DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Te Isusove riječi koje si postavio nemaju nikakve veze za njegovom nevidljivom prisutnošću ili dolaskom.

Kakav ti je to zaključak gdje kažeš: ˝ Zasto Isus da ne dodje vidljivo kad je vec jednom vidjen˝. ?

Zar ti nisu dovoljni biblijski stihovi koji jasno kažu da je uskrsnut u duhovnom tijelu, i da materija nemože opstati u području u kojem se On nalazi ?

o.

DA RAZJASNIMO I OVU KULINU NEISTINU O HRISTU KOJI JE VASKRSAO NAVODNO KAKO KULA KAZE KAO DUH.

Isus nije vaskrsao kao duh, jer bi onda njegovo telo ostalo u grobu i moralo bi da vidi trulenje , jer je Isus dosao DA u svemu bude kao covek i njegovo telo bi moralo da zavrsi na taj nacin.
6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Filibljanima 2..

Pavle ponavlja prorocastvo koje je Bog rekao za Isusa:
Apg 2:27 Jer nećeš ostaviti dušu moju u grobu, (Isusovo) niti ćeš dati da Svetac Tvoj vidi truljenje.

U ovom tekstu u grckom originalnom tekstu pod DUSOM SE MISLI NA TELO ne Isusovu dusu sto se danas podrazumeva pod dusom kao duh.
Misli se na OSOBU OD MESA I KRVI.
Sami svedoci uce da je dusa telesna osoba ne neki duh.

Isus je ustao u telu iz svog groba, samo u slavnom besmrtnomt elu.

Isus nije vaskrsao kao Duh nego sa svojim telom I nije video TRULENJA, ista ona osoba koja je razapetaustala je, vaskrsla samo sa slavnim besmrtnim telom:

Pavle nam kaze da je Isus vaskrsao u svom telu ali slavnom telu, telu koje nije vise smrtno:

Phil 3:21 Koji će preobraziti naše poniženo TELO da bude jednako TELU slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti.

Isus ce tako Preobraziti nasa tela da budu besmrtna kao njegovo i bicemo slicicni telu SLAVE NJEGOVE.
Slave njegovo se misli na vaskrsenje u slavnom telu u kojem je ustao.

Sam Bog Otac se zakleo Davoidu sledece:

Apg 2:30 Prorok dakle budući, i znajući da mu se Bog kletvom kle od roda bedara njegovih po telu podignuti Hrista, i posaditi Ga na prestolu njegovom,
Apg 2:31 Predvidevši govori za vaskrsenje Hristovo da se ne ostavi duša Njegova u paklu, ni telo Njegovo vide truljenje.
34 Jer David ne iziđe na nebesa, nego sam govori: Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane,
35 Dok položim neprijatelje Tvoje podnožje.
Bog Isusa vaskrsava u nejgovom TELU koje ima davidovog porekla us ebi.
Bog to nije rekao Davidu vec njegovom potomku Hristu.
David nije izasao na nebo nego njegov potomak koji ima Davidove gene, Hristos.
Da Hristos nije vaskrsao u tom telu nebi mogao da sedi neko sada na nebu sa davidovim genima.
Nebi se ispunile ove Bozje reci.
Bog obecaje Davidu da ce od njegovog potomstva dakle od Davidovog tela vladati na davidovim prpestolom i svetom.
Da Hristos nije vaskrsao u tom telu koje nosi davidovo potomstvo u sebi, nebi se ispunilo to prorocastvo da ce potosmtvo Davidovo sedeti na presto.
Niti bi Hristos mogao da bude Car na zemlji jer car treba da bude od davidovog tela, potomstva.

A Isus je car i sami svedeoci ga nazivaju tako.

A zaboravljaju zasto i kako je car. Zamrsavaju ovako jasne stvari?

Odbacuju jedno prihvataju samo jedan deo???.

1.Kor 15:40 I imaju telesa nebeska i telesa zemaljska: ali je druga slava nebeskim, a druga zemaljskim.
Pavle govori o nasim telima ali besmrtnim telima koja ce dobiti verni kada Isus dodje.

APOSTOLI SU VIDECI ISUSA PRVI PUT POSLE VASKSENJA ISTO POMISLILI KAO I KULA STRAZARA STO JOS UVEK MISLI:

36 A kad oni ovo govorahu, i sam Isus stade među njima, i reče im: Mir vam.
37 A oni se uplašiše, i poplašeni budući, mišljahu da vide duha.
38 I reče im: Šta se plašite? I zašto takve misli ulaze u srca vaša?
39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.

Lk 24:39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer DUH tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.

To sam Isus kaze.

Posle toga apostoli nisu vise tako mislili.

1.Joh 4:3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.

2.Joh 1:7 Jer mnoge varalice iziđoše na svet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u telu; ovo je varalica i antihrist.

2.Joh 1:7 Jer mnoge varalice iziđoše na svet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u telu; ovo je varalica i antihrist.
Joh 3:13 I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.

Isus koji je dosao u telu on se licno taj isti i popeo na nebu.

Pavle nam govori da ce se tako i verni koji budu docekali Hrista a i oni koji budu avskrsli tom prilikom, u svojim telima ne kao duhovi, preobraziti u besmrtna materijalna tela:

51 Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomreti, a svi ćemo se pretvoriti.
52 Ujedanput, u trenuću oka u poslednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti.
53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.
54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona reč što je napisana: Pobeda proždre smrt.
55 Gde ti je, smrti, žalac? Gde ti je, pakle (grobe), pobeda?

Pavle nam kaze da je Isus vaskrsao u svom telu ali slavnom telu, telu koje nije vise smrtno:

Phil 3:21 Koji će preobraziti naše poniženo TELO da bude jednako TELU slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti.

Mt 17:2 I preobrazi se pred njima, i zasja se lice Njegovo kao sunce a haljine Njegove postadoše bele kao svetlost.

Marko 9:2 I posle šest dana uze Isus Petra i Jakova i Jovana i izvede ih na visoku goru same; i preobrazi se pred njima.

Marko 9:3 I haljine Njegove postadoše sjajne i vrlo bele kao sneg, kao što ne može belilja ubeliti na zemlji.

Mudri logicaru zar posle svega ovoga savest moze i dlaje da ti bude mirna u zajednici Kule???

Isus voli i tebe i svakog svedoka, i poziva da prihvatis istinu.

Jovan 8:32 I poznaćete istinu, i istina će vas izbaviti.

Joh 14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.

Joh 17:17 Osveti ih istinom svojom: reč je Tvoja istina.

Ovo sve sam napisao ovih dana i odvojio ogromno vreme iz ljubavi prema bliznjima, jer i vas voli Hristos i zeli da saznate istinu i prepoznate neistinu. i da Jovan 3:15 Da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni:

Koji se događaji u Bibliji dovode u vezu s Kristovom prisutnošću ?

Dan. 7:13, 14: “Na oblacima nebeskim dolazio je netko kao sin čovječji [Isus Krist]. Bilo mu je dopušteno da pristupi Pradavnome [Jehovi Bogu], pa su ga doveli pred njega. Njemu je bila predana vlast, čast i kraljevstvo, da mu služe svi narodi, plemena i jezici.”

1. Sol. 4:15, 16: “Ovo vam govorimo po riječi Jehovinoj: mi živi, koji preostanemo do vremena Gospodinove prisutnosti, nećemo preteći one koji su umrli, jer će sam Gospodin sići s neba sa zapovjedničkim pozivom, s glasom arhanđela i s trubom Božjom, i najprije će ustati oni koji su mrtvi u zajedništvu s Kristom.”

Dakle, oni koji će kraljevati s Kristom uskrsnut će kako bi bili s njim na nebu — najprije oni koji su umrli u prošlosti, a zatim oni koji budu umirali nakon Gospodinovog povratka.

Mat. 25:31-33: “Kad Sin čovječji stigne u slavi svojoj i svi anđeli s njim, tada će sjesti na slavno prijestolje svoje. I svi će se narodi skupiti pred njim i on će odvojiti ljude jedne od drugih, kao što pastir odvaja ovce od jaraca. Postavit će ovce sebi zdesna, a jarce slijeva.”

