DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poelbuster, ja mislim d aje jako vazno da se prevede ovo na sto se JS pozivaju kao na argument koji podupire njihovo misljenje u vezi sa Hristovim Bozanstvom:

Nastavak teksta ovako glasi:
"Ovaj naovd je kompletno upropastio poziciju Kule Strazare, i istakao sotnski nacin navosjenja (citiranja).
JS ce reci da je Harmer dao svoje licno misljenje zato sto je rekao 'kao sto ja razumem'.
Medjutim, Kula strazara je na prevaran nacin izbrisala pocetak recenice koju ona navodi gde je Harmer rekao:
"Ja mislim" Harmer je rekao, mozda da ovaj navod moze biti preveden, 'ISTE PRIRODE KAO BOG.'.

To bi bio jedan nacin prestavljanja Jovanovih misli, koje je, kao sto ja razumem,
da Logos (the Word) REC nije nista manje nego ho Theoss (the God) BOG da ima istu prirodu kao Bog.
."Qualitative Anarthrous Predicate Nouns: Mark 15:39 and John 1:1." in The Journal of Biblical Literature)

Pokušaću da ti obijasnim ali to nije u moj domein, ali znam ko je veoma dobro upućen u taj TRIO koji je samo jedan ELOHIM, obrati sada pažnju.

Zar si zaboravio da ELOHIM je mnoštvo Bogova. A TRIO jeste ta famozna "TRIJADA " Bog Otac Bog Sin i Bog Sveti Duh u koje se nazovi hrišćanstvo krštava. Pitaj ljubljenog ti brata Miku on je posvećeni pastor i to najbolje zna verujem da će ti držati besplatnu subotnju školu ili dve i pojasniti koliko Bogova ima u jednog ELOHIMA pa će ti sve biti jasno.

E a sada budi toliko ljubazan pa ti meni izjasni ovo:

Hajd sad i ti umesto pitalica naravno ako možeš da mi izjasniš šta ti proistovečiš o božanstvima? ko je sve tebi Bog, kakvi su ti Boogovi i koji Bog kojim Bogovima Bog? izvoli, vidiš kako to JEHOVIN SVEDOK radi kada on daje svoja obijašnjenja bazirana na Bibliju, možeš li i ti isto tako pa da vidimo taj jedini kanal istine.

Pa ovo:

Poistovećuješ šta znači? E to znači da neko ovde piše nebuloze a da ni sam ne zna šta piše isto nako kao i nebuloza o TRIO Bogova, jednostavno zar ne?
Da se vratimo na temi razgovora i pojednostavim pitanje o TRIO Bogova.
Ima li koji nazovi Hrišćanin da mi navede odakle je ta inspiracija o "TRIO BOGOVIMA" ? ako je Božija REČ moliću lepo da mi to citira a ako je to vizija nečijeg proroka moliću lepo da ga navede i citira šta je taj prorok prorokovao,

Prema onome kako ovde gorinama Smesko izjavljuje, bogova ima vise, jos nam nije dao njihov zbir ali je rekao ovako:

Postoji Jedan Bog silni, stvoritelj. I Hristos je neki bogcic ali nije iste prirode kao Otac.
Mojsije je za Faraona bio bog,

Luciufer je bog ovoga sveta koga si ti priznao za boga.

Smesko, da li su tu svi, ili ima ih jos?

Ako su tu svi, saberi ih pa nam reci koliki ti je zbir?

Poelbuster je već odmaglio a ti dragi moj Mika šta ćeš ti da radiš? isto tako al kako A!

Edit by Borac:
bilo bi lepo kada sagovornika više ne bi nazivao pastorom.
A ukoliko neko i jeste pastor (pod uslovom da on pristane da ga tako nazivaš), valjda zaslužuje malo više poštovanja u komunikaciji.

Poslednja izmena od moderatora:
[/COLOR]Prema onome kako ovde gorinama Smesko izjavljuje, bogova ima vise, jos nam nije dao njihov zbir ali je rekao ovako:

Postoji Jedan Bog silni, stvoritelj. I Hristos je neki bogcic ali nije iste prirode kao Otac.
Mojsije je za Faraona bio bog,

Luciufer je bog ovoga sveta koga si ti priznao za boga.

Smesko, da li su tu svi, ili ima ih jos?

Ako su tu svi, saberi ih pa nam reci koliki ti je zbir?

Izvini dragi moj Mika ali Smeško je tebi postavio neka pitanja jel tako?

Nije potrebno ti da govoriš u moje ime i da interpretiraš šta to ja kažem, za to ću se ja sam pobrinuti naravno kada za to bude vreme, sada ti kao ponizni sluga i primer da mi svako pitanje ponaosob jasno i glasno proričeš pa ćemo nastaviti dalje diskusiju, izvolte.

Na svako pitanje detalnji odgovor baš nako kako jedan pravi ISUSOV sledbenik radi! smeš, nesmeš?

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21490689&viewfull=1#post21490689
Halo Mika i poelbuster imam jedno pitanje za vas dvojcu može?

Uzimajući u obzir Jovana 1,1 a odbacivajući sve ostale ljudske interpretacije ja pitam vas dvojcu pitanje koje glasi:
Na osnovu Jovana 1,1 kažite mi koliko Bogova BIBLIJA naučava da ima? izvolte slušam, i da vidimo ko će pobeći sa diskusije al će sam sa sobom da diskutira zato što NE ZNA ili NE SME izvolte.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21490893&viewfull=1#post21490893

[QUOTE=Smeško_ ;21490893
Hajd čekam da mi vas dvojca izjasnite čija nauka i gde to piše da je Isus jednak "JEDINOM PREMUDROM BOGU I SPASITELJU NAŠEMU PREKO HRISTOSA"?
Ako Isus na nebu nije stvoren kako ste došli do nauke da je "PRVORODNI PRE SVAKE STVARI"?
Bogu Ocu kako vas dvoje proričete da mu je ime?
A ako je Otac Bog i ako je PRVORODNI Sin Bog koliko Bogova vi proričete da ima?
Kakve je vrste Otac Bog a kakve je vrste Sin Bog?
Dal je Mojsije u BIBLIJI nazvan Bogom? i naravno kako tamo u vašim biblijama napisano THEOS ili KURIOS al šta vas dva proričete da je vrste Bogova taj Mojsije jer REČ ga naziva Bogom i REČ se ne može kvariti ili ako može zašto može?
Šta je Sotona nazvan u vašim biblijama i kakve je on to vrsta Bogova?
Koja reč stoji što prestavlja BOGA napisana kod Oca koja kod Sina a koja kod Mojsija ili Sotone? ista reč ili neke druge a ako su druge moliću fino da mi ih ovde iznosite sa citatima.

[/QUOTE]

Dragi moj Mika tražim ti da mi izjasniš biblijsku istinu onako kako je proričeš u subotnjim školama na ista ta tvoja pitanja, izvoli evo ti ista pitanja pa da ja vidim šta ti znaš umeš i možeš, izvolte.

Dakle koliko Bogova ti kao pastor u tim subotnjim školama proričeš pionirima da ima?
Koliko vrsta Bogova ima?

E sada možete begati sa diskusije ili na svako postavljeno pitanje da mi odgovorite, eto hajd sada vi birajte pa da vidimo koje će to biti i šta vi to znate a mi ne znamo, izvolte slušam.

Poslednja izmena:
KO JE ISUS HRISTOS?
On odgovara:F"]"Izasao sam od Oca i dosao sam na svet, opet ostavljam svet i vracam se k Ocu."
Jovan 16,38.
"Jer kao sto OTAC IMA ZIVOT U SEBI, TAKO DADE I SINU DA IMA ZIVOT U SEBI."
Jovan 5,26.
"Jer kao sto OTAC PODIZE MRTVE i ozivljuje, TAKO I SIN KOJE HOCE OZIVLJUJE."
Jovan 5,21. Znaci da Hristos U SEBI ima moc da stvara ziviot kao i Bog Otac, a to je osobina Boga. On je Stvoritelj.
"Ja i Otac, jedno smo." Jovan 10,30.
"U pocetku bese Rec, i Rec bese u Boga, i BOG BESE REC... Sve je kroz nju postalo."
Znaci Rec je Stvoritelj
"I Rec postade telo i videsmo SLAVU NJEGOVU..." Jovan 1,14,
Tu je rec o Hristovom utelovljenju. On kao Bog ima SVOJU SLAVU.

