Dresura pasa

Za NO,Uzmes postavis ga u stav,mazis ga i govoris mu stooooooj polako i umiljato,a jednu ruku drzis na slabinama,na stomaku.Mazis ga preko grebena do noge koja je ispruzena.I polako se odmachinjes,ako se pomeri ponovis to.Radi se do 4 puta dnevno maximalno 15min

Ja sam npr, Leu ucila da stane tako sto smo svaki put prvih mesec-dva, kad god idem u prodavnicu(kad smo pocele da se setamo posle revakcine), vodila i nju i vezem je kod prodavnice i kazem cekaj i pomazim je, a kad izadjem dobro je izmazim i kazem dobar pas me cekao, i tako bar 2-3 puta dnevno, i sad kad idemo u prod. ceka i ne vezujem je, cak i kad kupujem po radnjama a ona ide sa mnom ceka i po pola sata!
Sada kad joj kazem na sred ulice stani, sedi i cekaj ona se ukoci i ceka, udaljim se 20tak metara i cim je pozovem dojuri ko luda i sva srecna!
Sve sam je naucila kroz igru i mazenje, i sve slusa, doduse neki put iz treceg puta al kad malo viknem posle sve bude ok i savrseno slusa...samo da se pohvalim...

neravno da nije. cak obavezno! on sad tebe nista ne slusa, em je mali em se tek upoznajete, nemoj da se dovodis u situaciju da ti izleti na ulicu jer nije na povodcu!
bunice se, ali boze moj, navici ce za par dana.

POZzz

Ja imam gvozdeno sivog nemackog ovcara, koji je star skoro 4 meseca, zanima me sta prvo s njim da ucim, koje komande, komandu SEDI smo maltene odmah naucili, tj povezao je komandu sa akcijom, pokusao sam i komandu LEZI, ali teze ide, na silu sam ga spustao ka podu, ali se otima, uz spustanje sam ponavljao LEZI,LEZI..... inace ovo mi je prvi pas, pa sam pogubljen sto se tice njegovog ucenja

eeee opet ja :D znam da smaram ali sad stvarno trebam odgovor na neko pitanje...moj ujak je pre par dana dobio jednog malog pulina od 2 meseca.pa mene sad zanima šta prvo treba da nauči i da li uopšte treba nešto da se uči kad je tako mali?

Наравно, почните кад напуни 3 месеца - седањем му ставиш руку испод браде другом му притискаш седални део и обавезно га хвалиш или награђујеш или га мазиш да би остао да седи, како год, за долажење користи играчку и иди уназад и дозивај га али не користи команду дођи сваки час јер ће престати да се обазире, за место га прво постави у седећи положај и држећи седални део другом руком притискај плећке да залегне, не кад нешто не сме да дира а фуј кад не сме да једе. Ставите му огрлицу да се навикава, прво 5 мин, па после повећавајте период исто тако и са повоцем, куца је мала и навикнуће се а нема потребе за неким форсирањем.

evo sad sam se vratila od ujaka i videla sam kucu.mnogo je sladak ali niko nije mogao da mu priđe jer mu je to nova okolina i sve to pa mora da se navikne.mogao je da mu priđe samo drugi pas sa kojim se igrao ali se i njega malo bojao(ponekad).i sad imam dva pitanja: pretpostavljam da će ovaj pas koji je tu od pre biti ljubomoran (to sam već danas primetila,kako krenem da dozivam ovog malog odma ovaj veliki počinje da mi se gura da ga mazim) pa kako da rešimo to i drugo pitanje je kako da nagovorimo ovog malog da nas pusti da ga mazimo?ja predpostavljam da će povodom ovog drugog pitanja uja nešto uraditi ali za ovo prvo nisam sigurna da li će znati da reši...e da,još nešto.pitala sam ujaka da li će kucu voditi na izložbe i on je rekao da najverovatnije hoće ali tek sa jedno 9 meseci...kada bi trebalo da se počne sa ring dresurom?hvala unapred!:bye:

Старији ће прихватити млађег а и овај старијег као вођу, неће бити проблема чим се установи хијерархија. А малог пустите да се навикне, ипак је доживео велику промену.
Што се тиче ринг дресуре, рекла сам да се прво уради основна дресура, после ње нема много осим да се пас научи на став и то је то, евентуално да иде поред ноге. Такође га навикавајте да му често дирате зубало и тестисе да би судија могао без проблема да погледа и зубе и тестисе. Све помало и лагано и свакодневно.

Ljudi treba mi pomoc:!:

Beba se uzasno plasi nepoznatih muskaraca(fina dama:mrgreen:) i ja ne znam kako da je oslobodim straha,a nemam uslova da stalno molim nekog koga ona ne poznaje da joj pridje jer zivim u selu i ovde me vec smatraju ludom jer imam 5 pasa:sad2:

Sta da radim:?:

poz vilus, probaj kad je povedeš u šetnju da idete prema nepoznatim ljudima ali je povedi samo dotle dok ne osetiš da usporava ili da se brani, naprvi znak negodovanja spusti se pored nje i hrabri je ali je nikako ne okreći od toga što je plaši. nikako nemoj pokušavati dok je mrak, onda je strah duplo veći. kada vam neko dodje nju obavezno stavi uz sebe i kad ispraćate prijatelje neka i ona ide. neka joj ne prilaze nepoznati sve dok ne dodje do toga da se ona sama ne zainteresuje a ne bi bilo ni loše da joj pridje neko ko je poznaje i od koga nema strah sa nekim nepoznatim i prvo je pomazi poznanin a taj drugi nikako da je ne mazi. daj mi još neku informaciju, koliko je stara kad je počela da se plaši, jel ima odredjen tip ljudi ojima ne prilazi i kojih se plaši, kašket kapa alkohol, kese u rukama, ruke u džepovima ili na ledjima

Evo ovako

Beba je stara 15 meseci,nije se plasila ljudi dok nismo dosli u Titel,a to je bilo u junu,znaci sa njenih 10 meseci. Nema problem kada je u setnji,najnormalnije prolazi tik uz nepoznate. Provalila sam da se plasi samo muskaraca. Kada nam neko nepoznat udje u dvoriste ona prvo pobegne,ali posle nakog vremena nekim ljudima i pridje. Ne reaguje na alkohol jer i moj muz pije pa joj je to normalno. Ali nekim ljudima nece bas nikako da pridje,nece cak od njih ni kosku da uzme. Kuca do nase pripada nekim matorcima,baba i deda,i od njih se najvise plasi,celo leto sam pokusavala da ih upoznam ali ne vredi,laje na njih,ali nikako nece ni da prodje pored njih. Prvo sam njih dovodila u dvoriste,ali ona zapali negde i ni bog je ne moze naci. Onda sam je vodila kod njih,ali ona i tada,ma koliko je ja mazila nece ni da sedi pored njih,bez da je diraju. E onda sam odlucila da se upoznaju na neutralnom terenu,ali ni to ne vredi.

E sad,u svemu tome jako me cudi sto ona nema takvo ponasanje kad je u stanu. Kad smo u Beogradu i neko nepoznat udje u stan ona se ponasa skroz normalno,ali recimo na izlozbi mi je napravila skandal i nije htela ni da pogleda sudiju. Mislim ne patim od toga da je po svaku cenu vodim na izlozbe,dobila je ocenu,a ja znam koliko je ona kvalitetna,ali mi je zao da stalno prezivljava strah.

Back