Дрво Живота

Pročitao sam tekst u kom se objašnjava struktura ili priroda drveta života i stekao sam utisak da se jedna osnovna simbolika od koje se pošlo zamenila drugom simbolikom i tako ostalo nedorečeno ono glavno a to je konkretan i jasan odgovor. Drugim rečima sve dok budemo dolazili do simboličnog drveta života mi ga još uvek nismo našli jer ta simbolika je samo putokaz do onoga što nije simbolično već stvarno .

Није у питању симболика већ стварност ствари у духовном свету а овајматеријални свет је симболика духовног ради лакшег схватања духовног света.
Св. Писмо каже да је у нашем срцу извор живота. Па хајде да видимо је ли то само симболика.
Срце у оловки представља центар оловке. Срце човека је центар човека. И будући да смо умови Божији то је наш ФОКУС, центар наших мисли, Мисли и ствари којима посвећујемо СЕБЕ кроз пажњу су у нашем срцу. Кроз пажњу ми дајемо љубав или мржњу. Значи наше срце је центар наше пажње.
Тамо где је твоје благо тамо ће бити и срце твоје каже Христос, Читај нашом пажњом ћемо увек бити тамо где је наше благо на које смо поносни.
Видиш није тешко открити шта је то срце у човеку. И ако је извор живота у нашем срцу како не долазимо до њега. Јер херувим заклањач се вије тамо амо са пламеним мачем. Пламен претставља осећања и то није симболика савако ко је горео у ватри мржње зна да је то стваран пламен који гори у човеку. Страх од непознатог, страх да не будемо преварени, Све то користи наш интелект да нас спречи да потражимо извор живота у нашем срцу.
Христос каже чини добра дела да би имао приступ дрвету живота а наш интелект каже ; дал си луд? Па онда ће те сви искориштавати.
Христос каже: опрости. А интелект каже: јес да му опростим па ће сутра опет да ме изради. Опростићу му знаш кад? Никад
Христос каже: окрени и други образ ...Знате већ и сами шта ће ваш интелект да каже
И ето како не налазимо пут ди извора живота а деца га налазе. Ал знају да праштају, ништа им није прљаво-све им је чисто. Све им је лепо, све добро. А ми који смо јели са дрвета познања добра и зла па сад нам је све прљаво и ружно и лоше па не пијемо са извора живота.
Има у мојој књизи поглавље које говори о истини. Тако се и зове Истина. Тамо описујем како наша истина утиче на доживљај нашег живота и зашто не пијемо лепа осећања у којима је живот, него лоша у којима је смрт.

Poslednja izmena:
Јер херувим заклањач се вије тамо амо са пламеним мачем.

Pročitao sam deo te knjige i imamo približne stavove naravno da imam primedbe jer moj um je na nekoj drugačijoj frekvenciji kao što se razlikuje otisak prsta tako i umovi. Kad smo kod Heruvima iz Edena i plamenog mača razmotrimo sledeće. Čovek trideset godina proučava neku oblast i ništa ne nauči ili milijarde ljudi hiljadama godina nikako ne mogu da nauče da se ne treba klanjati mrtvoj stvari ...da li je to normalno ?

Znam, po tebi je to intelekt, ali ja mislim da grešiš. Intelekt je deo uma, ali zato naš ego, odnosno naše lažno Ja koje je ovladalo našom ličnošću u vreme dok smo je sticali, u velikoj meri smeta da se služimo plodovima sa drveta života.
Може бити да си у праву: али обрати пажњу да је христос дошао да позове просте да наследе царство. Супротно од простог човека је човек који се у својој мисли ослања на свој интелект. Што мањи коефицијент интелигенције то човек простији. Што слабији интелект то ђаво слабије манипулише таквог човека и он чује глас разума који је у дрвету живота. Простом човеку је јасно да се зло само добром може победити, Док интелектуалац сматра да зло треба уништити, не видећи да осуђујући зло и сам постаје зао. Колико ја видим его је производ интелекта и настаје из наше потребе да имамо свој идентитет, да имамо Име, да смо НЕКО.

Pročitao sam deo te knjige i imamo približne stavove naravno da imam primedbe jer moj um je na nekoj drugačijoj frekvenciji kao što se razlikuje otisak prsta tako i umovi. Kad smo kod Heruvima iz Edena i plamenog mača razmotrimo sledeće. Čovek trideset godina proučava neku oblast i ništa ne nauči ili milijarde ljudi hiljadama godina nikako ne mogu da nauče da se ne treba klanjati mrtvoj stvari ...da li je to normalno ?
Да то је нормално.
Мудрост није нормална ствар: један од милион а можда и ређа појава а ово што кажеш је сасвим нормална појава као штоје и глупост нормална појава.
Наш интелект уме лепо да изманипулише ствар па клањање мртвој стври више не изгледа као клањање мртвој стари.
Свето писмо нас учи да је Христос једини посредник између нас и Оца, а ми се молимо свецима да посредују код Бога за нас. И то је нормално за људе који се у својој мисли ослањају на интелект а не користе разум који је у дрвету живота.

