- Poruka
- 76.490
Usvaja sePrigovor!
To Arijanino "sveznanje" odnosi se na ono što je napisalo društvo Kule Stražare
Pa da ona i avva ruku pod ruku sa svojim sveznanjima

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Usvaja sePrigovor!
Za zene, velike monahinje i one kod kojih su dolazii mnogi za savet i iskali molitve, se koristio izraz Amma.Usvaja se
Pa da ona i avva ruku pod ruku sa svojim sveznanjima![]()
To mozes samo da se tesisPrigovor!
to i kazem...oba vidljiva i sad isus drvo jos dobio strazu da mu niko ne pridje ..ako je sin boziji nije zlotvor majku mu...jao jadnicak ako je ovo istina oca vise ne volim..Da nije bilo vidljivo ne bi im boža zabranio
Ne znaš ti Bibliju.Znam celu Bibliju odliucno jer sam je izucavala![]()
Takav plan, 4 Ilijade godina cekaj na sina. A treći put za još 4 pa sve tako još 4 i onda se gasi svetlo pa sve jovo nanovoto i kazem...oba vidljiva i sad isus drvo jos dobio strazu da mu niko ne pridje ..ako je sin boziji nije zlotvor majku mu...jao jadnicak ako je ovo istina oca vise ne volim..
To je tvoje iskrevljeno misljenje i tumacenje
O nee sad moramo i tebe da tumačimoTo je tvoje iskrevljeno misljenje i tumacenje
rekoh ljubomora te ubi
a ti ako nisi od adama i eve kao i svi ljudi, od koga si, o dobri sale? osudi ti praroditelje kao da nisu tvojie a glupi Adam voli Evu pa dušu svoju dade. Vi ste zlo jedno
vidis, dobri sale kaze da nije ponikao iz zemlje od zlog adama i eve, a Hristos da jeste iz zemlje - 'ladno je izokrenuo, ne znam jel ga to gete naucioa to drvo tj isus poniko iz zemlje a ja sve mislim s neba![]()
Ako je verovati Mojsiju, veruješ?a ti ako nisi od adama i eve kao i svi ljudi, od koga si, o dobri sale? osudi ti praroditelje kao da nisu tvoji
opet trikovi, cccAko je verovati Mojsiju, veruješ?
Znaš li ko se sve bavi Biblijom?opet trikovi, ccc
krenuo si sa pricom kako je Hristos drvo zivota, a ja sam se po obicaju bacio na citate i prevodioce
pa kad kao nisi od adama i eve, znaci sumnjas u taj izvestaj o stvaranju, pa zasto onda kazes da je Hristos drvo zivota?
ali imamo ih dva izvestaja za takve kao sto si ti
a mojsiju zasto ne bih verovao?
pazi, koji si ti mentalni sklop - ti tumacis nesto, pravis se pametan, a ni ne verujes u to, ali nije ti bitno dok god verujes da je tudja zabluda veca ti si pobednik
dok god je komsijinoj kravi gore, nema veze sto ce i tvoja da kljokne, samo da njegova crkne pre tvoje
a to sto mi imputiras nije istina, jer ja sam isao za smecinom logikom, i ti si prvo pristao, pa si posle krenuo da sudis, a evo dokle si stigao da sudis praroditelje adama i evu
ma kakvi, bujna masta cini svasta da je Bog posadio Hrista u raju i pored svih Hristovih, ja sam hleb, cokot, vi vizuelizirate da ''dvanaest puta donosaše plodove, dajući svaki mesec plod svoj, i lišće drveta – za isceljenje naroda''. Zasto se isceljuju ako vise nema bolesti?U svetootačkom predanju Pravoslavne Crkve Hristos – Drvo života; Drvo Života i jeste Hristos
nebo i zemlja stvoreni, Recju, Logosom,Otvori temu pa zovi necu i afirmišite se koliko vam duša ište
opet ovaj jefrem sirin, stalno ''stamparske greske'' nalazim kod njega, ili je jedno drvo bilo, sta zna sale sta je predanje, nema tamo na linku nikakvog predanja, sale zna samo da osudjuje ljude9. И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла.
https://svetosavlje.org/o-raju/
Насред Раја Бог је посадио Дрво познања, окружио га је страхом, оградио ужасом да би попут ограде чували његову околину. У једној од за
Бог је посадио два дрвета и Рају – Дрво живота и Дрво познања. Оба су благословени извори свих добара. Њиховим посредством човек се може уподобљавати Богу – посредством живота не знати за смрт, а посредством мудрости не знати за заблуду.
СВЕТИ ЈЕФРЕМ СИРИЈСКИ
О РАЈУ
Кад је пак Адам дошао код змије, ова је лукавим питањима која је упутила Еви, сазнала шта је то Рај и какав је он.
Сазнала је, проклетница, какво је то светилиште, сазнала је од Адама и Еве да се његова слава скрива у Дрвету познања, сазнала је да је приступ вратима светилишта забрањен заповешћу и тада се досетила да је у плоду дрвета кључ истине и да ће се онима који прекрше заповест очи отворити, и они ће се испунити кајањем.
Ово Дрво за њега је било слика врата (икона), а плод завеса која прекрива храм. Адам је убрао плод, прекршио заповест и чим је угледао славу која га је својим зрацима обасјала изнутра, побегао је одатле и похитао да пронађе себи уточиште под убогим смоквама. Онај који је посадио Дрво познања поставио га је по средини Раја да би оно раздвајало више од нижег, светињу од Светиње над светињама. Адам је приступио, одважио се да уђе и обузео га је ужас.
Адам је у својој нечистоти хтео да уђе у Светињу над светињама
necu da te sudim, samo cu da te razalujem, cika jefreme, moram, propisi su propisiИ Ти, Свезнајући, не осуди моју намеру! И Ти, за све Скривени, не осуђуј моју духовну радозналост!
sale samo razotkriva lažnjake, kao što sam ti odavno već posle tri tvoja posta napisao da nisi pravoslavac. Nemam ništa protiv da tumačiš kako hoćeš ali nemoj da se kriješ iza tuđe vere. Tvoja tuđa vera je pravoslavlje.opet ovaj jefrem sirin, stalno ''stamparske greske'' nalazim kod njega, ili je jedno drvo bilo, sta zna sale sta je predanje, nema tamo na linku nikakvog predanja, sale zna samo da osudjuje ljude
ma, ja ipak mislim da vi svi djuture nemate pojma, samo jos da priznate, kao jeroh... hajde, pacici, da cujem - ''nemamo pojma'', pa da vas naucim
ma, ja ipak mislim da vi svi djuture nemate pojma, samo jos da priznate, kao jeroh... hajde, pacici, da cujem - ''nemamo pojma'', pa da vas naucim
Avva i amma sa njihovim dopuštenjem nema Sv.duha, sina i otkrovenja.![]()
I mi Arijanku za trku imamo. Samo sto je nasa turbo na kvadrat!!!