"Ide cas i vec je nastao, KADA CE MRTVI CUTI GLAS SINA BOJEGA, I CUVSI OZIVETI." Jovan 5,25.
Uzevsdi na sebe i ljudsku prirodu, Hristos je jedini POSREDNIK izmedju Boga i ljudi.
"Jer je jedan Bog i jedan posrednik Boga i ljudi covek Hristos Isus." 2. Timotiju 2,5.

Hristos je od vecnosti BOG, utelovljenjejm je postao Sin Bozji i Sin coveciji, ali je i dalje ostao i BOG.

Matej 8

28 A kad dođe na onu stranu u zemlju Gergesinsku, sretoše ga dva bijesna, koji izlaze iz grobova, tako zla da ne mogaše niko proći putem onijem.
Mar. 5:1

29 I gle, povikaše: što je tebi do nas, Isuse, sine Božij? zar si došao amo prije vremena da mučiš nas?
2 Sam. 16:10, Joilo 3:4, Mar. 1:24, Luka 8:28, 2 Pet. 2:4

c..c..c cak su i demoni znali ko je Isus a vi toliki veliki vernici jos ne znate :mrgreen: :lol:

25 U to vrijeme odgovori Isus, i reče: hvalim te, oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od premudrijeh i razumnijeh a kazao si prostima.
Psal. 8:2, Amos 8:12, 1 Kor. 1:27, 1 Kor. 2:7, 1 Kor. 2:11, 2 Kor. 3:14

26 Da, oče, jer je tako bila volja tvoja.
1 Dn. 17:19

27 Sve je meni predao otac moj, i niko ne zna sina do otac; niti oca ko zna do sin i ako kome sin hoće kazati.
Mat. 28:18, Luka 10:22, Jovan 1:18, Jovan 3:35, Jovan 6:46, Jovan 10:15, Jovan 17:2, 1 Kor. 15:27, Efes. 1:21

Jel se ovde Isus obraca samom sebi ? :mrgreen:

KO JE ISUS HRISTOS?
On odgovara:F"]"Izasao sam od Oca i dosao sam na svet, opet ostavljam svet i vracam se k Ocu."
Jovan 16,38.
Jovan 5,26.
Jovan 5,21. Znaci da Hristos U SEBI ima moc da stvara ziviot kao i Bog Otac, a to je osobina Boga. On je Stvoritelj.
"U pocetku bese Rec, i Rec bese u Boga, i BOG BESE REC... Sve je kroz nju postalo."
Znaci Rec je Stvoritelj

"Ide cas i vec je nastao, KADA CE MRTVI CUTI GLAS SINA BOJEGA, I CUVSI OZIVETI." Jovan 5,25.
Uzevsdi na sebe i ljudsku prirodu, Hristos je jedini POSREDNIK izmedju Boga i ljudi.
"Jer je jedan Bog i jedan posrednik Boga i ljudi covek Hristos Isus." 2. Timotiju 2,5.

Hristos je od vecnosti BOG, utelovljenjejm je postao Sin Bozji i Sin coveciji, ali je i dalje ostao i BOG.

Pozdrav forumu
Evo i moj prilog pa da procenimo da li je Isus JEDINOROĐENI SIN ili JEDINOROĐENI BOG kako posvećeni Adventizam indoktrinacijom ljudskog uma naučava, dakle po Adventizmu Isus nije JEDINOROĐENI SIN nego JEDINOROĐENI BOG, jel tako dragi moj pastrore ili sam ja pogrešno svatio Adventističku indoktrinaciju? molim lepo da mi to izjasniš, naravno ako ti ego dozvoljava.

Jovanu 1:18 u starijim rukopisima ne stoji monogenes huios (jedinorođeni sin), nego monogenes theos (jedinorođeni Bog). Zato neki prevodiocu, u zavisnosti koji grčki tekst koriste, ovako prevode Jovan 1:18:
Boga niko ne vide nikada. Jedinorođeni Sin (monogenes huios), koji je u naručju Očevom, On Ga objavi.
Ili:
Boga niko ne vide nikada. Jedinorođeni Bog monogenes theos, koji je u naručju Očevom, On Ga objavi.

Pastor Mika kaže:
KO JE ISUS HRISTOS?
Jovan 16,38.

Fino, a sada mi proriči šta i kako ti pastor u tim posvećenim subotnjim školama poučavaš pionire da je Isus izašo? obijasni "
Kako je to Isus izašao od Oca i došao na ovaj svet?

Pastor Mika kaže:
Jovan 5,26.

Lepo, a sada da obijasniš forumu da li je Isus imao život u sebi pre nego što mu je Otac dao taj život?

Pastor Mika kaže:

Opet lažeš forum, sram te bilo pastore! nisam li ti ja citirao REČ gde piše da je premudri numerično jedini BOG JEHOVA stvoritelj i spasitelj naš koji stvara posrestvom Hrista i spašava svoj narod jer on JEHOVA je jedini naš spasitelj.
Koliko puta tebi treba da se ova istina ponavlja? hajd sad kaži forumu kakav je to Isusov plan spasenja ako je Isus spasitelj kako propala crva naučava?
Evo ja ću citirati REČ da svaki forumaš izvuće svoj zaključak ko nas ovde laže?

Jevreja 3,4 Jer svaki dom treba neko da načini; a ko je sve stvorio ono je Bog. Ako pastor ima više Bogova kako laže da ima, ovo ga osuđuje za hulu na JEHOVIN sveti duh.
Psalm 19,1 Nebesa kazuju slavu Božiju, i djela ruku njegovijeh glasi svod nebeski. Lepo napisano Bog stvorio svod nebeski to je delo ruku njegovih! Ko je taj drugi Bog koji je stvoritelj osim numerično jedinog premudrog Boga i spasitelja našega preko Isusa?
Izaja 51,13 I zaboravio si Boga tvorca svojega, koji je razapeo nebesa i osnovao zemlju? i jednako se bojiš svaki dan gnjeva onoga koji te pritješnjuje kad se sprema da zatire? a gdje je gnjev onoga koji pritješnjuje? Opet premudri Bog naš tvorac nebesa i zemlje! što je interesantno jeste ta gramatička jednina a ne mnoštvo Bogova kako propala Adventistička crkva naučava da se pre sa tvoriteljem svega što je stvoreno posrestvom Isusa.
Job 26,13 Duhom je svojim ukrasio nebesa, i ruka je njegova stvorila prugu zmiju. Neka pastor Mika izjasni kako je stvoritelj krasio nebesa i čija ruka brzu zmiju probola?
Poslovice 22,2 Bogat i siromah sretaju se; obojicu je JEHOVA stvorio. Neka pastor Mika pojasni koliko JEHOVE on u subotnjim školama pionire uči da ima?
Malahija 2,10 Nije li nam svjema jedan otac? nije li nas jedan Bog stvorio? zašto nevjeru činimo jedan drugome skvrneći zavjet otaca svojih? Neka posvećeni pastor Mika obijasni zašto u subotnjim školama lažno ući pionire da ima više Bogova kada ovde lepo piše da je jedan Bog, jedan premudri Bog i spasitelj naš sve stvorio preko Isusa.
Neka nam posvećeni pastor Mika drži subotnju školu i obijasni kako je on svatio Jovana 10,30 odnosno: Ja i Otac, jedno smo.

Pastor Mika kaže:
Znaci Rec je Stvoritelj

NE zašto lažeš? ne znači da je ISUS stvotitelj nego ovako je napisano:

Psalm 33,6 Riječju JEHOVINOM nebesa se stvoriše, i duhom usta njegovijeh sva vojska njihova.
Psalm 33,9 Jer on reče, i postade; on zapovjedi, i pokaza se. ON REČE! i postade, ON zapovjedi i stvori se, On JEHOVA je stvoritelj i vlasnik svega kako vidimo da je tu napisano. Dakle kazano ti je uz to i priloženi su ti stihovi da JEHOVA je stvoritelj koji kaže REČ i postaje, poriči pastore da to nije tako!
Nisi svatio, ne razumeš i nije ti jasno ne zanči da je REČ stvoritelj nego da "REČJU premudroga Boga i spasitelja našega preko Isusa sve je stvoreno, to tako pisano slovo ili Biblija naučava. Biblija je nazvana Božija REČ isto kao i Isus što je nazvan REČ no to ti ne razumeš zato što ti Bog ovoga sveta zamračio um i razum i to nisi kadar svatiti.

