Дрво Живота

jel sam te lepo pitao ako je drvo od zivota bilo u sred, zasto eva kaze da sa njega koje je usred samo nisu smeli da jedu?
pa ne mogu ja sad da zrtvujem necu ako kaze da je bilo 1 drvo, a eva potvedjuje to je to USRED, samon zato sto ti tvrdis da je to drvo Hristos
Ja sam ti lepo rekao da ima 2
I možemo da se prrpucavamo do beskonačnosti. Uzmi Bibliju pa je prelistaj ponovo. Nije Hrist i sotona jedno, to je voda i vatra, svetlost i tama, život i smrt. Ako ne razlikuješ očitu razliku onda ti ne pričaš hrišćanskim jezikom. Pomešao si i izmućkao i napravio šejk. Kažem i tebi i njemu samo se dogovorite koje je to drvo, životno ili smrtno.
Šalom

jel sam te lepo pitao ako je drvo od zivota bilo u sred, zasto eva kaze da sa njega koje je usred samo nisu smeli da jedu?
pa ne mogu ja sad da zrtvujem necu ako kaze da je bilo 1 drvo, a eva potvrdjuje to je to USRED, samon zato sto ti tvrdis da je to drvo Hristos vizuelizacijom, nemas afirmaciju
lepo je objasnio boza adamu koje ne sme da dira...ne dva i deset sto samo jedno..i za mentola dovoljno
.

Ja sam ti lepo rekao da ima 2
I možemo da se prrpucavamo do beskonačnosti. Uzmi Bibliju pa je prelistaj ponovo. Nije Hrist i sotona jedno, to je voda i vatra, svetlost i tama, život i smrt. Ako ne razlikuješ očitu razliku onda ti ne pričaš hrišćanskim jezikom. Pomešao si i izmućkao i napravio šejk. Kažem i tebi i njemu samo se dogovorite koje je to drvo, životno ili smrtno.
Šalom
ti protestues, salome, ne prepucavamo se, vec sam lepo postupno isao da analiziramo
nemoj da mi podmeces, Gospod Bog prica Adamu sa neba, e ne iz drveta; to si ti uleteo u zakljucak da je drvo zivota Hristos, a drugo drvo sotona. OK, ili odgovori zasto onda Eva kaze da se ne jede sa drveta koje je usred, ili odgovori ako je sotona drvo, jel se onda to zmija uvlaci u drvece i glumi malo Boga, malo sotonu - vasa vizuelizacija. A treba nam onda i afirmacija, ne mogu da se pomirim sa ono dvoje bez afirmacije.

Poslednja izmena:
ti protestues, salome, ne prepucavamo se, vec sam lepo postupno isao da analiziramo
nemoj da mi podmeces, Gospod Bog prica Adamu sa neba, e ne iz drveta; to si ti uleteo u zakljucak da je drvo zivota Hristos, a drugo drvo sotona. OK, ili odgovori zasto onda Eva kaze da se ne jede sa drveta koje je usred, ili odgovori ako je sotona drvo, jel se onda to zmija uvlaci u drvece i glumi malo Boga, malo sotonu - vasa vizuelizacija.
O oću li ponavljati samo što ste nestrpljivi da pročitate druge. Znaš sve ko farisej ali ništa ne razumeš, a to ti je zbog drveta. Hteo si znanje a ne razumevanje, zato ti i Ariana sve znate, a ono drvo bi ste najrađe zapalili jer vam smeta. To drvo se unizilo i ponizilo i dalo plod da nikad ne umreš ali farisejsku krv to ne zanima, ta krv hoće da bude po njoj. A drvo opet na kraju prašta na krstu

