Дрво Живота

Šta nisam pročitao? ukaži mi gdje, da pročitam :think:

U ime (oca i sina) i svetoga duha
je fragment koji je nastao iz objasnjenja da vodonik i helijum prilikom fuzije u Suncu daju Zemlji energiju za zivot,
dok kiseonik u vidu ozona sprecava prejako dejstvo te energije i bitno ucestvuje u procesu disanja slozenih organskih bica.

A to sto ti napises:
" Brojčana vrijednost 1 vrijedi u mnogim programskim jezicima. 1 je atomski broj vodika " nema blage veze sa zivotom.

U ime (oca i sina) i svetoga duha
je fragment koji je nastao iz objasnjenja da vodonik i helijum prilikom fuzije u Suncu daju Zemlji energiju za zivot,
dok kiseonik u vidu ozona sprecava prejako dejstvo te energije i bitno ucestvuje u procesu disanja slozenih organskih bica.

A to sto ti napises:
" Brojčana vrijednost 1 vrijedi u mnogim programskim jezicima. 1 je atomski broj vodika " nema blage veze sa zivotom.

I šta sad. Vodonik i helium i kiseonik pa. A ima i životno važan natrij koji je svuda. :think:

I šta sad. Vodonik i helium i kiseonik pa. A ima i životno važan natrij koji je svuda. :think:

Poenta je u tome da visoko razvijen organski zivot na ovoj planeti, koga na daleko nema na mnostvu planeta u svojoj osnovi zavisi od 2 prvenstvena faktora:
a) dotoka dovoljne energije sa Sunaca
b) ublazavanja njenoga neposrednoga dejstva.

Sve ostalo su manje bitne stvari.

Bez prelaska vodonika u helijum - nema energije!
Bez ozona nema zivota do fome kao sto su ljudi.

Znanje se postavlja po prioritetu!

Nisam baš prelistao sve postove na ovoj temi pa ne znam da li je neko postavljao pitanje .... Ko je u stvari Heruvim iz Edenskog vrta koji vitla plamenim mačem i zabranjuje prilaz drvetu života ? Na ovom jednom jedinom stihu može da se postavi mnogo pitanja jer ako identifikujemo tog Heruvima možda ima više šanse da se pristupi drvetu života. Pazite ovo on vitla plamenim mačem i vitla i vitla non stop ... pa se postavlja pitanje da li on još uvek vitla sa tim mačem ?

heruvim.jpg

Poslednja izmena:
Nisam baš prelistao sve postove na ovoj temi pa ne znam da li je neko postavljao pitanje .... Ko je u stvari Heruvim iz Edenskog vrta koji vitla plamenim mačem i zabranjuje prilaz drvetu života ? Na ovom jednom jedinom stihu može da se postavi mnogo pitanja jer ako identifikujemo tog Heruvima možda ima više šanse da se pristupi drvetu života. Pazite ovo on vitla plamenim mačem i vitla i vitla non stop ... pa se postavlja pitanje da li on još uvek vitla sa tim mačem ?
Edemski vrt je bio za zitot napredne civilizacije uredjeni prostor u kome se regulisala klima (drvo dobra) i koristila atomska energija (drvo potencijalnoga zla).

Naravno da je taj prostor bio branjen vise nego bilo koji u to vreme, pa i naprednijom tehnologijom nego danas.

Ali danas ne moras da bines o sistemu njegove odbrane jer je odavno propao.

Poslednja izmena:
Edemski vrt je bio za zitot napredne civilizacije uredjeni prostor u kome se regulisala klima (drvo dobra) i koristila atomska energija (drvo potencijalnoga zla).

Naravno da je taj prostor bio branjen vise nego bilo koji u to vreme, pa i naprednijom tehnologijom nego danas.

каква напредна цивилизација, у питању је дубока симболика.

