Drvo se na drvo oslanja, a čovek na....????

• Začetnik teme Začetnik teme rdeki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ove pijane sto padaju po ulici najradije bih jos isutirao nogama... ali definitivno bih produzio dalje....
Za ostale makljaze na ulici, treba pozvati policiju, ipak si pomogao a nisi ucestvovao, sto moze biti nezgodno...

Tako sam jednoj starici pokusao d apomognem, kad je pala, jer je pas povukao... i sad, ona ne moze da se digne, psa je cvrsto drzala za povodac, a ovaj hoce da se otrgne i rezi na sve koji su prisli da vide sta se desava... i tako je to trajalo i trajalo, ona vice, ne prilazite ujesce vas, mi njoj ne mozemo pomoci, jos moze i pas da nas ujede,... mislim... zurio sam na posao
i posle mi samo pade na pamet: ''ma je** te tvoj ker''
:lol:
Ti uvek, ali baš uvek odeš kada postane bivati stvarno zanimljivo !!! :D

Ybg, opet je bilo jace od mene da pomognem coveku, tj. baki koja se izgubila. Pitala za telefon i usetala mi do pola gajbe (a kako je mali stan, mogla je i kroz terasu ispasti koliko se zaletela :lol:). Sve vreme sam se bojala da ne mazne nesto i okretala broj posto je ona rekla da ne vidi dobro. Ipak nije bila neka lopuzha i mufljuz i kad je krenula, celu me izbalavila od poljubaca jer sam joj samo ja otvorila u nekoliko zgrada u kojima je zvonila za pomoc. Nekako mi je bas bilo drago da me taj dogadjaj donekle vrati na staru liniju ispravnog postupanja koju sam onomad cvrsto resila da napustim. Ipak, jos uvek mislim da treba biti oprezan.

Povod za temu događaj koji se desio pre 10 dana jednom mom prijatelju. Dok je odlazi na posao pri prolasku kroz jedan parkić ugledao je ružan prizor.
Dve starice koje su krenule na pijacu i pijani mladić koji je jednu od njih tukao krvnički oborivši je na zemlju i šutirajući je po stomaku i glavi. Moj prijatelj je reagovao, uspeo da smiri mladića koji mu se bacio u zagrljaj i počeo da plače. To je trajalo neko vreme, ali kada je moj prijatelj pokušao da se izvuče ovaj mladić je krenuo i njega da tuče, tako da se ovaj jedva izvukao i pobegao. Pored njih je prošlo više ljudi kojima nije padalo na pamet da se umešaju.

Pre više godina sam čuo priču o čoveku koji je pao na ulicu usred Beograda i umro od srčanog udara, a da niko nije ni pokušao da mu pomogne. To me je podsetilo i na jednu davnu situaciju kada smo drug i ja (sedamnaestogodišnjaci) naišli na čoveka koji je ležao na stepeništu podzemnog prolaza na Terazijama. Čovek je bio uredan i lepo obučen, pa smo pomislili da mu je pozlilo, ali kada smo pokušali da mu pomognemo silno se naljutio i hteo da nas bije. Tek tada smo videli da je zapravo pijan.

Da li se zaista čovek na čoveka oslanja? Da li je u današnje vreme uopšte pametno pomagati ljudima za koje pomislite da im treba pomoć, ili je pametnije gledati svoja posla i ne mešati se u nešto što tebe lično može da ugrozi?
pa i ne treba da se čudimo što niko nikome više ne želi da pomaže na ulici
čast izuzecima:worth:

