisvojeo onda je na meni a ne na tebi odlučiti šta ćeš ovde kao duhovnik fantazirati.

Igraćemo se dok jednom ne puknu živći dogovoreno dragi MOJ subotarski pastoru Miso?
E od sada da se uozbiljiš, doteraš iskadiš i da ne daš ovom Glasniku priliku da olajava te JEHOVINE SVEDOKE zbog tvog fantaziranja, Češaćeš se ti moj duhovniče i tamo gde tebe i ne svrbi.

Od sada ja ću i ja tebe kao svog dragog duhovnika pitanja pitati a ti kao pravi duhovnik na sve to lepo da pojasniš i obijasniš i to bez fantaziranja da daš povoda Glasniku da se bez potrebe ismejava ni tebi ni meni.
JEHOVINE SVEDOKE ćeš da zaboraviš jer ja nisam odabro JEHOVINOG SVEDOKA za duhovnika nego tebe posvećenog subotara iz jedine Hristove crkve zadnjeg vemena sa darovima proricanja i to po jedinom KANALU istine sa lancom bez i jedne jedine jeresne rečenice.
Dakle dobro obrati pažnju na tvoje ponašanje i vaspitanje kada su u pitanju ostali forumaši, molim lepo da mi ne fantaziraš ovde i tako sramotiš, budem čuo da neko od JEHOVINH SVEDOKA prigovaraju na tvoje nedolično ponašanje dobićeš šut kartu brže nego li što si bio prisvojen, razumeš ti o čemu ja ovde govorim.
E a sada da vidim o čemu ti kao moj DUHOVNIK hoćeš da mi tutoriš pa da ubijem dosadu sa tobom. Hajd još jedno da ti ja pojasnim a ti dooooobroooo obrati pažnju, ni pod razno da nisi umislio da mi držiš subotnju školu i da ovde olajavaš ostale ma koje verske denominacije pa da se ja stidim zbog tvog prostakluka, svataš?
Od sada ako hoćeš duhovnik biti onda ćeš "DUHOVNOST" meni i forumu manifestirati, jel to jasno? E a kada te ja budem nešto pitao da mi više ne vrdaš kako si do sada vrdo i ovde da fantaziraš, nego da si dostojan DUHOVNIKA i DUHOVNOSTI koje si se prihvatio, da bi zaslužio dužno poštovanje i moje i celog foruma, dogovoreno_

Upamti budeš li zabrljio češaćeš se tamo i gde te ne svrbi, Da ti ja ne držim časove iz kulture i vaspitanja. Hajd sad neka počinje zabava pitanjem:

Dragi MOJ subotarski duhovniče "Čiju Bibliju ćemo mi to koristiti u tvojoj subotnjoj školi?
" izvoli sušam i bez fantaziranja da se brukaš pred forumom.

Isusov zivot, str.1.

Dragi moj subotarski duhovniče o kakvim svezdama fantaziraš? uljudi se duhovniče Miso pa navedi šta, čije i odakle citiraš, to je najosnovnija kultura, naravno i pojasni mi kojeg Boga obećanja se u tačno vreme ostvaruju?

Šta ti to znači Isusov, zivot, str,1.? o čemu ti to dragi moj DUHOVNIČE MISO fantaziraš?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back