Дрво Живота

Sad ima materijala za jedno 5,6,7 postova da sebe promoviše u Adama (samo još da provalim na kojeg misli, dal onog što je zeznuo ili ovog što je ispravljao greške prvog :think:)

krstixf7.gif

U duhovnom svetu duhovno uyrУ духовном свету духовно узрасле особе су као дрвеће, па се каже да вукови се крију у шуми, међу дрвеђем, Што ће рећи да су вукови лажни учитељи који се представљају као да су они дрвеће кријући се међу духовно узраслим особама,
Христос је дрво Живота а Луцифер дрвопознања добра и зла. Библија када описује дрво живота каже да је у њему разум, истина и мудрост, А те ствари красе и Спаситеља. По томе разумемо о шему се ту ради
hriscani kazu da je drvo simbol hrista a sta kazu jevreji koji i napisase postanje..i jedno i drugo tumacenje ne stoji..

hriscani kazu da je drvo simbol hrista a sta kazu jevreji koji i napisase postanje..i jedno i drugo tumacenje ne stoji..
Није симбол, ти Хришћани који тако кажу инису неки хЧришћани: Христос је Дрво Живота.Када неко твори Божију вољу тада га Бог дарује Откровењима која су плодови са Дрвета живота, Али ко то не доживи то не може ни схватити, него ето прича о неким симболима.

Није симбол, ти Хришћани који тако кажу инису неки хЧришћани: Христос је Дрво Живота.Када неко твори Божију вољу тада га Бог дарује Откровењима која су плодови са Дрвета живота, Али ко то не доживи то не може ни схватити, него ето прича о неким симболима.
a sta kazu jevreji koji napisase ovu pisaniju sta predstavlja drvo zivota u raju..

A kad se kaže hleb i vino? Voda, put, istina, Život.... kako je to drvo u edemu, stablo sa granama?

I svih 12 sinova svakog meseca davace plod ..nista ne razumem
Po predanju i ikonama smatraju da je drvo sa 12 grana, nije mi palo na pamet nego sam čuo. Biblija je po meni simbolika jer ako je tumačimo bukvalno ili pola-pola zavede sve do jednog, zato i ima hiljade tumačenja. Kad je pravoslavno tumačenje u pitanju navedem izvor sve ostalo je moje proizvoljno tumačenje što ne znači da je tako. Nisam od onih koji svoje tumačenje poturaju kao pravoslavno.

sale samo razotkriva lažnjake
ili si ti laznjak ili jefrem sirin, nema treceg, ako nije jedno drvo
https://svetosavlje.org/o-raju/
Насред Раја Бог је посадио Дрво познања, окружио га је страхом, оградио ужасом да би попут ограде чували његову околину. У једној од за
I učini Gospod Bog, te nikoše iz zemlje svakakva drveća lepa za gledanje i dobra za jelo, i drvo od života usred vrta i drvo od znanja dobra i zla.
na pitanje sa koje strane, ti rece
sa severne strane,a sirin kaze NASRED
I sad ti pljujes mene?

ili si ti laznjak ili jefrem sirin, nema treceg, ako nije jedno drvo

na pitanje sa koje strane, ti rece
sa severne strane,a sirin kaze NASRED
I sad ti pljujes mene?
Jesl tupson ili izigravaš forumsku ludu ili ipak jesi, ako ti tri puta kažem da su oba drveta na sred vrta ne očekuj da ti neko i četvrti put ponavlja jedno te isto.
Druga stvar bog kaže drvo života je na sred, a Eva da je drvo poznanja na sred. Znači ili laže bog ili laže Eva ili oboje lažu.
Za sirina on kaže ovako
Може се сматрати да благословено Дрво живота по својој блиставости јесте сунце Раја, његово лишће је светлоносно, на њима се огледају духовне лепоте врта; остало дрвеће, по пирењу ветрова се приклањају и као да се клањају овом вођи и цару дрвећа.

Pošto menjaš mišljenje na pola sata pa kažeš ima 2 drveta posle 1 šta dalje palamudiš. Prekini na vreme. U Bibliji ti lepo piše dva još i ponavljaš moje citiranje.
Kad si toliko pametan a ni Bog ni mi pojma nemamo reci jasno koliko je to bilo drva na sred vrta i da li su ta dva ustvari jedno :D

Pošto menjaš mišljenje na pola sata pa kažeš ima 2 drveta posle 1 šta dalje palamudiš. Prekini na vreme. U Bibliji ti lepo piše dva još i ponavljaš moje citiranje.
Kad si toliko pametan a ni Bog ni mi pojma nemamo reci jasno koliko je to bilo drva na sred vrta i da li su ta dva ustvari jedno :D
pod 1 moras da prestanes da sudis mene, navalio si na brzinu i necu-smecu da osudis, da uskaces u zakljucak, a ja sam trazio da idemo postepeno, pa ako je bilo ko pogresio da vidimo KAKO I ZASTO je pogresio
Ja do sada nisam ni rekao 2 ili 1, samo sam rekao da Hristos nije Drvo zivota, jer je On postojao pre svega sto je Bog Otac stvorio kroz njega Sina, pre 1. dana, a ne 3. kada sva drveca. Prica iz raja ima drugu namenu, ali ne mozes ni da pocnes da razumes dok sudis mene [ili necu prvo, ili arianu, koga god]