2. Sol. 1:7-9: “Vama, koji trpite nevolju, da donese [Bog] olakšanje, kao i nama, kad se s neba pojavi Gospodin Isus sa svojim moćnim anđelima u ognju usplamtjelom te izvrši osvetu nad onima koji ne poznaju Boga i koji se ne pokoravaju dobroj vijesti o našem Gospodinu Isusu. Oni će biti kažnjeni vječnom propašću i tako će biti udaljeni od lica Gospodinova i od njegove slavne moći.”

Luka 23:42, 43: “Zatim je [suosjećajni zločinac koji je zajedno s Isusom bio osuđen na smrt] rekao: ‘Isuse, sjeti me se kad dođeš u kraljevstvo svoje!’ A Isus mu je rekao: ‘Zaista, kažem ti danas, bit ćeš sa mnom u raju.’”

Pod Kristovom će vlasti sva Zemlja postati raj. Umrli koji su u Božjem sjećanju uskrsnut će i dobiti priliku da kao savršeni ljudi vječno žive na Zemlji.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=19331947&viewfull=1#post19331947

1. Ne kaže kula da je uskrsnuo u duhovnom obliku, nego Božja Riječ Biblija.

1. Petrova 3:18...- on koji je ubijen u tijelu, ali je oživljen u duhu.

2. Ne drži ti vodu izjava da Isus nije mogao biti uskrsnut u duhu, jer bi tada tijelo strunulo, pošto tada ideš izravno protiv Božje Riječi i samog apostola Petra i Pavla.

1. Korinćanima 15:44 - Sije se tjelesno tijelo, a uskrsava duhovno tijelo.

Zar ne znaš da su demoni prije potopa mogli da se materijaliziraju i dematerijaliziraju ? Zbog čega bi onda to bio problem za Boga da dematerijalizira Isusovo tijelo ?

3. Sasvim je pogrešno što kažeš da Pavao u 1. Korinćanima 15:40 govori o materijalnom tijelu kao besmrtnom.

1. Korinćanima 15:42 - Tako je i s uskrsnućem mrtvih. Sije se u raspadljivosti, a uskrsava u neraspadljivosti.

1. Korinćanima 15:50 - Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje, niti raspadljivost nasljeđuje neraspadljivost.

Jasno i nedvosmisleno se vidi da materijalno tijelo nije besmrtno, nego se to samo odnosi na duhovno tijelo.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/500193-DUHOVNI-RAT?p=19331947&viewfull=1#post19331947

1. Ne kaže kula da je uskrsnuo u duhovnom obliku, nego Božja Riječ Biblija.

1. Petrova 3:18...- on koji je ubijen u tijelu, ali je oživljen u duhu.

2. Ne drži ti vodu izjava da Isus nije mogao biti uskrsnut u duhu, jer bi tada tijelo strunulo, pošto tada ideš izravno protiv Božje Riječi i samog apostola Petra i Pavla.

.

Zasto M. logicari nisi postavio ceo kontekst???

Zato sto ti tvoaj tekst u 1Petrovoj 3,18 nebi mogao da posluzi jer kako je Isus tim duhom silazio u pakao sto i sami svedoci ne uce?

18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;
He declares also the benefits of Christ toward the old world
19 Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici,
1.Pet 3:20 Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode.

Tekst kaze da je Isus vaskrsnut DUHOM SVETIM; DUH JE OVDE DUH SVETI..

Onaj koji je ucinio da se Isus zacne kroz Mariju ga je i vaskrso.
Mt 1:18 A rođenje Isusa Hrista bilo je ovako: kad je Marija, mati Njegova, bila isprošena za Josifa, a još dok se nisu bili sastali, nađe se da je ona trudna od Duha Svetog.

Isus nikako nije silazio u pakao da propoveda mrtvima jer tu se i ne korsiti rec pakao niti je Isus igde silazio.
Rec je o tome da je Duhom svetim propovedao ljudima pre potopa i Duh sveti ga je vaskrsao kao i sto je ucinio da se isus utelovi..

Tekst na nasem jeziku zvuci pogresno kao da je Isus ustao kao kao duh.
Medutim smisao teksta u nejgovom originalu znaaci da ga je Duh sveti vaskrsao.

Znas ti kao svedok to dobro ali namerno navodis jedan deo tog teksta da napravis sliku da izgleda kao da si kobajgi u pravu.

To je taj vas teokratski rat, za Boga sve moze?

Bilblijski komentar Brockhaus Elbelfelder strana 975
Kaze sledece.
Kada se u 1 Petrovoj 3,18,19.govori o tome da je Isus ubijen telom,a ustao Duhom kojim je propovedao duhovima u tamnici.
To je znacenje da je Isus vaskrsao Svetim Duhom, a tim Svetim duhom je propovedao ljudima dusama koje su tada zivele za vreme Noja ne za vreme svoje smrti.
Elbelfelder Brockhaus Biblijski komentar strana. 358.

Heb 9:14 A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?

Hristos je sebe duhom svetim i prineo tim duhom je i Vaskrsao a ne kao DUH.

Na drugom mestu pavle kaze da je Isus ustao u telu.

Inace bi imali protivurecnosti a nemamo ih:

Ima ih samo kula.

1. Korinćanima 15:44 - Sije se tjelesno tijelo, a uskrsava duhovno tijelo.

.

I ovaj tekst moze povrsnom citaocu da izgleda da ce ljudi ustati kao duhovi o Isusovm doalsku.
Zasto bi se otvarali grobovi kada bi oni ustajali kao duhovi?
Zato sto nece ustati kao duhovi vec kao telsena bica u besmrntim telima.

Sam tekst kaze da je to TELO ali ga Pavle naziva duhovnim drugim recima besmrtnim Nebsekim telom.
Jer je besmrtno.

1.Kor 15:42 Tako i vaskrsenje mrtvih: seje se za raspadljivost, a ustaje za neraspadljivost;
To telo je neraspadljivo.
Ono je nebeske prirode, nije duh.

Pavle govri da je to takozvano duhovno telo koje ce dobiti verni prilikom vaskrsenja u stvari telo koje je jednako Hristovom koje je takodje besmrtno.
Phil 3:21 Koji će preobraziti naše poniženo telo da bude jednako telu slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti.

Willliam Macdonlad komentar strana 768 kaze ovako.
U tekstu 1 Korincanima 15,44. trebamo naglasiti da u izvornom tekstu ovde duhovno telo ne znaci ne materijalno telo.
Neki ljudi imaju ovde predstavu da ce posle vaskrsenja biti duhovi bez tela.
Ovo nikako nije znacenje ovog odseka.
Niti je takvo tvrdjenje istina.
Iusovo telo sa kojim je vaskrsao je takodje imalo telo i kosti jer sam isus kaze da DUH NEMA TELA I KOSTIJU
a vi vidite da ja imam.
Luka 24,39.
Duhovno telo je besnmrtno telo, nebeske prirode.
Telo koje je totalno u skladu sa nebom.

1. Korinćanima 15:50 - Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje, niti raspadljivost nasljeđuje neraspadljivost.

Jasno i nedvosmisleno se vidi da materijalno tijelo nije besmrtno, nego se to samo odnosi na duhovno tijelo.

Tekst van konektsta moze da bude zloupotreben kao sto radis sa svim ovim tekstovima jer si se nasao u nevolji.

Pavle ovde govori o nasem raspadljivom telu koje nemoze da opstane za svu vesnost, jer je oslablneo grehom i smrtno.
Nase sadasnje telo kpoje je podlozno bolestima smrti i oslablneo je, da osptane za vesnost.

Inace bi ljudi hoadali po zemlji kao duhovi da pavle misli na to a znamo da to nece bitit nego da ce ljudi ziveti u telesnom obliku kao Adam i Eva na pocetku na ovoj zemlji.
Sam tekst ne kaze tako ensto uoste.