O oću li ponavljati samo što ste nestrpljivi da pročitate druge. Znaš sve ko farisej ali ništa ne razumeš, a to ti je zbog drveta. Hteo si znanje a ne razumevanje, zato ti i Ariana sve znate, a ono drvo bi ste najrađe zapalili jer vam smeta. To drvo se unizilo i ponizilo i dalo plod da nikad ne umreš ali farisejsku krv to ne zanima, ta krv hoće da bude po njoj. A drvo opet na kraju prašta na krstu
ma kakvi, tebe vizuelizacija odvede ko zna gde, ja Adam znam ovo, Gospod Bog tada se nije unizio, i govoro je i cinio sa neba, a nije sam sebe nasadio ili posadio u vrtu... u novom zavetu i imas da je istinski cokot, Otac vinogradar, a mi loze, ali ne, ti bi drugo da vizueliziras, a mene da afirmses kao licemera, prvo spajajuci me sa necom, pa sa arianom, ko je sledeci...neko sa kim imam jos manje veze

8. И насади Господ Бог врт у Едему на истоку; и онде намести човека, ког створи.
9. И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла.

mi trebamo da damo plod i da se afirmisemo, a ti pricas zdbrda zdola, pa posle mene prozivaju za konfuziju
za krv dodji na ovu temu https://forum.krstarica.com/threads...su-bio-montirani-proces.897157/#post-38768616 umesto sto ovde montiras svoje vizije

Poslednja izmena:
lepo je objasnio boza adamu koje ne sme da dira...ne dva i deset sto samo jedno..i za mentola dovoljno
.
pa adam je onda znao, ali zasto eva rece zmiji onda da se ne jede sa onog sa koga su smeli, koje je usred vrta? i zasto ti zeno dodajes jos i da se ne dira, kada samo nije smelo da se jede, diranje nije bilo zabranjeno... evo, ti li si? adam ovde, eheeeeej, ja mislio koza neka brsti lisce

pa adam je onda znao, ali zasto eva rece zmiji onda da se ne jede sa onog sa koga su smeli, koje je usred vrta? i zasto ti zeno dodajes jos i da se ne dira, kada samo nije smelo da se jede, diranje nije bilo zabranjeno... evo, ti li si? adam ovde, eheeeeej, ja mislio koza neka brsti lisce
navalio se na to usred ko da je na drvo zivota nacickano i ovo drugo..

ma kakvi, tebe vizuelizacija odvede ko zna gde, ja Adam znam ovo, Gospod Bog tada se nije unizio, i govoro je i cinio sa neba, a nije sam sebe nasadio ili posadio u vrtu

8. И насади Господ Бог врт у Едему на истоку; и онде намести човека, ког створи.
9. И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла.
Aman bre čoveče. Prikaz u raju je parabola.
Zato imamo fanatika po celom svetu što sve shvataju bukvalno.
Ajd sad zapamti da se ne ponavljam
Drvo života predstavlja Hrista (koji u nz predstavlja ljubav i život) znači živo drvo i u nz objašnjava da je čokot. On sam kaže da je život (da li je to bog otac rekao za sebe? Ne) Isus. Znači Isus=život. U raju imaš drvo života, ko je život u Bibliji? Isus.
Drugo drvo je znanje, ko daje znanje, sotona (čitaj Fausta)
Eva je u sumnji pa razgovara sa svojim razumom (zmijom) a Adam od ljubavi prema Evi prihvata njenu sumnju. Kušali su tvorca "e baš da vidimo oćemo li umreti, hoću da znam šta i tvorac zna" tu prestaje svaka vera i počinje znanje, tek onda znaju šta je dobro a šta zlo. Za kaznu odvaja ih tvorac od života i neda im pristup (sakriva). I kasnije se može videti šta su saznali, kakav je život bez tog drveta života. Oni su saznali ali i dalje ne razumeju šta su saznali pa se okrenuli drugoj opciji (sotoni) misleći da će ih zlo vaditi iz go.vana, što je i danas slučaj. Iako posle nekoliko hiljada godina ponovo im se pokaza život, Adam i Eva ga razapeše. Opet znaju (ali ne razumeju), a život im oprašta jer zna da ništa ne razumeju.
Nema bukvalnog drveta, nema da se brsti neka jabuka, vrba, paradajz... Nego se brsti božija reč. A ko je reč ili šta je reč? Reč se nastani u telo i reč bi Bog.
Aj uzdravlje

