Drugačiji pogled na ljubomoru

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skoro sam na insta poslušala jednu pametnu ženu koja mi je dala jedan novi pogled na ovu stvar.

Iako se ljubomora smatra negativnom osobinom, jer guši i onog ko je ima i potencijalnog partnera, ipak za ljude koji vode računa o sebi i svojim potrebama, predložila je sledeće.

Kada osećamo ljubomoru na neku osobu, nečiji odnos itd prvo što treba da primetimo jeste na šta smo tačno ljubomorni ili zavidni. Ukoliko identifikuje mo tu stvar, onda nam ona otkriva kojim putem treba da idemo da ispunimo tu potrebu. Teza je i logično je da ljubomora nam lako otkriva šta nam je zaista bitno i šta bismo želeli da imamo ili budemo ili vezu koju bismo želeli da imamo.

Šta mislite o tome i šta vama otkriva ljubomora što se tiče partnerskih odnosa? Imate li što želite, ima li nečeg što još niste ostvarili?

Meni je mnogo značilo slušanje tog Reelsa, baš sam promenila put.
Slažem se sa tim.
Kada sam i bio ljubomoran, mirne duše mogu reći da je u 99% situacija uzrok bio u meni, tj. u pogrešnom pogledu na situaciju.
Ali kao što si i sama rekla, cilj je da nađeš uzrok, i da se njime pozabaviš, umjesto da se odmah krene u neko nadgornjavanje.

Skoro sam na insta poslušala jednu pametnu ženu koja mi je dala jedan novi pogled na ovu stvar.

Iako se ljubomora smatra negativnom osobinom, jer guši i onog ko je ima i potencijalnog partnera, ipak za ljude koji vode računa o sebi i svojim potrebama, predložila je sledeće.

Kada osećamo ljubomoru na neku osobu, nečiji odnos itd prvo što treba da primetimo jeste na šta smo tačno ljubomorni ili zavidni. Ukoliko identifikuje mo tu stvar, onda nam ona otkriva kojim putem treba da idemo da ispunimo tu potrebu. Teza je i logično je da ljubomora nam lako otkriva šta nam je zaista bitno i šta bismo želeli da imamo ili budemo ili vezu koju bismo želeli da imamo.

Šta mislite o tome i šta vama otkriva ljubomora što se tiče partnerskih odnosa? Imate li što želite, ima li nečeg što još niste ostvarili?

Meni je mnogo značilo slušanje tog Reelsa, baš sam promenila put.
niti sam ja ikada bio ljubomoran niti je osoba pored mene bila ljubomorna.
Ima nas i takih. Mozda je neko i na mene ljubomoran al ja se stime ne opterecujem.

E sad, ja sam pre nekog vremena doživela ljubomoru kada sam ukapirala da je moj bivši u vezi sa novom ženskom. I to sam toliko bila ljubomorna da mi se slošilo ozbiljno tih dana. Kad sam tad analizira la, i sad, o čemu se to zapravo radilo, shvatila sam da mi se to pokrenulo najviše kad sam pretpostavila da su na njegovom selu gde je meni bilo jako lepo s njim. Misleći dalje o tome, dođoh do moje stare stvari upakovane u novo ruho, da želim zapravo život sa njim, koliko god bežala od porodice, ipak je negde želim. Želim da radi na polju i u bašti, ja da skuvam, da jedemo zajedno, da bude moj "seljak" . Baštovan. Da se trudi za nas. Naravno, nije tu bitan on, već želja negde upakovana u sasvim druge forme. A mislila sam da želim samo sex. Nego zašto nisam bila toliko ljubomorna na pomisao da se sexaju negde drugde, već baš na tom selu?
Selo je sukus,bit,sve u jednom, simbol vaseg bivstva. Zudnja za seksom je "zasjenila selo",a zemlja se krece...

Back