Pre nekoliko godina, ponoć prošla uveliko, odjedared naša kapija izvaljena, komšinica tamo neka deseta-dvanaesta kuća, utrčava sa sinom u dvorište pa u kuću, ona krvava, izubijana, dete na smrt preplašeno. Kaže muž je izudarao i juri je nožem.
Smeštam i nju i dete u dnevnu sobu, zovem policiju, oni dolaze, ona plače, ja pričam šta mi je rekla, oni odleze do njene kuće, muž je već izašao na ulicu, ima neku drugu priču, policajci kažu da ne mogu ništa da učine ako ona ne podnese prijavu, ona samo plače.
Ujutro se budi, uzima dete za ruku i kreće, pitam je kuda će, da li treba negde da je odvezem, kaže ide kući, ja zabezeknuta, pa gde ćeš tamo crna ženo, a ona će meni: "nemoj da mi se mešaš u brak" :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Pre nekoliko godina, ponoć prošla uveliko, odjedared naša kapija izvaljena, komšinica tamo neka deseta-dvanaesta kuća, utrčava sa sinom u dvorište pa u kuću, ona krvava, izubijana, dete na smrt preplašeno. Kaže muž je izudarao i juri je nožem.
Smeštam i nju i dete u dnevnu sobu, zovem policiju, oni dolaze, ona plače, ja pričam šta mi je rekla, oni odleze do njene kuće, muž je već izašao na ulicu, ima neku drugu priču, policajci kažu da ne mogu ništa da učine ako ona ne podnese prijavu, ona samo plače.
Ujutro se budi, uzima dete za ruku i kreće, pitam je kuda će, da li treba negde da je odvezem, kaže ide kući, ja zabezeknuta, pa gde ćeš tamo crna ženo, a ona će meni: "nemoj da mi se mešaš u brak" :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

:eek:

:lol:

Da, da ima takvih slučajeva na pretek....ona će stalno tako....što je dete istraumirano nema veze...kao, sutra će da bude ona je sačuvala brak....ma heroj žena....fuuuj...sram da je bude, blago rečeno....no, ti si ispala čovek, a nju muž neka mlati opet...

Ybg, opet je bilo jace od mene da pomognem coveku, tj. baki koja se izgubila. Pitala za telefon i usetala mi do pola gajbe (a kako je mali stan, mogla je i kroz terasu ispasti koliko se zaletela :lol:). Sve vreme sam se bojala da ne mazne nesto i okretala broj posto je ona rekla da ne vidi dobro. Ipak nije bila neka lopuzha i mufljuz i kad je krenula, celu me izbalavila od poljubaca jer sam joj samo ja otvorila u nekoliko zgrada u kojima je zvonila za pomoc. Nekako mi je bas bilo drago da me taj dogadjaj donekle vrati na staru liniju ispravnog postupanja koju sam onomad cvrsto resila da napustim. Ipak, jos uvek mislim da treba biti oprezan.

Naravno da treba biti oprezan, ovaj svet je načisto poludeo, nikad ne znaš kad će i ko će da te zavrne.
Pre nekoliko godina mi je zazvonila jedna žena, pogledam, bivša profesorka moje ćere. Kaže, pošla sa kucama u šetnju pa su ožedneli, otvorim kapiju, sipam u jedan lavor vode i dok si rek'o šta bi, ona šmugnula a meni tri džukca ostala u dvorištu. Posle sam čula da je žena već nekoliko godina "s'onu stranu mozga", meni trebalo dva meseca da sirote pse udomim, imam malo dvorište svoga psa i mačku i kornjaču i papagaja, baš mi nisu falili i oni. Od tada kapiju zaključavam i u dvorište primam samo proverene persone ;)

Naravno da treba biti oprezan, ovaj svet je načisto poludeo, nikad ne znaš kad će i ko će da te zavrne.
Pre nekoliko godina mi je zazvonila jedna žena, pogledam, bivša profesorka moje ćere. Kaže, pošla sa kucama u šetnju pa su ožedneli, otvorim kapiju, sipam u jedan lavor vode i dok si rek'o šta bi, ona šmugnula a meni tri džukca ostala u dvorištu. Posle sam čula da je žena već nekoliko godina "s'onu stranu mozga", meni trebalo dva meseca da sirote pse udomim, imam malo dvorište svoga psa i mačku i kornjaču i papagaja, baš mi nisu falili i oni. Od tada kapiju zaključavam i u dvorište primam samo proverene persone ;)

Baka je carica...nije znala šta će sa kucama i kako da ih zbrine.... i ti sa onu stranu mozga, isti im nekada radi trista na sat...