Pastor Mika kaže:

E a sada neka nam pastor MIka drži lekciju kako se REČ UTELOVIO i čiju slavu posvećeni Adventisti videli? neka nam izjasni i ko je to "ON" jer je BOG pa ima svoju slavu? pa ćemo razobličiti krvivu nauku propale crkve zadnjeg vremena, kvari od ovoga što sam ja napisao da forum vidi šta jedan posvećeni Adventistički pastor zna ume i može, izvoli slušam.
pay_attention3_PA_sm_wm.gif

Može i SERPENT da da svoje argumentovane komentare isto kao i poelbuster, pismoznalci kažite mi gde sam ja ovde pogrešio i naravno na osnovu čega mi našli manu?

Poslednja izmena:
Postovanje Logicaru,

Molio sam te gore danam da li vi sve prihavatate od Arijevog ucenja?
Ne bih voleo d avam pripisemo da verujete i ono sto zaista ne verujete.
Ovo je ono sto sam trazioda nam objasnis:

Papirus 813. je nastao onda kada je Arijevstvo cevetalo u Egiptu. Sam Arije bio je prezbiter u Aleksandriji.
On je ucio da je Hristos stvoren i da nije jednak Ocu, da nije iste supstine sa Ocem i da nije vecan.
Posto po prirodi nije Bog on je to postao kroz Bozju milost.
Ipak Sin je stariji od svakog stvorenja i on je Stvoritelj sveta i njegov upravitelj.
Ovo je dovelo do podele u Crkvi i Arije je 322. godine iskljucen iz Crkve i prognan iz Aleksandrije.

Jehovini svedoci su usvojili Arijevu jeres. Zato im je dobro dosao Papirus 813. jer navodno u njemu je
prevodilac stavio neodredjeni clan ispred imenice Bog.

Jehovini svedoci prihvatili su Arijevo ucenje. Oni takodje veriju da Isus nije jednak Bogu, nego da je stvoren, a to su uzeli od Arija. Zanimljivo je da po Arijevom ucenju i oni veruju da Isus jeste neke vrste Bog, ali da nije pravi. Kad oveme dodamo i njihovu tvrdnju da je Mojsisje bio bog faraoni i da je Lucifer bog ovoga sveta, iz toga zakljucujemo da JS i Hrista svrstavaju u tu ili tome slicnu grupu bogova, tj, jeste nekakav bog, ali nije pravi. Ovim, verovatno i nesvesno, JS javno priznaju da su mnogobosci, jer veruju da postoji vise vrsta bogova, pa cak i Lucifera smatraju bogom.

Pre svega, mozes li ovo da nam objasnis kako to vi verujete?
Drugo, ne bih zeleo d avam pripisemo i ono sto ne verujete.

Kako je Hristos Bog, ako ne postoji od vecnosti, kako je postao Bog i ako nije jednak Oci koje je to vrste Bog?

Unapred hvala na odgovoru

Kažeš : ˝ Molio sam te gore danam da li vi sve prihavatate od Arijevog ucenja? ˝

Ne, ne prihvaćamo sve od Arijevog učenja, no puno više prihvaćamo od njegovog nego od trinitarijanskog učenja.
---------------------------------------
Kažeš : ˝ Papirus 813. je nastao onda kada je Arijevstvo cevetalo u Egiptu. Sam Arije bio je prezbiter u Aleksandriji. ˝

Ne radi se o tome - kao što želiš prikazati - da je taj papirus dijelo Arija ili istomišljenika, nego se radi o gramatici saidskog koptskog jezika u kojoj postoje neodređeni članovi.

Arijanizam je bio pokret od 4. stoljeća, dok su se Septuaginta i Novi zavjet prevodili na saidski koptski tijekom 3. stoljeća n. e.

Prema tome, prepisivači na taj papirus nisu bili Arijevi istomišljenici, pogotovo što se koptski prijevod temelji se na grčkim rukopisima koji su znatno stariji od velike većine danas dostupnih rukopisa.”
-----------------------------------------------------
Kažeš : ˝ On je ucio da je Hristos stvoren i da nije jednak Ocu, da nije iste supstine sa Ocem i da nije vecan. ˝

Ovo tumačenje donekle prihvaćamo, ali ne u cijelosti.

Vjerujemo da je Isus stvoren od Oca koji je Stvoritelj, i zbog toga je logično da nije vječan.

Međutim, što se tiče suštine ili prirode, vjerujemo da Otac i Sin ne posjeduju istu prirodu bića, ali da imaju istu prirodu titule boga.
------------------------------------------------------------
Kažeš : ˝ Posto po prirodi nije Bog on je to postao kroz Bozju milost. ˝

Mi vjerujemo da Isus po prirodi titule je bog, ali kada se u kontekstu rečenice za njegovog Oca postavlja imenica Bog, tada se za Isusa jasno kaže da je Sin Božji.

Tu trebaš razlučiti smisao značenja riječi bog, o kojem sam u više navrata govorio.

Znači, Jehova, Isusov Otac je Stvoritelj, i kao takav je jedinstven, te prirodu bića koje On posjeduje nema nitko, pa čak niti Isus.
-------------------------------------------------------------------
Kažeš : ˝ Ipak Sin je stariji od svakog stvorenja i on je Stvoritelj sveta i njegov upravitelj. ˝

Vjerujemo da Sin je stariji od svakog drugog stvorenja pošto je prvi ptvoren, no ne vjerujemo da je Stvoritelj svijeta i njegov upravitelj.

Naše učenje govori da je sve ostalo što postoji stvoreno od Oca preko Sina, ili posredstvom Sina, što može Isusa staviti jedino u kategoriju suradnika u stvaranju.

Nadalje, vjerujemo da je trenutni upravitelj, ili bog ovoga svijeta sotona, jer kako kaže Biblija, njemu je predana sva vlast nad Zemljom.
----------------------------------------------------------------
Kažeš : ˝ Jehovini svedoci su usvojili Arijevu jeres. ˝

Da li ima smisla da me prvo pitaš u vezi Arijevog učenja i našeg, da ti objasnim sličnosti i razlike, a onda da sam donosiš zaključak i konstataciju prije moga odgovora ?

Zar nije licemjerno postavljanje takvog teksta ?

Poslednja izmena:
KO JE ISUS HRISTOS?
Jovan 16,38.
Jovan 5,26.
Znaci Rec je Stvoritelj

Stavio si biblijske citate kao navodni dokaz tvrdnji da je Isus Vječni Stvoritelj i Bog.

Međutim, idemo sada od početka, da prvo objasniš po čemu se iz Ivana 16:28 može zaključiti ta tvoja tvrdnja ?

Ivan 16:28 - Izašao sam od Oca i došao u svijet. Sada napuštam svijet i odlazim k Ocu.”
-------------------------------------
Isto tako, ako možeš objasniti, iz Ivana 5:26, da li je Isus imao život u sebi prije nego mu je Otac dao tu mogučnost ?

I što to znači, da li je Otac oduvjek imao život u sebi, a Sin nije, ili ?

Ivan 5:26 - Jer kao što Otac ima život u sebi, tako je i Sinu dao da ima život u sebi.
-----------------------------------------------------
Što se tiče Ivana 5:21, da li je Isus oduvjek imao mogučnost da podiže mrtve, ili je tu mogučnost dobio od Oca ?

Zar ne govori kontekst, u Ivanu 5:19,22,26 i 27 da je Isus dobio tu mogučnost uskrsavanja od svoga Oca, što govori da je nije imao prije nego ju je dobio ?

Zar Vječni Stvoritelj nema oduvjek te i sve ostale mogučnosti, dok za Isusa vidimo da ih prvo mora dobiti od Oca da bi ih imao i koristio ?

Ivan 5:21 - Jer kao što Otac podiže mrtve i oživljava ih, tako i Sin oživljava one koje hoće.
Ovo ostalo nemam namjeru komentrirati, pošto sam u više navrata govorio i objašnjavao te biblijske citate.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21493213&viewfull=1#post21493213
Sve ti je argumentovano rečeno uz to i priloženi stihovi kvari slovce da forum izvuče svoj zaključak, a ne da dišete na škrge ponavljajući Bog je TRIO ili da je Bog suština iz koje proishode Tri Lica koja se prožimaju u savršenstvu, protumači mi to, i naravno priloži i ti koji Biblijski stih umesto što gledaš u oči dok lažeš.