Eva je u sumnji pa razgovara sa svojim razumom (zmijom)
ma ja tebe shvatam, ti goris od zelje da doneses zakljucak, pa zbrzas zbrda zdola, a posle je pitanje da li si spreman da promenis misljenje, jel ti ovo zvuci poznato - sve je parabola, simbolika, sto ne razumes, a drugi su fariseji - to je arianino stanoviste prijatelju, samo sto si je ti ponegde pretekao u vizuelizaciji

tacno se zna zasto je Hristos koristio tacno odredjene parabole, a sigurno nije da ih izvuces i kazes citaj fausta umesto jezekilja za loze i cokot
ti dok se takmicis sa njom u vizuelizaciji, afirmises getea, a ona spinozu- pa, zar je to pametno, ajde budi posten - adam i eva ga razapese?
ja sam cak pokusao i humorom i aluzijama, ali ti dzaba, kad ne znas da stanes na loptu.
na kraju ces doci u sitaciju sa diskutom gromom da raspravljas o razumu, tj o dve vrste razuma, zmijskom i ...

ja sam samo hteo da se pomirim sa ono dvoje koji pomenuse vizuelizaciji i afirmaciju, hm i glista, i da ne odbacim necu smecu.

ma kakvi, tebe vizuelizacija odvede ko zna gde, ja Adam znam ovo, Gospod Bog tada se nije unizio, i govoro je i cinio sa neba, a nije sam sebe nasadio ili posadio u vrtu

Bio bi dobar polljoprivrednik, steta sto nije nastavio sa usavrsavanjem.

Da je Hristos drvo zivota ne bi se sluzio drugim parabolama HLEB ZIVOTA, istinski cokot - za casu novog zaveta. To je nasa hrana i pice. Generalno sudjenje znanju i razumu, to je van pameti, koje god stanoviste da zauzmemo. Razumni znaju da vruca ringla pece, ne treba im da se opeku - zlo, da bi naucili dobro da ne pipaju kada je vruce [ti cak ni tu pouku ne mozes da izvuces iz raja, jer nema njene vizuelizacije i afirmacije, jel sporeti su izmisljeni kasnije] - pa kako to moze da bude od sotone. Od sotone bi bilo da ja guram tebe u vatru da vidim i NAUCIM koje povrede covek moze da istrpi.
Сале!:

Eva je u sumnji pa razgovara sa svojim razumom (zmijom)

Bio bi dobar polljoprivrednik, steta sto nije nastavio sa usavrsavanjem.
jeste, jer
kada govori o zetvi i da li je vreme zetvi, on samo navodi jedan poljoprivredni rad, a njih je mnogo
  • OSIJA 10,11-12 Jefrem je junica naučena, koja rado vrše; ali ću joj doći na lepi vrat; upregnuću Jefrema, Juda će orati (vidi AMOS 9,13), Jakov će povlačiti (vidi AMOS 7) Sejte pravdu, žećete milost; orite krčevinu, jer je vreme da tražite Gospoda, da bi došao i podaždio vam pravdom. (vidi JEREMIJA 4,3 itd)
  • AMOS 9,13 Evo idu dani, govori Gospod, kad će orač (vidi OSIJA 10,11) stizati žeteoca (vidi OSIJA 6,11) i koji gazi groždje sejača (vidi JEREMIJA 31,27), i gore će kapati slatkim vinom, a svi će se humovi rastapati (vidi JOIL 3,18)
  • OSIJA 6,11 I tebi je, Juda, pripravljena žetva, kad vratim roblje naroda svojega.
  • JEREMIJA 4,3 Jer ovako veli Gospod Judejcima i Jerusalimljanima: orite sebi krčevinu, i ne sejte u trnje. (RIMLJANIMA 2,38 Jer nije ono Judejac što je spolja...)
Ratari, nastavak, i požurite, jer sud kao otrov raste po brazdama na njivi Božijoj (OSIJA 10,4), ali pazite, jer orač ne ore svaki dan da poseje niti brazdi i povlači njivu svoju (ISAIJA 28,24), no blago će biti onima koji seju pokraj svake vode, i puštaju volove i magarce (ISAIJA 32,20).
Dakle, citati u Mateju 13, koji se odnose na žetvu ne mogu nikako biti kraj sveta, kako prevodi zapad ili reč vek (ili eon) tumači istok, jer bi se tada radilo o kraju više svetova. Reč Gospodnja o žetvi referiše o poslanju čak 70-orice, pa je i to bilo malo poslanika, jer je žetve bilo mnogo i onda (LUKA 10,1-2), jer su se već njive žutele za žetvu, a ne posle čak 4 meseca (4. Jevandjelje 4,35...). Ali ni danas ko stavi ruku na plug, pa se obazire nazad nije spreman za Carstvo Božije (Luka 9,62).