Prilikom vaskrsenja ljudi ce dobti besmrtna tela koja nisu raspadljiva:

1. Korinćanima 15:42 - Tako je i s uskrsnućem mrtvih. Sije se u raspadljivosti, a uskrsava u neraspadljivosti

Na onovu 1 Korincanima 15,50.
Kao ljudi koji smo stvoreni od praha, slicni smo adamovom gresnom telu.
Nase vaskrsenje ce biti slicno Telu Hristovom Filibljanima 3.21.
Prilikom vaskrsenja nece oziveti nase gresno smrtno telo.
Vec ce mo u potpunosti vaskrsnuti po slici Hristovog vaskrslog tela, besmrtni i bez greha.
Elbelfelder Brockhaus komentar strana 1524.

Zar ne znaš da su demoni prije potopa mogli da se materijaliziraju i dematerijaliziraju ? Zbog čega bi onda to bio problem za Boga da dematerijalizira Isusovo tijelo ?

o.

To demoni nikada nisu mogli niti im je data takva mogucnost, sposobnost niti su to ikada ucinili.
Inace bi to jos uvek cinili.
Bog andjelima nije dao takve sposobnosti.
Opet te slagala Kula.
Znam na sta ciljas ali te cekam da mi namestis loptu!!!

ISUS SAM KAZE DA JE VASKRSAO U TELU

Cela ova diskusija uopste nije potrebna kada bi slusali Sveto pismo i Isusove reci i kada Kula nebi iskrivljavala tako Jasnu istinu i kada njeni sledbenici nebi pokusvali da zamrse diskusiju filozofiranjem.

OVO JE APSOLUTNO DOVOLJNO:

37 A oni (ucenici) se uplašiše, i poplašeni budući, mišljahu da vide DUHA.
38 I reče im: Šta se plašite? I zašto takve misli ulaze u srca vaša?
39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.
Luka 24.

Isus kaze J svedocima. Zasto meni ne verujete nego kuli? Ja sam, duh tela i ksotiju nema kao sto vidite da ja imam.

Zasto M. logicari nisi postavio ceo kontekst???

Zato sto ti tvoaj tekst u 1Petrovoj 3,18 nebi mogao da posluzi jer kako je Isus tim duhom silazio u pakao sto i sami svedoci ne uce?

18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;
He declares also the benefits of Christ toward the old world
19 Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici,
1.Pet 3:20 Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode.

Tekst kaze da je Isus vaskrsnut DUHOM SVETIM; DUH JE OVDE DUH SVETI..

Onaj koji je ucinio da se Isus zacne kroz Mariju ga je i vaskrso.
Mt 1:18 A rođenje Isusa Hrista bilo je ovako: kad je Marija, mati Njegova, bila isprošena za Josifa, a još dok se nisu bili sastali, nađe se da je ona trudna od Duha Svetog.

Isus nikako nije silazio u pakao da propoveda mrtvima jer tu se i ne korsiti rec pakao niti je Isus igde silazio.
Rec je o tome da je Duhom svetim propovedao ljudima pre potopa i Duh sveti ga je vaskrsao kao i sto je ucinio da se isus utelovi..

Tekst na nasem jeziku zvuci pogresno kao da je Isus ustao kao kao duh.
Medutim smisao teksta u nejgovom originalu znaaci da ga je Duh sveti vaskrsao.

Znas ti kao svedok to dobro ali namerno navodis jedan deo tog teksta da napravis sliku da izgleda kao da si kobajgi u pravu.

To je taj vas teokratski rat, za Boga sve moze?

Bilblijski komentar Brockhaus Elbelfelder strana 975
Kaze sledece.
Kada se u 1 Petrovoj 3,18,19.govori o tome da je Isus ubijen telom,a ustao Duhom kojim je propovedao duhovima u tamnici.
To je znacenje da je Isus vaskrsao Svetim Duhom, a tim Svetim duhom je propovedao ljudima dusama koje su tada zivele za vreme Noja ne za vreme svoje smrti.
Elbelfelder Brockhaus Biblijski komentar strana. 358.

Heb 9:14 A kamoli neće krv Hrista, koji Duhom Svetim sebe prinese bez krivice Bogu, očistiti savest našu od mrtvih dela, da služimo Bogu Živom i Istinitom?

Hristos je sebe duhom svetim i prineo tim duhom je i Vaskrsao a ne kao DUH.

Na drugom mestu pavle kaze da je Isus ustao u telu.

Inace bi imali protivurecnosti a nemamo ih:

Ima ih samo kula.

1.)

U 1. Petrovoj 3:18 se ne kaže da je Isus uskrsnut svetim duhom, nego U DUHU. Istina, Bog je Krista uskrsnuo pomoću svoje sile svetoga duha, no to nema veze sa onim što je pisac htio reći u rezimirajućem stavku. Kao što kontekst rečenice kaže, i gramatičko postavljanje, radi se o izricanju suprotnosti. Petar je usporedio Isusa kao čovijeka u materijalnom tijelu, nasuprot uskrsnulog Isusa kao biće sa duhovnim tijelom. To znamo upravo po tome što se mogao materijalizirati i dematerijalizirati, te se u nekim situacijama pojavljuje u tijelu od krvi i mesa, a u nekim drugim u duhovnom tijelu.

Ivan 20:19 - A uvečer tog istog dana, prvog u tjednu, premda su zbog straha od Židova vrata bila zaključana ondje gdje su bili učenici, Isus je došao i stao na sredinu te im rekao: “Mir vama!”

Ovdje se jasno vidi da Isus ulazi u prostoriju u DUHOVNOM TIJELU. Jer kako bi inače ušao kroz krutu materiju sa ljudskim tijelom ?

Ivan 20:27 - Zatim je rekao Tomi: “Stavi prst ovdje i pogledaj ruke moje, i pruži ruku i stavi je u ranu na boku mojemu! I nemoj sumnjati, nego vjeruj!”

Kada je ušao u prostoriju kao duhovno biće, materijalizirao se u ljudsko tijelo radi dokazivanja Tome.

2.)

Što znače riječi iz 1. Petrove 3:19, 20 ?

O Isusu ondje stoji: “Tako je [u duhu, nakon svog uskrsnuća] otišao i propovijedao duhovima u tamnici, koji su nekoć bili neposlušni, kad je Bog strpljivo čekao u danima Noinim, dok se gradila arka, u kojoj se svega nekoliko ljudi, to jest osam duša [“ljudi”, Ru], spasilo prošavši kroz vodu.”

Jesu li ti “duhovi u tamnici” bile duše ljudi koji nisu marili za Noino propovijedanje prije općeg potopa ?

Što se tiče biblijskog komentara kojeg si postavio, kako bi skrenuo pažnju da Isus nije uskrsnuo u duhovnom tijelu nego preko svetog duha, to je samo JEDNA STRANA MEDALJE.

Evo ti druge strane te iste medalje :

Usporedba 2. Petrove 2:4 i Jude 6 s 1. Mojsijevom 6:2-4 pokazuje da su ti duhovi bili anđeoski Božji sinovi koji su se u Noino vrijeme materijalizirali i ženili ljudskim kćerima. Grčka riječ koja je u 1. Petrovoj 3:19, 20 prevedena izrazom “duhovi” glasi pneumásin, dok riječ prevedena izrazom “duše” glasi psykhái. Ti “duhovi” nisu bili bestjelesne duše, nego neposlušni anđeli; “duše” koje se ovdje spominju bili su živi ljudi — Noa i njegova obitelj. Prema tome, “duhovima u tamnici” Isus je očigledno propovijedao osudu.

3.)

Filipljanima 3:21...- koji će naše poniženo tijelo preoblikovati da bude poput njegovog slavnog tijela, silom kojom može sve podložiti sebi.

Točno je da Pavao govori da je Krist uskrsnuo u tijelu, no On ne misli na materijalno tijelo, nego na duhovno. Biblija jasno objašnjava da postoje različita tijela, a ne da riječ TIJELO u Pismu označava samo materijalno ljudsko tijelo. Kao i u mnogim drugim riječima, i ovdje se gubiš, jer ne postoji samo jedno značenje biblijskih riječi, nego jedna riječ može imati mnoštvo značenja.

1. Korinćanima 15:40 - I ima nebeskih tijela i zemaljskih tijela, ali drugačija je slava nebeskih, a drugačija slava zemaljskih.