Nego još uvek strpljivo čekam SERPENTA i pastora Miku na diskusiju.

Za posvećenog pastora Miku:

Dragi moj Mika vidiš li ti kako jedan JEHOVIN SVEDOK svedoči njegovu veru kada je u pitanju Biblijsko načelo, milina ga je čitati, nego pokaži da i ti možeš isto tako??
Zašto si pobego? ako ne želiš da mi svedočiš jedini kanal istine ili evanđeliziraš propalu Crkvu zadnjeg vremena to jest Adventizam molim bar postiraj TV ili radio kanal sa HAC Beograd, Chicago Illionis ili Silver Spring Maryland da čujem taj jedini canal kojim dolazi istina.

Za SERPENTA:

Toliko o pobožnosti i poštenju jednog Gnostika
koji nije u stanju imenovati njegovog Slovenskog Boga i ta TRI Lica koja proizhode iz njega! nemaš pojma patuljak ostaje i dalje patuljak.

Poslednja izmena:
Kažeš : ˝ Molio sam te gore danam da li vi sve prihavatate od Arijevog ucenja? ˝

Ne, ne prihvaćamo sve od Arijevog učenja, no puno više prihvaćamo od njegovog nego od trinitarijanskog učenja.

Postovanje Logicaru. Hvala ti sto si odgovorio na moja pitanja, misli da je za sve korisno da mozemo napraviti razliku.
---------------------------------------
Kažeš : ˝ Papirus 813. je nastao onda kada je Arijevstvo cevetalo u Egiptu. Sam Arije bio je prezbiter u Aleksandriji. ˝

Ne radi se o tome - kao što želiš prikazati - da je taj papirus dijelo Arija ili istomišljenika, nego se radi o gramatici saidskog koptskog jezika u kojoj postoje neodređeni članovi.

Arijanizam je bio pokret od 4. stoljeća, dok su se Septuaginta i Novi zavjet prevodili na saidski koptski tijekom 3. stoljeća n. e.

Razumem ja sta ti hoces da prikazes. Ti si se uhvatio tog jednog prevoda sa Grckoga, kao da je on vazniji od oruginala.
Jovan je za GRKE neje dodavao ikakvog cloana, rekao ono sto je rekao da je Rec Bog.

Drugo, nije tacno da je Arijevstvo pocelo u 4 veku, vec sam gore naveo da je Arije bio iskljucen 322. godine.
Rasprave su vodjene decenijama, ovo je kulminacija dogadjaja.
------------------------

Kažeš : ˝ On je ucio da je Hristos stvoren i da nije jednak Ocu, da nije iste supstine sa Ocem i da nije vecan. ˝

Ovo tumačenje donekle prihvaćamo, ali ne u cijelosti.

Vjerujemo da je Isus stvoren od Oca koji je Stvoritelj, i zbog toga je logično da nije vječan.

Pa znaci da prihvatate to Arijevo ucenje.
------------------------------------

Međutim, što se tiče suštine ili prirode, vjerujemo da Otac i Sin ne posjeduju istu prirodu bića, ali da imaju istu prirodu titule boga.

Logicaru, ovo je sada tesko razumeti.
Ti kazes da Bog Otac i Bog Sin nemaju istu sustinu ili prirodu, ali da imaju istu PRIRODU TITULE BOGA
Prema tome ispada da je Bog YHWH stvarao i bogove, a ne samo ljude i andjelje? Da li je tako? Sta je to priroda titule? Kako po tituli mogu imati istu prirodu?
------------------------------------------------------------
Kažeš : ˝ Posto po prirodi nije Bog on je to postao kroz Bozju milost. ˝

Logicaru, to ne kazem ja, nego kaze Arije.
------------------

Mi vjerujemo da Isus po prirodi titule je bog, ali kada se u kontekstu rečenice za njegovog Oca postavlja imenica Bog, tada se za Isusa jasno kaže da je Sin Božji.

Pa onda kakva je razlika izmedju istog Boba po tituli i istog Boga po sustini?
_------------------------------

Tu trebaš razlučiti smisao značenja riječi bog, o kojem sam u više navrata govorio.

Znači, Jehova, Isusov Otac je Stvoritelj, i kao takav je jedinstven, te prirodu bića koje On posjeduje nema nitko, pa čak niti Isus.

Pa malo pre si rekao da imaju istu titulu. Nije li odnda Sin druge vrste Bog, razlicit od Oca?
Drugo, ako je on Sin Bozji, pa ciju prirodu je mogao da ima nego Ocevu?
-------------------------------------------------------------------
Kažeš : ˝ Ipak Sin je stariji od svakog stvorenja i on je Stvoritelj sveta i njegov upravitelj. ˝

Ponovo primisujes meni ono sto je Arije verovao.
Ja verujem da je Hristos zajedno sa Ocem stvarao sve sto je stvoreno, i da On jeste i Stvoritelj, jer ako je stvarao onda sta bi drtugo i mogao da bude?
-------------------------------
Vjerujemo da Sin je stariji od svakog drugog stvorenja pošto je prvi ptvoren, no ne vjerujemo da je Stvoritelj svijeta i njegov upravitelj.

A zar vi ne propovedate da ce Hristos posle hiljadu godina da vlada na zemlji kao Car?
Prema tome i vi verujete da je On vladar ili upravitelj.
-------------------------

Naše učenje govori da je sve ostalo što postoji stvoreno od Oca preko Sina, ili posredstvom Sina, što može Isusa staviti jedino u kategoriju suradnika u stvaranju.

Pa tako i jeste, Bog Otac , Bog Sin i Bog Duh Sveti su zajedno stvarali nas svet. To je ono sto je Otac rekao: "Da nacinimo coveka kao sto smo mi."
------------------------------

Nadalje, vjerujemo da je trenutni upravitelj, ili bog ovoga svijeta sotona, jer kako kaže Biblija, njemu je predana sva vlast nad Zemljom.

Ovo je opasno ucenje. Kada je to Bog predao valst Luciferu? Nije on vladar ovoga sveta, on samo vlada nad onima koji mu se predaju, ali ne sa celim svetom.
To znaci da vi verujete da on i nad vama vlada posto ste i vi na ovom svetu?

Bog nikada sotoni nije dao nikakvo pravo, on sve sto je dobio dobio je prevarom, prema tome niko mui to nije dao.
On je prevarom uzeo Adamovo pravo gospodarstva, ali kad bi sotona imao potpunu vlast, svet bi odavno bio unisten.
I pored sotonine pobune i prevare, ipak je Bog vladar nase planete a nije sotona.

Kažeš : ˝ Jehovini svedoci su usvojili Arijevu jeres. ˝

Da li ima smisla da me prvo pitaš u vezi Arijevog učenja i našeg, da ti objasnim sličnosti i razlike, a onda da sam donosiš zaključak i konstataciju prije moga odgovora ?

Slusaj Logicaru, nisam ja jice stupio u kontakt sa JS. Mnogo puta sam raspravljao o Arijevom i vasem ucenju. Medjutim, ipak nije mi jasno, kako ste vi dosli do toga da je Isus stvoreno bice, kao sto uce Arijevci, a kazes da ne verujete da je postao Bog Bozjom miloscu, pa onda objasni nam kako je po vasem postao Bog?
Jer vi ne ucite da je on samo po tituli Bog, nego tvrdite da je ste Bog samo kako vi rekoste nije svemoguci. Ako nije svemoguci, onda znaci da nije ni Bog,
A posto ga priznajete za nekakvog Boga, kako je on postao Bog, zar nije onako kako uci Arije?

Znaci meni je poznato da ste vi primili Arijevsko ucenje, ali kad sam procitao ono sto je tvrdio Arije, ucinilo mi se da ni vi niste sve usvojili zato sam te molio da nam to objasnis.
-----------------------------

Zar nije licemjerno postavljanje takvog teksta ?

NE, NIJE! Nema to nikakvog licemerstva, nego zelja da saznamo i ono sto do sada nisam znao i sto mi jos uvek nije potpuno jasno.

NE, NIJE! Nema to nikakvog licemerstva, nego zelja da saznamo i ono sto do sada nisam znao i sto mi jos uvek nije potpuno jasno.

Tačno zato i ostali pitaju tebe kao pastota Adventista ali od tebe nema nikakvih odgovora stiskaš usne ne želiš da saznamo šta je posvećeni Adventizam, ipak izvukli smo zaključak da je to propala Crkva zadnjeg vremena u kojoj nema darova duha nego baš tako LICEMERA. Pitao sam i ja! ali dišeš na škrge sada ti Arije glavna meta A!
Nego da ti ja dam nešto da čitaš može?