THE TREE OF LIFE

This symbol, which is found in nearly every culture, is a visual representation of the link between the three worlds: heaven, earth, and the uderworld. The Assyrian Tree of Life, the oldest and most famous of all sacred trees, is associated with worship of the goddess Ishtar. It first appeared on Chaldean cylinders as a pillar crossed by branches and topped by a crescent. The pillar symbolized the human spinal cord or the World Spine. Later, in around the 10th century BCE, the tree became more complex and elegant, with curved branches, scrollwork, and beautiful seven-petaled flower forms.
In Babylonia, the Tree of Life was known as a magical tree that grew in the center of paradise. The Babylonian, Egyptian, Islamic, and Kabbalistic Tree of Life, as well as the biblical Tree of Paradise, evolved directly from the ancient Assyrian tree symbol. In all cultures, the Tree of Life is a symbol of reproduction. The serpent and bird, representing the union of matter and spirit, also are associated with the Tree of Life.
(Madonna Gauding: The Signs and Symbols Bible - The Definitive Guide to Mysterious Markings)

4653dbb78e8c540de841fb17d6f0103a.jpg

tree-of-life.jpg

the tree of life with assyrian king and with winged creature as guardian and fertilizer of the tree

e09c21c41664ba32602bb3acba3dcd32.jpg

9e8a59981a4ecd03a32f5e483236c31e.jpg

34000.jpg

Ako izađemo iz okvira biblije onda možemo drvo dobra i zla i drvo života da smatramo kao bilo šta pa i kao atomsku bombu ma koliko to zvučalo bezveze. Pismo govori o drvetu života pa odgovor treba potražiti samo u pismu. Koliko ćemo biti razboriti da to razumemo toliko će nam se i otkriti odgovor. Imam konkretan dokaz ( iz pisma ) da je heruvim koji je postavljen u Eden da zabrani prilaz drvetu života bio ( satana ) i da još uvek vitla tim mačem i zabranjuje pristup drvetu života. Da bi ovo razumeli traba da shvatimo da drvo života koje se spominje iz Edena je bilo doslovno drvo ali ga nakon toga više ne treba tražiti u obliku nekog drveta i tu poruku iz Edena shvatiti kao simboliku. Ako neko na neki način pobedi smrt on je u istom momentu pronašao drvo života. Međutim satana i dan danas svojim destruktivnim delovanjem nedozvoljava da se to rešenje pronađe. Mislim da bi trebalo rezonovati u tom kontekstu i takvom pravcu.

Ako izađemo iz okvira biblije onda možemo drvo dobra i zla i drvo života da smatramo kao bilo šta pa i kao atomsku bombu ma koliko to zvučalo bezveze. Pismo govori o drvetu života pa odgovor treba potražiti samo u pismu. Koliko ćemo biti razboriti da to razumemo toliko će nam se i otkriti odgovor. Imam konkretan dokaz ( iz pisma ) da je heruvim koji je postavljen u Eden da zabrani prilaz drvetu života bio ( satana ) i da još uvek vitla tim mačem i zabranjuje pristup drvetu života. Da bi ovo razumeli traba da shvatimo da drvo života koje se spominje iz Edena je bilo doslovno drvo ali ga nakon toga više ne treba tražiti u obliku nekog drveta i tu poruku iz Edena shvatiti kao simboliku. Ako neko na neki način pobedi smrt on je u istom momentu pronašao drvo života. Međutim satana i dan danas svojim destruktivnim delovanjem nedozvoljava da se to rešenje pronađe. Mislim da bi trebalo rezonovati u tom kontekstu i takvom pravcu.

Drvo je bilo posijano i izniklo, imalo je plodove. Znači drvo je. Zanimljivo je da drvo života izgleda nije bilo zabranjeno jesti prije grijeha ali prvi ljudi nisu se sjetili uzeti s tog drveta plodove.
"Sa svakoga stabla u vrtu slobodno jedi,
ali sa stabla spoznaje dobra i zla da nisi jeo!"
Izgleda da je bilo postavljeno više anđela ili heruvima da čuvaju

Ako izađemo iz okvira biblije onda možemo drvo dobra i zla i drvo života da smatramo kao bilo šta pa i kao atomsku bombu ma koliko to zvučalo bezveze. Pismo govori o drvetu života pa odgovor treba potražiti samo u pismu. Koliko ćemo biti razboriti da to razumemo toliko će nam se i otkriti odgovor. Imam konkretan dokaz ( iz pisma ) da je heruvim koji je postavljen u Eden da zabrani prilaz drvetu života bio ( satana ) ...
Jeee, ... ja bih umro od straha pred satanom od slova.