Nadalje, u kontekstu stiha prije Pavao govori o njima, kojima je ˝građanstvo˝ na nebu, kao i Kristu, i da zato treba doći do zamijene tijela, sa poniženih ljudskih do slavnih duhovnih.

Filipljanima 3:20 - A naše je građanstvo na nebesima, odakle željno očekujemo spasitelja, Gospodina Isusa Krista...

I na kraju, kao što Biblija kaže, u duhovnoj dimenziji ne može obitavati materijalno tijelo, nego samo duhovno.

1. Korinćanima 15:50 - Ali ovo kažem, braćo: tijelo i krv ne mogu naslijediti kraljevstvo Božje, niti raspadljivost nasljeđuje neraspadljivost.

I da kažem za kraj, ne postoje nelogičnosti i nedosljednosti sa činjenicom da je Isus uskrsnut u duhovnom tijelu, nego se one javljaju u tvojoj interpretaciji, nasuprot same Božje Riječi Biblije.

1.)

U 1. Petrovoj 3:18 se ne kaže da je Isus uskrsnut svetim duhom, nego U DUHU. Istina, Bog je Krista uskrsnuo pomoću svoje sile svetoga duha, no to nema veze sa onim što je pisac htio reći u rezimirajućem stavku. Kao što kontekst rečenice kaže, i gramatičko postavljanje, radi se o izricanju suprotnosti. Petar je usporedio Isusa kao čovijeka u materijalnom tijelu, nasuprot uskrsnulog Isusa kao biće sa duhovnim tijelom. To znamo upravo po tome što se mogao materijalizirati i dematerijalizirati, te se u nekim situacijama pojavljuje u tijelu od krvi i mesa, a u nekim drugim u duhovnom tijelu.

Opet iskrivljujes i mislis da ako neistinu ponovis bezbroj puta da ce postati istina?.
Jeste da kaze u duhu ali je rec o Duhu svetom u originalnom tekstu.

PA DA KONACNO SRUSIMO I OVE KULINE NETACNOSTI:

Duh sveti Je ponekad prevod samoi kao duh:

Mt 4:1 Tada Isusa odvede Duh u pustinju da Ga đavo kuša.

U GORNJEM STIHU VIDIMO KAZE SAMO DUH A DOLE OPET IVDIMO DA SE DUH SVETI NEKAD NAZIVA SMAO DUH NEKAD SAMO DUH SVETI:

Lk 4:1 Isus pak pun Duha Svetog vrati se od Jordana, i odvede Ga Duh u pustinju,

Marko 1:10 I odmah izlazeći iz vode vide nebo gde se otvori, i Duh kao golub siđe na Njega.

Lk 1:80 A dete rastijaše i jačaše duhom, i beše u pustinji dotle dok se ne pokaza Izrailju.

OVDE SE OPET JASNO VIDI DA SE DUH SVETI NAZIVA U ISTOM KONTEKSTU CAS DUH SVETI CAS DUH:
26 I njemu beše Sveti Duh kazao da neće videti smrt dok ne vidi Hrista Gospodnjeg.
27 I kaza mu Duh te dođe u crkvu; i kad donesoše roditelji dete Isusa da svrše za Njega zakon po običaju,
luka 2.

Osim toga kontekst teksta u 1 Peztrovoj 3. jasno kaze da je isus islazio duhom svetim dusama pogresno rpevedeno duhovima u tamnici, za vreme Noja da im propoveda da ce doci o´potop

Sam Isus kaze da nije duh nego telo posle vaskrsenja.

Dakle nemoguce je daje oboje.

Ili je Isus Duh ili telo.

Vazno je da polako priznajes da je Isus i TELESNO bice na pocetku diskusije su to skroz negirao i da polako prepoznajes istinu i ove cinjenice koje Kula skroz odbacuje kao da ne psotoje.....................................................................................................................................................................................................................

Samo jos uvek ne priznajes potpunu istinu jer nisi spreman da priznas u potpunosti ne svoju gresku, vec gresku Kule strazare..

Kazes da jeIsus usao kao duh a onda se materijalizovao???????????

Kao prvo ne psotoji tekst da je Isus vaskrsao kao Duh ali psotoje jasni tekstovi koji kazu da je vaskrsao kao telo.

Kao prvo da se Isus pojavljuje cas kao duh cas kao telo o tome u tekstu nemar reci ni zareza koji to nagovestava.

Ucitavas iz kule nesto sto tamo ne pise niti se iz teksta to vidi.

Isus kao telesno Bozasnko bice moze da se pojavi ili nestane, ucini nevidljivim iako je tesleno bice.

Nije mu potrebno da postaje cas duh cas telo.

Vidimo da je to bilo moguce i Mojsiju i Iliji iako ilija nikada nije umro nego je u s vom telu bio prenesen na nebo.
2.Carevima 2:11 I kad iđahu dalje razgovarajući se, gle, ognjena kola i ognjeni konji rastaviše ih, i Ilija otide u vihoru na nebo.

A Mojsije u svom telu vaskrsao :
Jud 1:9 A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti.

30 I gle, dva čoveka govorahu s Njim, koji behu Mojsije i Ilija.
31 Pokazaše se u slavi, i govorahu o izlasku Njegovom koji Mu je trebalo svršiti u Jerusalim.

Telesnim bicima je moguce da se pojave i nestanu.

Ucenici su prvo pomislili da vide duha:

Lk 24:37 A oni se uplašiše, i poplašeni budući, mišljahu da vide duha.

Milili su akda Isus moze da se odjedared pojavi da je to duh?

Medjutim isus demantuje ovo njihovo pogrersno mislenje jer previ put imaju kontakt sa isusom posle vasrsenja ir azgovaraju:

Isus pita a onda UKORAVA!!!

Lk 24:38 I reče im: Šta se plašite? I zašto takve misli ulaze u srca vaša?

ISUS KAZE KAKO MOZETE UOSTE DA POMISLITE DA SAM JA DUH????

ISU KAZE KULI; ZASTO IMATE TAKVE POGRESNE MISLI I STVARATE OD TOGA POGRESNA UCENJA???

Lk 24:39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer DUH tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.

Isus kaze ja sam ut elu, nikako duh, kakve to misli imate?

Ja mogu da s epojavljujem i nestanem iako sma telsno bice.

Isus ne kaze, da, imate pravo, ja cas mogu da budem duh cas telo.

On kaze KAKVE TO MISLI IMATE DA SAM JA DUH???
UKORAVA IH.

Zasto?

Telo koje se lomilo za na kojemu su oziljci nasih greha i anseg spasenja uvek ce ostati kao uspomena na njegovu veliku zrtvu.

ISUS JASNO KAZE DA DUH TELA I KOSTIJU NEMA I TU NEMA VISE DILEME.

Kada pavle govri o telu kje se prevodi kao duhovno u stvarii prava rec bi trebala da stoji nebesko.
Misleci na telo koje dolazui od Boga koje je besmrtno.

Inace bi u buducnosti hodali ljudi kao duhovi po zemlji.
A to ni vi cak ne ucite.

1.)

i.

Točno je da Pavao govori da je Krist uskrsnuo u tijelu, no On ne misli na materijalno tijelo, nego na duhovno.

1. Korinćanima 15:40 - I ima nebeskih tijela i zemaljskih tijela, ali drugačija je slava nebeskih, a drugačija slava zemaljskih.

M logicar priznaje da je Isus vaskrsao u telu!!! A onda kaze da je ipak vaskrsao u Duhu?

Prvo je M logicar ha kartu, samo na duh pa sta ispadne?
A sada pocinje zongliranje tela i duha pa sta ispadne?.
Sad Isus ima telo pa cas nema a u toku cele diskusije nije imao nikako????????????

Kada Pavle govori o telima zemlajskim i nebeskim on misli na materijalna tela, to su ova sadasnja i ona koja cemo dobiti, besmrtna prilikom vaskrsenja i isusovg dolaska.

