Drzanje deteta za ruku

ako si otac, samo dok su mali...pogotovo kod sinova, da ne ispadne mekan ko neki zenski petko. sto ranije moras ostrije sa njim da rano postane cvrst. devojcice razmazis tu nema sta da pogresis.

sa druge strane majka ce sa cerkom da ide pod ruku i kad bude odrasla.

Dokle god ne nauci da ne istracva pred automobile, bicikle, pse i druge ljude...

U smislu motornog razvoja treba ga pustit sto pre, cak sa dve godine dete moze samostalno da hoda (da drzi pravac i ravnotezu)....

Ti mora da držiš psa kod kuće.
Svima javno ovde i na ovom forumu kažem da decu ne treba da štite od psa. Jer bi to značilo da su psi slobodni, a deca ne. Ili deca ne smeju da se slobodno kreću zato što unaokolo ima pasa. Dakle, ako se desi da pas napadne dete udrite i po psu i po vlasniku.
Desilo mi se ovo dva puta sa dvoje dece i u oba slučaja sam postupio kako sam naveo i ne kajem se.

Ti mora da držiš psa kod kuće.
Svima javno ovde i na ovom forumu kažem da decu ne treba da štite od psa. Jer bi to značilo da su psi slobodni, a deca ne. Ili deca ne smeju da se slobodno kreću zato što unaokolo ima pasa. Dakle, ako se desi da pas napadne dete udrite i po psu i po vlasniku.
Desilo mi se ovo dva puta sa dvoje dece i u oba slučaja sam postupio kako sam naveo i ne kajem se.

Nemam psa. Pas moze da bude i na povodcu, pa da neko nastrada. Deca vole pse i zatrcavaju se ka njima bez svesti o tome da ih pas moze povrediti. Isto kao sto ih moze udariti bicikl ili kao sto mogu preturiti neku babu koja jedva stoji na nogama jer nisu gledala kuda su trcala...

Nemam psa. Pas moze da bude i na povodcu, pa da neko nastrada. Deca vole pse i zatrcavaju se ka njima bez svesti o tome da ih pas moze povrediti. Isto kao sto ih moze udariti bicikl ili kao sto mogu preturiti neku babu koja jedva stoji na nogama jer nisu gledala kuda su trcala...

Kako je lepo dopisivati se sa moderatorima. Odgovore na keca.
Inače, nisi razumela šta sam hteo da kažem u vezi sa držanjem dece za ruku i u vezi sa psima. Ali to dovoljno govori o tebi.

ti nisi razumeo sta je ona htela da kaze.
ali to sto cinjenicu da je mod koristis kao argumen govori dosta o tebi.
majka UVEK stiti dete pre nego se povredi.
otac kaze nek padne , naucice
.

A ti si njen advokat?
Boldovano dosta govori o tebi, a na osnovu boldovanog bih rekao da nisi imala mnogo iskustva sa decom.
Svaka ljudska jedinka reaguje na svoj način. To si i potvrdila kroz odgovor - ko je muško, a ko žensko. Ali mrzi me da pišem. Imam pametnija posla.
Pozdrav i nastavi da razmišljaš. Pozitivno je to za vijuge.

Ono sto je najvaznije,kod vaspitavanja dece,to je postici neku sredinu,u nacinu,na koji se roditelji,odnose prema svojoj deci.Roditelji,koji "bdiju" nad svakim
gestom-pokretom deteta,stvorice od njega kasnije,nesamostalnu licnost.Opet oni koji isuvise strogo,ispoljavaju svoj odnos sa detetom,takodje cine gresku.
Najbolji nacin da se dete (musko ili zensko,svejedno),pravilno vaspita,sastoji se u tome,da se detetu u sto ranijem zivotnom dobu,omoguci,da iskaze neku
svoju samostalnost.Uloga roditelja je,da to odrastanje osamostaljivanje svoje dece,prati,ali sa odredjene distance.Ali najvaznija stvar,u celom ovom pitanju,koje
je vrlo kompleksno,to je cinjenica,da deca koja su odrasla u porodici,u kojoj vladaju harmonicni odnosi,i gde se clanovi porodice,odnose jedan prema drugom
sa postovanjem i ljubavlju,u tim porodicama,retko dolazi do problema na relaciji,deca roditelji.

A ti si njen advokat?
Boldovano dosta govori o tebi, a na osnovu boldovanog bih rekao da nisi imala mnogo iskustva sa decom.
Svaka ljudska jedinka reaguje na svoj način. To si i potvrdila kroz odgovor - ko je muško, a ko žensko. Ali mrzi me da pišem. Imam pametnija posla.
Pozdrav i nastavi da razmišljaš. Pozitivno je to za vijuge.
Што си ти тако агресивна персона?
Сваки одговор и објашњење доживљаваш као атак на себе, а и логика и познавање нпр паса ти је апсурдна.

najvise zavisi kakvo ti je dete , generalno sam roditelj koji mnogo trosi energije da bi zastitila dete....mladji mi je prosao bez oziljaka ali ovaj mladji je bas nepazljiv a svasta pokusava, mislim da cu dugo morati da ga drzim za ruku....

najvise zavisi kakvo ti je dete , generalno sam roditelj koji mnogo trosi energije da bi zastitila dete....mladji mi je prosao bez oziljaka ali ovaj mladji je bas nepazljiv a svasta pokusava, mislim da cu dugo morati da ga drzim za ruku....

Apsolutno se slazem, starijeg sam drzala za ruku negdje do 2-3 godine a posle toga samo u situacijama gdje procjenim da bi moglo nesto da mu se desi,inace je jako poslusno djete, koje uvjek ide krajem ulice ili trotoarom (mada ih kod nas u vecini ulica nema) ne zvjera na sve strane nego pazi gdje hoda i sta se desava (ima li auta, pasa i sl.), ako prelazimo ulicu sam mi da ruku, mada vec odavno sam ga naucila da gleda semafor i da pogleda ljevo i desno kada prelazi ulicu... mladji je druga prica sve ga zanima ako vidi macku ili psa prva mu je zelja da ide da im se priblizi da ih osmotri (ili pomazi) sto kod nepoznatih zivotina (a tek lutalica) moze biti jako opasno, stalno ima potrebu da trci ulicom.... ma haos :) zato ga ni minut ne pustam bez drzanja za ruku.... i ima neki utisak da ce to jo potrajati

Back