To sto ti zoves pismom su zbirke prepisa nejasnih fragmenata.

I kako god da ih istresas iz knjige na nacin na koji si naumio nista iz toga ispasti nece,
ne samo kada ti kao jedinka radis to za licni racun
nego ni kada to rade vodece ideologije sveta sa masama ljudi iza sebe.

Drvo je bilo posijano i izniklo, imalo je plodove. Znači drvo je. Zanimljivo je da drvo života izgleda nije bilo zabranjeno jesti prije grijeha ali prvi ljudi nisu se sjetili uzeti s tog drveta plodove.
"Sa svakoga stabla u vrtu slobodno jedi,
ali sa stabla spoznaje dobra i zla da nisi jeo!"
Izgleda da je bilo postavljeno više anđela ili heruvima da čuvaju

A šta da jede, život?

Jeee, ... ja bih umro od straha pred satanom od slova.

To sto ti zoves pismom su zbirke prepisa nejasnih fragmenata.

I kako god da ih istresas iz knjige na nacin na koji si naumio nista iz toga ispasti nece,
ne samo kada ti kao jedinka radis to za licni racun
nego ni kada to rade vodece ideologije sveta sa masama ljudi iza sebe.

Fragmenti jesu nejasni ali evo oni govore ko je bio heruvim u Edenu. Jezekilj 28.13. A o tom drvetu iz Edenskog vrta ima opširniji govor u Jezekilj 31.3-14 E sad ako ne umeš da tumačiš skriveme poruke koje se kriju u ovim stihovima onda se bar potrudi ako te interesuje ova oblast. U suštini se radi o velikim procesima kroz koje prolazi čovečanstvo i jedino tako može da se otkrije prava poruka.Ako prestanete da zamišljate neko drvo sa čarobnim plodovima i to je nešta.

Fragmenti jesu nejasni ali evo oni govore ko je bio heruvim u Edenu. Jezekilj 28.13. A o tom drvetu iz Edenskog vrta ima opširniji govor u Jezekilj 31.3-14 E sad ako ne umeš da tumačiš skriveme poruke...
Nema tu skrivenih poruka nego tekstovi nisu potpuni,
Ali i bez obzira sto nisu, termin "sin coveciji" se koristi da bi se definisali pripadnici (naslednici) ranga ljudske vrste kojni nisu ni robovi ali ni gospodari.

U slucaju
Jezekilj 28:
2 Sine čovečji, reci knezu tirskom: Ovako veli Gospod Gospod: Što se ponese srce tvoje, te veliš: Ja sam Bog, sedim na prestolu Božjem usred mora; a čovek si a ne Bog, i izjednačuješ srce svoje sa srcem Božjim; ...
13 Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
14 Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog.
15 Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.

se caru tirskom ne kaze da je on bio bukvalno u edemskom vrtu, nego da je u svome vremenu bio izjednacen sa onima koji su bili u vrtu.

I to mi se kaze kao vladaru koji je do nedavno imao podrsku koju je izgubio zato sto je pozeleo da jednak svojim dojucerasnjim gospodarima.

A posto ti nisi vladar, plus sto te niko mocniji od tebe nije podrzao ... ne mora te to toliko brinuti.

Narocito ako se setim da si nedavno postavio ptianje: nije li ako je Isus bog i ako je covek .. tada: covek = bog!

Poslednja izmena:
Nema tu skrivenih poruka nego tekstovi nisu potpuni,
Ali i bez obzira sto nisu, termin "sin coveciji" se koristi da bi se definisali pripadnici (naslednici) ranga ljudske vrste kojni nisu ni robovi ali ni gospodari.

