Quantcast

Da li je sudjenje Isusu bio montirani proces ?

Padre

Veoma poznat
Poruka
10.155
Pa po rimskom pravu Isus nije kriv, zar nije Pilati rekao da ne nalazi krivice na ovom čovjeku.
Pilat je oprao ruke zbog Isusove smrti kao sto i mi cesto danas peremo ruke kao sto i mi danas cesto radimo. S druge stra e mylo pre toga Isus je oprao apostlima noge... Pitanje je koliko smo mi ponizni da nekome figurativno operemo noge zbog nasih gresaka u znak izvinjenja.
 

vcbccbc vcbcvb

Ističe se
Poruka
2.881
Pilat je oprao ruke zbog Isusove smrti kao sto i mi cesto danas peremo ruke kao sto i mi danas cesto radimo. S druge stra e mylo pre toga Isus je oprao apostlima noge... Pitanje je koliko smo mi ponizni da nekome figurativno operemo noge zbog nasih gresaka u znak izvinjenja.
ne, ritualno pranje ruku, otresanje prasine sa nogu takodje, nema veze sa Hristovim pranjem nogu apostolima koje je dokaz da na nebu nije kao na zemlji kada govorimo o hijerarhiji [citata koliko hoces da potvrde ovo, ko hoce da bude visi, da sluzi, itd], a da sam ja u pravu govori Hristovo odbijanje da opere I GLAVU, govoreci, vec ste cisti.
Ritualno ciscenje, pranje od krivice [jarcevom krvlju bese jevreji] nema veze sa poniznoscu koju je Hristos trazio. Pilat je uobrazeno oprao ruke, a ne ponizno, izdigavsi sebe iz situacije u kojoj se nasao.
Ovde nema poniznosti, prah je najprizemnija.
11. И прах од града вашег који је прионуо за нас отресамо вам; али ово знајте да се приближи к вама царство Божије.
Da li je Gospod na Tajnoj Večeri (Matej 26,27-28; Marko 14,23; Luka 22,17) dao apostolima čašu Novoga zaveta da iz nje piju ili se peru [OTK.1,5]?, a neki drugi čak i haljine svoje [OTK.7,14]? Pa je li sveta Gospodnja krv zato prolivena da se gazi po njoj perući telo i haljine (vidi Jevrejima 10,22 i10,29)? A čak je apostolima i noge oprao Gospod tada vodom, rekavši Petru da će razumeti kasnije pošto se ovaj usprotivi (IV Jevandjelje 13,7-8)?
Šta treba reći posle ovoga, osim pozvati se na Psalam 58,10: Obradovaće se pravednik kad vidi osvetu, opraće noge svoje u krvi bezbožnikovoj?
 
Poslednja izmena:

vcbccbc vcbcvb

Ističe se
Poruka
2.881
Pa i mi uobrazeno peremo ruke naspram poniznog pranja nogu.
Sami sebi peremo ruke, ne moze se biti ponizan u odnosu na samog sebe, a On najvisi se ponizio drugima da opere noge, kazem, pokazujuci da na nebu nase shvatanje hijerarhije NE VAZI [o tome kod de sistija pisem na temi Smeman, prikljuci se ako se raspolozen, ILI RUKOPOLOZEN]. Takodje se i do smrti unizio.
 
Poslednja izmena:

anajade

Ističe se
Poruka
2.979
Presuda za Isusa je bila unapred rešena. Na sudjenju Isusa bez prave krivice, bez svedoka, i bez branioca trebalo je samo da se donese formalna presuda. Pošto je Isus državljanin Rima, a sudio mu je Pontije Pilat, trebalo je da primeni rimsko pravo ? Koja je Isus počinio krivična dela ?
Pogledajte prilog 610216
Pogledajte prilog 610217
negde je receno u bibliji da jevreji kazu mi ne mozemo da ga pogubimo a s druge strane pilat kaze sudite mu po zakonu sto znaci da su sudovi u judeji bili u nadleznosti opkoljene provincije
 

Zoran Štros

Primećen član
Poruka
540
SIN od Boga Oca Jedinoga JHVH
G Yehoshua = LAŽNO OPTUŽEN

=======================================

Da li se svi slažemo da je G Yehoshua lažno optužen?
Što je bila lažna optužba?
----------------------------------
MATEJ 26,

(59) A glavari svećenički i cijelo Vijeće tražili su kakvo LAŽNO SVJEDOČANSTVO PROTIV ISUSA DA BI GA MOGLI POGUBITI. (60) Ali ne nađoše premda pristupiše mnogi lažni svjedoci. Napokon pristupe dvojica (61) i reknu: "Ovaj reče: 'Mogu razvaliti Hram Božji i za tri ga dana sagraditi.'" (62) Usta nato veliki svećenik i reče mu: "Zar ništa ne odgovaraš? Što to ovi protiv tebe svjedoče?"
(63) ISUS JE ŠUTIO. REČE MU VELIKI SVEĆENIK: "ZAKLINJEM TE BOGOM ŽIVIM: KAŽI NAM JESI LI TI KRIST, SIN BOŽJI?"

(64) REČE MU ISUS: "TI KAZA! ŠTOVIŠE, KAŽEM VAM: ODSADA ĆETE GLEDATI SINA ČOVJEČJEGA GDJE SJEDI ZDESNA SILE I DOLAZI NA OBLACIMA NEBESKIM."

(65) Nato veliki svećenik razdrije haljine govoreći: "POHULIO JE! ŠTO NAM JOŠ TREBAJU SVJEDOCI! EVO, SADA STE ČULI HULU!

(66) Što vam se čini?" Oni odgovoriše: "SMRT ZASLUŽUJE!"

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Svećenik pita
G Yehoshuu – Da li si ti Sin Božji?
G Yehoshua odgovara – Ti kaza – što znači potvrda - Jesam, ja sam Sin Božji.
G Yehoshua sa izrečenim - Ti kaza – potvrđuje da je On Sin Božji.
Svećenik na Isusovu potvrdu da je On Sin Božji,
tvrdi da je G Yehoshua pohulio, jer se pravio Sinom Božjim.
Koja je to hula?
Isus je rekao istinu – Sin je Božji.
G Yehoshua nije rekao – Ja sam Bog.
Ali svećenik je to tako lažno prikazao,
da je G Yehoshua rekao da je On Bog.
Ali G Yehoshua to nije rekao.
G Yehoshua nije nikada nigdje rekao – ja sam Bog – je ne laže.
G Yehoshua je lažno optužen.
Svećenik je izjednačio Yehoshuinu izjavu – Ja sam Sin Božji, sa Ja sam Bog.
G Yehoshua je lažno optužen i na temelju lažne optužbe pogubljen.
Svećenik je lažno prikazao da je G Yehoshua izjavio da je On Bog.
 

Top