Danas mm i je bili u obližnjem gradu nešto poslom. Pre no što smo krenuli rekoh mu da ponesemo jedan džak oraha njegovoj tetki, onako usput. Imamo jedno staro drvo, fantastično rađa a u mom mestu svako ima neko parče zemlje pa vrlo teško prodati bilo šta, a oraha kol'ko volEš, a njegova tetka ne stoji nešto sa lovom, mala penzija a sin ne radi već godinama i od njene penzije žive, pa ko velim....
Uredno se najavili, stigli, prihvatili kafu i da odmah idemo dalje, uručili džak oraha, a tetka će: - uh, ja mislila džak očišćenih oraha - :hahaha::hahaha::hahaha:

Danas mm i je bili u obližnjem gradu nešto poslom. Pre no što smo krenuli rekoh mu da ponesemo jedan džak oraha njegovoj tetki, onako usput. Imamo jedno staro drvo, fantastično rađa a u mom mestu svako ima neko parče zemlje pa vrlo teško prodati bilo šta, a oraha kol'ko volEš, a njegova tetka ne stoji nešto sa lovom, mala penzija a sin ne radi već godinama i od njene penzije žive, pa ko velim....
Uredno se najavili, stigli, prihvatili kafu i da odmah idemo dalje, uručili džak oraha, a tetka će: - uh, ja mislila džak očišćenih oraha - :hahaha::hahaha::hahaha:

...mora da je sračunala koliko može da proda, nije malo para za pun džak očišćenih
oraha..evo ja juče kod mene u prodavnici videh da je 1kg...982 dinara pa vidi...:think:

Odnedavno imamo nove komšije, dosta mlađi od nas, oko 40.g. oboje, ona iz prvog braka ima dva dečaka oko desetak-dvanaest godina, on ima devojčicu istih godina. Momci žive sa njima, devojčica kod svoje majke.
Vrlo vesela porodica, stalno se čuje šala i smeh iz dvorišta. Vikendom dođe i devojčica i svi se kanda baš lepo zabavljaju.
Pre nekoliko dana bila neka gadna oluja i kiša, dvorišta su nam plivala, par santimetara pa da uđe voda i u kuće. Naša ulica je na najnižem delu grada pa tako i najgore prošla.
Oluja je počela negde oko jedanaest uveče, video moj matori da je vrag odneo šalu pa kola uterao u garažu i pozvonio komšiji da i njega obavesti, ipak oni su novi a mi već odavno znamo za jadac.
Komšija izašao bunovan, pospan, besan. Počeo da viče na mog matorog da je matori bolesnik koji maltretira mlađe ljude jer im zavidi na mladosti, njegova kćerkica prvi put došla u posetu u novu kuću pa se istraumirala zbog zvona u nevreme i sve tako, matori se izvinjavao pola sata na strašnom pljusku.
U pola pet ujutro, potop, Panonska nizija ponovo postala Panonsko more. Komšijin automobil završio u kanalu, on zvoni (pola pet ujutro), plače i moli mog matorog da mu pomogne da izvuče kola iz kanala.
Pa pomogli smo mu oboje i još komšija pored nas, ali džaba, bio je pun vode do krova.

pade neki deka sa stapom na cvetnom trgu...stap ode na jednu stranu,naocari na drugu...bas je tresn`o.njegova zena je u trenu pocela da zapomaze `moj misko,sta ti bi covece`

pozitiva je sto su u sekundi pritrcala dva coveka trudeci se da mu pomognu.pozitiva je i sto ih je bar jos 10 poskakalo sa stolica iz obliznje baste,u istoj sekundi,spremni da mu priskoce...ali su ova dva coveka bila brza.

nadam se da je deki dobro.

Back