U slucaju
Jezekilj 28:
2 Sine čovečji, reci knezu tirskom: Ovako veli Gospod Gospod: Što se ponese srce tvoje, te veliš: Ja sam Bog, sedim na prestolu Božjem usred mora; a čovek si a ne Bog, i izjednačuješ srce svoje sa srcem Božjim; ...
13 Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.
14 Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog.
15 Savršen beše na putevima svojim od dana kad se rodi dokle se ne nađe bezakonje na tebi.

se caru tirskom ne kaze da je on bio bukvalno u edemskom vrtu, nego da je u svome vremenu bio izjednacen sa onima koji su bili u vrtu.

I to mi se kaze kao vladaru koji je do nedavno imao podrsku koju je izgubio zato sto je pozeleo da jednak svojim dojucerasnjim gospodarima.

A posto ti nisi vladar, plus sto te niko mocniji od tebe nije podrzao ... ne mora te to toliko brinuti.

Narocito ako se setim da si nedavno postavio ptianje: nije li ako je Isus bog i ako je covek .. tada: covek = bog!

Čovek bi trebao da bude Bog međutim sada je nešta drugo... Dakle ako biblija ljudima kaže a takođe i Isus da smo Bogovi to znači da bi trebali da budemo Bogovi. To je sve u cilju da se okrenemo sebi a ne nekoj nevidljivoj i skrivenoj vasioni jer tu se krije zamka ili ( satana ). Prvo nauči jezik kojim govori biblija pa ćeš videti da se u tim stihovima ne govori samo o kralju Tira.

Čovek bi trebao da bude Bog međutim sada je nešta drugo... Dakle ako biblija ljudima kaže a takođe i Isus da smo Bogovi to znači da bi trebali da budemo Bogovi. To je sve u cilju da se okrenemo sebi a ne nekoj nevidljivoj i skrivenoj vasioni jer tu se krije zamka ili ( satana ). Prvo nauči jezik kojim govori biblija pa ćeš videti da se u tim stihovima ne govori samo o kralju Tira.

Prvo, i inace, a narocito kada su ovakve tvrdnje u pitanuju, je elementarno nuzno da navedes oznake izvora teksta i citat.

A kao drugo, to na cega se pozivas nije bilo namenjeno tebi ... niti ljudima u globalu!
Nego se to neko obraca nekome. ... A ne svima.

Духовно развијена бића. духовни учитељи су у Св писму у духовном свету престављени као дрвета. Па је Христос дрво Живота А Сотона дрво познања добра и зла.Затим Христос је представљен и као Архангел Михалил а Сотона као Луцифер Херувим заклањач. Видимо да су херувим заклањач и дрво познања добра и зла једна иста особа у духовном свету.
Најзанимљивији део код идентификације Херувима заклањача долази кад откријемо да је Христос Ум Божији, И да смо ми такође умови Божији, ослањајући се на то да смо по лику Божијем створени. Павле каже да смо уди Христовог тела, а то значи да смо умови Христовог ума.
Шта се даље дешава;
Христос каже да је царство небеско ту у нама самима, унутра у нама. И будући да смо умови то значи да је царство небеско у нашем уму. део нашег ума.
Закључак; И рај и пакао су део нашег ума и одражавају стања наше душе.
Ако рај део нашег ума а знамо да се дрво живота налази у рају онда Христос који живи у вернику је дрво живота у њему самоме.
Следеће питање је од велике важности:
Ако је дрво живота у нама самима, у нашем уму и ми не можемо да му приђемо јер га заклања херувим заклањач, Шта је то у нашем уму што заклања дрво живота?
Ја сам одговор на ово питање дао у својој књизи, Али би лепше било да сами дођете до одговора, јер само један део нашег ума се својски труди да ми не спознамо Христа и не верујемо у њега.