Онај који је посадио Дрво познања поставио га је по средини Раја да би оно раздвајало више од нижег, светињу од Светиње над светињама.
jel vidis sta pise sirin, evo jos
Како Адаму није био дозвољен улаз у унутарњи храм, овај храм је био чуван да би се Адам задовољавао служењем у спољашњем храму
jel vidis da sirin smesta samo 1 drvo nasred, u unutrasnjost, da tvrdi cak da je u sredistu raja, sredini nije ni prilazio adam, nije smeo po jefremu sirinu
требало је да се боји дрвета и да осети да не сме чак ни да му се приближава.
ne mozes ti da sad da potres sirinovu logiku i da kazes oba su u sredini, kada citamo da on nije tako verovao, vizuelizirao,
vec mi zajedno polako, bez sudjenja trebamo da ispitamo zasto i kako
p.s. naravno, ja imam zadnju misao, VIZUELIZACIJA JE KRIVA, necu da lazem
a ni Bog ni mi pojma
sad ces i Boga da sudis
bolje prestani da sudis, ne zakljucuj pre vremena.
Ako nemas zivaca, ostavi bolje otvoreno, ima ko ima strpljenja da ide postepeno korak po korak i sazna zasto ej svako zauzeo drugacije stanoviste, VIZIJU.
Molim te ko Boga, ne sudi, ne zakljucuj, nego da visimo sva ta razlicita stanovista vizije i saznamo zasto se razlikuju, zasto se ta dva drveta zamenju, zasto ovaj hvali to drugo, zasto vi hvalite prvo... Prica je otvorena, jer se NE ZNA, ali to ne znaci da trebamo da vizionarimo, ako nemamo afirmaciju [ko je kriv]. Cak ni ti nisi kriv kada kazes da ni Bog ne zna, to je tako namerno postavljeno.

Poslednja izmena:
A kad se kaže hleb i vino? Voda, put, istina, Život.... kako je to drvo u edemu, stablo sa granama?
Већ сам писао да кад се у духовном свету говори о духовно узрслим особама еоне се доживљавају као дрвеће. док они којису приземни су трава.
Христос је дрво живота.

a ni Bog ni mi pojma nemamo
а ми сад треба да обраћамо пажњу на то шта они кажу.
mislis, mi znamo VISE, i tezimo da budemo sveznalice?
ja bih sugerisao, za one koji znaju engeski, da razmotre ovaj koncept, mogu slobodno reci - DA NE BUDEMO SVEZNAJUCI, konketno u prici iz raja - mi ne znamo ko je kriv za celu zavrzalamu, vec samo spekulisemo i vizueliziramo, umesto da afirmisemo korak po korak, mi neprestano iskacemo iz price, sami sebe izbacujemo iz raja, prvi ja adam, i zato vas ucim iz mog iskustva
The phrase in Hebrew: טוֹב וָרָע, tov wa-raʿ, literally translates as good and evil. This may be an example of the type of figure of speech known as merism, a literary device that pairs opposite terms together in order to create a general meaning, so that the phrase "good and evil" would simply imply "everything." This is seen in the Egyptian expression evil-good, which is normally employed to mean "everything." In Greek literature, Homer also uses the device when he lets Telemachus say, "I know all things, the good and the evil" (Od.20:309-10).[1]

However, if tree of the knowledge of good and evil is to be understood to mean a tree whose fruit imparts knowledge of everything, this phrase does not necessarily denote a moral concept. This view is held by several scholars.[1][2][3]
ja mislim da nismo sveznajuci, a u ovom slucaju u moralnom kontekstu [dobra i zla], te zato ne mozemo, ne bi trebali ni smeli da sudimo - to vam je lekcija od mene

Poslednja izmena:
additional knowledge, but it gives them the ability to conjure negative and destructive concepts such as shame and evil.
To dodatno saznanje, kaze - jeste, ali ono nam je dalo mogucnost da prizovemo negativne i destruktivne koncepte kao sto su stid/sram i zlo [generalno].
Tacno je da verom saznajemo [AP. pavle rece negde], ali zasto hocemo da budemo sveznajuci - to je moje pitanje? navodno sticanje znanja ljude vodi u apstrakciju, u vizije koje nemaju afirmaciju/potvrdu, vec su obicne IZMISLJOTINE, makar i lazno prozvane ''sa/znanje''. Da smo poslusali Boga, vera bi nas odvela na sasvim drugi put... ali ni ja nemam pravo da imam svoje vizije drugog puta, vec ako mozemo da se vratimo u raj i korak po korak da analiziramo prvi put adamov put- za koje tvrdnje imamo potvrde, a za koje nemamo, bez vizija ikakvih, samo cinjenice, fakte da utvrdimo

Znači ti si se zaleteo pa si prvo mislio da ima dva drveta pa ti neca plavi kit otvorio oči i ti shvatioda ima samo jedno :D ok i to je ljudski. Sad mi prosto poveži logikom svojom kako jedno drvo može da bude i drvo života i drvo smrti i da bog izbacuje iz raja da više ne jedu drvo života jer su probali drvo smrti iako je to jedno drvo :hahaha:
Mora da je bila ludnica u adamovoj i evinoj glavi. Po sad tvojoj trenutnoj teoriji ono jadni nisu ni zašta krivi. Čitav koncept o praroditeljskom grehu pada u vodu.
Znači zbunjen si o par stihova malo ti je pa oćeš i Jefrema da tumačiš, a ko zna možda ima nekog ko ga istumačio pa ćeš i njega. Samo juriš svoj rep. Za tebe je dovoljno ovo jer si pravoslavac

Верујем у једног Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једног Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносушног са Оцем, кроз кога је све постало;
Који је ради нас људи и нашега спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан по Писму;
И Који се узнео на небеса и седи с десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, његовом Царству неће бити краја.
И у Духа Светог, Господа, животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин.

Back