Društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće

Elvedin Pezić iz Bosne i Hercegovine jedan je od najpoznatijih tumača islama u regiji, a njegovi statusi na društvenim mrežama često izazovu veliku pozornost, kao i rasprave zbog njegovih zastarjelih stavova.

Jedan od takvih Facebook statusa odnosi se na položaj žene u društvu.

“Zapadno društvo moralno se SRUŠILO onog momenta kada su ženu izveli iz kuće i onda kada je žena postala sve osim MAJKA!!!”, poručio je Pezić, a njegov status je pokupio preko dvije tisuće lajkova

Neki od pratitelja složili su se s ovom nebulozom.

“Moderno društvo. Ljubomora kod muškaraca umire, a sram kod žena nestaje”, “Istina”, “Tako je, danas sve žene žele da rade samo da bi ostavile djecu nekom drugom da ih čuva, a one kao da se ‘odmore’ od djece jer im smetaju, pa idu da se miješaju s muškarcima”, neki su od komentara.

Jedna pratiteljica jasno je poručila Peziću što misli o njegovoj teoriji.

“Ljude koji misle da su svi belaji nastali kada se ‘žena izvela iz kuće’ ne bi trebalo izvoditi iz kuće. Sramotna izjava! Imam dojam da se pojedini ‘muškarci’ boje da im se ‘žena izvede iz kuće’ jer će, ne daj Bože, svijeta vidjeti pa joj on neće biti zanimljiv. Žena nije objekt da se drži u kući već joj je mozak dat s razlogom, da misli, da se školuje, da napreduje, a naravno i da taj mozak koristi i formira zdravu obitelj”, poručila je, a njen komentar je pokupio preko tisuću lajkova.

Pezićeva Facebook stranica broji preko 220 tisuća lajkova i skoro 300 tisuća pratitelja.

https://6yka.com/bih/izjava-jednog-...-moralno-srusilo-kada-su-zenu-izveli-iz-kuce/

I ovo je BiH

Šta reci i kako ove struje zaustaviti ?
I ja da mislim je puno ako je istina ne mogu da ga nadjem na FB kako se zove njegova FB stranica?

Možemo se mi svi praviti ovakvima onakvima, ali istine ima u celoj papazjaniji.

Nije samo žena majka izvedena iz kuće.
Pre toga je izveden otac starešina.

Tek kada prihodi od jedne plate nisu omogućavali pristojan život, tek onda je majka izvedena iz kuće.

Nekad su ždrebad trčala vezana uz kola koja vuku matori konji.
Mladi pulinčići su učili i radili svoj posao bez dresure, samo učeći od roditelja.

Danas svako trči svojom stazom.
Samo se prespava u objektu koji je zadržao staro ime, dom.

Ima na mreži to mnogo opširnije elaborirano ali
se svodi na to da je početak rasturanja porodice počeo još kada je muškarac izveden iz kuće.

Izvođenje žene iz kuće je samo druga etapa.

Ne moze moralno da se srusi, kada je uvek bilo moralno dno.

Foliranje morala je u svim drustvima bilo jedan od glavnih diskura u drustvu, ali to foliranje morala nije bilo nikakvo vezivno tkivo drustva.

Foliranje morala u javnom diskursu i javnosti ne odrzava drustvo.

Taj moral u dominatnom javnom diskursu je jedna od najglupljih stvari u istom, i cak je i negativna stvar u drustvu, a ne pozitivna.

Razlog je u tome sto moral u dominatnom javnom diskursu tako dolazi u potpunu neravnotezu sa pravim realnim moralom u drustvu, i realnim ljudskim izborima.

Ja ne znam sta eticari kazu po tom pitanju, jer eticare i nisam citao mnogo, ali postoje neke stvari koje su toliko ocigledne; i ne bih se iznenadio da se i u toj nauci ljudi kroz istoriju foliraju, kao u nekim drrugim.

Danas se ssamo foliranje morala lakse provaljuje.

Šejtan progovara iz tebe.
...rekao bi profesor Pezić.

Svi bi vi žene u kuću...
Ako vam treba prevod, zamolite :D i prevest ću

2008.jpg

slazem se sa covjekom..zenama je mjesto u kuci, da budu majke i da odgajaju/vaspitavaju/edukuju djecu...samim tim drustvo tj politicarima bi ostalo puno para u drzavnim kasicama i imali bi veci budzet za neke druge stvari...ovako bez potrebe trose novac na skolstvo, zidanje skola, stampanje udzbenika, plate i penzije prosvjetnih radnika...a te pare se npr mogu uloziti u klimatske promjene i onda afrika neb imala snijeg vec sunce...zenama bi se vratilo dostojanstvo da budu majke..

Tvoje Izbjegavanje društvenih mreža je tvoj lični odabir ali ako ne pratiš ne znaci da opasno razmišljanje ne postoji
Razumijem da se prati sto je i logicno, isto kao np sto mi pratimo Amfilohija koji velica zlocince ,cetnike i fasiste , ne interesuje nas njegovo ucenje ali cisto iz opreza je logicno da i drugi prate Perzica.

Back