Духовно развијена бића. духовни учитељи су у Св писму у духовном свету престављени као дрвета. Па је Христос дрво Живота А Сотона дрво познања добра и зла.Затим Христос је представљен и као Архангел Михалил а Сотона као Луцифер Херувим заклањач. Видимо да су херувим заклањач и дрво познања добра и зла једна иста особа у духовном свету.
Најзанимљивији део код идентификације Херувима заклањача долази кад откријемо да је Христос Ум Божији, И да смо ми такође умови Божији, ослањајући се на то да смо по лику Божијем створени. Павле каже да смо уди Христовог тела, а то значи да смо умови Христовог ума.
Шта се даље дешава;
Христос каже да је царство небеско ту у нама самима, унутра у нама. И будући да смо умови то значи да је царство небеско у нашем уму. део нашег ума.
Ако рај део нашег ума а знамо да се дрво живота налази у рају онда Христос који живи у вернику је дрво живота у њему самоме.
Ако је дрво живота у нама самима, у нашем уму и ми не можемо да му приђемо јер га заклања херувим заклањач, Шта је то у нашем уму што заклања дрво живота?
Ја сам одговор на ово питање дао у својој књизи, Али би лепше било да сами дођете до одговора, јер само један део нашег ума се својски труди да ми не спознамо Христа и не верујемо у њега.

Znam, po tebi je to intelekt, ali ja mislim da grešiš. Intelekt je deo uma, ali zato naš ego, odnosno naše lažno Ja koje je ovladalo našom ličnošću u vreme dok smo je sticali, u velikoj meri smeta da se služimo plodovima sa drveta života.

Шта се даље дешава;

Pročitao sam tekst u kom se objašnjava struktura ili priroda drveta života i stekao sam utisak da se jedna osnovna simbolika od koje se pošlo zamenila drugom simbolikom i tako ostalo nedorečeno ono glavno a to je konkretan i jasan odgovor. Drugim rečima sve dok budemo dolazili do simboličnog drveta života mi ga još uvek nismo našli jer ta simbolika je samo putokaz do onoga što nije simbolično već stvarno .

Drugi put pronađi sam jer nije naročito teško ... Jovan 10. 33-35
Psalam 82.6
Vidi Peko2,
moja malenkost ovo proucava preko 30 godina, ... i nema potrebe da mi cinis usluge sa uputstvima na Jovan 10. 33-35 ili Psalam 82.6
a najmanje posle moga posta u kome sam te upozorio da se niko tu tebi ne obraca, kao i posto sam te upozorio da je rec o pojmovina koji nisu iz tvoga doba.

Ali posto te vec niko nece moci odrogoriti da se samoproglasis za boga (naravno verovatno svega i svacega),
moj savet je da: prvo neko vreme budes Napoleon
napoleon.gif
, ... pa se posle unapredis do Boga!

Vidi Peko2,
moja malenkost ovo proucava preko 30 godina, ... i nema potrebe da mi cinis usluge sa uputstvima na Jovan 10. 33-35 ili Psalam 82.6
a najmanje posle moga posta u kome sam te upozorio da se niko tu tebi ne obraca, kao i posto sam te upozorio da je rec o pojmovina koji nisu iz tvoga doba.

Ali posto te vec niko nece moci odrogoriti da se samoproglasis za boga (naravno verovatno svega i svacega),
moj savet je da: prvo neko vreme budes Napoleon
napoleon.gif
, ... pa se posle unapredis do Boga!

Samo trideset godina proučavanja !!!... pa čovečanstvo četri hiljade godina ne može nikako da nauči da se ne treba klanjati mrtvim stvarima kao što su slike i kipovi a ti tek 30 god. učiš šta je drvo života. Kažem ti da plameni mač još uvek vitla.

Samo trideset godina proučavanja !!!... pa čovečanstvo četri hiljade godina ne može nikako da nauči da se ne treba klanjati mrtvim stvarima kao što su ...
Zato si se to poklonio "zivoj" nadi da ces za nista dobiti sve!

P.S.
Ja nisam covecanstvo, ... ali kako god, ... od ovoga trenutka me briga da li si ti Bog,
osim sto bih zeleo da izadjes na "mrtvu" ulicu i to bilo kome kazes, ... a ne ovde na "zivom" forumu!

Poslednja izmena:

Back