Društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće

Суштина Православља није критиковање других него, пре свега, рад на самом себи.
Јер,како каже Христос видиш код брата трн, а не видиш код себе балван у оку. :)
Суштина Православља је итекако раздвајати Истину од неистине.

U pravoslavlju NEMA da žena ne smije reći "ne" svom mužu ako nije u fazonu za znaš već šta već se sve radi po dogovoru supružnika
Дужну љубав може да не указује?? То сад први пут чујем?
Чак сам читао да је Свети Јован Златоусти жестоко критиковао једну жену која није хтела да спава са својим мужем јер је био пост. Она се жалила на мужа и очекивала да ће је Светитељ похвалити, а он ју је изгрдио и чак рекао да ако муж потражи другу, она ће бити крива јер није удовољила мужевљевој жељи.

Маки, да не претерујеш мало ти са тим феминацизмом? :lol:

Дужну љубав може да не указује?? То сад први пут чујем?
Чак сам читао да је Свети Јован Златоусти жестоко критиковао једну жену која није хтела да спава са својим мужем јер је био пост. Она се жалила на мужа и очекивала да ће је Светитељ похвалити, а он ју је изгрдио и чак рекао да ако муж потражи другу, она ће бити крива јер није удовољила мужевљевој жељи.

Маки, да не претерујеш мало ти са тим феминацизмом? :lol:
Po DOGOVORU Dule. Jesi nekad otvorio jednu deblju knjižicu koja se zove Biblija?

И жене и по Православљу треба да носе мараме, јер Свети Апостол јасно каже:

Свака жена која се гологлава моли Богу или пророкује срамоти своју главу, јер је једно исто као да је ошишана, јер ако се жена не покрива, нека се и шиша, ако ли је стид на жени шишати се или бријати се, нека се покрива.

Иначе, шта фали да жена носи мараму?

1727156795043.jpeg

U pravoslavlju NEMA da muž smije udariti ženu kad mu je neposlušna. U pravoslavlju NEMA da žena ne smije reći "ne" svom mužu ako nije u fazonu za znaš već šta već se sve radi po dogovoru supružnika. U pravoslavlju NEMA da žena ima manjak inteligencije. U pravoslavlju NEMA da muškarci u raju dobijaju sisate hurije.
Gde sam to napisao da treba tući ženu. I ostale gluposti koje navodiš. Postao si ko RIA77, trpaš reči koje nisam napisao.
Kod nas Srba je žena uvek bila poštovana. Nikad nije bila rob kao u islamu.

Gde sam to napisao da treba tući ženu. I ostale gluposti koje navodiš. Postao si ko RIA77, trpaš reči koje nisam napisao.
Kod nas Srba je žena uvek bila poštovana. Nikad nije bila rob kao u islamu.
A po čemu sam npr. ja robinja?
Po čemu je to bila moja mama? Sestra? Tetka? Baka? Komšinica? Učiteljica? Profesorica?
Kako vas ne mrzi pljuvati tuđe a veličati svoje?
Ja niti jedna žena iz moje familije ili okruženja nismo nikada podigle ništa teže od možda stolice koju pomjerimo dok se šminkamo :D robinjama su bliže one koje na njivi rade od sunca do mjeseca, beru jagode, čitala sam baš ovo ljeto kako se jadne žene u Srbiji žale na dnevnice dok beru jagode, znaš kad bi to musliman bosanac dopustio da mu žena radi? NIKAD!
Mogla bih nabrajati do sutra, ja iz svoje udobne kancelarijske stolice dok radim za finu platu, a muslimanka, zamisli!

Nisam vjernica, zaista ali ako bih birala vjeru kojoj ću se okrenuti posve sigurno bi to bio islam, ni u jednoj drugoj žena nije voljena, pažena i cijenjena kao u Islamu.
У Православљу. Погледај Оца Предрага и његову жену. Диван пример супружничке љубави.

У Православљу. Погледај Оца Предрага и његову жену. Диван пример супружничке љубави.
Ne sumnjam, ali gledati neću ništa, nemam ti kad, posao melje, stvaram, zarađujem, osiguravam lovu za godine kad ću biti besposlena i listati te knjige iz kojih vi učite i upijate ljubav ka suprugama, kolegama, drugarima, komšijama, pripadnicima drugih vjeroispovijesti itd. :D

Ne sumnjam, ali gledati neću ništa, nemam ti kad, posao melje, stvaram, zarađujem, osiguravam lovu za godine kad ću biti besposlena i listati te knjige iz kojih vi učite i upijate ljubav ka suprugama, kolegama, drugarima, komšijama, pripadnicima drugih vjeroispovijesti itd. :D
Какве књиге помињеш? :) :dontunderstand:

Него, како то коментаришеш ова размишљања Ефендије Пезића?
Već sam se izjasnila, ono što sam rekla potvrdilo je dvoje iz BiH, Beba i Đavolčić-dakle budala koju niko ne doživljava ozbiljno, čak ni muslimani. No, naravno da to ne pije vode, mišljenje onih koji jesu tu, bitnije je i istini bliže šta kaže dijasporka sa tik toka. :)

A po čemu sam npr. ja robinja?
Po čemu je to bila moja mama? Sestra? Tetka? Baka? Komšinica? Učiteljica? Profesorica?
Kako vas ne mrzi pljuvati tuđe a veličati svoje?
Ja niti jedna žena iz moje familije ili okruženja nismo nikada podigle ništa teže od možda stolice koju pomjerimo dok se šminkamo :D robinjama su bliže one koje na njivi rade od sunca do mjeseca, beru jagode, čitala sam baš ovo ljeto kako se jadne žene u Srbiji žale na dnevnice dok beru jagode, znaš kad bi to musliman bosanac dopustio da mu žena radi? NIKAD!
Mogla bih nabrajati do sutra, ja iz svoje udobne kancelarijske stolice dok radim za finu platu, a muslimanka, zamisli!

Kao što sam i naveo u prvom postu, ovakve teme i služe samo da se ljudi pljuju, a pljuju se zbog nerazumevanja i nedostatka želje za poštovanjem međusubnim.

Već sam se izjasnila, ono što sam rekla potvrdilo je dvoje iz BiH, Beba i Đavolčić-dakle budala koju niko ne doživljava ozbiljno, čak ni muslimani. No, naravno da to ne pije vode, mišljenje onih koji jesu tu, bitnije je i istini bliže šta kaže dijasporka sa tik toka. :)
Ја, као православац, заправо мислим да је Ефендија Пезић потпуно у праву.

Back