Evo ovako:

The Clear Word Bible

NE NIJE! Nema to nikakvog licemerestva, nego želja da saznamo malo više o posvećenoj bibliji posvećenog Adventa kao propala Crkva iz zadnjeg vremena, Arije! e Arije je cvetka u odnosu na posvećeni Adventizam, sada neka forumaši upoznaju nešto što nisu znali a ti izjasni da im bude potpuno jasno, izvoli slušam.

Pitanje za pastora Miku

Odakle je uzeo Adventističku bibliju i naravno kaži forumašima gde je baci?
:hahaha:

Poslednja izmena:
Mozemo li imati poverenja?

Evo set uce Jehovini svedoci o jedinom kanalu istine:

"Nije li Kula strazara, jedan i jedini kanal koji Gospod od samog pocetak upotrebqava da neprekidno objavljuje istinu." (Watchtower April 1, 1919. p. 6414)

Posto su izjavili da je Kula strazra jedini kanali istine dalje savetuju svoje vernike:
"Lojalnost je jedan od Bozjih zahteva, a vernost Bogu znaci biti veran ovom telu. Sumenja je veliki neprijatelj. Sumnja vodi samounistenju; a nepoverenje vodi nelojalnosti." (Kula stara`ara, 1. aprila 1920, str. 99)

"S vremena na vreme zasvetli svetlost, koja odsjajuje iz hrama, a ona je data posve}enima koji su klasa hrama; i njima je dozvoljeno da vide i razumeju obecanja koja se posebno odnose na zajednicu naseg vremena.
" (Kula stra`ara 1927. 15 marta str.87)

Na ovaj nacin Kula strazara sigura svojim sledbenicima da njene vodje imaju Bozja otkrivenja, da su im otkrivene tajne Bozje i da vernici nemaju cega da se plase niti da sumnjaju u Bozje vodjstvo. Da li je zaista tako?

"Nase je cvrsto ubedjenje da je Kukla strazara izabrani kanal koji Jehova
, nas Gospod, upotrebljava u nase vreme da poucava ostatak koji drzi zaopovesti Bozje i ima svedo~anstvo Isusa Hrista." (Kula stra`ara 1. avgusta 1930. str. 232) Otkada JS drze i ZAPOVESTI BOZJe kad uce da je zakon ukinut?

"Mi mozemo ostati budni ako postujemo i slusamo organizaciju drustva Kule strazare i njene postavljene sluge
. Da, secajte se onih koji upravljaju vama. Tako ostanimo budni kao isprobani robovi, saradjujuci sa vernim i tajnim slugama, najbolje sto mozemo." (Kula strazara 1.sept. 1961, str. 539)

"Treba da imamo potpunog poverenja u kanal koji Bog upotrebljava."
(Kula stra`ra, 15. februara 1981. str. 19)

"Gajeci postovanje prema Jehovinoj organizaciji i celim srcem obavljaju}i posao kojim On upravlja, time dajemo dokaza da je Jehova zaista nas Boga i da smo ujedinjeni u Njegovom Bogosluzenju." (United in Worship... str. 124)

"Da bismo mogli primiti vecni zivot u Raju na ovoj zemlji, moramo priznati ovu organizaciju, sluziti Bogu i biti deo nje."
(Kula stra`ara, 15. februara 1983. Str. 12)

"Imajmo na umu da nas nebeski Otac ima odredjeni kanal komunikacuije, verne i tajne sluge.
Te sluge su odgovorne koje informacije ce biti stavljene na raspolaganje doma}instvu vere, kao i pravo vreme kad treba da budu podeqene. Ova duhovna hrana na raspolaganju je jedino kroz teokratsku organizaciju" (Our Kingdom Ministry, September 2002, p. 8)

Na osnovu ovih izjava tajnog drustav Kukle strazare, mogli smo videti da oni umiruju svoje vernike da slucajno koji od njih ne bi posumnjao u njeno vofjstvo nego da slep slede uputstva koja im se sa vrha daju. Da li to poverenje zaista zasluzuje Kola straxara?

Savet Kule strazare onima koji traze istinu glasi: "Ako pronadjete da ucenja ili doktrine su lazne, sto pre treba da ih odbacite, bez obzira ko to uci ili koliko dugo ste verovali u to ucenje da je istinito. Zbog vaseg spasenja vasa duznost prema Bogu zahteva da odbacite neistine, bez obzira ko ih uci, jer za tvorce i one koji podupiru laz je vecna smrt." (Riches, p. 179)

Posle kratke revizije zabluda Kule strazare ovaj savet najbolje se odnosi na same Jehovine svedoke. Kula strazara dala vam je nepoisredan savet sta treba da uradite.
"Bog, koji je Bog istine i koji mrzi laz, nece se smilovati na osobu koja se nalazi u organizaciji koja uci laz.... Da li bi zeleli da budete udruzeni sa religijom koja nije iskrena prema vama." (Is This Life All There Is? p. 46)

Ako ovo ikada procita ijedan Jehovin svedok, neka ovo primeni prema Kuli strazari, koja ih neprestano obmanjuje.

Koliko Kula strazara zasluzuje da u nju imamo poverenja kao jedini kanal istine, to pokazuju na stotine promasaja u njihovim predvidjanjima buducih dogadjaja.

Kažeš : ˝ Drugo, nije tacno da je Arijevstvo pocelo u 4 veku, vec sam gore naveo da je Arije bio iskljucen 322. godine. ˝

322.n.e. je četvrto stoljeće, dok je pronađeni papirus iz 3. stoljeća, kada još Arijanizam nije postojao.
------------------------
Kažeš : ˝ Ti kazes da Bog Otac i Bog Sin nemaju istu sustinu ili prirodu, ali da imaju istu PRIRODU TITULE BOGA ˝

Ja kažem, a Biblija potvrđuje, da Otac i Sin nemaju istu prirodu bića, ali imaju istu prirodu titule.
------------------------
Kažeš : ˝ Prema tome ispada da je Bog YHWH stvarao i bogove, a ne samo ljude i andjelje? Da li je tako? Sta je to priroda titule? Kako po tituli mogu imati istu prirodu? ˝

Kao što jedan doslovni čovijek - koji je ujedno i Kralj -, kroz svoju krvnu lozu ima svoje sinove koji isto tako posjeduju titulu Kralja, nešto slično se može primjeniti i na Jehovu i Isusa.

Prema tome, ljudski sin koji ima oca za Kralja, ima pravo da isto tako posjeduje kraljevsku titulu, tako i Jehova sa titulom Boga ima Sina koji isto tako ima pravo posjedovati tu titulu.

Razumiješ li sada što znači ista priroda titule ?
Kažeš : ˝ Pa onda kakva je razlika izmedju istog Boba po tituli i istog Boga po sustini? ˝

Razlika je između Oca i Sina ta što po prirodi bića nisu jednaki, pošto je Otac Stvoritelj a Sin stvorenje, no priroda titule je ista, objasnio sam već.

Međutim, ako u određenoj rečenici za Jehovu se govori da je Bog, za Sina će se uvijek reči da je Božji Sin, kako bi se naglasila razlika.
---------------------------------
Kažeš : ˝ Pa malo pre si rekao da imaju istu titulu. Nije li odnda Sin druge vrste Bog, razlicit od Oca? Drugo, ako je on Sin Bozji, pa ciju prirodu je mogao da ima nego Ocevu? ˝

Samo si napravi razliku u razumijevanju između prirode bića i prirode titule i mnogo toga će ti biti jasnije.
Kažeš : ˝ Ja verujem da je Hristos zajedno sa Ocem stvarao sve sto je stvoreno, i da On jeste i Stvoritelj, jer ako je stvarao onda sta bi drtugo i mogao da bude? ˝

Pa nije baš tako, jer kada bi uzeo primjer direktora koji diktira pismo tajnici, što bi rekao, da je to pismo zajedno od direktora i od tajnice, ili ?

Tajnica je isto sudjelovala u pisanju tog pisma, znači li to da je pismo njihovo zajedničko, ili ?

I zato se može reči da je Isus sudjelovao u stvaranju, ali nije stvarao, kao što to čini Jehova.