Kada Pavle govori rec je o vaskrsenju mrtvih vernih koji ustaju iz svojih GROBOVA.
.
Pavle govori o vaskrsenju svih ljudi, koji ce posle 1000 godina boravka na nebu sa Hristom u svojim besmrtnim telima , ziveti na zemlji.

Off 20:4 I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.
Off 20:6 Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina.

51 Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomreti, a svi ćemo se pretvoriti.
52 Ujedanput, u trenuću oka u poslednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti.
53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.

15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
1 Soljunjanima.

Oni nece ziveti na zemlji kao duhovi nego kao bica u bezgresnim, besmrtnim telima.

Pavle jasno kaze da svi mrtvi verni iz svih vekova nece biti preteceni od zivih koji budu docekali Hrista KAKO UCI KULA DA HOCE, i otici ce na nebo tih 1000 godina svi zajedno a ne prvo jedni posle drugi kako uci kula.
Pavle kaze nece niko nikog preteci.
Kula kaze da hoce?.

Medjutim po JS je Isus odavno vec dosao 1914 godine dakle skoro pre 100 godina a ovo se sve nije desilo sto je trebalo da se desi kada Isus dodje i sa vaskrsenjem mrtvih i preobrazenjem u besmrtna tela.

Medjutim da se to nije desilo to J svedoke briga.
Oni ne vide da je to Kula skroz zapostavila kao da ne stoji u pismu.

Oni bi da spasu kulu i obucu Isusu duha iako on kaze da nije duh i ukorava one koji tako misle.

1.Thes 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;

Isus kaze duh nema telo pa je nemoguce i govriti o duhu i njegovm telu.

Pavle naziva duhovna tela ona besmrtna.

Ali to su tela kako kaze on.

Neverovatno dokle Kula moze da dodje sa njenim iskrivljivanjima istine?

Phil 3:21 Koji će preobraziti naše poniženo telo da bude jednako telu slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti.

Ako je Isus Duh kako M Logicar kaze, iako nema reci o tome u ovom tekstu vec samo njegovo ucitavanje i iskrivljavanje ovog teksta.

Uvek treba da imamo na umu da Pavle govori o vaskrsenju ljudi iz grobova.

Zato s to njihova tela ustaju u besmrtnost a ne neki duhovi koji bi onda ziveli po zemlji jer onda netreba da ustaju iz grobova kada su duhovi.

Duhovima ova nasa zemlja nije onda ni potrebna nego materijalnim bicima.

Postoje duhovna bica, duhovi, to su Bog i andjeli.
Ljudi su telesena bica i uvek ce takva ostati.

Zato kaze:
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Isus je us vemu postao covek radi anseg spasenja i u tom telu koje je zauvek prineto za nas je ustao, ono smeta sotoni jer na osnovu tog tela te zrtve on moze da nas optuzuje pred bogom da smo zasluzili smrt kao gresnici.

Isus moze uvek da pokaze telo slave svoje koje je dao za nas.

Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Sotona bi itekako hteo da ukloni to telo i ono mu smeta kao trn u oku.
Ostavlja ga bez testa u svojim osudama.

Off 12:10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: Sad posta spasenje i sila i carstvo Boga našeg, i oblast Hrista Njegovog; jer se zbaci opadač (sotona) braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našim dan i noć.

Pavle kaze:

1.Kor 15:35 Ali će vam reći ko: Kako će ustati mrtvi? I u kakvom će telu doći?
1.Kor 15:40 I imaju telesa nebeska i telesa zemaljska: ali je druga slava nebeskim, a druga zemaljskim.
1.Kor 15:42 Tako i vaskrsenje mrtvih: seje se za raspadljivost, a ustaje za neraspadljivost;

Pavle kaze da su o vaskrsenju mrtvih to stvrana TELA.
Isus kaze da duh tela nema.
Pavle kaze da su to nebeska tela jer ih daje Bog.
Onda u 42 stihu Pavle kaze da su to neraspadljiva TELA.
Ali su tela!!!

Willliam Macdonlad komentar strana 768 kaze ovako.
U tekstu 1 Korincanima 15,44. trebamo naglasiti da u izvornom tekstu ovde duhovno telo ne znaci ne materijalno telo.
Neki ljudi imaju ovde predstavu da ce posle vaskrsenja biti duhovi bez tela.
Ovo nikako nije znacenje ovog odseka.
Niti je takvo tvrdjenje istina.
Iusovo telo sa kojim je vaskrsao je takodje imalo telo i kosti jer sam isus kaze da DUH NEMA TELA I KOSTIJU
a vi vidite da ja imam.
Luka 24,39.
Duhovno telo je besnmrtno telo, nebeske prirode.
Telo koje je totalno u skladu sa nebom kaze pavle kada kaze duhovno telo.

Pavle to objasnjva na drugom mestu i kaze da vec sada mozemo biti duhovni ljudi KAKO???

14 A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.
15 Duhovni pak sve razgleda, a njega samog niko ne razgleda.
! KORINCANIMA ":

12 A mi ne primismo duha ovog sveta, nego Duha koji je iz Boga, da znamo šta nam je darovano od Boga;
13 Koje i govorimo ne rečima što je naučila čovečija premudrost, nego šta uči Duh Sveti; i duhovne stvari duhovno radimo.
KAKO DUHOVNE STVARI DUHOVNO RADIMO; ZAR SMO VEC SADA DUHOVI.
KAKO TO VEC SADA MOZEMO DA BUDEMO DUHOVNI LJUDI NE TELESNI?
ZAR CEMO VEROM U BOGA POSTATI DUHVI AKO SLEDIMO LOGIKU J SVEDOKA?
ne rec je da vec sada mozemod a budemo u skladu sa Bogom i kao duhovna bica i nije niako rec o nekim dusama.
Niti cemo o vaskrsenju psoati duhovi.
To je kriva nauka kule ne Biblije, jer Kula i njeni svedoci namerno zloupotrebljavaju bilijski tekst.

Kada verni ustanu IZ SVOJIH GROBOVA; ustace u telu koje je skroz u skladu sa Bozjom voljom, telo koje nije telseno u smislu duhovnosti kaze Pavle.
Bezgresno telo.
Besmrtno telo.
Telo koje nije podlozno grehu i slabostima.

Kula samo iskrivljuje ove jasne istine.

Za poznavaoca Biblije tu nema problema, on lako prepoznaje ove smicalice Kuline.

Medjutim slabi poznavaoci ovih stvari ili nikako, su lak ulov za Kulu strazaru.

Kula i J svedoci ucitavaju i iskrivljuje stihove ili ih navode van njihovog kontesta a pogotvo kada se nadju u nevolji.

Obican poznavoc ili povorsni, kako da shvatiti da kada kaze telo duhovno da nije rec o duhu?

On se i ne seti da se pominje TELO.

Isus kaze da duh tela nema i tu treba diskusija da bude zavrsena.

Dakle i pored bilijskog objasnjenja, logicno je da kada Pavle govori o duhovnom telu ne misli na duha.

JER DUH NEMA NIAKVOG TELA.
Kada uzmemo i bibliju i njen kontest i biblijske komenatre originalnog teksta onda je stvar jos jasnije.

14 A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.
15 Duhovni pak sve razgleda, a njega samog niko ne razgleda.
1 korincanima 2.

Da li smo mi vec sada DUHOVI???

Opipajte se za svaki slucaj jer duh tela i kostiju nema!!!

Gore nam M logicar naprica kako su se andjeli materijalizovali i postali ljudi, zenili se sa njima itd???
Cista Kulina neozbiljnost.
M. logicar je napravio neku kombinaciju stihova van njihovog konTEktsta i bez pravog znacenja da bi popkazao da navodno tako izgleda.
Puno sam pisao za danas, i u toku dana cu razresiti ove Kuline ukrste reci.
Sada je predah a dotle mozete na osnovu ovog porimera dole da vidite sta je sa time o ovim andjelima, u stvari uradio M logicar kao kulin djak a i kako kula radi:

PRIMER.
Mt 27:5 I bacivši srebrnike u crkvi (Juda) iziđe, i otide te se obesi.
Apg 1:18 On (Juda) dakle steče njivu od plate nepravedne, i obesivši se puče po sredi, i izasu se sva utroba njegova.

