Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 45.139
Te Isusove riječi koje si postavio nemaju nikakve veze za njegovom nevidljivom prisutnošću ili dolaskom.
Kakav ti je to zaključak gdje kažeš: ˝ Zasto Isus da ne dodje vidljivo kad je vec jednom vidjen˝. ?
Zar ti nisu dovoljni biblijski stihovi koji jasno kažu da je uskrsnut u duhovnom tijelu, i da materija nemože opstati u području u kojem se On nalazi ?
o.
DA RAZJASNIMO I OVU KULINU NEISTINU O HRISTU KOJI JE VASKRSAO NAVODNO KAKO KULA KAZE KAO DUH.
Isus nije vaskrsao kao duh, jer bi onda njegovo telo ostalo u grobu i moralo bi da vidi trulenje , jer je Isus dosao DA u svemu bude kao covek i njegovo telo bi moralo da zavrsi na taj nacin.
6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
Filibljanima 2..
Pavle ponavlja prorocastvo koje je Bog rekao za Isusa:
Apg 2:27 Jer nećeš ostaviti dušu moju u grobu, (Isusovo) niti ćeš dati da Svetac Tvoj vidi truljenje.
U ovom tekstu u grckom originalnom tekstu pod DUSOM SE MISLI NA TELO ne Isusovu dusu sto se danas podrazumeva pod dusom kao duh.
Misli se na OSOBU OD MESA I KRVI.
Sami svedoci uce da je dusa telesna osoba ne neki duh.
Isus je ustao u telu iz svog groba, samo u slavnom besmrtnomt elu.
Isus nije vaskrsao kao Duh nego sa svojim telom I nije video TRULENJA, ista ona osoba koja je razapetaustala je, vaskrsla samo sa slavnim besmrtnim telom:
Pavle nam kaze da je Isus vaskrsao u svom telu ali slavnom telu, telu koje nije vise smrtno:
Phil 3:21 Koji će preobraziti naše poniženo TELO da bude jednako TELU slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti.
Isus ce tako Preobraziti nasa tela da budu besmrtna kao njegovo i bicemo slicicni telu SLAVE NJEGOVE.
Slave njegovo se misli na vaskrsenje u slavnom telu u kojem je ustao.
Sam Bog Otac se zakleo Davoidu sledece:
Apg 2:30 Prorok dakle budući, i znajući da mu se Bog kletvom kle od roda bedara njegovih po telu podignuti Hrista, i posaditi Ga na prestolu njegovom,
Apg 2:31 Predvidevši govori za vaskrsenje Hristovo da se ne ostavi duša Njegova u paklu, ni telo Njegovo vide truljenje.
34 Jer David ne iziđe na nebesa, nego sam govori: Reče Gospod Gospodu mom: Sedi meni s desne strane,
35 Dok položim neprijatelje Tvoje podnožje.
Bog Isusa vaskrsava u nejgovom TELU koje ima davidovog porekla us ebi.
Bog to nije rekao Davidu vec njegovom potomku Hristu.
David nije izasao na nebo nego njegov potomak koji ima Davidove gene, Hristos.
Da Hristos nije vaskrsao u tom telu nebi mogao da sedi neko sada na nebu sa davidovim genima.
Nebi se ispunile ove Bozje reci.
Bog obecaje Davidu da ce od njegovog potomstva dakle od Davidovog tela vladati na davidovim prpestolom i svetom.
Da Hristos nije vaskrsao u tom telu koje nosi davidovo potomstvo u sebi, nebi se ispunilo to prorocastvo da ce potosmtvo Davidovo sedeti na presto.
Niti bi Hristos mogao da bude Car na zemlji jer car treba da bude od davidovog tela, potomstva.
A Isus je car i sami svedeoci ga nazivaju tako.
A zaboravljaju zasto i kako je car. Zamrsavaju ovako jasne stvari?
Odbacuju jedno prihvataju samo jedan deo???.
1.Kor 15:40 I imaju telesa nebeska i telesa zemaljska: ali je druga slava nebeskim, a druga zemaljskim.
Pavle govori o nasim telima ali besmrtnim telima koja ce dobiti verni kada Isus dodje.
APOSTOLI SU VIDECI ISUSA PRVI PUT POSLE VASKSENJA ISTO POMISLILI KAO I KULA STRAZARA STO JOS UVEK MISLI:
36 A kad oni ovo govorahu, i sam Isus stade među njima, i reče im: Mir vam.
37 A oni se uplašiše, i poplašeni budući, mišljahu da vide duha.
38 I reče im: Šta se plašite? I zašto takve misli ulaze u srca vaša?
39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.
Lk 24:39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer DUH tela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.
To sam Isus kaze.
Posle toga apostoli nisu vise tako mislili.
1.Joh 4:3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u telu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kog čuste da će doći, i sad je već na svetu.
2.Joh 1:7 Jer mnoge varalice iziđoše na svet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u telu; ovo je varalica i antihrist.
2.Joh 1:7 Jer mnoge varalice iziđoše na svet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u telu; ovo je varalica i antihrist.
Joh 3:13 I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.
Isus koji je dosao u telu on se licno taj isti i popeo na nebu.
Pavle nam govori da ce se tako i verni koji budu docekali Hrista a i oni koji budu avskrsli tom prilikom, u svojim telima ne kao duhovi, preobraziti u besmrtna materijalna tela:
51 Evo vam kazujem tajnu: jer svi nećemo pomreti, a svi ćemo se pretvoriti.
52 Ujedanput, u trenuću oka u poslednjoj trubi; jer će zatrubiti i mrtvi će ustati neraspadljivi, i mi ćemo se pretvoriti.
53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.
54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona reč što je napisana: Pobeda proždre smrt.
55 Gde ti je, smrti, žalac? Gde ti je, pakle (grobe), pobeda?
Pavle nam kaze da je Isus vaskrsao u svom telu ali slavnom telu, telu koje nije vise smrtno:
Phil 3:21 Koji će preobraziti naše poniženo TELO da bude jednako TELU slave Njegove, po sili da može sve sebi pokoriti.