Sudjelovao je na način da je Jehova preko njega činio stvarstvo, kao direktor preko tajnice pismo.
--------------------------------
Kažeš : ˝ A zar vi ne propovedate da ce Hristos posle hiljadu godina da vlada na zemlji kao Car? Prema tome i vi verujete da je On vladar ili upravitelj. ˝

Poslije hiljadu godina da, ali trenutno još uvijek je sotona taj koji vlada nad Zemljom.
Kažeš : ˝ Pa tako i jeste, Bog Otac , Bog Sin i Bog Duh Sveti su zajedno stvarali nas svet. To je ono sto je Otac rekao: "Da nacinimo coveka kao sto smo mi."

Objasnio sam razliku između onoga koji stvara i onoga tko sudjeluje u stvaranju, slično kao sa direktorom i tajnicom.

Prema tome, Otac Jehova je Stvoritelj koji čini onaj prvi korak - stvara elemente za određenu namijenu -, a Sin Isus te elemente - uz pomoć Božje sile svetoga duha - oblikuje.

Zato se može reči da u stvaranju sudjeluje i Otac i Sin i sveti duh, ali kada se malo preciznije napravi uvid tada se jasno vidi tko je pravi i prvi Stvoritelj, a tko samo sudjeluje u oblikovanju.

A kada je rekao da načine čovjeka kao što smo mi, obračao se upravo Isusu, kao onome koji sudjeluje u stvaranju.
Kažeš : ˝ Ovo je opasno ucenje. Kada je to Bog predao valst Luciferu? Nije on vladar ovoga sveta, on samo vlada nad onima koji mu se predaju, ali ne sa celim svetom. To znaci da vi verujete da on i nad vama vlada posto ste i vi na ovom svetu? ˝

Pa pročitaj Luku 4:5-7, i tamo ćeš vidjeti kako sotona kaže da mu je predana vlast nad Zemljom.

Kaže se da je vladar ili bog ovoga svijeta upravo zato što je skoro kompletan svijet otuđen od istine i pravog Boga.

Normalno da sotona nema moć da vlada nad onima koji vrše Božju volju, bez obzira što to želi i što mu je to namijera.
Kažeš : ˝ Bog nikada sotoni nije dao nikakvo pravo, on sve sto je dobio dobio je prevarom, prema tome niko mui to nije dao. ˝

Ako je dobio prevarom, tada mu je to Stvoritelj ipak omogučio, ili hoćeš reči kako je sotona mudriji od Boga, pa ga je nadmudrio ?

I zbog čega ga odmah Bog nije uništio zajedno sa Adamom i Evom i ispravio početak ljudske povijesti ?

Na koji je način dobio prevarom ?
Kažeš : ˝ I pored sotonine pobune i prevare, ipak je Bog vladar nase planete a nije sotona. ˝

Normalno da je Jehova vlasnik svega, pa tako i planete Zemlje, međutim trenutnu vlast nad ljudima ima sotona, i zato ga Biblija naziva bogom ovoga svijeta.

"There is one straight chain of truth without one heretical sentence in that which I have written."
"Postoji jedan pravi lanac istine bez i jedne jeretične rečenice u ono što sam ja napisala"
EW1.jpg

( Ellen G. White, Letter 329A, 1905 )

Sada svi vidimo zašto se posvećeni subotari lamataju oko kanala kao lanaca istine! kako vidimo Adventitsički Isus lepo kaže da nema drugi kanal osim nje. Ona je jedini kanal kao lanac istine bez i jedne jeretične rečenice u ono što je ona napisala " E i kako sada sme neko drugi reći da ima istinu kada je ta istina samo u posećeni Adventizam zašto? Zato što je to tako tekla Adventistički Isus Ellen G White.

Ellen White was one of the founders of the Seventh-day Adventist church back in the middle 1800s. She claimed to receive communications from God through visions, dreams, and angelic visitors. Though long dead, Ellen White continues to hold the role of prophetess, and is commonly referred to as "the Lord's Messenger" to the Seventh-day Adventist Church.

As a denomination, Seventh-day Adventists have long believed themselves to be the "successor and completer" of the Protestant reformation. They have long proclaimed themselves as "people of the Book," a reference to their belief that all their doctrines are grounded in the Bible. This is why, when debating doctrinal points with Christians, Seventh-day Adventists are quick to pull out their Bibles to "prove" that they alone have the "truth." However, the Adventist eagerness to open their Bibles is strangely lacking when it comes to the teachings and writings of Ellen White. Thus the need for this material.

Examples of Ellen White Contradicting the Bible is written as a direct challenge to Ellen G. White's followers to simply compare her writings to the Bible. Seventh-day Adventists are fond of quoting Isaiah 8:20: "To the law and to the testimony: if they speak not according to this word, it is because there is no light in them." Mark it carefully, this text did not say there is some light in them, it said "there is no light in them!" Now, on the basis of Isaiah 8:20 let us see if Ellen White agrees with the supreme definer of truth: the Bible. If she does, then there is truly "light" in her. If she does not agree with the Bible, then she is a false prophet.

ADAM WAS MORE THAN TWICE AS TALL AS MEN TODAY.

"Adam je bio više nego duplo višlji od današnjeg čoveka"

EGW — YES: "As Adam came forth from the hand of his Creator…He was more than twice as tall as men now living upon the earth…Eve was not quite as tall as Adam. Her head reached a little above his shoulders." (Spiritual Gifts, Vol. 3 p.34).[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"Adam’s height was much greater than that of men who now inhabit the earth. Eve was somewhat less in stature;" (Patriarchs and Prophets, p.45).
Note: Not Biblical. The Bible does not tell us the height of Adam and Eve, but Ellen does not leave us in doubt as to their height.
"Nije biblijski, Biblija nam ne kaže Adamovu i Evinu visinu, Ali Ellen nas ne ostavlja u nedoumici oko njihove visine"

Note: They have long proclaimed themselves as "people of the Book," a reference to their belief that all their doctrines are grounded in the Bible.
"Dugo oni sebe proglasili kao "narod knjige" referenca na njihovo uverenje da sve njihove doktrine su utemeljene na Bibliji"

Posvećenim Adventistima Isus Ellen G White je pouzdanija i od same Biblije, U Bibliji nema takve informacije, ako nema a Advent na prvo mesto Bibliju i po Bibliji zato što su "Narod knjige" postavlja se pitanje:

Odakle informacija kada je u Bibliji nema (Lažni prorok ovaj Isus Ellen G White"

Pastor Miko ubedi forum da je epileptičarka Isus Ellen G White jedini kanal kao lanac istine bez jeretične rečenice u ovo što je ovde napisala i naravno priloži koju referencu, unapred hvala na tvom trudu.

Kažeš : ˝ Drugo, nije tacno da je Arijevstvo pocelo u 4 veku, vec sam gore naveo da je Arije bio iskljucen 322. godine. ˝

322.n.e. je četvrto stoljeće, dok je pronađeni papirus iz 3. stoljeća, kada još Arijanizam nije postojao.

Postovanje Logicaru.
Pre svega Crkvu su uznemiravale stalno gtrupe krivoveraca medju kojima se isticu GNOSTICI.
Nijih je bilo vise vrsta. Oni se javljaju u prvom veku pre Hrista.
U Otkrivenju nazvani su NIKOLINCI. Apostol Pasvle s eborio protiv njih

"Gnosticizam je dostigao vrhunac u drugoj polovini drugog veka". Crkvena istorija, str, 50.
Arijevstvo je samo jedan deo gnosticizma.
------------------------
Kažeš : ˝ Ti kazes da Bog Otac i Bog Sin nemaju istu sustinu ili prirodu, ali da imaju istu PRIRODU TITULE BOGA ˝

Ja kažem, a Biblija potvrđuje, da Otac i Sin nemaju istu prirodu bića, ali imaju istu prirodu titule.
A ISUS JE REKAO: JA I OTAC JEDNO SMO, KO VIDEJ MENE VIDJE OCA". Pa kako ti mozes reci da su razliciti? Nije li to suprotnho Hristovoj izjavi?
------------------------
Kažeš : ˝ Prema tome ispada da je Bog YHWH stvarao i bogove, a ne samo ljude i andjelje? Da li je tako? Sta je to priroda titule? Kako po tituli mogu imati istu prirodu? ˝

Kao što jedan doslovni čovijek - koji je ujedno i Kralj -, kroz svoju krvnu lozu ima svoje sinove koji isto tako posjeduju titulu Kralja, nešto slično se može primjeniti i na Jehovu i Isusa.