Lk 10:37 A Isus mu reče: Idi, i ti čini tako.

Svako treba da ucni kao juda.

Evo šta će se dalje desiti:

Mt 18:35 Tako će i Otac moj nebeski učiniti vama, ako ne oprostite svaki bratu svom od srca svojih.

Evo isto tako kao i juda; drugi su cinili drugim slugama:
Mt 21:36 Opet posla druge sluge, više nego pre, i učiniše im tako isto.

Kako treba da se ponasate kada vam učine tako kao Judi?

Lk 6:23 Radujte se u onaj dan i igrajte, jer gle, vaša je velika plata na nebu. Jer su tako činili prorocima očevi njihovi.

:)

I sam isus ukorava ucenika na njihovu pomisao da je duh.

Kaze
Lk 24:38 I reče im: Šta se plašite? I zašto takve misli ulaze u srca vaša?

Isus ih ukorava na njihovu pomisao da je on duh.

Isusu ocigledno smeta takav zakljucak.

Isusu ocigledno smeta takvo ucenje i zakljucci.

Lk 24:39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.

1.)

Ovdje se jasno vidi da Isus ulazi u prostoriju u DUHOVNOM TIJELU. Jer kako bi inače ušao kroz krutu materiju sa ljudskim tijelom ?

Ivan 20:27 - Zatim je rekao Tomi: “Stavi prst ovdje i pogledaj ruke moje, i pruži ruku i stavi je u ranu na boku mojemu! I nemoj sumnjati, nego vjeruj!”

Kada je ušao u prostoriju kao duhovno biće, materijalizirao se u ljudsko tijelo radi dokazivanja Tome.

.

Isus kaze da se nevidi tako:

Lk 24:38 I >> I zašto takve misli ulaze u srca vaša?<<

Zasto M logicaru takve misli ulaze u srca vasa?

Isus u ovom dogadjaju ne vidi razlog da tako mislis.

Zasto mislis tako kaze on?

To nije tacno u stvari tim recima kaze Isus ucenicima i on se protivi takvim mislenjima i ukorava ucenike da ne misle tako.

I posle toliko godina neki jos uvek misle tako?

Lk 24:37 A oni se uplašiše, i poplašeni budući, mišljahu da vide duha.
Lk 24:39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.

1.)

2.)

Što znače riječi iz 1. Petrove 3:19, 20 ?

O Isusu ondje stoji: “Tako je [u duhu, nakon svog uskrsnuća] otišao i propovijedao duhovima u tamnici, koji su nekoć bili neposlušni, kad je Bog strpljivo čekao u danima Noinim, dok se gradila arka, u kojoj se svega nekoliko ljudi, to jest osam duša [“ljudi”, Ru], spasilo prošavši kroz vodu.”

Jesu li ti “duhovi u tamnici” bile duše ljudi koji nisu marili za Noino propovijedanje prije općeg potopa ?

Što se tiče biblijskog komentara kojeg si postavio, kako bi skrenuo pažnju da Isus nije uskrsnuo u duhovnom tijelu nego preko svetog duha, to je samo JEDNA STRANA MEDALJE.

Usporedba 2. Petrove 2:4 i Jude 6 s 1. Mojsijevom 6:2-4 pokazuje da su ti duhovi bili anđeoski Božji sinovi koji su se u Noino vrijeme materijalizirali i ženili ljudskim kćerima. Grčka riječ koja je u 1. Petrovoj 3:19, 20 prevedena izrazom “duhovi” glasi pneumásin, dok riječ prevedena izrazom “duše” glasi psykhái. Ti “duhovi” nisu bili bestjelesne duše, nego neposlušni anđeli; “duše” koje se ovdje spominju bili su živi ljudi — Noa i njegova obitelj. Prema tome, “duhovima u tamnici” Isus je očigledno propovijedao osudu.

Druga strana medalje nije prava jer su navedeni stihovi koji su van konteksta dogadjaja.

Tekst koji navodi ML kaze ovako:

2.Pet 2:4 Jer kad Bog ne poštede anđela koji sagrešiše, nego ih metnu u okove mraka paklenog, i predade da se čuvaju za sud;
Jud 1:6 I anđele koji ne držaše svoje starešinstvo nego ostaviše svoj stan čuva u večnim okovima pod mrakom za sud velikog dana.

Ali taj tekst ima svoj kontekst i daljje kaze jos:

2.Pet 2:5 I prvi svet ne poštede, nego sačuvavši samosmoga Noja, propovednika pravde, navede potop na svet bezbožnički;

2 petrova 2,4 i juda 6. ne govri nikako o najdelima koji su se materijalizovali i mesali se zenilis e sa ljudima.
Bog je kaznio andjele i zbacio ih sa neba jer su zgresili.
U tesktu se nikako ne kaze da su se oni mnozili sa ljudima ili matterijalizovali.
To je Kulino ucitavanje i sugestija u tekstu sto u tekstu ne postoji, sto je uobicajena praksa J svedoka i kule.
Bog kaze zbog greha je zbacio andjele nista vise.
Sta kaze biblija sta je greh?
1.Joh 3:4 >i greh je bezakonje.<
Andjeli su prekrsili bozji zaklon zato su zbaceni sa neba.
Ne zato sto su se na zemijli imaterijalizovali takod a mogu da se zene sa ljudima sto Bog sigurno nebi dozvolio gresnim andjelima.
Niti pravedni andjeli nemogu tako nesto da bi se pomeslai sa ljudima.
Niti takvo ucenje psotoji u bibliji ili nagovestaj.
Nego zatos to su zgresili sto znaci prekrsili bozji zakon.
I zato sto nisu postovali svoje staresinstvo.
SVOJ POLOZAJ, kaze Juda 6 a ne da su se zenili ili materijalizovali.

Dakle M. logicar ucitava nesto u biblijski tekst u kojem ne s toji to sto on kaze.
Nema ni pomena.
U otkrivenju je objasnjeno, sto i sami JS priznaju kako je sotona koji je predstavljen, azdajom zmijom itd, odvukao za sobom trecinu andjela od boga i anveo ih da tako zgrese:

Off 12:4 I rep njen odvuče trećinu zvezda nebeskih, i baci ih na zemlju. I aždaha stajaše pred ženom koja htede da se porodi, da joj proždere dete kad rodi

Off 12:9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.

Gde je sotona danas i ti bivsi njegovi andjeli demoni u nekom paklu, bezdanu, podzemlju, mraku TAMI?

Ne.

NA ZEMLJU TO JE MRAK TAMA bezdan ITD. kaze 9 stih Otkrivenje gore.

NISU SAMO ONI U TOJ TAMI I MRAKU bezdanu VECI LJUDI.

Zemlja je taj tama, bezdan, mrak jer na njoj vlada greh i mrak.
zemlja.

Zar trebam objasnjavti da je sotona prevario Adama i Evu. Daklem nije nedge zatvoren u pakao ili u podzemlje.

On deluje na ovoj zemlji.

Kako da to jos vidimo?

Koliko puta je morao Isus da isteruje demone iz ljudi pa cak legione kako kaze jer ih je mnogo.

Zar to trebam da obajsnjavam i dokazujem???

Stari zavet govroi o padu sotone pa kaze:

12 Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?
13 A govorio si u srcu svom: Izaći ću na nebo, više zvezda Božjih podignuću presto svoj, i sešću na gori zbornoj na strani severnoj;
14 Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s Višnjim.
15 A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu.Isaija 14.

Da li je Sotona u dubinu grobnu, pakao, kako kaze ovaj teskt?

Ne, on je zbacen na ovu smrtnu zemlju i sam je dostigao dotle da ce jednoga dana biti unisten jer je ova zmelja postala smrtna i tako dubina grobna.
Sve sto je sada na njoj pa i sam sotona i ljudi je smrtno i zavrsice kad, tad..

Off 20:10 I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.

Ova zemlja je taj mrak, bezdan dubina grobna itd.

Da li su zli duhovi u podzemlju, bezdanu mraku, paklu?

Lk 7:21 A u taj čas isceli mnoge od bolesti i od muka i od zlih duhova, i mnogima slepima darova vid.

