Dresura pasa

Ljudi cuo sam se sa Migorom i rekao je da je suvise zauzet pa ne stize da dodje na forum,samo je to u pitanju nista vise. Mili tebe je puno pozdravio. Obecao je da ce sutra uvece da svrati makar na kratko. Pozdrav

Dobro vece svima i novim i starima.:D
Jel moze cas da pocne,jesul svi prisutni? Gde smo ono stali?
A da aport ''al kroz obruc'';)
DSCI0018-1-1.jpg

DSCI0019-2-1.jpg

DSCI0016-1-1.jpg

DSCI0017-1-1.jpg

DSCI0021-1-1.jpg

Па вратио си сееееее! Јеееее!

Види, Мигора, да те питам ја сад нешто - мој пас је хтео све, баш све да пређе и прође зарад лоптице, ту смо остварили одличан однос, али био је један проблем - никако није могао да пређе греду. Да ли је проблем био до уске греде или је у њему био проблем?

Hehe:razz:
A jel moze neki savet za nas pocetnike? I jos nismo ovcari?:lol:
Kako da ga naucim da ceka kad sedne?
I Migora,jel imas neku preporuku za dresera u Beogradu? Neki kolega?

Мигора, ако ти буде потребан "волонтер" овде, на овој теми, само "дрекни" :) Знам и ја о дресури, не као ти, наравно, али могу да помогнем кад немаш времена. Што се тиче препоруке за дресера, ако Мигора нема, имам ја! ;)

E pa da vam kazem ''nisam ja otisao'' samo sam malo bio opravdano odsutan.
a da vas napustim?? NECU vas napustiti a pogotovo ''nasu Mili'' nebije dao za neznam sta.:D jao puno pitanja odjednom nesmem vise da falim da bi bio u toku desavanja.Trojanka pitanje za tebe!Koju rasu imas?Mili ako mi zagusti javljam ti pa pomagaj.Nego sta bi sa onim sto je trebao da zatvori vrata??Jel savladao?
Jao Mimi kako si to lepo izrekla nemoj mi bas tako tepati ali ipak HVALA.;):D
A za dresera u BG vidi kod Birkina ipak je on iskusan i kao sudija,meni je puno puta sudio i mislim da je naj iskusniji.

Ja sam ustala da pozdravim profesora!!!!!!!!! Jel se to jos uvek radi??? Migora ima nas sa slabim srcem ovdi i ne se zaebavas vise sa tim odlazenjem!!!!!!!! Hhehehehehe bas mi drago sto si tu!!!!!!

Mili kako se ponasao on na gredi?Mislim da nije mrdnuo.Jel?U tom momentu mu nije bilo do loptice verujem.Koliko je greda bila siroka?I na kojoj visini je bila?Tu samo treba ga puno hvaliti i mic po mic MORA da ide NESME!!!!!!!!! da padne e onda je gotovo onda ima da rodis ''mecku'' dok ga vratis,ovo se odnosi na sve vezbe ako dozivi STRAH e onda ponovo i to puno vise vremena treba.bolje malo al kvalitetno.A za sedi i ostani,ja radim ovako kao prvo mora da zna CVRSTO da zna sta je komanda sedi.E onda se okrenem prema njemu i polako idem unazad i govorim SEDI OSTANI al to polako znaci stopu po stopui ne vise od 2 metra i onda se vratim do njega i kazem BRAVO i pustim ga da se igra ili dobije nagradu.Ako krene da ustane vikni mu sedi i vrati se do njega moras ga dobro gledati ako krene da ustane odma vikni i smanji metrazu.Ajd probaj i javi.Imam rezervnu varijantu ako ovo ne uspe.Pazi nemoze ovo oma treba malo da radis par dana.;)

Што се тиче ходања по греди, он је итекако хтео, закорачио би пар корака и одмах скочио са стране. Није доживео пад, греда је била, по неком мом мишљењу мало уска за њега (она на полигону Милиционар, ако си био некад тамо), а највиши врх, па рецимо, мени до врата (ако се сећаш моје висине), није баш била ниска. Значи, све је препреке прелазио, чак и пузање кроз тунел, да не кажем да сам ту уложила пуно живаца и времена, ставим му лоптицу на један крај, одведем на други, и поставим тако да му нема друге него да прође туда, још кад је укапирао да га чека лоптица ишао је и без ње. Тај је волео све могуће предмете и био је јако захвалан материјал за рад.

Ја сам свог пса учила да седне тако што бих га притиснула у слабинском делу на доле, док бих поводац, који је у десној руци повукла на горе. И полако, говорећи "седи" бих се одмицала од пса, уз подигнут кажипрст (постоји у дресури и говор рукама, за седење сам тако научила што би се испружио кажипрст, као да ћеш да га грдиш ако устане или бих, ако је пас залегао, а ја се одмакла педесетак метара, окренула према њему, сачекала пар секунди, направила покрет рукама као да правим круг и позвала пса). Значи, седне, поводац у руци и један корак испред њега, говорим седи све време, то у почетку кратко траје и после похвала, бодрење, касније се повећава раздаљина.

Нисам сигурна за предмет да ли треба да буде у близини, да пас не полети ка предмету док треба да чека у седећем ставу. Мигора?

А кад се сетим како сам пса учила да легне и да не мрда одатле ... јао, умрли бисте од смеха! Тј. Ђоле ме натерао тако да радим, јесте вредело, али што сам се ја намучила!

Одушевила сам се! Тај би требао да покаже онима тамо са утакмице шта је облајавање! Бар већини. Кад се сетим оног једног, облајава тако што стоји метар од маркера и приде гледа са стране, ужас!

А неће да нападне што га дираш штапом и то? Е стварно, свака част!

И још нешто - речено ми је као да не би требало да водич маркира свом псу јер му се прави конфузија. Ти си то по снимцима демантовао али да ли има истине у томе?

Ја се извињавам свима, одлепим кад се спомене дресура јер је то нешто што јако волим, а због мене не можете да дођете до речи! Ускоро спремам палачинке, па искористите прилику док ме нема! :)

Svako ima svoje metode,a svaki pas ne pali na isto.Pa ja sam ovog na snimku ubio boga u njemu,jer je toliko lud da je izvlacio markera napolje i vici i vici al ne vredi e onda sam ga tuko ko vola u kupusu i sad nekad to uradi al kad dreknem ''ne''.Odma se smiri i laje ako treba do jutra.Ja ga postavim da oblajava i odem da pristavim kafu a on laje e to je to.

Konfuzija?Kod dobrog nagonskog psa nema jeda (problema).Pa nesme niko da stane da ga ovaj oblajava.Jaoo ovde kod mene atmosfera je luda narodnjaci cepaju a ja pisem.Za mene samo narodnjaci i psi.Mili jel su palacinke prazne ili??daj salji mi na PP adresu da ti posaljem nesto.:D

migora,meni se najvise svidja vasa Seve.Prelepa je a gledala sam aport i vidim i da je pametna...stvarno prekrasan pas.......
Ja mog nemogu da naucim komandu fuj nikako,probala sam i ono Milino sa kljucevima al nista,zna li neko kao to da ga naucim?

Back