Prema tome, ljudski sin koji ima oca za Kralja, ima pravo da isto tako posjeduje kraljevsku titulu, tako i Jehova sa titulom Boga ima Sina koji isto tako ima pravo posjedovati tu titulu.

Razumiješ li sada što znači ista priroda titule ?

Mislim da ti ovaj prtimer nije dosledan. Kralji ima sinove i oni se NE ZOVU KRALJEVI, nego se zovu pricevi. Posle smrti njihovog oca, samo jedan od njih moze postati kralj, a moze ni jedan da to postane, ali svi drugi, pa ni onaj prvi, dok mu otac nije predao presto nije kralj niti se ijedan tako zove.
A kao sto i ti priznajes,Iisus se sada zove BOG. Vidis da to dvoje nije isto.
Kažeš : ˝ Pa onda kakva je razlika izmedju istog Boga po tituli i istog Boga po sustini? ˝

Razlika je između Oca i Sina ta što po prirodi bića nisu jednaki, pošto je Otac Stvoritelj a Sin stvorenje, no priroda titule je ista, objasnio sam već.

Međutim, ako u određenoj rečenici za Jehovu se govori da je Bog, za Sina će se uvijek reči da je Božji Sin, kako bi se naglasila razlika.

ALI U BIBLIJI TO NIJE UVEK SLUCAJ. PRE SVEGA POLAZITE OD POGRESNE PREDPOSTAVKE DA JE ISUS STVOREN. AKO JE STVOREN, ONDA JE STVORENJE, A NIJEDNO STVORENJE NIJE BOG NITI SE IGDE ZOVE BOGOM. A POSTO SE ISIS ZOVE BOG TO ZNACI DA NIJE STVOREN, NEGO MPOSTOJI ODUVEK.

Kazes : ˝ Pa malo pre si rekao da imaju istu titulu. Nije li odnda Sin druge vrste Bog, razlicit od Oca? Drugo, ako je on Sin Bozji, pa ciju prirodu je mogao da ima nego Ocevu? ˝

Samo si napravi razliku u razumijevanju između prirode bića i prirode titule i mnogo toga će ti biti jasnije.
Ali ta razlika ne postoji, ili je Hristos Bog ili nije, a ako nije onda Ga ne mozes zvati nikakvim bogom, nego stvorenjem. Ne mozes imati oboje u isto vreme.
Kažeš : ˝ Ja verujem da je Hristos zajedno sa Ocem stvarao sve sto je stvoreno, i da On jeste i Stvoritelj, jer ako je stvarao onda sta bi drtugo i mogao da bude? ˝

Pa nije baš tako, jer kada bi uzeo primjer direktora koji diktira pismo tajnici, što bi rekao, da je to pismo zajedno od direktora i od tajnice, ili ?

Primer direktora i sekretarice, ni blizu ne mogu se uzeti kao primer stvaranje sveta koji je stvorilo Bozanstvo. "Da nacinimo coveka kao sto smo mi".
To pokazuje da Stvoritelj i dahtilograf nisu istovetni,njego su jednaki, ako kaze :kao mi" a ne kaze kao ti ili kao ja sto sam.
To vase tumacenje je toliko zamrseno i nelogicno.

Kažeš : ˝ A zar vi ne propovedate da ce Hristos posle hiljadu godina da vlada na zemlji kao Car? Prema tome i vi verujete da je On vladar ili upravitelj. ˝

Poslije hiljadu godina da, ali trenutno još uvijek je sotona taj koji vlada nad Zemljom.

BRATE DRAG TO JE VELIKA JERES! SOTONA NE VLADA NEGO BOG, A SOTONA IMA SAMO DELIMICNO PRAVO, A NE DA VLADA SVETOM.
ON VLAD ONIMA KOJI GA PRIZNAJU ZA VLADARA OVOGA SVETA, A NE CELIM SVETOM.
Kažeš : ˝ Pa tako i jeste, Bog Otac , Bog Sin i Bog Duh Sveti su zajedno stvarali nas svet. To je ono sto je Otac rekao: "Da nacinimo coveka kao sto smo mi."

Objasnio sam razliku između onoga koji stvara i onoga tko sudjeluje u stvaranju, slično kao sa Prema tome, Otac Jehova je Stvoritelj koji čini onaj prvi korak - stvara elemente za određenu namijenu -, a Sin Isus te elemente - uz pomoć Božje sile svetoga duha - oblikuje.

DA, ALI TO SAMO VI TAKO KAZETE.BIBLIJA NE UCI TAKO. BOG NIJE REKAO JA CU STVORITI A TI OBLIKUJ, NEGO JASNO KAZE, "DA NACINIMO".
ZANAMO MI DA BI VI ZELELI DA TO RAZDVOJITE, ALI BIBLIJSKI NIJE MOGUCE.

A kada je rekao da načine čovjeka kao što smo mi, obračao se upravo Isusu, kao onome koji sudjeluje u stvaranju.

SLAZEM SE. ALI NE KAZE PO MOM ILI TVOM OBLICJU NEGO KAO STO SMO MI.
VIDIS DA NI U TOM NE POKAZUJE SE NIKAKVA RAZLIKA MEDJU NJIMA.
AKO TO ZELITE ODVOJITI MORATE NAPUSTITI BIBLIJSKI TEKST I TRAZUITI DOKAZE NEGDE DRUGDE.
Kažeš : ˝ Ovo je opasno ucenje. Kada je to Bog predao valst Luciferu? Nije on vladar ovoga sveta, on samo vlada nad onima koji mu se predaju, ali ne sa celim svetom. To znaci da vi verujete da on i nad vama vlada posto ste i vi na ovom svetu? ˝

Pa pročitaj Luku 4:5-7, i tamo ćeš vidjeti kako sotona kaže da mu je predana vlast nad Zemljom.

PA TO SOTONA TVRDI, ALI DA LI VI VERUJTE SVE STO ON STVRDI?

POSLE VASKRSENJA ISUS JE REKAO: "DADE MI SE SVAKAK VLAST I NA NEBU I NA ZEMLJI." Matej 28,18.
Vidis brate da Isus kaze da mu je vec data vlast i na nebu i zemlji.
-----------------------

Kaže se da je vladar ili bog ovoga svijeta upravo zato što je skoro kompletan svijet otuđen od istine i pravog Boga.

Normalno da sotona nema moć da vlada nad onima koji vrše Božju volju, bez obzira što to želi i što mu je to namijera.
Znaci ti dodajes "Skoro ceo svet".
Kažeš : ˝ Bog nikada sotoni nije dao nikakvo pravo, on sve sto je dobio dobio je prevarom, prema tome niko mui to nije dao. ˝

Ako je dobio prevarom, tada mu je to Stvoritelj ipak omogučio, ili hoćeš reči kako je sotona mudriji od Boga, pa ga je nadmudrio ?

SVAKAKO DA NE KAZEM TO. NEGO KAZEM DA JE SOTONA PREVAROM PRISVOJIO GOSPODARSKJO PRAVU KOJE JE PPRILIKOM STVARANJA BOG DAO ADAMU. ON NIKADA NIJE DOBIO NISTA OD BOZJE VLADAVINNE, TAKO APSOLUTNI VLADAR NIJE STONONA NEGO BOG.
MEDJUTIM, AKO NEKO ZELI DA MU DA TU PREDNOST I DA GA JAVNO PRIZNA ZA VLADARA, SOTONA CE TU PONUDO DRAGE VOJE DA PRIHVATI.
Kažeš : ˝ I pored sotonine pobune i prevare, ipak je Bog vladar nase planete a nije sotona. ˝

Normalno da je Jehova vlasnik svega, pa tako i planete Zemlje, međutim trenutnu vlast nad ljudima ima sotona, i zato ga Biblija naziva bogom ovoga svijeta.

PO KOJOJ LOGICI JE SOTONA DOBIO VLAST NA OVOJ ZEMLJI? ON NASTOJI SAMAO DA PRISVOJI ONO STO MU NE PRIPADA. NAD ONIMA KOJI PRIZNAJU DA JE ON VLADAR NA OVOJ ZEMLJI, ON SVAKAKO I IAM TU VLAST, JER MU ONI TIME TO PRIZNAJU. ZATO KAZEM DA JE TO OPSANO UCENJE.

WAS THE MAN JESUS CHRIST ALSO TRULY GOD?