Isus celo vreme dok je bio na zemlji je non stop isterivao zle duhove koliko ih je mnogo bilo.

Oni deluju ovde na ovoj mracnoj zemlji.

Dakle i ljudi i i pali andjeli sa sotonom se nalaze na ovoj mracnoj tamnoj zemlji, bezdanu.

Nigde u ovim stihovima nema ni pomena da su se pali andjeli amterijlaizovali ili da su s ezneilis a ljudima.
Oni kao zli duhovi mogu da deluju samo kroz ljude ali da se amterijalizuju nemaju takve sposobnosti.
A M. logicar je na ovim stihovima izgradio citavu kulinu teologiju o navodno materijalizovanim andjelima koji su se i navodfno cak zenili sa ljudima???

Lucifer je prevario trecinu andjela i on sa njima je bio zbacen sa neba.

1.)

1. Mojsijevom 6:2-4 pokazuje da su ti duhovi bili anđeoski Božji sinovi koji su se u Noino vrijeme materijalizirali i ženili ljudskim kćerima.

Takodje na osnovu ovog teksta zeli Mudri Logicar da kaze da su se andjeli materijalizovali zenili sa zenama coveka?

Ako ne proverimo tekst tacno i ucitavamo sto tamo ne pise, kao sto ucitava M.L. po uzoru na kulu, onda svasta moze da ispadne od tog teksta kao sto smo do sada videli kod kule.

Kad kula zamrsi nesto, to treba mnogo odmotavati da bi se pokazalo sta je zamotano i zamrseno.

Moramo NAPOMENUTI da je M logicar naveo samo 2 stih do 6 stiha 1 stih je namerno izostavios to se vidi da zeli samo da skrpi ovaj tekst kako njemu odgvora.

Ceo kontekst glasi ovako:

1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.
2 Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.
3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.
5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,
6 Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu.
7 I reče Gospod: Hoću da istrebim sa zemlje ljude, koje sam stvorio, od čoveka do stoke i do sitne životinje i do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio.
2 Mojsijeva 6 1-6.

Prvi stih otkriva da je ovde rec o ljudima u celoj toj prici.
Andjeli se tu nikako ne pominju u tihu niti u kontekstu.
To je nesto sto M. logicar po ko zna koji put vec, ucitava u tekst sto tamo ne stoji.
To nesme da se radi, to je cista otvorena zloupotreba i silovanjebiblijskog teksta.
To je greh.

IDEMO BIBLIJSKO OBJASNJENJE:

Poslednja izmena:
IDEMO BIBLIJSKO OBJASNJENJE:

1 deo.

Adam i eva su otkazali poslusnost Bogu i odmah su osetili odvajanje sa Bogom i vleike promene.

1.Mo 3:8 I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi; i sakri se Adam i žena mu ispred Gospoda Boga među drveta u vrtu.
9 A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si?
10 A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.

Bog je do tada uzivo dolazio kod coveka i komunicirao sa njime.

Posle toga to vise niej bio slucaj.

Greh je rastavio coveke od Boga:

1 Gle, nije okraćala ruka Gospodnja da ne može spasti, niti je otežalo uho Njegovo da ne može čuti.
2 Nego bezakonja vaša rastaviše vas s Bogom vašim, i gresi vaši zakloniše lice Njegovo od vas, da ne čuje.

2. Deo:

Kasnije posle toga se desava prvo ubistvo, Kain ubija svoga brata Avelja i uzima svoju sestru za zenu i odlazi od roditelja:

1.Mo 4:15 A Gospod mu reče: Zato ko ubije Kajina, sedam će se puta to pokajati. I načini Gospod znak na Kajinu da ga ne ubije ko ga udesi.
1.Mo 4:17 I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svog Enoh.

Dakle vidimno kako se KAIN odvojio od Adama i otisao podalje od njega i sledeci stihovi nam pokazuju da su se oni namnozili ali da su postajali sve vise zli i nisu sluzili Bogu.
Odvolili su se totalno od Boga.

18 A Enohu rodi se Gaidad; a Gaidad rodi Maleleila: a Maleleilo rodi Matusala; a Matusal rodi Lameha.
19 I uze Lameh dve žene: jednoj beše ime Ada a drugoj Sela.
20 I Ada rodi Jovila; od njega se narodiše koji žive pod šatorima i stoku pasu.
21 A bratu njegovom beše ime Juval; od njega se narodiše gudači i svirači.
22 A i Sela rodi Tovela, koji beše vešt kovati svašta od bronze i od gvožđa; a sestra Tovelu beše Noema.
23 I reče Lameh svojim ženama, Adi i Seli: Čujte glas moj, žene Lamehove, poslušajte reči moje: ubiću čoveka za ranu svoju i mladića za masnicu svoju.
24 Kad će se Kajin osvetiti sedam puta, Lameh će sedamdeset i sedam puta.

3. Deo:

STA JE BILO SA ADAMOM I EVOM?

Adam i Eva su ziveli na drugom delu zemlje izvan okruzenja ovih Kainovih potomaka.

Da li je Adam nastavio da sluzi Bogu?

Nije odma ali nedugo posle toga.

1.Mo 4:25 A Adam opet pozna ženu svoju, i ona rodi sina, i nade mu ime Sit, jer mi, reče, Bog dade drugog sina za Avelja, kog ubi Kajin.
1.Mo 4:26 I Situ se rodi sin, kome nadede ime Enos. Tada se poče prizivati ime Gospodnje.

Posle radanja sina SITA i radjanja unuka Enosa pocinje Adeam sa svojim potomstvom koje je kod njega izvan okruzenja Kainovih potomaka, da se mnozi i da sluzi Bogu!!!

4. Deo.

I SADA IMAMO CITAVU TABELU KAKO SE ADAM MNOZIO SVE VISE I VISE

Sto je vazno da bismo posmatraili ceo kontekst i celu situaciju, da bismo videli zasto sinovi Bozji nisu bili andjeli:

1.Mo 5:1 Ovo je pleme Adamovo. Kad Bog stvori čoveka po obličju svom stvori ga.

3 I požive Adam sto trideset godina, i rodi sina po obličju svom, kao što je on, i nadede mu ime Sit.
4 A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;
5 Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre.
6 A Sit požive sto pet godina, i rodi Enosa;
7 A rodiv Enosa požive Sit osam stotina sedam godina, rađajući sinove i kćeri;
8 Tako požive Sit svega devet stotina dvanaest godina; i umre.
9 A Enos požive devedeset godina, i rodi Kajinana;
10 A rodiv Kajinana požive Enos osam stotina petnaest godina, rađajući sinove i kćeri;
11 Tako požive Enos svega devet stotina pet godina; i umre.
12 A Kajinan požive sedamdeset godina, i rodi Maleleila;
13 A rodiv Maleleila požive Kajinan osam stotina i četrdeset godina, rađajući sinove i kćeri;
14 Tako požive Kajinan svega devet stotina deset godina; i umre.
15 A Maleleilo požive šezdeset pet godina, i rodi Jareda;
16 A rodiv Jareda požive Maleleilo osam stotina trideset godina, rađajući sinove i kćeri;
17 Tako požive Maleleilo svega osam stotina devedeset pet godina; i umre.
18 A Jared požive sto i šezdeset i dve godine, i rodi Enoha;
19 A rodiv Enoha požive Jared osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;
20 Tako požive Jared svega devet stotina šezdeset dve godine, i umre.
21 A Enoh požive šezdeset pet godina, i rodi Matusala;
The godliness and translation of Enoch
22 A rodiv Matusala požive Enoh jednako po volji Božjoj trista godina, rađajući sinove i kćeri;
23 Tako požive Enoh svega trista šezdeset pet godina;
24 I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga jer ga uze Bog.
The birth of Noah, etc
25 A Matusal požive sto osamdeset sedam godina, i rodi Lameha;
26 A rodiv Lameha požive Matusal sedam stotina osamdeset dve godine, rađajući sinove i kćeri;
27 Tako požive Matusal svega devet stotina i šezdeset i devet godina; i umre.
28 A Lameh požive sto osamdeset i dve godine, i rodi sina,
29 I nadede mu ime Noje govoreći: Ovaj će nas odmoriti od poslova naših i od truda ruku naših na zemlji, koju prokle Gospod.
30 A rodiv Noja požive Lameh pet stotina devedeset pet godina, rađajući sinove i kćeri;
31 Tako požive Lameh svega sedam stotina sedamdeset sedam godina; i umre.
32 A Noju kad bi pet stotina godina, rodi Noje Sima, Hama i Jafeta.

