Ponovo ovaj nas izgubljeni Smesko ne zna sta prica.
: "As God has shown me in holy vision…we heard the voice of God like many waters, which gave us the day and hour of Jesus' coming." (Early Writings, pp.15,34,285).
Pre svega,pogledao sam tekst koji je Smesko naveo i ustanovio da nije ispravan. Ona ne kaze da joj je pokazano U SVETOJ VIZIJI, to je Smesko dodao da bi mu laz izgledala verodostojna.
Drugo, Elen Vajt ovde govori o trenutku Hristove pojave prilikom Njegiovog Drugog dolaska, u koji Smesko ne veruje. Semsko je gnostik, a gnosticvi ne veruju u Hristov dolazak.
To je slicno onome sto pise Jovan u Otkrivenju:
"I glas izadje od prestola koji govorase: Hvalite Gopspoda nasega sve sluge Njegove, i koji Ga se bojite, i mali i veliki.
I cuh kao glas naroda mnogoga, i kao glas gromova jakih koji govore: Aliliju! Jer caruje Gospod Bog svedrzitelj.
Da se radujemo i veselimo, i da damo slavu Njermu; JER DODJE SVADBA JAGNJETOVA, I ZENA NJEGOVA PRIPRAVILA SE."
Otkrivenje, 19,5-7.
O tome trenutku govori Elen Vajt, kada ce biti objavljen celome svet cas Hristovog dolaska.
Znamo mi da u to Smesko ne veruje, on ne veruje ni u ono sto je Hristos jasno rekao.