"Dal je čovjek Isus Krist bio živi Bog?

EGW — NO: "The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty." (Letter 32, 1999, quoted in the Seventh-day Adventist Bible Commentary, Vol. 5, p.1129).

" NE: čovjek Isus Krist nije bio Gospodin Bog Svemogući. (Pismo 32, 1999, citirano u Adventističke Komentar Biblije, Vol. No. 5, str.

BIBLE — YES: "For unto us a child is born, unto us a son is given: and the government shall be upon his shoulder: and his name shall be called Wonderful, Counsellor, The mighty God, The everlasting Father, The Prince of Peace." (Isa 9:6).

BIBLE — YES: "Behold, he cometh with clouds; and every eye shall see him, and they also which pierced him: and all kindreds of the earth shall wail because of him. Even so, Amen. I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith the Lord, which is, and which was, and which is to come, the Almighty." (Rev 1:7-8).

BIBLE — YES: "Wherefore God also hath highly exalted him, and given him a name which is above every name:" (Phil 2:9).

NOTE: The deity of Christ is a fundamental doctrine. Any other belief is HERESY.

Ako je na prvo mesto Bibliju i po Bibliji zato što su "Narod knjige" postavlja se pitanje: Ko nas onada vara i laže? Super" šta to proriče taj jedini kanal kao lanac istine bez jeretične rečenice u ovo što je ovde napisala, prevarila se ili je to velika jeres kada prizna Arijevo učenje.
Ili možda je to najveća prevara nedoslednog proroka pa obmnajuje kako koga i kad kog može prevariti.

Postovanje ucesnicima na forumu.

Dobro je da obratite paznju kad Smesko nesto izjavi, jer nadam se da smo svi uvereni da je to prava mutivoda,

Evo gore naveo je navodno pismo od Elene Vaj broj 32 od 1999.
On siroma ne zna da je Elen Vajt umrla pre skoro sto godina pa kako je onda mogla da napise pismo 1999.?

Drugo, on tvrdi da se navedena izjava nalazi u Komentaru na 1129. stranici. Sad sam pogledao i to se tamo ne nalazi.

Medjuitim, Elen Vajt govorti o Isusu Hristu za vreme Njegove misije na Zemlji.

Eovo nekoliko kratkih njenjih izjava:

"Moramo biti oprezni kad pristupamo predmetu ljudske prirode Sina Bozjega.

On jeste se ponizio kad je bio u ljudskom telu, da bi mogao razumeti sva iskusenja kroz koja ljudi prolaze.

Isto tako Hristova slava bila je pokriveno ljudskom prirodom. [/COLOR][/COLOR]IPAK ON NIJE PRESTAO DA BUDE BOG, ONDA KADA JE POSTAO COVEK..

LJUDSKA PRIRODA NIJE UZELA MESTO BOZANSKE, NITI JE BOZANSKA PRIRODA ZAUZELA MESTO LJUDSKE PRIRODE.

TO JE TAJNA BOZANSTVA.. TAKO IAKO JE HRISTOS PONIZIO SEBE KAD JE POSTAO COVEK, BOZANSTVO JE JOS UVEK BILO DEO NJEGA...

BILE SU PRILIKE KADA JE HRISTOS JEDNO VREME BIO KAO COVEK, ALI BOZANSKA PRIRODA ODSJAJIVALA JE KROZ LJUDSKU PRIRODU...

JEDNAK SA OCEM, SLAVLJEN I OBOZAVAN OD ANDJELA, ZBOG NAS HRISTOS SE PONIZIO I DOSAO NA NASU ZEMLJU DA ZIVI KAO COVEK.

PA IPAK JE PECAT BOZANSTVA BIO NAD NJEGOVOM LJUDSKOM PRIRODOM." Bible Commentary Vol 5, p. 1129.

To su njene izjave na stranici BC koju je naveo Smesko.

SMESKO, HVALA TI ZA PRILIKU KOJU SI MI DAO DA PRED FORUMOM IZNESEM ISTINU O ONOME STO VERUJU ADVENTISTI I O PRAVOJ IZJAVI ELENI VAJT.

KAO STO VIDIS ADVENTISTI KAO I EGW VERUJU DA HRISTODS JESTE BOG. A sta ti kazes o tome?

Poslednja izmena:
Postovanje ucesnicima na forumu.

Dobro je da obratite paznju kad Smesko nesto izjavi, jer nadam se da smo svi uvereni da je to prava mutivoda,

Evo gore naveo je navodno pismo od Elene Vaj broj 32 od 1999.
On siroma ne zna da je Elen Vajt umrla pre skoro sto godina pa kako je onda mogla da napise pismo 1999.?

Drugo, on tvrdi da se navedena izjava nalazi u Komentaru na 1129. stranici. Sad sam pogledao i to se tamo ne nalazi.

Medjuitim, Elen Vajt govorti o Isusu Hristu za vreme Njegove misije na Zemlji.

Eovo nekoliko kratkih njenjih izjava:

"Moramo biti oprezni kad pristupamo predmetu ljudske prirode Sina Bozjega.

On jeste se ponizio kad je bio u ljudskom telu, da bi mogao razumeti sva iskusenja kroz koja ljudi prolaze.

Isto tako Hristova slava bila je pokriveno ljudskom prirodom. [/COLOR][/COLOR]IPAK ON NIJE PRESTAO DA BUDE BOG, ONDA KADA JE POSTAO COVEK..

LJUDSKA PRIRODA NIJE UZELA MESTO BOZANSKE, NITI JE BOZANSKA PRIRODA ZAUZELA MESTO LJUDSKE PRIRODE.

TO JE TAJNA BOZANSTVA.. TAKO IAKO JE HRISTOS PONIZIO SEBE KAD JE POSTAO COVEK, BOZANSTVO JE JOS UVEK BILO DEO NJEGA...

BILE SU PRILIKE KADA JE HRISTOS JEDNO VREME BIO KAO COVEK, ALI BOZANSKA PRIRODA ODSJAJIVALA JE KROZ LJUDSKU PRIRODU...

JEDNAK SA OCEM, SLAVLJEN I OBOZAVAN OD ANDJELA, ZBOG NAS HRISTOS SE PONIZIO I DOSAO NA NASU ZEMLJU DA ZIVI KAO COVEK.

PA IPAK JE PECAT BOZANSTVA BIO NAD NJEGOVOM LJUDSKOM PRIRODOM." Bible Commentary Vol 5, p. 1129.

To su njene izjave na stranici BC koju je naveo Smesko.

SMESKO, HVALA TI ZA PRILIKU KOJU SI MI DAO DA PRED FORUMOM IZNESEM ISTINU O ONOME STO VERUJU ADVENTISTI I O PRAVOJ IZJAVI ELENI VAJT.

KAO STO VIDIS ADVENTISTI KAO I EGW VERUJU DA HRISTODS JESTE BOG. A sta ti kazes o tome?

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=21518660&viewfull=1#post21518660
Jeremija 22:21 - Govorio sam ti dok si bezbrižan bio, a ti si rekao: ‘Neću poslušati!’ Takav je bio put tvoj od mladosti tvoje, jer nisi poslušao glas moj.

Kaže : ˝ IPAK ON NIJE PRESTAO DA BUDE BOG, ONDA KADA JE POSTAO COVEK.. LJUDSKA PRIRODA NIJE UZELA MESTO BOZANSKE, NITI JE BOZANSKA PRIRODA ZAUZELA MESTO LJUDSKE PRIRODE. TO JE TAJNA BOZANSTVA.. ˝

Zanimljivo je nešto izjaviti, i onda se pod svaku cijenu držati toga, bez obzira što je to tajna koja se ne može objasniti na logičan način.

Doktrina o trojstvu nije biblijska nauka, nego izmišljena ljudska filozofija koja je nastala početkom 4. stoljeća, a oblikovana je u narednim stoljećima.

Matej 15:7-9 - Licemjeri, dobro je Izaija prorokovao o vama, kad je rekao: ‘Narod me ovaj poštuje usnama svojim, ali srce mu je daleko od mene. Uzalud me štuju, jer su učenja koja naučavaju zapovijedi ljudske.

Kaze u 4 veku???

Lk 6:39 I kaza im priču: Može li slepac slepca voditi? Neće li oba pasti u jamu?

Kako kula moze da ti objasni nauku o trojstvu???

8 Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu.
9 Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno

Ko moze da dokuci i objasni Boga?
Kula?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back