To je mogla da bude posebna tema, ali sam zapeo oko reci EON na de sisteijevoj temi o Smemanu. Druga ideja IZ RAJA je PASTIRSKA LINIJA ako poljoprivredu gledas kroz kaina i avelja, ratarstvo i stocarstvo

Poslednja izmena:
krstixf7.gif

sta fali Spinozi :aha:
Ti barem furaš istu priču on lupa glavom o zidove nikako ta vrata da pronađe i ne shvata da za takav um vrata ni ne postoje. Od dva drveta , za po sata iseče jedno (i to ono životno) zasmetalo jer mu Eva reče da je raskoš na sredini. Ne sluša boga. Faust koji se preračunao. :D
I učini Gospod Bog, te nikoše iz zemlje svakakva drveća lepa za gledanje i dobra za jelo, i drvo od života usred vrta i drvo od znanja dobra i zla.
krstixf7.gif

Poslednja izmena:
ma kakvi, tebe vizuelizacija odvede ko zna gde, ja Adam znam ovo, Gospod Bog tada se nije unizio, i govoro je i cinio sa neba, a nije sam sebe nasadio ili posadio u vrtu... u novom zavetu i imas da je istinski cokot, Otac vinogradar, a mi loze, ali ne, ti bi drugo da vizueliziras, a mene da afirmses kao licemera, prvo spajajuci me sa necom, pa sa arianom, ko je sledeci...neko sa kim imam jos manje veze

mi trebamo da damo plod i da se afirmisemo, a ti pricas zdbrda zdola, pa posle mene prozivaju za konfuziju
za krv dodji na ovu temu https://forum.krstarica.com/threads...su-bio-montirani-proces.897157/#post-38768616 umesto sto ovde montiras svoje vizije
a to drvo tj isus poniko iz zemlje a ja sve mislim s neba:rotf:

a to drvo tj isus poniko iz zemlje a ja sve mislim s neba:rotf:
Pa normalno da su to nebeska drva, zato ih pisac i razdvaja od ostalog drveća.
Jedno je rasokošno sa puno grana i okićeno smargdima, dijamantima... kažu bilo lepo za gledanje, sočan plod, dok drugo imalo samo 12 grana (nezanimljivo) ali beše život u njemu. A Evica potrča za nakitom, otud i danas žene obožavaju nakit :hahaha: prc, e a glupi Adam voli Evu pa dušu svoju dade. Vi ste zlo jedno :D

Pa normalno da su to nebeska drva, zato ih pisac i razdvaja od ostalog drveća.
Jedno je rasokošno sa puno grana i okićeno smargdima, dijamantima... kažu bilo lepo za gledanje, sočan plod, dok drugo imalo samo 12 grana (nezanimljivo) ali beše život u njemu. A Evica potrča za nakitom, otud i danas žene obožavaju nakit :hahaha: prc, e a glupi Adam voli Evu pa dušu svoju dade. Vi ste zlo jedno :D
pa jel vidljivo bese drvo koje daje zivot ili ne..mislim stvarno ako nakit na drvetu ne bese vidljiv necu se vise igram

Back