Да то је нормално.
Мудрост није нормална ствар: један од милион а можда и ређа појава а ово што кажеш је сасвим нормална појава као штоје и глупост нормална појава.
Наш интелект уме лепо да изманипулише ствар па клањање мртвој стври више не изгледа као клањање мртвој стари.
Свето писмо нас учи да је Христос једини посредник између нас и Оца, а ми се молимо свецима да посредују код Бога за нас. И то је нормално за људе који се у својој мисли ослањају на интелект а не користе разум који је у дрвету живота.

Mala ispravka.... ti svetci su mrtvaci tako da se "mi" molimo mrtvacima. Iz moje perspektive to je očajno stanje u kom se nalazimo. Boga izgleda ne nervira greh kao pojam nego gluposti koje se prave a ponajviše ONI KOJI PODSTIČU NA TE GLUPOSTI

а да вас двојица одете у Конак да тамо диваните, а не да ми тему затрпавате глупостима.

Milsio si reci: da se bavimo tvojom simbolikom!

To bi mu dosla nekakva inteligentnost ... zamene najasnih tekstova oko kojih ti ne bi da se mucis, za zamrljane slike koje niko zivi ne moze razumeti.
smoke.gif

P.S.
I izvini sto ne umem da upotrebljavam inteligentne i vaspitane izraze poput tebe.

Milsio si reci: da se bavimo tvojom simbolikom!

To bi mu dosla nekakva inteligentnost ... zamene najasnih tekstova oko kojih ti ne bi da se mucis, za zamrljane slike koje niko zivi ne moze razumeti.
smoke.gif

P.S.
I izvini sto ne umem da upotrebljavam inteligentne i vaspitane izraze poput tebe.

лепо ти кажем, отвори тему па тамо просипај своје небулозне теорије. немој ме терати да будем непријатан.

Mala ispravka.... ti svetci su mrtvaci tako da se "mi" molimo mrtvacima. Iz moje perspektive to je očajno stanje u kom se nalazimo. Boga izgleda ne nervira greh kao pojam nego gluposti koje se prave a ponajviše ONI KOJI PODSTIČU NA TE GLUPOSTI
За верника свеци су живи. Тако је то кад је по вери.
Глупо је да причамо о духовном свету ако не верујеш у исти да постоји и да је у њему живот вечан.

лепо ти кажем, отвори тему па тамо просипај своје небулозне теорије. немој ме терати да будем непријатан.

Ako nisi shvatio ... zakasnio si da "budes" neprijatan.

Inace drvo zivota podrazumeva dva termina:
"drvo" = oblik koji podizuci ka gore se siri,
i
"zivot" = ono sto utice bitno na zivot na Zemlji.

Dakle rec je o regulisanju klime sa tla Zemlje.

I nema tu nikakve simbolike nego je rec o normalnom lingvistickom izrazavanju!
Kao sto mi za nuklearnu ekspoliziju kazemo "pacurka".
Samo sto u ovome slucaju to je "drvo zla".

Poslednja izmena:
Центар нашег бића, живота, свега свијета и цијелог универзума је Христос Господ, Син Божији. Он је Дрво живота, извор са кога пијемо ново пиће и једемо ново јело, које није обична храна, него је лијек за бесмртност. Онај који се одсијече од Дрвета живота, које је Христос, почиње да трули тог истог часа и да умире. Он нас је избавио од смрти својом добровољном смрћу, и као Прворођени из мртвих даровао нам је самог Себе ради нас и нашега спасења.

Bravo !!!