5. Deo.

Vidimo da su Adamovi potomci i Kainovi odvojeni, nisu zajdno.

Jedni se mnoze tamo negde na drugom delu zemlje i postali su zli i sve gori.

Dok na drugom delu zemlje se Adam dalje mnozi sa svojim potomcima ali oni pocinju da sluze Bogu.

STA SE DESAVA KADA SU se kao sto vidimo LJUDI SVE VISE I VISE MNOZILI?

1.Mo 6:1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.

BIVALI SU SVE BLIZE I BLIZE JEDNIM DRUGIMA; KAINOVCI I ADMAOVCI DA TAKO KAZEMO I SURET JE BIO PROGRAMIRAN:.

1.Mo 6:2 Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše.

Ovde se opisuje prvi suret sa Kainovcima.
Adamovci se nazivaju sinovima Bozjim jer su nasuprot Kainvocima nastavili da sluze Bogu. i ostali su verni bogu i ostali su nejgovi sinovi!!!
A Kainovci su ti sinovi ljudski ejr sluze sebi ne Bogu, svojim prohtevima i zlu, coveku.

I POCELI SU SA NJIMA DA SE MESAJU I STA SE ONDA DESAVA?

3 A Gospod reče: Neće se duh moj do veka preti s ljudima, jer su telo; neka im još sto dvadeset godina.
4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.
5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,
6 Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu.
7 I reče Gospod: Hoću da istrebim sa zemlje ljude, koje sam stvorio, od čoveka do stoke i do sitne životinje i do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio.

KO PREDVALDAVA tim mesanjem Kainovca i Adamovca?

KAINOVCI.

ZLO PREDVALDAVA I LJUDI SE KVARE NE SLUZE VISE BOGU.

Postali su tako zli da se to i Bogu zgrozilo.

6. Deo.

4 stih stvara ceo probelm a i sam stih pored ovog konteksta daje razjasnjenje,

Sta taj stih stvarno kaze?????????

ZAPAZITE 4 STIH:

Stih nekaze da su tom zenidbom ljudi postajali veci. nego da je u to vreme U toj PREDPOTOPNOJ generaciji ;DA su postojali ljudi koji su bili divovi a i posle toga iako su se zenili sa kcerima ljudskim to jest Kainovcima DA IH TAKO NAZOVEMO i dalje je bilo velikih ljudi na zemlji.
IZ STIHA VIDIMO DA SU POSTOJALI DIVOVI PRE ZENIDBE SINOVA BOZJIH I LJUDSKIH ali i aksnije uprkos tom zenidbom.

ZNACI DA SU ADAMOVCI BILI TAKODJE DIVOVI ALI STIH ZELI DAKAZEA DA SU ONI TO I DALJE OSTALI UPRKOS MESANJU SA KAINOVCIMA.

Stih govori da su svi ti ljudi predpotopni ljudi, bili veliki divovi.
Tacniji biblijski tekst koristi jednu rec i kaze: PRAISTORISKI LJUDI.
MISLI NA PREDPOTOPNE LJUDE UOPSTENO, NE I POSLE mesanja, sto je stiha ocigledno!!!!!!!!

Ja sam ih krstzio na Adamovce i Kainovce a svi su od Adama da se laske razumemo.

7. Deo.

Ovde imamo tabelu isusovog rodoslovlja koju necu da ctiram da ne zatrpavam mozete je naci u luki 3 glava i na pocetku i kraju te tabele kaze ovako:

Pocetak tabele:
Lk 3:23 I taj Isus imaše oko trideset godina kad poče; i beše, kao što se mišljaše, sin Josifa sina Ilijinog,

Kraj tebele:
Lk 3:38 Sina Enosovog, sina Sitovog, sina Adamovog, sina Božijeg.

Vidimo Adam se naziva sinom Bozjim po stvaranju.

Svi oni koji su sluzili Bogu a bili su sinovi Adamovi su se stoga nazivali sinovi Bozji.

I svi oni koji ce na novoj zemlji sluziti Bogu ponovo ce biti nazvani SINOVI BOZJI:

Hos 1:10 Ali će ipak broj sinova Izrailjevih biti kao pesak morski, koji se ne može izmeriti ni izbrojati; i mesto da im se reče: Niste moj narod, reći će im se: Sinovi Boga Živoga.

Röm 9:26 I biće na mestu, gde im se reče: Vi niste moj narod; tamo će se nazvati sinovi Boga Živoga.

Medjutim oni koji sluze Bogu su automatski vec sada na ovoj zemlji SINOVI BOZJI:

Mt 5:45 Da budete sinovi Oca svog koji je na nebesima; jer On zapoveda svom suncu, te obasjava i zle i dobre, i daje dažd pravednima i nepravednima.

Lk 6:35 Ali, ljubite neprijatelje svoje, i činite dobro, i dajte u zajam ne nadajući se ničemu; i biće vam velika plata, i bićete sinovi Najvišega, jer je On blag i neblagodarnima i zlima.

Lk 16:8 I pohvali gospodar nevernog pristava što mudro učini; jer su sinovi ovog veka mudriji od sinova videla u svom naraštaju.

Joh 1:12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,

Röm 8:14 Jer koji se vladaju po duhu Božijem oni su sinovi Božiji.

Röm 8:19 Jer čekanje tvari čeka da se jave sinovi Božiji.

2.Kor 6:18 I biću vam Otac, i vi ćete biti moji sinovi i kćeri, govori Gospod Svedržitelj.

Gal 3:26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa;

Gal 4:6 I budući da ste sinovi, posla Bog Duha Sina svog u srca vaša, koji viče: Ava Oče!

Gal 4:7 Tako već nisi rob, nego sin; a ako si sin, i naslednik si Božji kroz Isusa Hrista.

Prepotopni ljudi su svi bili dibvovi.
Pretpotopni ljudi i zene su bili daleko veci nego danasnji.
Predpostavlja se izmedju 3-4 metra.
To ovaj tekst u 1 Mojsijevoj 6,4 zeli da kaze. I kasnije iako su se spojil isa Kainovcima.

1.Mo 6:4 A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

Ova rec u stihu, od STARINE u svom originaliu govori o predpotopnim praistorijskim ljudima.
Kod nas je preveden od starine.

SPOSOBNOST REPRODUKICJE ANDJELA?

Sadukeji postavaljaju jednom prilikom pitanja Isusu:

28 O vaskrsenju dakle koga će od sedmorice biti žena? Jer je za svima bila.
29 A Isus odgovarajući reče im: Varate se, ne znajući Pisma ni sile Božje.
30 Jer o vaskrsenju niti će se ženiti ni udavati; nego su kao anđeli Božji na nebu.

Andjeli Bozji kao duhovna bica, nemaju potrebu niti sposobnost zenidbe ili reprodiúkcije.
Oni su bespolni iako muskog roda.

Sposobnost reprodukcije ili potrebu za zenidbom i sekualnim odnosom imaju samo materijlana bica kao ljudi i zivotinje.

Duhovnim bicima nije data ta sposobnost pa do toga nemoze nikako da dodje i kada bi hteli.

To je Bog u svojoj mudrosti odvano tako uredio.

Spr 8:32 Tako, dakle, SINOVI poslušajte me, jer blago onima koji se drže puteva mojih.

Vidite kako nekada treba da se celokupno sagledaju stvari da bi se tacno sagledao jedan stih.
ML je toga dobro svestan ali on jednostavno kopria navede neki stih koji na prvom pogled upotvrdjuje kulinu teoriju, a ti sada sedi 4 sata i pisi da objasnis i razmrsis ova namerna zamrsavanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back