И Господ Бог пусти тврд сан на Адама, те заспа; па му узе једно ребро, и мјесто попуни месом; И Господ Бог створи жену од ребра, које узе Адаму, и доведе је к Адаму. А Адам рече: сада ето кост од мојих кости, и тијело од мојега тијела. Нека јој буде име човјечица, јер је узета од човјека. За то ће оставити човјек оца својега и матер своју, и прилијепиће се к жени својој, и биће двоје једно тијело. А бјеху обоје голи, Адам и жена му, и не бјеше их срамота. Прва Мојсијева 2:21-25
Затим змија вара Еву да проба род са дрвета познања добра и зла; а она затим даје им Адаму да проба. И долазимо у следећу ситуацију.
Тада им се отворише очи, и видјеше да су голи; па сплетоше лишћа смокова и начинише себи прегаче.. Прва Мој. 3:7
Ако имамо на уму Христове речи да је царство небеско у нама самима, да је то свет наших мисли: наш ум, онда можемо видети да начин нашег мишљења и доживљај свега зависи да ли једемо са дрвета живота или овог другог дрвета.
Јер док су јели са дрвета живота Адам и Ева нису имали свест да је бити го срамота. Свест о сраму долази тек са кушањем плодова са дрвета познања добра и зла.
Погледајмо децу: Христос каже да је њихово царство небеско, а деца не знају да је бити го срамота. Тек кроз нашу школу, кроз васпитање нас који смо зли деца почињу да имају свест шта је добро а шта зло и да треба да се стиде голотиње свога тела.
Све ове ствари се дешавају у нашем уму, Ми смо некада јели плодове са дрвета живота које је део нас, део нашег ума. Што ће рећи да Христос одувек живи у нама. Он је Истина у нашем уму која каже да ништа само по себи није зло него ако ми мислимо да је нешто зло онда је нама то зло.
Свест о злу ми смо добили кушајући плодове са дрвета познања добра и зла, слушајући свој интелект.
Поставља се питање зашто сада ми не чујемо гласове и мисли које долазе са дрвета живота? Зато шро се херувим са пламеним мачем, херувим заклањач, наш интелект вије испред дрвета живота и спречава нас да чујемо глас разума који је у дрвету живота.
Сада када знамо да је Христос део нас самих: да живи у нама: А Јеванђеље нас учи да треба да једемо његово тело и да треба да пијемо његову крв јер је у томе Живот.
Шта је тело Христово? То је истина која је у дрвету живота.
Шта је крв Христова која нас пере од сваког греха? То је осећање радости које извире из љубави према ближњима и према Богу који је Истина.
Јер када се хранимо истином ми не судимо да је ишта зло, већ нам је све добро и свему се радујемо, као и мала деца што чине, Па и ако се мало наљуте брзо опросте и опет се радују.
Док ко једе са дрвета познања добра и зла, негов суд који почива на заблуди је пун зла и он уместо да пије вино радости, крв Христову, он пије вино гнева Божијег.
Сви мисле да је свети грал чаша, али није свети грал је суд у коме је крв Христова, Суд из кога извире Љубав и Радост живљења. И та крв је вино новог завета , Љубав Божија која се пролила за наше спасење да у њој имамо живот. А суд који почива на истини ће увек из себе давати да се пије вино радости. А суд који почива на заблуди ће увек из себе точити вино гнева.
Видимо да се све ово дешава у нашем уму: као и да је јако важно важно каква је истина која је у нама.
Ради тога сам у својој књизи описао шта је то истина и како доћи до тога да наша истина постане извор живота у нама.

И
Док ко једе са дрвета познања добра и зла, негов суд који почива на заблуди је пун зла и он уместо да пије вино радости, крв Христову, он пије вино гнева Божијег.

Da bi pisao knjige i podučavao druge o ovim temema prvo treba da raščistiš mnogo štošta. Vidiš ... Ti osuđuješ sve one koji se usuđuju da okuse plod sa drveta poznanja dobra i zla a izgleda ne vidiš da si i sam u toj priči. Da li ti znaš šta je dobro a šta zlo ? Ako znaš onda si okusio plod sa tog drveta. Da li znaš šta je dobro ? Ako znaš onda si opet okusio sa tog drveta. Ovo nije bio izbor već neminovnost ..jedini put kojim mora da se ide. Drugim rečima sa tog drveta plod je morao da se okusi. I još nešta... čovek u Edenu nikada nije okusio plod sa drveta života niti mu je prilazio u stvari nije ni imao vremena jer prvo što je uradio okusio je plod sa drveta poznanja dobra i zla.

Poslednja izmena:
Не разумем провокацију? Појасни мало за нас тупаве.
Niste vi tupavi nego ja tumačim onako kako sam video. Sad je to duga priča ali Bibliju vidim kao simboliku.
Ne znam zašto bi Isus proklinjao smokvu (drvo) ako to nije jevrejski narod koji ga odbacio. Ima onaj stih gde kaže moji me odbaciše.
Bog u vrtu Adamu i Evi uskraćuje drvo života (ko je život u Bibliji?) što postavlja heruvima zaklanjača (sotonu) što opisuje jezikilj. Da čovek više ne vidi života.

Sama rec kaze zivota.
Drvo života predočavalo je dar koji ljudima može dati samo Bog — večni život
(Rimljanima 6:23).
Jer plata za grijeh je smrt, a dar koji Bog daje večni je život preko Hrista Isusa,
Gospodina našega

Otkrivenje 2
7 Ko ima uho, neka čuje što duh govori skupštinama: Onome ko pobijedi dat ću da jede s drveta života, koje je u raju Božjem.’

Back